sargio01 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ήθελα να πω κάτι διαφορετικό από αυτό που έγραψα. Όσο για τη σύγκριση εγκαταλελειμμένων σπιτιών και αυτοκινήτων δεν βλέπω το point σου, έστω είναι περισσότερα τα σπίτια, so? So οτι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα εξαιτίας των αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες αλλά εξαιτίας άλλων λόγων και παράλληλα δεν έχετε συναίσθηση. Βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τους ασυνείδητους που παρκάρουν όπου βρούν δημιουργώντας θέματα, με αυτούς που λόγω συνθηκών σταθμεύουν για καιρό στο ίδιο σημείο. Ήθελα να 'ξερα, αν κάποιος πάει στο χωριό μαζί με φίλο ας πούμε για τέσσερις μήνες και σταθμεύσει όλο αυτό το διάστημα το δικό του αυτοκίνητο που θα μείνει πίσω, έτσι θα τον κράζετε;
sargio01 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δε νομίζω πουθενά να έγραψα ότι τα ακινητοποιημένα φταίνε για το πρόβλημα στάθμευσης (θα ήταν ηλίθιο άλλωστε). Συνεισφέρουν όμως. Και λυπάμαι αν σου χαλάω το σκεπτικό αλλά η οικονομική κατάσταση ("δεν έχω να πληρώσω για γκαράζ") ή το πόσο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί κάποιος, ουδεμία σχέση έχει με τα αν είναι παράνομος, πράγμα μεμπτό και κατακριτέο. Επίσης αυτός που δήλωσε χώρο στάθμευσης στον οποίο και δεν πάει το όχημά του (για τους όποιους λόγους) είναι παράνομος εις διπλούν. Και καταλαμβάνει χώρο που δεν του ανήκει ή δεν μπορεί να έχει χρήση (οδόστρωμα) αλλά και έχει κάνει ψευδή δήλωση ύπαρξης και χρήσης κλειστού χώρου στάθμευσης. Γι αυτά ακριβώς είμαι σύμφωνος που έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να το διευκρινίζω.Ξαναλέω: Δεν διαφωνώ, έχετε δίκιο, όλοι. Απλά διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς γιατί καταλαβαίνω όσους το κάνουν, μπαίνω στη θέση τους να το πω έτσι. Δεν είναι δηλαδή τύποι του "α θα το αφήσω εδώ γιατί στ' αρχίδια μου οι άλλοι" όπως είναι αυτοί που παρκάρουν όπου βρούν(σε εισόδους γκαράζ, γωνίες κλπ).
haris_216 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Γι αυτά ακριβώς είμαι σύμφωνος που έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να το διευκρινίζω. Ξαναλέω: Δεν διαφωνώ, έχετε δίκιο, όλοι. Απλά διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς γιατί καταλαβαίνω όσους το κάνουν, μπαίνω στη θέση τους να το πω έτσι. Δεν είναι δηλαδή τύποι του "α θα το αφήσω εδώ γιατί στ' αρχίδια μου οι άλλοι" όπως είναι αυτοί που παρκάρουν όπου βρούν(σε εισόδους γκαράζ, γωνίες κλπ). Και αυτό πως ακριβώς τεκμηριώνεται ότι δεν είναι τέτοιοι τύποι; Επειδή δεν ενοχλούν την κίνηση παρά μόνο την στάθμευση; Το οποίο βέβαια είναι απολύτως λογικό να παρκάρουν σε νόμιμο (για άλλους σημείο) αφού έχουν το χρόνο να το πράξουν όταν αποφασίσουν την ακινησία. Ίσως φαίνομαι ανάλγητος αλλά πραγματικά για κάθε παρανομία που κάνει κάποιος πάντα βρίσκεται μια δακρύβρεχτη ή μη δικαιολογία.
