Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν απαιτειται να φτασουν στη κατασταση που φαινονται στη φωτο για να χαρακτηριστουν παρατημενα και τα μαζεψει ο δημος, ισχυουν οι χρονικες διαρκειες που αναφερει ο φιλος παραπανω, τωρα αν βλεπουμαι τετοιες εικονες ειναι αλλου παπα ευαγγελιο καποιοι δεν κανουν σωστα την δουλεια της και οι κατοικοι της περιοχης δεν ενδιαφερθηκαν να καλεσουν την αντιστοιχη υπηρεσια να ερθει να τα μαζεψει. Αν παραδωσεις πινακιδες για να μην πληρωνεις τελη κυκλοφοριας και το παρκαρεις σε δημοσιο χωρο θεωρειται εγκατελειμενο για αυτο το λογο οταν παραδιδεις πινακιδες υπογραφεις και υπευθυνη δηλωση οτι το αυτοκινητο θα ειναι σταθμευμενο σε ιδωτικο χωρο. Το nissan gt-r παντως παρολη την εγκαταλειψη δεν θεωρειται εγκατελειμενο καθως βρισκεται, οπως φαινεται σε ιδιοκτητο χωρο, οποτε και δεν εχει το δικαιωμα ο δημος να επεμβει να το μαζεψει. Και στην γειτονια μου, που εχει δημιουργημενες δημοσιες θεσεις παρκινγ, ειχαν παρατησει 3 αυτοκινητα λογω παραδοση πινακιδων ειχε περασει κανενας χρονος και κολησαν τα γνωστα χαρτια για απομακρυνση και οι ιδιοκτητες τα εβγαλαν, μετα απο μερικους μηνες ξαναεβαλαν χαρτια και μετα παλι απο κανενα μηνα+ περασαν και τα μαζεψαν. Η κατασταση τους βεβαια δεν ηταν σε καμμια περιπτωση οπως αυτα στην φωτο, καταλαβαινες οτι ειναι εγκατελειμενα μονο απο το γεγονος που δεν ειχαν πινακιδες, κατα τα αλλα ηταν μια χαρα οπως και τα αλλα και αναλογα με την ηλικια τους.

Δημοσ.

Αν παραδωσεις πινακιδες για να μην πληρωνεις τελη κυκλοφοριας και το παρκαρεις σε δημοσιο χωρο θεωρειται εγκατελειμενο

Δεν ισχύει αυτό, η νομοθεσία περί εγκαταλελειμένων δεν διαχωρίζει την έλλειψη πινακίδων, πόσο μάλλον αν ή έλλειψη τους οφείλετε σε ακινησία και ακόμα περισσότερο το λόγο αυτής. Αν ίσχυε τότε θα είχαν μαζέψει με τη μία τα 3 αυτοκίνητα στη γειτονιά σου, αλλά όπως περιγράφεις δεν έγινε έτσι.

Δημοσ.

το scania αλλα και φορτηγακια υπερυψωμενα κλπ κλπ,απαγορευεται να τα μπαρκαρεις σε κατοικιμενες περιοχες,

Δημοσ.

Επί του πρακτέου, αν πεις στον δήμο ότι έχει πινακίδες δεν θα ασχοληθεί ποτέ με αυτό και καλό είναι να μην ασχολείσαι και εσύ, δεν είναι περιουσία σου ο δρόμος, νοίκιασε ένα γκαράζ αν θέλεις να παρκάρεις σε συγκεκριμένο σημείο

κανενος δεν ειναι ο δρομος, ισχυει both ways. και γι αυτον που θεωρει "δικη του" τη θεση μπροστα απο το σπιτι του και για τον αλλον που τον θεωρει αποθηκευτικο του χωρο για να παραταει τα παλια του αμαξια

αν εισαι οντως καλλιθεατης θα ξερεις τι θεμα εχουμε με τα δεκαδες παρατημενα. μπορει να εχεις δικο σου παρκινγκ η να μη σε νοιαζει να ψαχνεις 2 ωρες να παρκαρεις επειδη καποιοι εχουν δει το δρομο χωματερη, δε ξερω

λιγο πιο κατω απο μενα ενας μπαρμπας εχει μονιμα παρκαρισμενα στο δρομο 2 παλιατζουρες (του 70-80) mercedes και ενα citroen bx. ολα σε μαυρο χαλι και φυσικα δε κουνιονται ποτε. να τον αφησουμε, τι λες?

• Like 1
Δημοσ.

Αν είναι ένα αυτοκίνητο εγκατελειμένο με το χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο, μπορώ ας πούμε να το οικειοποιηθώ με κάποιον τρόπο; (του στύλ να δηλώσω κάπου-υπουργείο ή τροχαία φερ' ειπείν οτι το θέλω και να γίνει η μεταβίβαση μονόπλευρα)

• Moderators
Δημοσ.

Είχε τύχει μπροστά στο σπίτι μου.

Δεν βγήκε καμία άκρη με καμία υπηρεσία. Στο τέλος μια Κυριακή που δεν είχε άλλα παρκαρισμένα μπροστά του, απλά άνοιξα την πόρτα (δεν ήταν κλειδωμένη!!!) έβγαλα ταχύτητα, και το τσούλησα 20 μέτρα παρακάτω, μπροστά από ένα ακατοίκητο σπίτι.

Πρέπει να είχε πάνω από 2μηνο εκεί και -κλασικά- ήταν χρέπι 20++ετίας. Μετά από άλλο τόσο καιρό, πάλι κυριακή πρωί, εντελώς τυχαία ήμουν στο μπαλκόνι και είδα έναν γεράκο να προσπαθεί να το βάλει μπροστά.

Κατέβηκα και του έδωσα ρεύμα με καλώδια, πήγε στην ευχή και δεν τον ξαναείδαμε.

Δημοσ.

Εκτός απο μου αρέσει πρέπει να μπεί και πλήκτρο δεν μου αρέσει. Επίσης ένα πλήκτρο "τι μ...κια ειναι αυτή?". Γιατί κάποιοι εδώ μέσα το παίζουν και πολύ έξυπνοι... Ιδίως στην πρώτη σελίδα του τόπικ. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Είχε τύχει μπροστά στο σπίτι μου.

Δεν βγήκε καμία άκρη με καμία υπηρεσία. Στο τέλος μια Κυριακή που δεν είχε άλλα παρκαρισμένα μπροστά του, απλά άνοιξα την πόρτα (δεν ήταν κλειδωμένη!!!) έβγαλα ταχύτητα, και το τσούλησα 20 μέτρα παρακάτω, μπροστά από ένα ακατοίκητο σπίτι.

Πρέπει να είχε πάνω από 2μηνο εκεί και -κλασικά- ήταν χρέπι 20++ετίας. Μετά από άλλο τόσο καιρό, πάλι κυριακή πρωί, εντελώς τυχαία ήμουν στο μπαλκόνι και είδα έναν γεράκο να προσπαθεί να το βάλει μπροστά.

Κατέβηκα και του έδωσα ρεύμα με καλώδια, πήγε στην ευχή και δεν τον ξαναείδαμε.

λιγο πιο κατω απο μενα ενας μπαρμπας εχει μονιμα παρκαρισμενα στο δρομο 2 παλιατζουρες (του 70-80) mercedes και ενα citroen bx. ολα σε μαυρο χαλι και φυσικα δε κουνιονται ποτε. να τον αφησουμε, τι λες?

Με πινακίδες (θεωρητικά πληρωμένα τέλη) ή χωρίς?

Δημοσ.

Δεν βγήκε καμία άκρη με καμία υπηρεσία.

Kωλυσιεργουσαν οι υπηρεσιες ή απλως δεν μπορουσαν (νομικα) να κανουν κατι;

Ο άλλος άφησε ένα nissan gt-r να ρημάξει.

Άνετα πήγαινα να το σηκωσω με γερανό :P

Η ιστορια με το συγκεκριμενο gt-r ειναι γνωστη και ΔΕΝ ηταν εγκαταλελειμενο παρα για τους μηνες του καλοκαιριου που ελειπε ο ιδιοκτητης.
  • Moderators
Δημοσ.

Με πινακίδες (θεωρητικά πληρωμένα τέλη) ή χωρίς?

Με.

Kωλυσιεργουσαν οι υπηρεσιες ή απλως δεν μπορουσαν (νομικα) να κανουν κατι;

Απλά δεν ασχολούνταν.

Σίγουρα δεν ήταν κανενός από τη γειτονιά, δεν είμαστε και τόσο πολλοί εξ' άλλου...

Δημοσ.

Για την ιστορια, ο δημος αφησε σημερα ειδοποιηση στο αμαξι στο οποιο αναφερομουν. Αναμενω να το μετακινησει ο ιδιοκτητης ή ακομα καλυτερα... να του το μετακινησουν. Οπως και να εχει, τελειωνει το παραμυθι σε λιγες εβδομαδες.

Στο σημειο αυτο ηθελα να ευχαριστησω οσους εσπευσαν να με αποθαρυνουν απο το να ακολουθησω το νομο και να με μαθουν οτι ο δρομος δεν ειναι δικος μου κλπ.

Δημοσ.

Τυπικα, ποσο καιρο μεχρι να το παρει ο δημος;

Το έχουμε γράψει και παραπάνω, σε 3 μήνες βάζουν την δεύτερη ειδοποίηση, και τουλάχιστον άλλες 45 ημέρες για να το μαζέψουν. 4,5 μήνες και βάλε από τη στιγμή που μπαίνει η πρώτη ειδοποίηση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...