Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Παράνομο είναι, τις συνέπειες όμως θα τις υποστούν μόνο αν τους πιάσει επ' αυτοφώρω κάποιο όργανο.

Σε πολλά ισχύει αυτό...

Δημοσ.

Παιδιά για να μην παρεξηγούμαι, συμφωνώ 100% μαζί σας(είναι θέμα νόμου εξάλλου, έχετε δίκιο). Έχω σταματήσει να συμμετέχω στην κουβέντα γιατί τί να πώ;:-)

Ενίσταμαι μόνο στον κακοχαρακτηρισμό αυτών επειδή έχω παραδείγματα πως δεν σκέφτονται έτσι για την προκειμένη περίπτωση και εκεί έβαλα επιχειρήματα.

Δημοσ.
Δημοσ.

Θεωρητικά ναι, πρακτικά όμως δεν θα γίνει τίποτα. Και αυτό γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν ελέγχθηκε κανείς από όσους έχουν κάνει ακινησία στα αυτοκίνητα τους, ούτε καν δειγματοληπτικά.

Δυστυχως, ναι

Δημοσ.

Αν καποιος θελει να παει 6 μηνες ταξιδι χωρις το αμαξι, τι πρεπει να το κανει, να το πουλησει; Ή να το καψει; Γιατι καποιοι θα παρουν τηλεφωνο τον Δημο;
Πρεπει να πληρωσει ιδιωτικο παρκινγκ για 6 μηνες να υποθεσω;

Δημοσ.

Πόσες περιπτώσεις είναι αυτές?

Που δεν θα έχουν και κανένα συγγενή, φίλο, γείτονα να το κουνάει μια φορά κάθε 15 μέρες?

• Like 1
Δημοσ.

Αν καποιος θελει να παει 6 μηνες ταξιδι χωρις το αμαξι, τι πρεπει να το κανει, να το πουλησει; Ή να το καψει; Γιατι καποιοι θα παρουν τηλεφωνο τον Δημο;

Μπορεί να το βάλει σε κάποιο οικόπεδο γνωστού, μπορεί να δώσει τα κλειδιά σε κάποιον να το μετακινήσει μια φορά στο τρίμηνο, μπορεί να το αφήσει σε καμιά αλάνα ή γενικότερα κάπου που δεν θα ενοχλεί κανέναν.

Πόσες περιπτώσεις είναι αυτές?

Που δεν θα έχουν και κανένα συγγενή, φίλο, γείτονα να το κουνάει μια φορά κάθε 15 μέρες?

Στους 3 μήνες ακινησίας θεωρείται εγκαταλελειμμένο, δεν χρειάζεται να μετακινείται κάθε 15 ημέρες.

• Like 1
Δημοσ.

Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Εισαι πολιτης μιας χωρας. Θες να εφαρμοζονται οι νομοι γενικα ή θες να εφαρμοζονται μονο οι νομοι που σε βολευουν, οταν σε βολευουν;

Θελοντας να πιστευω οτι η απαντηση σου ειναι οτι πρεπει να εφαρμοζονται οι νομοι χωρις διακρισεις, θα ειδες και στις προηγουμενες σελιδες του τοπικ οτι ο νομος λεει πως πανω απο 3 μηνες δεν δικαιουσαι να το αφησεις σε δημοσιο χωρο. Αρα εχει ηδη απαντηθει το ερωτημα σου, βαση νομου.

Απο κει και περα τροποι υπαρχουν:

1. Θα βρεις ιδιωτικο χωρο σε φιλο ή συγγενη

2. Αν δεν εχεις ιδιωτικο χωρο να το παρατησεις, μπορεις να δωσεις το κλειδι σε συγγενη ή φιλο για να το μετακινει τακτικα

3. αν δεν εχεις τιποτε απο τα παραπανω, το βαζεις σε ιδιωτικο παρκινγκ. ΟΧΙ επειδη το λεει ο νομος, αλλα επειδη ΕΣΥ απο μονος σου πρεπει να σκεφθεις και το συμπολιτη σου αν εισαι ευσυνηδειτος. Μετα, ερχεται και ο νομος για αυτην την κατηγορια των ασυνηδειτων συμπολιτων μας.