kalogeros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Εντάξει, σε βρίσκω λίγο υπερβολικό εδώ, εδώ και 16-17 χρόνια γυρνάω όλη την Αθήνα ανά 4-5 μέρες κατά μέσω όρο και ζήτημα να 'χω διαπιστώσει τρία αυτοκίνητα εγκατελειμένα(Η φάση είναι οτι απο 'χθές που είδα το μήνυμά σου, μόνο ένα μου 'ρχεται στο μυαλό κι αυτό μπορεί να έμεινε εκεί επειδή πέθανε ο ιδιοκτήτης του ) οπότε δεν ευθύνεται αυτό για το πρόβλημα στάθμευσης. Σε προηγούμενο μήνυμά μου έγραψα για προτάσεις του συνδικάτου οικοδόμων, προτείνουμε σταθερά να αναλάβει πρωτοβουλία ο Δήμος ώστε να αποψιλωθούν οικόπεδα(βλ δημοτική ψαραγορά Κυψέλης) σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και να δημιουργηθούν εκεί χώροι στάθμευσης. Πέρα βρέχει. ... ... ... Really? Στο οικοδομικό μου τετράγωνο (Καλαμαριά Θεσσσαλονίκης) έχουμε δύο και εσείς έχετε τρία σε ολόκληρη την Αθήνα; 2
haris_216 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 So οτι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα εξαιτίας των αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες αλλά εξαιτίας άλλων λόγων και παράλληλα δεν έχετε συναίσθηση. Βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τους ασυνείδητους που παρκάρουν όπου βρούν δημιουργώντας θέματα, με αυτούς που λόγω συνθηκών σταθμεύουν για καιρό στο ίδιο σημείο. Ήθελα να 'ξερα, αν κάποιος πάει στο χωριό μαζί με φίλο ας πούμε για τέσσερις μήνες και σταθμεύσει όλο αυτό το διάστημα το δικό του αυτοκίνητο που θα μείνει πίσω, έτσι θα τον κράζετε; Όχι δεν θα τον κράξουμε (εγώ τουλάχιστον) γιατί έχει κάθε δικαίωμα να παρκάρει αφού πληρώνει (έχει πινακίδες άρα πληρώνει τέλη).
sargio01 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Και αυτό πως ακριβώς τεκμηριώνεται ότι δεν είναι τέτοιοι τύποι; Επειδή δεν ενοχλούν την κίνηση παρά μόνο την στάθμευση; Το οποίο βέβαια είναι απολύτως λογικό να παρκάρουν σε νόμιμο (για άλλους σημείο) αφού έχουν το χρόνο να το πράξουν όταν αποφασίσουν την ακινησία. Ίσως φαίνομαι ανάλγητος αλλά πραγματικά για κάθε παρανομία που κάνει κάποιος πάντα βρίσκεται μια δακρύβρεχτη ή μη δικαιολογία. Δείχνω συναίσθηση γιατί αυτός τουλάχιστον δεν γίνεται επικίνδυνος, απλά με υποχρεώνει να ψαχτώ περισσότερο ώστε να σταθμεύσω αλλού. Οκ, δε γαμιέται;... Ο άλλος όμως, επειδή δεν έχει χρόνο να ψάξει παρκάρει στη γωνία ή διπλοπαρκάρει; Όχι δεν θα τον κράξουμε (εγώ τουλάχιστον) γιατί έχει κάθε δικαίωμα να παρκάρει αφού πληρώνει (έχει πινακίδες άρα πληρώνει τέλη).Κι αν δεν λείπει κι έχει πάρει τις πινακίδες η τροχαία; Πού ξέρεις γιατί είναι εκεί; Really? Στο οικοδομικό μου τετράγωνο (Καλαμαριά Θεσσσαλονίκης) έχουμε δύο και εσείς έχετε τρία σε ολόκληρη την Αθήνα;Ίσως στη Θεσσαλονίκη να μην έχουν σκεφτεί να το πηγαινοφέρνουν ανά διαστήματα!! Τί να πώ; Εν το μεταξύ αφού ενοχλείστε τόσο απο αυτά τα αυτοκίνητα, γιατί δεν τηλεφωνείτε στην αστυνομία να τελειώνει το θέμα, να βάλουν και μυαλό αυτοί που τα παρατάνε; (...ή σκούζετε για να σκούζετε κι επειδή σας έπιασε το μανιάτικο; )
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Ο Δημος ειναι υπευθυνος για τα εγκαταλελειμενα και εγω προσωπικα εννοειται οτι τηλεφωνω. Στον τυπο για τον οποιο ανοιξα το τοπικ, υπηρχε και σχετικα γρηγορο αποτελεσμα κιολας. Πλεον εχω αρχισει να επεκτεινω τις δραστηριοτητες μου και στα γειτονικα τετραγωνα κι οχι μονο σε οποιον εγκαταλειπει μπροστα απο το σπιτι μου, γιατι ετσι ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε απεναντι στην επιδεικτικη παρανομια των συμπολιτων-βοδιων. Απο κει και περα το προβλημα ειναι οντως μεγαλο, της ταξεως 2-3 χωρις πινακιδες ανα οικοδομικο τετραγωνο σε πυκνοκατοικημενες περιοχες + 1/2 με πινακιδες, αλλα παρατημενα. Μια βολτα σε περιοχες τυπου Κυψελη, Γκυζη, Καλλιθεα, Κορυδαλλο, Περιστερι, Αμπελοκηπους κλπ θα σε πεισει.
