papoys1 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Υπάρχουν και χειρότερα.Άσε εμείς έχουμε έναν που βάζει κώνους έξω από το σπίτι του όταν λείπει το αυτοκίνητό του.Και μάλιστα σε δύο πάρκινγκ αλλά έχει ένα αυτοκίνητο. Απλά μόλις αλλάξει ο μήνας παρκάρεις δύο αυτοκίνητα της οικογένειας έξω από το σπίτι τους και δεν τα μετακινείς για ένα μήνα.Μόνο έτσι καταλαβαίνουν κάτι τέτοιοι. 2
eMike Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, pipinos1976 είπε Αναβιώνω το θέμα με το εξής πρόβλημα που προέκυψε τελευταία στη γειτονιά. Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι στην γειτονιά δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης, αλλά τελευταία συμβαίνει κάτι ενοχλητικό. Με τους γείτονες τα είχαμε βρει και σπανίως κάποιος να στάθμευε έξω από το σπίτι κάποιου άλλου παραπάνω από μία ημέρα, οπότε ήμασταν πάντα ήρεμοι, καθαροί, αφού σκουπίζαμε τον δικό μας χώρο, πλέναμε κτλ. Από όλους πιο τυπικός ήμουν εγώ, χωρίς να εμποδίζω, χωρίς να κρατάω χώρο ή να αφήνω μεγάλες αποστάσεις. Τους τελευταίους μήνες ήρθε απέναντι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά. Μένουν στο σπίτι που νοικιάζει ένας γείτονας και φίλος. Έχουν δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα λείπει συχνά, ενώ το άλλο είναι μονίμως σταθμευμένο. Στην γειτονιά ισχύει η εκ περιτροπής στάθμευση. Τί κάνουν, λοιπόν; Στάθμευση έξω από το σπίτι τους συνέχεια, χωρίς να μετακινούν το αυτοκίνητο για ένα μήνα. Αν παρκάρω ακριβώς από κάτω από το μπαλκόνι τους πετάνε χορταρικά στο αυτοκίνητο, ό,τι βρουν από τα λουλούδια τους δηλαδή. Τον επόμενο μήνα, όταν η στάθμευση γίνεται από την δικιά μας πλευρά, μετακινούν το αυτοκίνητο ακριβώς απέναντι, μπροστά στο δικό μας πεζοδρόμιο, και η κατάσταση συνεχίζεται για το υπόλοιπο του μήνα. Κάτω από το ακίνητο αυτοκίνητο μαζεύονται σκουπίδια, γάτες κτλ και με την αλλαγή μήνα πρέπει να καθαρίζουμε όλο τον χαμό, ενώ στο ενδιάμεσο είναι αδύνατον να κάνουμε το οτιδήποτε. Οι άλλοι γείτονες εν τω μεταξύ την λένε σε εμένα που, αφού δεν μπορώ να παρκάρω έξω από το σπίτι μου πάντα, το βάζω σε αυτούς. Τί μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Από την μία έχουμε σκόπιμη παρεμπόδιση στάθμευσης με τα σκουπίδια στο αμάξι και από την άλλη μόνιμη κατάληψη μιας θέσης, έστω και εκ περιτροπής. Ούτε υποχρεωμένος είμαι να πλένω τον δρόμο με τα σκουπίδια μετά το τέλος του μήνα, ούτε το αμάξι να καθαρίζω κάθε ημέρα από κλαδιά, φύλλα και ό,τι άλλο πετάνε. Να αρχίσω να πετάω κι εγώ κλαδιά, όταν είναι στο δικό μου πεζοδρόμιο, οπότε γίνεται τυχαία; Την ημέρα αλλαγής στάθμευσης να πάω πρώτος να βάλω το αμάξι έξω από το πεζοδρόμιο και να κλείσω την κυκλοφορία στη γειτονιά; Να πάω να φέρω τα 4 αμάξια της οικογένειας και να κλείσω όλη την γειτονιά με δικά μου που μένουν ακίνητα; Τροχαία δεν μπορώ να φέρω, αφού και νόμιμα παρκάρουν και τέλη πληρώνουν, απλά δεν μετακινούνται παρά μόνον για ένα λεπτό κάθε μήνα. Νομικά υπάρχει προσβολή προσωπικότητας από άρνηση χρήσης δημοσίου αγαθού, αλλά ποιος τρέχει σε δικαστήρια; Συζήτηση δεν πρόκειται να κάνω, αφού η συμπεριφορά δείχνει αδυναμία λειτουργίας σε οργανωμένη κοινωνία και κουτοπονηριά. Ας μετακινούσαν το αμάξι κάθε εβδομάδα 1-2 θέσεις μπρος-πίσω και δεν θα είχα πρόβλημα. Ίσα ίσα να καθαρίζουμε σκουπίδια και να αποφεύγουμε γάτες, κατσαρίδες κτλ. Ευχαριστώ. Να σας πει ένα συγνώμη ο άνθρωπος που πάρκαρε στο τσιφλίκι σας και δε σας ρώτησε.... 5 2
