Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρχει καποιο προγραμμα για να υπολογιζω τα τετραγωνικα μετρα ενος χωρου, το οποιο να ειναι ευκολο στη χρηση. Θελω να υπολογιζω καποιος χωρους σαν το παρακατω σχημα, στο περιπου το εχω υπολογισει αλλα θα ηθελα μεγαλυτερη ακριβεια.

post-131398-0-22810500-1475921715_thumb.jpg

Δημοσ.

Μπορείς να σχεδιάσεις την επιφάνεια στο SketchUp και στη συνέχεια μπορέι να σου υπολογίσει αυτόματα τα τμ.

ευχαριστω, θα το δοκιμασω, πιστευω να ειναι ευκολο

35-36 τετραγωνικα ειναι με το χερακι μου

ευχαριστω, και εγω τοσο τα εχω βγαλει αλλα μου λενε οτι ειναι αλλα τ.μ. και για αυτο ηθελα ακριβεια

Με μέτρηση με μέτρο και μετά την γνωστή πράξη για να βρεις τα τμ

spam ;)

• Like 1
Δημοσ.

αν θελεις ακριβεια παρε το μετρητη αποστασεων με laser (εχει περιπου 70 ευρω ενας bosch,εχω έναν για την δουλεια μου) και κανε τις μετρησεις και μετα τα γνωστα και βρηκες τα τμ σου ;)

Δημοσ.

Αν είναι για εργασία όπως πατώματα κτλ τότε τα υπολογίζουν τρεχούμενα οπότε βγαίνει συνήθως παραπάνω από το πραγματικό εμβαδόν.

Δημοσ.

Εναν χώρο δεν μπορείς να τον αποτυπώσεις απλά μετρώντας τις πλευρές.

Επομένως δεν μπορείς να έχεις ακρίβεια με αυτόν τον τρόπο.

Για να αποτυπώσεις σωστά χρειάζεται σε κάθε χώρο να πάρεις και διαγωνίους, ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να το περάσεις στο χαρτί ή (για ακρίβεια) σε ένα πρόγραμμα cad.

Ο υπολογισμός εμβαδού σε ένα πρόγραμμα cad γίνεται αυτόματα, αλλά αν χρειάζεται τεκμηρίωση πρέπει να ξέρεις τις συντεταγμένες των κορυφών του χώρου, ώστε με κάποιο μαθ.τύπο να υπολογίσεις το εμβαδό.

Πάντως απλή αποτύπωση πλευρών σε καμμιά περίπτωση δεν έχει ακρίβεια, εκτός αν το περίγραμμα έχει όλες τις γωνίες ορθές.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό, και στο δικό σου σχήμα σαφώς δεν έχεις ορθές, άρα αφού θέλεις και ακρίβεια, και φυσικά με το χέρι θα σου βγει ο πάτος, δοκίμασε το geogebra που μου ήρθε πρώτο στο μυαλό.

Θα σε βοηθήσει βέβαια αν έχεις τις ΄συντεταγμένες, ώστε να βάλεις εντολή area[(σημεία)], αλλά μπορείς και εκεί να σχεδιάσεις πολύγωνο με ευθύγραμμα τμήματα δεδομένου μήκους.

Είανι δωρεάν και υπάρχει και portable, δες το λίγο.

Δημοσ.

Εναν χώρο δεν μπορείς να τον αποτυπώσεις απλά μετρώντας τις πλευρές.

Επομένως δεν μπορείς να έχεις ακρίβεια με αυτόν τον τρόπο.

Για να αποτυπώσεις σωστά χρειάζεται σε κάθε χώρο να πάρεις και διαγωνίους, ώστε να μπορέσεις στη συνέχεια να το περάσεις στο χαρτί ή (για ακρίβεια) σε ένα πρόγραμμα cad.

Ο υπολογισμός εμβαδού σε ένα πρόγραμμα cad γίνεται αυτόματα, αλλά αν χρειάζεται τεκμηρίωση πρέπει να ξέρεις τις συντεταγμένες των κορυφών του χώρου, ώστε με κάποιο μαθ.τύπο να υπολογίσεις το εμβαδό.

Πάντως απλή αποτύπωση πλευρών σε καμμιά περίπτωση δεν έχει ακρίβεια, εκτός αν το περίγραμμα έχει όλες τις γωνίες ορθές.

το σχημα το εχω απο κατοψη, και δεν πιστευω να εχει πολλες αποκλισεις

Αυτό, και στο δικό σου σχήμα σαφώς δεν έχεις ορθές, άρα αφού θέλεις και ακρίβεια, και φυσικά με το χέρι θα σου βγει ο πάτος, δοκίμασε το geogebra που μου ήρθε πρώτο στο μυαλό.

Θα σε βοηθήσει βέβαια αν έχεις τις ΄συντεταγμένες, ώστε να βάλεις εντολή area[(σημεία)], αλλά μπορείς και εκεί να σχεδιάσεις πολύγωνο με ευθύγραμμα τμήματα δεδομένου μήκους.

Είανι δωρεάν και υπάρχει και portable, δες το λίγο.

θα το δοκιμασω και αυτο, αν και με το SketchUp τα καταφερα

Δημοσ.

Αν το εχεις από κάτοψη είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα...

Σκανιαρέ το, ανέβασέ το κάπου και στείλε το λινκ με pm να μην παιδεύεσαι.

Θα στο κάνω εγώ

• Like 1
Δημοσ.

Αν το εχεις από κάτοψη είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα...

Σκανιαρέ το, ανέβασέ το κάπου και στείλε το λινκ με pm να μην παιδεύεσαι.

Θα στο κάνω εγώ

ok σε ευχαριστω για το ενδιαφερον

αλλα ευτυχως τα καταφερα και το βρηκα

ηθελα ομως να το μαθω γιατι δεν θελω να υπολογισω μονο για ενα αλλα για περισσοτερα, θα ειναι και κατι για το μελλον

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...