Joshua21 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 So οτι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα εξαιτίας των αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες αλλά εξαιτίας άλλων λόγων και παράλληλα δεν έχετε συναίσθηση. Κάτσε γιατί άρχισες να μπερδεύεσαι, άλλο τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και άλλο τα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες, είναι εντελώς άστοχο να γράφεις για τα εγκαταλελειμμένα, να σου απαντώ για αυτά, και στο τέλος να σχολιάζεις αυτά χωρίς πινακίδες! Όσο για το ποιος δεν έχει συναίσθηση, για πες μου τι σχέση έχουν τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με τα εγκαταλελειμμένα σπίτια? Έχεις δει ποτέ κανένα τέτοιο σπίτι να στερεί νόμιμη θέση στάθμευσης? Έχεις δει ποτέ κανένα τέτοιο σπίτι να έχει μετατρέψει δημόσιο δρόμο σε εστία μόλυνσης? Ήθελα να 'ξερα, αν κάποιος πάει στο χωριό μαζί με φίλο ας πούμε για τέσσερις μήνες και σταθμεύσει όλο αυτό το διάστημα το δικό του αυτοκίνητο που θα μείνει πίσω, έτσι θα τον κράζετε; Για εμένα προσωπικά δεν έχει καμία διαφορά αν ο άλλος εγκαταλείπει το αυτοκίνητο του για να πάει στο χωριό να μαζέψει ελιές ή για να πάει διακοπές στη Γαλλική Πολυνησία ή επειδή βαριέται να το κινήσει ή οτιδήποτε άλλο, ο λόγος δεν αλλάζει τον ορισμό της εγκατάλειψης. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, στους 3 μήνες θεωρείται εγκαταλελειμένο. Έτσι θα τον έκραζα σε κάθε περίπτωση.
haris_216 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δείχνω συναίσθηση γιατί αυτός τουλάχιστον δεν γίνεται επικίνδυνος, απλά με υποχρεώνει να ψαχτώ περισσότερο ώστε να σταθμεύσω αλλού. Οκ, δε γαμιέται;... Ο άλλος όμως, επειδή δεν έχει χρόνο να ψάξει παρκάρει στη γωνία ή διπλοπαρκάρει; Κι αν δεν λείπει κι έχει πάρει τις πινακίδες η τροχαία; Πού ξέρεις γιατί είναι εκεί; Ίσως στη Θεσσαλονίκη να μην έχουν σκεφτεί να το πηγαινοφέρνουν ανά διαστήματα!! Τί να πώ; Εν το μεταξύ αφού ενοχλείστε τόσο απο αυτά τα αυτοκίνητα, γιατί δεν τηλεφωνείτε στην αστυνομία να τελειώνει το θέμα, να βάλουν και μυαλό αυτοί που τα παρατάνε; (...ή σκούζετε για να σκούζετε κι επειδή σας έπιασε το μανιάτικο; ) Ή μήπως κι εσύ διαφωνείς για να διαφωνείς; Αφού λες ότι κατά βάση συμφωνεί,ς γιατί σε "χαλάει" ότι "χαλιόμαστε"; Επειδή υπάρχουν χειρότερες καταστάσεις (πχ διπλοπαρκάρισμα); Και ξέρεις αν απλά το δεχόμαστε ή κι εκεί πάμε για το νόμιμο (από σήκωμα υαλοκαθαριστήρα μέχρι κλήση στην τροχαία) ή το παράνομο (πχ κλειδιά); Και στην τελική, ναι υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα στη ζωή. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εκλείψει η πείνα στον κόσμο ή ο πόλεμος στη Συρία για να έχω δικαίωμα να παραπονεθώ ή και να αντιδράσω στα "μικρότερα" 1
visualizer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Οι νομοι ειναι νομοι .. εφοσον βλεπουμε εγκαταλελειμμένα θα πρεπει να ενημερωνουμε και δεν ειναι σε καμια περιπτωση θεμα καρφωματος η σπιουνιας . Δυστιχως η τηρηση των νομων ξεκιναει απο τους πολιτες , αν ειμαστε ανεκτικοι σε διαφορες παρανομιες απλα θα επικρατησει ενα χαος. Θα μου πεις εσυ δεν εχεις παρανομησει ποτε ; θα γουσταρες να σε "καρφωσει" ο αλλος .. προφανως και δεν θα γουσταρα αλλα ετσι πρεπει να γινεται για να μην επικρατησει το χαος.