Ntinaras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, pipinos1976 είπε Αναβιώνω το θέμα με το εξής πρόβλημα που προέκυψε τελευταία στη γειτονιά. Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι στην γειτονιά δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης, αλλά τελευταία συμβαίνει κάτι ενοχλητικό. Με τους γείτονες τα είχαμε βρει και σπανίως κάποιος να στάθμευε έξω από το σπίτι κάποιου άλλου παραπάνω από μία ημέρα, οπότε ήμασταν πάντα ήρεμοι, καθαροί, αφού σκουπίζαμε τον δικό μας χώρο, πλέναμε κτλ. Από όλους πιο τυπικός ήμουν εγώ, χωρίς να εμποδίζω, χωρίς να κρατάω χώρο ή να αφήνω μεγάλες αποστάσεις. Τους τελευταίους μήνες ήρθε απέναντι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά. Μένουν στο σπίτι που νοικιάζει ένας γείτονας και φίλος. Έχουν δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα λείπει συχνά, ενώ το άλλο είναι μονίμως σταθμευμένο. Στην γειτονιά ισχύει η εκ περιτροπής στάθμευση. Τί κάνουν, λοιπόν; Στάθμευση έξω από το σπίτι τους συνέχεια, χωρίς να μετακινούν το αυτοκίνητο για ένα μήνα. Αν παρκάρω ακριβώς από κάτω από το μπαλκόνι τους πετάνε χορταρικά στο αυτοκίνητο, ό,τι βρουν από τα λουλούδια τους δηλαδή. Τον επόμενο μήνα, όταν η στάθμευση γίνεται από την δικιά μας πλευρά, μετακινούν το αυτοκίνητο ακριβώς απέναντι, μπροστά στο δικό μας πεζοδρόμιο, και η κατάσταση συνεχίζεται για το υπόλοιπο του μήνα. Κάτω από το ακίνητο αυτοκίνητο μαζεύονται σκουπίδια, γάτες κτλ και με την αλλαγή μήνα πρέπει να καθαρίζουμε όλο τον χαμό, ενώ στο ενδιάμεσο είναι αδύνατον να κάνουμε το οτιδήποτε. Οι άλλοι γείτονες εν τω μεταξύ την λένε σε εμένα που, αφού δεν μπορώ να παρκάρω έξω από το σπίτι μου πάντα, το βάζω σε αυτούς. Τί μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Από την μία έχουμε σκόπιμη παρεμπόδιση στάθμευσης με τα σκουπίδια στο αμάξι και από την άλλη μόνιμη κατάληψη μιας θέσης, έστω και εκ περιτροπής. Ούτε υποχρεωμένος είμαι να πλένω τον δρόμο με τα σκουπίδια μετά το τέλος του μήνα, ούτε το αμάξι να καθαρίζω κάθε ημέρα από κλαδιά, φύλλα και ό,τι άλλο πετάνε. Να αρχίσω να πετάω κι εγώ κλαδιά, όταν είναι στο δικό μου πεζοδρόμιο, οπότε γίνεται τυχαία; Την ημέρα αλλαγής στάθμευσης να πάω πρώτος να βάλω το αμάξι έξω από το πεζοδρόμιο και να κλείσω την κυκλοφορία στη γειτονιά; Να πάω να φέρω τα 4 αμάξια της οικογένειας και να κλείσω όλη την γειτονιά με δικά μου που μένουν ακίνητα; Τροχαία δεν μπορώ να φέρω, αφού και νόμιμα παρκάρουν και τέλη πληρώνουν, απλά δεν μετακινούνται παρά μόνον για ένα λεπτό κάθε μήνα. Νομικά υπάρχει προσβολή προσωπικότητας από άρνηση χρήσης δημοσίου αγαθού, αλλά ποιος τρέχει σε δικαστήρια; Συζήτηση δεν πρόκειται να κάνω, αφού η συμπεριφορά δείχνει αδυναμία λειτουργίας σε οργανωμένη κοινωνία και κουτοπονηριά. Ας μετακινούσαν το αμάξι κάθε εβδομάδα 1-2 θέσεις μπρος-πίσω και δεν θα είχα πρόβλημα. Ίσα ίσα να καθαρίζουμε σκουπίδια και να αποφεύγουμε γάτες, κατσαρίδες κτλ. Ευχαριστώ. Συνεχισε να παρκαρεις οπου ειναι νομιμα.