Σε καθε περιπτωση αν δεν κανεις τιποτα απο τα αυτα, δεν γινεται να βγαινεις κι απο πανω , τυπου "επειδη θελετε να παιρνετε τηλ το δημο, θα την πληρωσω εγω;". ΟΧΙ, αυτος που την πληρωνει ειναι αυτος που δεν βρισκει παρκινγκ επειδη εσυ δεν ενδιαφερθηκες ποτε ουτε για τον συμπολιτη σου, ουτε και για τον νομο και ως καλος Ελληνας εκανες του κεφαλιου σου. Αυτο δε το λεω για σενα, το λεω γενικα, για να μπαινουν καποια πραγματα στην πραγματικη τους διασταση.

Βεβαια αν τα εγκαταλελειμενα ηταν λογω 6μηνων ταξιδιων, τοτε κανεις δε θα ειχε προβλημα και κανεις δε θα επαιρνε τηλεφωνο το δημο. Το προβλημα ειναι αλλο και ξερεις ποιο ειναι, οποτε το να ανακαλυπτουμε απιθανα παραδειγματα για να ακυρωσουμε τη συζητηση που προηγηθηκε και αφορα σε αυτους που απλως ακινητοποιουν&εγκαταλειπουν τα οχηματα-αποριμματα τους σε χωρο δημοσιο, δεν ειναι και ιδιαιτερα ωφελιμο.

• Like 3
Δημοσ.

Στους 3 μήνες ακινησίας θεωρείται εγκαταλελειμμένο, δεν χρειάζεται να μετακινείται κάθε 15 ημέρες.

Κάθε 15 το έγραψα ως μια περίοδο για να μην έχει θέμα και το αμάξι με μπαταρία, λάστιχα και λοιπά.

Δημοσ.

Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Εισαι πολιτης μιας χωρας. Θες να εφαρμοζονται οι νομοι γενικα ή θες να εφαρμοζονται μονο οι νομοι που σε βολευουν, οταν σε βολευουν;Θελοντας να πιστευω οτι η απαντηση σου ειναι οτι πρεπει να εφαρμοζονται οι νομοι χωρις διακρισεις, θα ειδες και στις προηγουμενες σελιδες του τοπικ οτι ο νομος λεει πως πανω απο 3 μηνες δεν δικαιουσαι να το αφησεις σε δημοσιο χωρο. Αρα εχει ηδη απαντηθει το ερωτημα σου, βαση νομου.Απο κει και περα τροποι υπαρχουν:1. Θα βρεις ιδιωτικο χωρο σε φιλο ή συγγενη2. Αν δεν εχεις ιδιωτικο χωρο να το παρατησεις, μπορεις να δωσεις το κλειδι σε συγγενη ή φιλο για να το μετακινει τακτικα3. αν δεν εχεις τιποτε απο τα παραπανω, το βαζεις σε ιδιωτικο παρκινγκ. ΟΧΙ επειδη το λεει ο νομος, αλλα επειδη ΕΣΥ απο μονος σου πρεπει να σκεφθεις και το συμπολιτη σου αν εισαι ευσυνηδειτος. Μετα, ερχεται και ο νομος για αυτην την κατηγορια των ασυνηδειτων συμπολιτων μας.Σε καθε περιπτωση αν δεν κανεις τιποτα απο τα αυτα, δεν γινεται να βγαινεις κι απο πανω , τυπου "επειδη θελετε να παιρνετε τηλ το δημο, θα την πληρωσω εγω;". ΟΧΙ, αυτος που την πληρωνει ειναι αυτος που δεν βρισκει παρκινγκ επειδη εσυ δεν ενδιαφερθηκες ποτε ουτε για τον συμπολιτη σου, ουτε και για τον νομο και ως καλος Ελληνας εκανες του κεφαλιου σου. Αυτο δε το λεω για σενα, το λεω γενικα, για να μπαινουν καποια πραγματα στην πραγματικη τους διασταση.Βεβαια αν τα εγκαταλελειμενα ηταν λογω 6μηνων ταξιδιων, τοτε κανεις δε θα ειχε προβλημα και κανεις δε θα επαιρνε τηλεφωνο το δημο. Το προβλημα ειναι αλλο και ξερεις ποιο ειναι, οποτε το να ανακαλυπτουμε απιθανα παραδειγματα για να ακυρωσουμε τη συζητηση που προηγηθηκε και αφορα σε αυτους που απλως ακινητοποιουν&εγκαταλειπουν τα οχηματα-αποριμματα τους σε χωρο δημοσιο, δεν ειναι και ιδιαιτερα ωφελιμο.