kalogeros Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Ίσως στη Θεσσαλονίκη να μην έχουν σκεφτεί να το πηγαινοφέρνουν ανά διαστήματα!! Τί να πώ; Εσένα περίμεναν να τους το πεις. Οι υπάλληλοι του δήμου αφήνουν κάθε 1-2 μήνες ειδοποιητήρια (αυτά τα αυτοκόλλητα) και στα δύο. Οι ιδιοκτήτες μόλις δουν τα ειδοποιητήρια, τα αφαιρούν. Από ένα σημείο και μετά, επειδή ο δήμος τους πήρε χαμπάρι, οι υπάλληλοι άρχισαν να χρησιμοποιούν σπρέι για να μαρκάρουν τη θέση των τροχών και να βλέπουν ποια οχήματα είναι ακινητοποιημένα, παρόλο που δεν έχουν ειδοποιητήριο. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι ιδιοκτήτες να τους αλλάζουν και θέση. Αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και δύο χρόνια. Πόση αλληλεγγύη (όπως πρότεινες σε προηγούμενο μήνυμα) να δείξουμε πλέον; Υπ' όψιν, ότι κανένα από τα δύο οχήματα δεν έχει πινακίδες. 1
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν οι ιδιοκτήτες να τους αλλάζουν και θέση. Ε από τη στιγμή που τα μετακινούν πριν περάσει τρίμηνο, σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορούν να θεωρηθούν εγκαταλελειμμένα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Αν είναι χωρίς πινακίδες και που τα μετακινούν είναι παράνομο...
teddy71 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Αν είναι χωρίς πινακίδες και που τα μετακινούν είναι παράνομο... Σωστο!!!! Οταν παρεδιδε πινακιδες υπεγραψε και μια υπευθυνη δηλωση οπου αναφερει οτι το αυτοκινητο θα το σταθμευσει σε ιδιωτικο χωρο και οχι σε δημοσιο και μαλιστα θα πρεπει επίσης να αναφερει που ακριβως, οποτε αφου το αφηνει σε δημοσιο χώρο ειναι εντελώς παράνομος!!!! αν το παμε και με το γραμμα του νομου περα της προστιμου που θα πρέπει του επιβληθεί θα πρεπει να διωχθει και για ψευδη δηλωση η οποια διωκεται ποινικα.
Joshua21 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Αν είναι χωρίς πινακίδες και που τα μετακινούν είναι παράνομο... Παράνομο είναι, τις συνέπειες όμως θα τις υποστούν μόνο αν τους πιάσει επ' αυτοφώρω κάποιο όργανο. Οταν παρεδιδε πινακιδες υπεγραψε και μια υπευθυνη δηλωση οπου αναφερει οτι το αυτοκινητο θα το σταθμευσει σε ιδιωτικο χωρο και οχι σε δημοσιο και μαλιστα θα πρεπει επίσης να αναφερει που ακριβως, οποτε αφου το αφηνει σε δημοσιο χώρο ειναι εντελώς παράνομος!!!! αν το παμε και με το γραμμα του νομου περα της προστιμου που θα πρέπει του επιβληθεί θα πρεπει να διωχθει και για ψευδη δηλωση η οποια διωκεται ποινικα. Θεωρητικά ναι, πρακτικά όμως δεν θα γίνει τίποτα. Και αυτό γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν ελέγχθηκε κανείς από όσους έχουν κάνει ακινησία στα αυτοκίνητα τους, ούτε καν δειγματοληπτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις