Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη γειτονια μου οι θεσεις παρκαρισματος αρκουν οριακα για τους κατοικους της περιοχης ενω υπαρχουν πολλες φορες που δεν βρισκεις θεση. Εδω και καποιους μηνες καποιος εχει παρατησει ενα αμαξι αγνωστο για τη γειτονια και το εχει και παρκαρει και με τροπο που δεν πιανει μονο μια, αλλα τρεις θεσεις παρκαρισματος με αποτελεσμα να υπαρχει προβλημα για ολους τους υπολοιπους.

Το ερωτημα ειναι αν γινεται κατι σε τετοιες περιπτωσεις, πχ μπορω να ειδοποιησω δημο/αστυνομια ενημερωνοντας οτι εχει Χ μηνες παρατημενο, οτι πιανει 3 θεσεις κλπ; Μπορω/μπορουν να κανουν κατι; Η απλα μενει εκει το αμαξι για παντα;

Δημοσ.

Για αρχή ενημερώσεις αστυνομία μήπως είναι κλεμμένο.

Στη συνέχεια το δημο, ο οποίος αν διαπιστώσει ότι είναι παρατημενο, το μαζεύει για ανακύκλωση.

• Like 2
Δημοσ.

ειναι φιατ ή πεζο σιτροεν ετσι? θελω να τεσταρω κατι :P

δημο και αστυνομια φιλε αρχικα, αλλα αν εχει πινακιδες το πραγμα δυσκολευει γιατι θα σου πουν οτι πληρωνει φορους τελη κλπ και δεν μπορουμε να κανουμε τπτ... βεβαια ολο και καποια λυση θα βρεις

Δημοσ.

Λογικα θα εχει πληρωμενα τελη για φετος διοτι εχει πινακιδες ενω κλεμμενο δεν πρεπει ναναι γιατι μιλαμε για παναρχαιο αμαξι που συμφωνα με ενα γειτονα ειδε οτι το παρατησε ενας ηλικιωμενος εκεινη τη μερα που το εφερε.

Οποτε για να αποκτησει δικαιοδοσια οποιοδηποτε οργανο ειτε δημος, ειτε αστυνομια , θα πρεπει να εχει απληρωτα τελη

Σκεφτομαι για αρχη να καλεσω αστυνομια και να δωσω πινακιδες για να μου πουν αν εχει πληρωμενα τα τελη για το '16. Αν τα εχει απληρωτα τοτε φανταζομαι οτι θα με συμβουλεψουν πώς να προχωρησω. Αν τα εχει πληρωμενα ομως ή αν δεν μου απαντανε (προσωπικα δεδομενα κλπ) τοτε ειναι η περιπτωση που δεν ξερω τι να κανω...

Δημοσ.

Αφήνουν ένα χαρτί που λέει να μετακινηθεί νομίζω. Αν δεν το μετακινήσουν σε 40 μέρες (δεν είμαι σίγουρος για τις μέρες) θεωρείται παρατημένο και το παίρνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ο δημος πρώτα θα αφήσει ειδοποίηση.

Αν μέσα στο διάστημα που αναφέρει δεν κινηθεί το αμάξι το μαζεύει.

Εξήγησε στην αστυνομία τι έχει γίνει μήπως και μπορούν να ενημερώσουν αυτοί.

Αλλιώς με κάποιον γνωστό ασφαλιστη να βρεις που ανήκει.

Δημοσ.

μαρκα και μοντελο μπορουμε να μαθουμε? ειχα παρομοια ιστορια εξω απο το σπιτι μου με ενα μα..... σμενο με ενα πουντο τζιτι απο τα παλια που του χαλασε και το αφησε ετσι  2 μηνες εξω απο το σπιτι μου... κλασσικο φιατ, χιλιοχτυπημενο με ξεθωριασμενο χρωμα, τουρμπο σκαστρες ηχεια και δεν συμμαζευεται... μετα απο 2  μηνες ηρθε να το παρει σπρωχτω με την αδερφη του και μονο που δεν ασχοληθηκα γιατι ακομα θα τον εκραζα... πηγε και πεταξε 5-10 χιλιαρικα στο κουτι του αντι να παρει εστω ενα μεταχειρισμενο κυριλε να ειναι και ανθρωπος ...

Δημοσ.

Δηλαδή λέτε ότι κάποιος που πληρώνει τέλη και παρκαρε το αυτοκίνητο του έστω για πχ 6 μήνες κάπου νόμιμα, του το παίρνει ο δήμος?

Δημοσ.

μαρκα και μοντελο μπορουμε να μαθουμε? ειχα παρομοια ιστορια εξω απο το σπιτι μου με ενα μα..... σμενο με ενα πουντο τζιτι απο τα παλια που του χαλασε και το αφησε ετσι  2 μηνες εξω απο το σπιτι μου... κλασσικο φιατ, χιλιοχτυπημενο με ξεθωριασμενο χρωμα, τουρμπο σκαστρες ηχεια και δεν συμμαζευεται... μετα απο 2  μηνες ηρθε να το παρει σπρωχτω με την αδερφη του και μονο που δεν ασχοληθηκα γιατι ακομα θα τον εκραζα... πηγε και πεταξε 5-10 χιλιαρικα στο κουτι του αντι να παρει εστω ενα μεταχειρισμενο κυριλε να ειναι και ανθρωπος ...

Από όσα γράφεις βγαίνει το συμπέρασμα πως εσύ είσαι ο "περίεργος", και όχι ο τύπος με το φίατ.

@ts:

Το αν έχει ή δεν έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν έχει καμία διαφορά. Για να θεωρηθεί εγκαταλελειμένο πρέπει να έχει εγκαταληφθεί πάνω από 30 ημέρες σε σημείο που απαγορεύεται, ή πάνω από 90 ημέρες σε σημείο που δεν απαγορευεται η στάθμευση. Όταν η αρμόδια υπηρεσία του δήμου βεβαιωθεί πως το όχημα είναι εγκαταλελειμένο κολλάει πάνω του μια ειδοποίηση, και αν δεν το απομακρύνει ο ιδιοκτήτης του μέσα σε 45 ημέρες τότε το μαζεύει.

Δηλαδή λέτε ότι κάποιος που πληρώνει τέλη και παρκαρε το αυτοκίνητο του έστω για πχ 6 μήνες κάπου νόμιμα, του το παίρνει ο δήμος?

Δεν υπάρχει νόμιμο παρκάρισμα 6 μηνών, ο νόμος αυτό το μεταφράζει ως εγκατάλειψη. ΠΔ 116/04

• Like 4
Δημοσ.

Από όσα γράφεις βγαίνει το συμπέρασμα πως εσύ είσαι ο "περίεργος", και όχι ο τύπος με το φίατ.

@ts:

Το αν έχει ή δεν έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, δεν έχει καμία διαφορά. Για να θεωρηθεί εγκαταλελειμένο πρέπει να έχει εγκαταληφθεί πάνω από 30 ημέρες σε σημείο που απαγορεύεται, ή πάνω από 90 ημέρες σε σημείο που δεν απαγορευεται η στάθμευση. Όταν η αρμόδια υπηρεσία του δήμου βεβαιωθεί πως το όχημα είναι εγκαταλελειμένο κολλάει πάνω του μια ειδοποίηση, και αν δεν το απομακρύνει ο ιδιοκτήτης του μέσα σε 45 ημέρες τότε το μαζεύει.

Δεν υπάρχει νόμιμο παρκάρισμα 6 μηνών, ο νόμος αυτό το μεταφράζει ως εγκατάλειψη. ΠΔ 116/04

συγγνωμη που μου ειχε παρει για 2 μηνες το παρκινγκ εξω απο το σπιτι μου ενα αλητακι με ενα καγκουρεμενο παρανομο φιατ που χαλασε και δεν ασχοληθηκε για 2 μηνες τι και πως και εμποδιζε την καθημερινη μου ζωη, δεν θα το ξανακανω

• Like 2
Δημοσ.

Πως βεβαιώνεται ότι κάποιο όχημα είναι πράγματι παρατημένο και όχι απλά παρκαρισμένο;

Π.χ. μπορεί να έχω ένα αμάξι μόνο για απογευματινο-βραδυνές βόλτες, και επειδή η περιοχή είναι άνετη στο θέμα parking, να το αφήνω κάθε φορά στο ίδιο σημείο. Ο υπάλληλος που θα έρθει να ελέγξει θα βλέπει συνέχεια το όχημα στην ίδια θέση, ενώ εγώ μπορεί να το κινώ καθημερινά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...