Τωρα που το λες, εχω αρκετα νευρα τωρα τελευταια, θα αρχισω να παιρνω και γω...το τηλεφωνο. Και οποιον παρει ο Χαρος(Δημος) :)

Οσο αφορα τα ακυρα παραδειγματα, και σε αυτα πρεπει να υπαρχει λυση, γενικα μιλαω, μην μου αναφερεις κατι για αυτο το θεμα, γιατι αν δεν υπαρχει λυση και για αυτα, ο νομος δεν ευσταθει και ο νομοθετης ηταν ζωον.

Δημοσ.

Οσο αφορα τα ακυρα παραδειγματα, και σε αυτα πρεπει να υπαρχει λυση, γενικα μιλαω, μην μου αναφερεις κατι για αυτο το θεμα, γιατι αν δεν υπαρχει λυση και για αυτα, ο νομος δεν ευσταθει και ο νομοθετης ηταν ζωον.

Ωραίο αυτό, μ΄άρεσε, αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε "άκυρα παραδείγματα" ενώ ταυτόχρονα ζητάς να μην αναφερθεί κάτι για αυτά επειδή... "μιλάς γενικά"!!!

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι διαφορά υπάρχει μεταξύ κάποιου που εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του για 6 μήνες επειδή πάει ταξίδι και κάποιου άλλου που εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του για 6 μήνες για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Τα προβλήματα που δημιουργεί η εγκατάλειψη και στις δύο περιπτώσεις είναι ακριβώς τα ίδια(έχουν αναφερθεί παραπάνω).

Στην πράξη πάντως αυτός που εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του για 6 μήνες δεν θα έχει πρόβλημα, όπως έγραψα σε προηγούμενο post από τη στιγμή που θα μπει πάνω στο αυτοκίνητο η πρώτη ειδοποίηση θα περάσουν πάνω από 4,5 μήνες μέχρι να το μαζέψουν, και η πρώτη ειδοποίηση μπαίνει μόνο εφόσον υπάρχουν ήδη σημάδια εγκατάλειψης.

Δημοσ.

μια ερώτηση.. μιλάτε για αυτοκίνητα με πινακίδες? διαφορετικά χωρίς πινακίδες δεν επιτρέπεται να είναι στο δρόμο, σωστά?

Δημοσ.

μια ερώτηση.. μιλάτε για αυτοκίνητα με πινακίδες? διαφορετικά χωρίς πινακίδες δεν επιτρέπεται να είναι στο δρόμο, σωστά?

Τα χωρις πινακιδες (δηλωμενα ακινητοποιημενα) υπογραφεις χαρτι την ωρα της παραδοσης των πινακιδων που λεει οτι θα το παρκαρεις σε ιδιωτικο χωρο, διαφορετικα δε σε αφηνουν να παραδωσεις. Οποτε και 1 λεπτο να το βγαλεις εξω, ειτε κινουμενο, ειτε ακινητοποιημενο, θεωρητικα ειναι παρανομο. Ο δημος ομως για να το θεωρησει εγκαταλελειμενο, θελει το 3μηνο και για αυτα, νομιζω.

Για ολα τα αλλα ισχυουν οι 3 μηνες, δε πα να εχουν και πινακιδες και τελη κυκλοφοριας πληρωμενα ως το 2020 κλπ.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Αναβιώνω το θέμα με το εξής πρόβλημα που προέκυψε τελευταία στη γειτονιά.