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 8 ώρες πριν, pipinos1976 είπε Αναβιώνω το θέμα με το εξής πρόβλημα που προέκυψε τελευταία στη γειτονιά. Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι στην γειτονιά δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης, αλλά τελευταία συμβαίνει κάτι ενοχλητικό. Με τους γείτονες τα είχαμε βρει και σπανίως κάποιος να στάθμευε έξω από το σπίτι κάποιου άλλου παραπάνω από μία ημέρα, οπότε ήμασταν πάντα ήρεμοι, καθαροί, αφού σκουπίζαμε τον δικό μας χώρο, πλέναμε κτλ. Από όλους πιο τυπικός ήμουν εγώ, χωρίς να εμποδίζω, χωρίς να κρατάω χώρο ή να αφήνω μεγάλες αποστάσεις. Τους τελευταίους μήνες ήρθε απέναντι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά. Μένουν στο σπίτι που νοικιάζει ένας γείτονας και φίλος. Έχουν δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα λείπει συχνά, ενώ το άλλο είναι μονίμως σταθμευμένο. Στην γειτονιά ισχύει η εκ περιτροπής στάθμευση. Τί κάνουν, λοιπόν; Στάθμευση έξω από το σπίτι τους συνέχεια, χωρίς να μετακινούν το αυτοκίνητο για ένα μήνα. Αν παρκάρω ακριβώς από κάτω από το μπαλκόνι τους πετάνε χορταρικά στο αυτοκίνητο, ό,τι βρουν από τα λουλούδια τους δηλαδή. Τον επόμενο μήνα, όταν η στάθμευση γίνεται από την δικιά μας πλευρά, μετακινούν το αυτοκίνητο ακριβώς απέναντι, μπροστά στο δικό μας πεζοδρόμιο, και η κατάσταση συνεχίζεται για το υπόλοιπο του μήνα. Κάτω από το ακίνητο αυτοκίνητο μαζεύονται σκουπίδια, γάτες κτλ και με την αλλαγή μήνα πρέπει να καθαρίζουμε όλο τον χαμό, ενώ στο ενδιάμεσο είναι αδύνατον να κάνουμε το οτιδήποτε. Οι άλλοι γείτονες εν τω μεταξύ την λένε σε εμένα που, αφού δεν μπορώ να παρκάρω έξω από το σπίτι μου πάντα, το βάζω σε αυτούς. Τί μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Από την μία έχουμε σκόπιμη παρεμπόδιση στάθμευσης με τα σκουπίδια στο αμάξι και από την άλλη μόνιμη κατάληψη μιας θέσης, έστω και εκ περιτροπής. Ούτε υποχρεωμένος είμαι να πλένω τον δρόμο με τα σκουπίδια μετά το τέλος του μήνα, ούτε το αμάξι να καθαρίζω κάθε ημέρα από κλαδιά, φύλλα και ό,τι άλλο πετάνε. Να αρχίσω να πετάω κι εγώ κλαδιά, όταν είναι στο δικό μου πεζοδρόμιο, οπότε γίνεται τυχαία; Την ημέρα αλλαγής στάθμευσης να πάω πρώτος να βάλω το αμάξι έξω από το πεζοδρόμιο και να κλείσω την κυκλοφορία στη γειτονιά; Να πάω να φέρω τα 4 αμάξια της οικογένειας και να κλείσω όλη την γειτονιά με δικά μου που μένουν ακίνητα; Τροχαία δεν μπορώ να φέρω, αφού και νόμιμα παρκάρουν και τέλη πληρώνουν, απλά δεν μετακινούνται παρά μόνον για ένα λεπτό κάθε μήνα. Νομικά υπάρχει προσβολή προσωπικότητας από άρνηση χρήσης δημοσίου αγαθού, αλλά ποιος τρέχει σε δικαστήρια; Συζήτηση δεν πρόκειται να κάνω, αφού η συμπεριφορά δείχνει αδυναμία λειτουργίας σε οργανωμένη κοινωνία και κουτοπονηριά. Ας μετακινούσαν το αμάξι κάθε εβδομάδα 1-2 θέσεις μπρος-πίσω και δεν θα είχα πρόβλημα. Ίσα ίσα να καθαρίζουμε σκουπίδια και να αποφεύγουμε γάτες, κατσαρίδες κτλ. Ευχαριστώ. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμπεδώσετε και εσύ και οι υπόλοιποι γείτονες ότι τα κομμάτια των δημόσιων δρόμων μπροστά στα σπίτια σας δεν είναι "δικός σας χώρος", είναι δημόσιος. Δεν σας πέφτει κανένας λόγος για το ποιος παρκάρει σε αυτά και για πόσο, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κάνετε συμφωνίες για τη χρήση τους λες και σας ανήκουν, δεν έχετε δικαίωμα να "τη λέτε" σε κανέναν επειδή πάρκαρε εκεί. Η "άρνηση χρήσης δημοσίου αγαθού" είναι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε εσείς, όχι αυτό που κάνει ο γείτονας. 9
teddy71 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Από τη στιγμή που είναι δημόσιος χώρος δεν μπορεις να κάνεις τίποτα. Μπορείς όμως όταν το βάζει μπροστά σου να μην είσαι και εσύ "προσεκτικός" και να "πέφτουν" και από σένα σκουπίδια και κανένα ψαροκόκαλο να κάνουν τσιμπούσι τα γατιά.
pontez2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εμπεδώσετε και εσύ και οι υπόλοιποι γείτονες ότι τα κομμάτια των δημόσιων δρόμων μπροστά στα σπίτια σας δεν είναι "δικός σας χώρος", είναι δημόσιος. Δεν σας πέφτει κανένας λόγος για το ποιος παρκάρει σε αυτά και για πόσο, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κάνετε συμφωνίες για τη χρήση τους λες και σας ανήκουν, δεν έχετε δικαίωμα να "τη λέτε" σε κανέναν επειδή πάρκαρε εκεί. Η "άρνηση χρήσης δημοσίου αγαθού" είναι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε εσείς, όχι αυτό που κάνει ο γείτονας. Ως συνήθως λανθασμένες πληροφορίες. Δε περίμενα κάτι περισσότερο απο εσένα. Από το σάιτ του Δημου Αθηναίων Στο Τμήμα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης ανήκει, μεταξύ άλλων, η αρμοδιότητα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων κλπ) από τα όρια του Δήμου Αθηναίων. Εντεταλμένοι υπάλληλοι (ελεγκτές-καταγραφείς) της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης εκτελούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας καθημερινές αυτοψίες στις επτά ( 7 ) Δημοτικές Κοινότητες εντοπίζοντας και καταγράφοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα. Άλλες πηγές πληροφόρησης είναι ο τετραψήφιος αριθμός «1595» με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και η Δημοτική Αστυνομία. http://www.cityofathens.gr/node/475 Kαι το γνωστό ΦΕΚ που ορίζει τις ημέρες που ένα όχημα μπορει να θεωρηθει εγκαταλελημένο. Αρθρο 2, παράγραφος 2, Εφημερίδα της κυβέρνησης 5/3/2004 https://www.eoan.gr/uploads/files/94/97233d6465368ef10a57dc1db2eefb64187f6a00.pdf Συνοπτικά, οι γείτονες μπορουν μετά τις 30 ημέρες να πάρουν ενα τηλέφωνο και να καταγγείλουν το γεγονος. Τους πέφτει λόγος και ποιος παρκάρει και για πόσο. Και οι όποιες "συμφωνίες", γίνονται άτυπα μεταξύ των γειτόνων είναι για να μπορουν όλοι να εξυπηρετηθούν σε [πόλεις που γενικά το παρκάρισμα ειναι δύσκολο. 1
Ntinaras Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 22 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ως συνήθως λανθασμένες πληροφορίες. Δε περίμενα κάτι περισσότερο απο εσένα. Από το σάιτ του Δημου Αθηναίων Στο Τμήμα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης ανήκει, μεταξύ άλλων, η αρμοδιότητα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων κλπ) από τα όρια του Δήμου Αθηναίων. Εντεταλμένοι υπάλληλοι (ελεγκτές-καταγραφείς) της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης εκτελούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας καθημερινές αυτοψίες στις επτά ( 7 ) Δημοτικές Κοινότητες εντοπίζοντας και καταγράφοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα. Άλλες πηγές πληροφόρησης είναι ο τετραψήφιος αριθμός «1595» με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και η Δημοτική Αστυνομία. http://www.cityofathens.gr/node/475 Kαι το γνωστό ΦΕΚ που ορίζει τις ημέρες που ένα όχημα μπορει να θεωρηθει εγκαταλελημένο. Αρθρο 2, παράγραφος 2, Εφημερίδα της κυβέρνησης 5/3/2004 https://www.eoan.gr/uploads/files/94/97233d6465368ef10a57dc1db2eefb64187f6a00.pdf Συνοπτικά, οι γείτονες μπορουν μετά τις 30 ημέρες να πάρουν ενα τηλέφωνο και να καταγγείλουν το γεγονος. Τους πέφτει λόγος και ποιος παρκάρει και για πόσο. Και οι όποιες "συμφωνίες", γίνονται άτυπα μεταξύ των γειτόνων είναι για να μπορουν όλοι να εξυπηρετηθούν σε [πόλεις που γενικά το παρκάρισμα ειναι δύσκολο. Δηλαδη πιστευεις οτι ο δημος θα ρθει και θα σηκωσει ενα αμαξι επειδη καποιος του πε οτι ειναι παρκαρισμενο εκει για πολλες μερες σερι?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ως συνήθως λανθασμένες πληροφορίες. Δε περίμενα κάτι περισσότερο απο εσένα. Από το σάιτ του Δημου Αθηναίων Στο Τμήμα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης ανήκει, μεταξύ άλλων, η αρμοδιότητα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων κλπ) από τα όρια του Δήμου Αθηναίων. Εντεταλμένοι υπάλληλοι (ελεγκτές-καταγραφείς) της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης εκτελούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας καθημερινές αυτοψίες στις επτά ( 7 ) Δημοτικές Κοινότητες εντοπίζοντας και καταγράφοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα. Άλλες πηγές πληροφόρησης είναι ο τετραψήφιος αριθμός «1595» με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και η Δημοτική Αστυνομία. http://www.cityofathens.gr/node/475 Kαι το γνωστό ΦΕΚ που ορίζει τις ημέρες που ένα όχημα μπορει να θεωρηθει εγκαταλελημένο. Αρθρο 2, παράγραφος 2, Εφημερίδα της κυβέρνησης 5/3/2004 https://www.eoan.gr/uploads/files/94/97233d6465368ef10a57dc1db2eefb64187f6a00.pdf Συνοπτικά, οι γείτονες μπορουν μετά τις 30 ημέρες να πάρουν ενα τηλέφωνο και να καταγγείλουν το γεγονος. Τους πέφτει λόγος και ποιος παρκάρει και για πόσο. Και οι όποιες "συμφωνίες", γίνονται άτυπα μεταξύ των γειτόνων είναι για να μπορουν όλοι να εξυπηρετηθούν σε [πόλεις που γενικά το παρκάρισμα ειναι δύσκολο. εφοσον καθε μηνα το μετακινουν δε μπορουν να κανουν τιποτα. επισης, ειδικα στις πολεις που υπαρχει θεμα με το παρκαρισμα το μονο που ελειπε ειναι να ζητας και την αδεια των γειτονων. πιπινος, ειναι δημοσιος δρομος και μπορουν να παρκαρουν οπου ειναι νομιμο, αντιστοιχα και εσυ. τα σκουπιδια ειναι χοντρη μαλακια, δυστυχως μονο κληση στη τροχαια για καταγραφη γινεται και να ελπιζεις να φοβεριστουν. αλλιως μη παρκαρεις εκει και αμα σου πουν κατι οι γειτονες εξηγησε τι συμβαινει και πες αμα εχουν προβλημα να το λυσουν μεταξυ τους Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Ως συνήθως λανθασμένες πληροφορίες. Δε περίμενα κάτι περισσότερο απο εσένα. Από το σάιτ του Δημου Αθηναίων Στο Τμήμα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης ανήκει, μεταξύ άλλων, η αρμοδιότητα της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων κλπ) από τα όρια του Δήμου Αθηναίων. Εντεταλμένοι υπάλληλοι (ελεγκτές-καταγραφείς) της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης εκτελούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας καθημερινές αυτοψίες στις επτά ( 7 ) Δημοτικές Κοινότητες εντοπίζοντας και καταγράφοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα. Άλλες πηγές πληροφόρησης είναι ο τετραψήφιος αριθμός «1595» με τον οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι δημότες, τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και η Δημοτική Αστυνομία. http://www.cityofathens.gr/node/475 Kαι το γνωστό ΦΕΚ που ορίζει τις ημέρες που ένα όχημα μπορει να θεωρηθει εγκαταλελημένο. Αρθρο 2, παράγραφος 2, Εφημερίδα της κυβέρνησης 5/3/2004 https://www.eoan.gr/uploads/files/94/97233d6465368ef10a57dc1db2eefb64187f6a00.pdf Συνοπτικά, οι γείτονες μπορουν μετά τις 30 ημέρες να πάρουν ενα τηλέφωνο και να καταγγείλουν το γεγονος. Τους πέφτει λόγος και ποιος παρκάρει και για πόσο. Και οι όποιες "συμφωνίες", γίνονται άτυπα μεταξύ των γειτόνων είναι για να μπορουν όλοι να εξυπηρετηθούν σε [πόλεις που γενικά το παρκάρισμα ειναι δύσκολο. Από ένα ολόκληρο post μου απομόνωσες 2 λέξεις για να με κατηγορήσεις ότι δίνω λανθασμένες πληροφορίες... Αν αγνοείς τα συμφραζόμενα, τότε λογικό είναι να βγάζεις λάθος συμπέρασμα. Όσα έγραψα αφορούσαν την συγκεκριμένη περίπτωση που περιέγραψε ο φίλος 2 post παραπάνω, τον γείτονα του που μετακινεί το αυτοκίνητο του ακριβώς κάθε μήνα αντί για βδομάδα όπως θα ήθελε, το "για πόσο" που έγραψα αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της συγκεκριμένης περίπτωσης αφορούσε. Επίσης το άρθρο 2 στην παράγραφο 2 λέει ότι ένα όχημα θεωρείται εγκαταλελειμμένο αν εγκαταληφθεί σε δημόσιο δρόμο για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών, όχι 30. Το διάστημα των 30 ημερών ισχύει μόνο στην περίπτωση που εγκαταληφθεί σε σημείο που απαγορεύεται η στάθμευση. 1
johnieXoX Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) δεν μπορεί να θεωρηθεί εγκαταλειμμένο ένα όχημα απλά επειδή δεν μετακινείται για 30 ημέρες.. δηλαδή αν δεν μετακινώ το αυτοκίνητό μου, πάει να πει πως το εγκαταλείπω? αν πηγαίνω και το καθαρίζω και το προσέχω πως μπορεί να πεις κάποιος πως είναι εγκαταλειμμένο? θα πρέπει και η εικόνα του να συνάδει με την έννοια της εγκατάλειψης.. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από johnieXoX
Joshua21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, johnieXoX είπε δεν μπορεί να θεωρηθεί εγκαταλειμμένο ένα όχημα απλά επειδή δεν μετακινείται για 30 ημέρες.. δηλαδή αν δεν μετακινώ το αυτοκίνητό μου, πάει να πει πως το εγκαταλείπω? 90 ημέρες είναι, μην δίνεις βάση σε αυτά που γράφει ο pontez. Για να θεωρηθεί εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητο σου θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί το τοπικό γραφείο εγκαταλελειμμένων οχημάτων, να μεταβεί στο σημείο υπάλληλος του δήμου ο οποίος - αφού πρώτα δει πάνω του εμφανή σημάδια εγκατάλειψης - θα το καταγράψει και κολλήσει πάνω του ειδοποίηση απομάκρυνσης. Αν μέσα σε 90 ημέρες δεν έχει μετακινηθεί, τότε θα απομακρυνθεί. Και για να σε προλάβω, σημάδια εγκατάλειψης είναι η σκόνη μηνών πάνω στο αυτοκίνητο και ειδικά στα τζάμια, τα σκουπίδια και το χώμα ακριβώς στο σημείο που πατάνε τα λάστιχα, κτλ: 1