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι στην γειτονιά δεν έχουμε σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης, αλλά τελευταία συμβαίνει κάτι ενοχλητικό. Με τους γείτονες τα είχαμε βρει και σπανίως κάποιος να στάθμευε έξω από το σπίτι κάποιου άλλου παραπάνω από μία ημέρα, οπότε ήμασταν πάντα ήρεμοι, καθαροί, αφού σκουπίζαμε τον δικό μας χώρο, πλέναμε κτλ. Από όλους πιο τυπικός ήμουν εγώ, χωρίς να εμποδίζω, χωρίς να κρατάω χώρο ή να αφήνω μεγάλες αποστάσεις.

Τους τελευταίους μήνες ήρθε απέναντι ένα ζευγάρι με δύο παιδιά. Μένουν στο σπίτι που νοικιάζει ένας γείτονας και φίλος. Έχουν δύο αυτοκίνητα εκ των οποίων το ένα λείπει συχνά, ενώ το άλλο είναι μονίμως σταθμευμένο. Στην γειτονιά ισχύει η εκ περιτροπής στάθμευση. Τί κάνουν, λοιπόν; Στάθμευση έξω από το σπίτι τους συνέχεια, χωρίς να μετακινούν το αυτοκίνητο για ένα μήνα. Αν παρκάρω ακριβώς από κάτω από το μπαλκόνι τους πετάνε χορταρικά στο αυτοκίνητο, ό,τι βρουν από τα λουλούδια τους δηλαδή. Τον επόμενο μήνα, όταν η στάθμευση γίνεται από την δικιά μας πλευρά, μετακινούν το αυτοκίνητο ακριβώς απέναντι, μπροστά στο δικό μας πεζοδρόμιο, και η κατάσταση συνεχίζεται για το υπόλοιπο του μήνα. Κάτω από το ακίνητο αυτοκίνητο μαζεύονται σκουπίδια, γάτες κτλ και με την αλλαγή μήνα πρέπει να καθαρίζουμε όλο τον χαμό, ενώ στο ενδιάμεσο είναι αδύνατον να κάνουμε το οτιδήποτε. Οι άλλοι γείτονες εν τω μεταξύ την λένε σε εμένα που, αφού δεν μπορώ να παρκάρω έξω από το σπίτι μου πάντα, το βάζω σε αυτούς.

Τί μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Από την μία έχουμε σκόπιμη παρεμπόδιση στάθμευσης με τα σκουπίδια στο αμάξι και από την άλλη μόνιμη κατάληψη μιας θέσης, έστω και εκ περιτροπής. Ούτε υποχρεωμένος είμαι να πλένω τον δρόμο με τα σκουπίδια μετά το τέλος του μήνα, ούτε το αμάξι να καθαρίζω κάθε ημέρα από κλαδιά, φύλλα και ό,τι άλλο πετάνε. Να αρχίσω να πετάω κι εγώ κλαδιά, όταν είναι στο δικό μου πεζοδρόμιο, οπότε γίνεται τυχαία; Την ημέρα αλλαγής στάθμευσης να πάω πρώτος να βάλω το αμάξι έξω από το πεζοδρόμιο και να κλείσω την κυκλοφορία στη γειτονιά; Να πάω να φέρω τα 4 αμάξια της οικογένειας και να κλείσω όλη την γειτονιά με δικά μου που μένουν ακίνητα; Τροχαία δεν μπορώ να φέρω, αφού και νόμιμα παρκάρουν και τέλη πληρώνουν, απλά δεν μετακινούνται παρά μόνον για ένα λεπτό κάθε μήνα. Νομικά υπάρχει προσβολή προσωπικότητας από άρνηση χρήσης δημοσίου αγαθού, αλλά ποιος τρέχει σε δικαστήρια; Συζήτηση δεν πρόκειται να κάνω, αφού η συμπεριφορά δείχνει αδυναμία λειτουργίας σε οργανωμένη κοινωνία και κουτοπονηριά. Ας μετακινούσαν το αμάξι κάθε εβδομάδα 1-2 θέσεις μπρος-πίσω και δεν θα είχα πρόβλημα. Ίσα ίσα να καθαρίζουμε σκουπίδια και να αποφεύγουμε γάτες, κατσαρίδες κτλ.

Ευχαριστώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...