pontez2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Δηλαδη πιστευεις οτι ο δημος θα ρθει και θα σηκωσει ενα αμαξι επειδη καποιος του πε οτι ειναι παρκαρισμενο εκει για πολλες μερες σερι? Αν κάνει καταγγελία θα το κάνουν. Θα αφήσουν προειδοποίηση πρώτα και αν δε συμορφωθεί ο ιδιοκτήτης το παίρνουν. Αυτά τα κάνουν στα γρήγορα πλέον 2 λεπτά πριν, johnieXoX είπε δηλαδή αν δεν μετακινώ το αυτοκίνητό μου, πάει να πει πως το εγκαταλείπω? Ναι. Ο νόμος ειναι ξεκάθαρος. να εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες. να εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής. να εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του. να αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. @Joshua21 , όταν η συμπεριφορά σου ειναι αυτή που ειναι, μη περιμένεις καλύτερη από τους άλλους. Σεβάσου τους συμφορουμίτες σου και θα σε σέβονται και αυτοί. 10 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε εφοσον καθε μηνα το μετακινουν δε μπορουν να κανουν τιποτα. επισης, ειδικα στις πολεις που υπαρχει θεμα με το παρκαρισμα το μονο που ελειπε ειναι να ζητας και την αδεια των γειτονων. Όντως, αν το μετακινεί δε μπορεις να του κάνεις τιποτε. Απ την άλλη, αν κάποιος το κάνει ως συνήθεια, μαζεύεις 2-3 γειτονες, του κάνεις καταγγελία απ τη πρωτη βδομάδα και του σκάει το ενημερωτικό. Κάπως έτσι συμορφώνεται. Γενικά το καλύτερο ειναι να τα χει κανεις καλά με όλους. Το να προσπαθεις να καβατζώνεις θέσεις και να τις κάνεις δικές σου, δεν αποτελεί λύση ούτε για εσένα , ούτε για τους υπόλοιπους. Αν αράζουν όλους στις ιδιες θέσεις για 1 μηνα, οι υπόλοιποι δε θα παρκάρουν ποτέ. Εντομεταξύ, στο 90% των περιπτώσεων στις γειτονιές ισχύει το https://www.glavopoulos.com/el/kok-034/ στις περισσότερες περιπτώσεις, ακομα και αν δε το θέλουμε είμαστε παράνομοι. Γελάει ο κόσμος βέβαια, αλλά ισχύει. Οπότε αν κάποιος μας κάνει τη ζωή δυσκολη με το παρκάρισμα, στις 30 μέρες παιρνουμε το τηλεφωνάκι. Σαφως και το να του μιλησεις ειναι η καλύτερη λυση.
johnieXoX Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, pontez2 είπε Αν κάνει καταγγελία θα το κάνουν. Θα αφήσουν προειδοποίηση πρώτα και αν δε συμορφωθεί ο ιδιοκτήτης το παίρνουν. Αυτά τα κάνουν στα γρήγορα πλέον Ναι. Ο νόμος ειναι ξεκάθαρος. να εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες. να εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής. να εγκαταλείπεται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κυρίου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του. να αποτελεί γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς και για τη δημόσια ή ιδιωτική περιουσία, ιδίως όταν λόγω της καταστάσεως που βρίσκεται δεν δύναται να ανταποκριθεί στον σκοπό για τον οποίο προορίζεται. @Joshua21 , όταν η συμπεριφορά σου ειναι αυτή που ειναι, μη περιμένεις καλύτερη από τους άλλους. Σεβάσου τους συμφορουμίτες σου και θα σε σέβονται και αυτοί. Όντως, αν το μετακινεί δε μπορεις να του κάνεις τιποτε. Απ την άλλη, αν κάποιος το κάνει ως συνήθεια, μαζεύεις 2-3 γειτονες, του κάνεις καταγγελία απ τη πρωτη βδομάδα και του σκάει το ενημερωτικό. Κάπως έτσι συμορφώνεται. Γενικά το καλύτερο ειναι να τα χει κανεις καλά με όλους. Το να προσπαθεις να καβατζώνεις θέσεις και να τις κάνεις δικές σου, δεν αποτελεί λύση ούτε για εσένα , ούτε για τους υπόλοιπους. Αν αράζουν όλους στις ιδιες θέσεις για 1 μηνα, οι υπόλοιποι δε θα παρκάρουν ποτέ. Εντομεταξύ, στο 90% των περιπτώσεων στις γειτονιές ισχύει το https://www.glavopoulos.com/el/kok-034/ στις περισσότερες περιπτώσεις, ακομα και αν δε το θέλουμε είμαστε παράνομοι. Γελάει ο κόσμος βέβαια, αλλά ισχύει. Οπότε αν κάποιος μας κάνει τη ζωή δυσκολη με το παρκάρισμα, στις 30 μέρες παιρνουμε το τηλεφωνάκι. Σαφως και το να του μιλησεις ειναι η καλύτερη λυση. ας μην το επαναλαμβάνουμε αυτό με τις 30 ημέρες.. το βασικό είναι το όχημα να είναι εγκαταλειμμένο, και αυτό είναι κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα.. και να έρθουν από το δήμο, τι θα κάνουν? θα βάλουν αυτοκόλλητο σε αυτοκίνητο που δεν είναι σε κατάσταση παρατημένου επειδή το είπε ο γείτονας? και που ξέρει αν εγώ το μετακίνησα και ξαναπάρκαρα στο ίδιο σημείο? έχει μετρήσει ακριβώς τη θέση? και αν εγώ απλά βγάλω το αυτοκόλλητο και το πετάξω, δεν δείχνω ότι δεν έχω εγκαταλείψει το αυτοκίνητο? υ.γ. ο νόμος δεν είναι σε καμία περίπτωση ξεκάθαρος υπέρ του 30ημέρου που λες, αφού δεν ορίζει πως ακριβώς είναι το εγκαταλειμμένο.. το αντίθετο. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από johnieXoX
pontez2 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, ο νόμος σου λέει οτι δε μπορεις να παρκάρεις 12 μέτρα απο πινακίδα STOP (το λέει όντως, κοιτα το παραπάνω) Ο νόμος επισης σου λέει οτι αν παρκάρεις το αμάξι σου κάπου που δεν επιτρέπεται παραπάνω απο 30 ημέρες, θεωρειται αυτοματα εγκαταλελημένο. Να λοιπόν πόσο εύκολα βγαίνουν οι 30 μέρες. Tώρα το πως αυτο εφαρμόζεται, πως θα έρθει ο Δημος, τι θα ξέρει κτλ κτλ, πιθανον έχει να κάνει με το πόσοι θα τηλεφωνησουν. Σημασία έχει πως αν κάποιος καβατζωνει θέσεις και αφηνει το αμάξι του κανα μηνα εκει, δε κάθεσαι αμέτοχος. Σε αφορά. Επεξ/σία 3 Ιουνίου 2019 από pontez2
johnieXoX Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2019 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Λοιπόν, ο νόμος σου λέει οτι δε μπορεις να παρκάρεις 12 μέτρα απο πινακίδα STOP (το λέει όντως, κοιτα το παραπάνω) Ο νόμος επισης σου λέει οτι αν παρκάρεις το αμάξι σου κάπου που δεν επιτρέπεται παραπάνω απο 30 ημέρες, θεωρειται αυτοματα εγκαταλελημένο. Να λοιπόν πόσο εύκολα βγαίνουν οι 30 μέρες. Tώρα το πως αυτο εφαρμόζεται, πως θα έρθει ο Δημος, τι θα ξέρει κτλ κτλ, πιθανον έχει να κάνει με το πόσοι θα τηλεφωνησουν. για να το ξεκαθαρίσουμε γιατί θα ξεχάσουμε και τα ελληνικά που ξέρουμε ο νόμος λέει "εγκαταλειμμένο όχημα, όχημα το οποίο: α) εγκαταλείπεται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών β) εγκαταλείπεται σε άλλους δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς ή λιμενικούς κοινόχρηστους χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες, και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής" από που και ως που ισχύουν οι 30 ημέρες? εκεί που παρκάρει απαγορεύεται το παρκάρισμα? δεν έχει ειπωθεί κάτι τέτοιο και ούτε πρέπει να ισχύει.. τώρα πως το συμπέρανες.. δεν έχω ιδέα.. τώρα για τις 90 ημέρες της περίπτωσης β. έχω παρκάρει έξω από το σπίτι μου και κάθε μέρα βλέπω το αυτοκίνητό μου, πίνω καφέ στο μπαλκόνι και το χαζεύω.. ίσως να το βάζω και μπρος μια φορά το δίμηνο για την μπαταρία.. το πλένω που και που.. πως θα στοιχειοθετηθεί η εγκατάλειψη? (υ.γ. μιλάνε μόνο για το παρκάρισμα. θεωρούμε πως η θέση είναι νόμιμη. δεν αναλύουμε όλο τον κοκ εδώ). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις