Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από μένα η ερώτηση είναι απλή. Υπάρχει κοινό για compact στα 1200€; Ναι, έχω δει και καλές και κακές compact, DSLR και mirrorless. Εσύ μάλλον είσαι ένας αλλά κοινό δεν βλέπω.

Συγγνώμη, πρέπει να σε ρωτήσουμε πρώτα αν μπορούμε να δώσου με τα λεφτά μας...Μιας και μαζί τα βγάλαμε. Μάλιστα.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όταν δούλευα με τις canon compact των 400-500ευ την είχα καταβρεί...

Τα specs είναι από άλλο πλανήτη.. αντίστοιχα και η τιμή της.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια (που παρακολουθώ) οι τιμές αυξάνονται με μεγάλη άνοδο από γενιά σε γενιά σε αυτό το κλάδο.

Δημοσ.

Καλά Εντάξει για Ελλάδα είναι ακριβό μηχάνημα, φαντάσου όμως ότι στην Αυστραλία ένας εργάτης προσοχή εργάτης σε έργα δρόμου παίρνει 200 δολάρια την ημέρα, κοινώς 1400 την εβδομάδα, κοινώς 5600 δολάρια το μήνα, χωρίς υπερωρίες κιόλας... Αυτός την αγοράζει για την πλάκα του.

Δηλαδη για την Ελλάδα τέτοια μηχανάκια δεν πουλάνε, Αντε να πουλήσει 20κ; 50κ; παραπάνω δεν νομίζω, όταν ο εργάτης εδώ παίρνει 500 το μήνα δεν θα σκεφτεί να πάρει κάμερα..

• Like 1
Δημοσ.
Δεν σου λέω για Ελλάδα. Προφανώς η Sony ξέρει καλύτερα. Προσωπικά όμως βλέπω να  υπάρχει μεγαλύτερο κοινό για την RX1R σε τριπλάσια τιμή παρά για αυτή.
Παντως ακομα η rx1 δεν εχω καταλάβει που ακριβώς απευθύνεται. Με λιγοτερα πας σε a7 σειρα με ιδιους σενσορες + φακους και EVF ενσωματωμένο. Ο μονος λογος που θα πηγαινα σε αυτην θα ηταν το μεγεθος της και τιποτε αλλο.Για την RX100v φανταζομαι το μοναδικο κοινο θα ειναι οσοι θελουν 24raw/sec. (Πλακα πλακα ειναι αρκετα πολλα!!)

Δηλαδη για την Ελλάδα τέτοια μηχανάκια δεν πουλάνε, Αντε να πουλήσει 20κ; 50κ; παραπάνω δεν νομίζω, όταν ο εργάτης εδώ παίρνει 500 το μήνα δεν θα σκεφτεί να πάρει κάμερα..
20.000 50.000 κομματια; Η rx100v? ουτε απλες compact δε πουλανε τοσο... Πες 1000 κομματια και αν!
  • Like 2
Δημοσ.

Υποθετικό ήταν το νούμερο φίλε γιστι δεν ξέρω καν πόσο πουλάνε.. Λογικά έχεις δίκαιο.

Δημοσ.

Για να μιλήσω σοβαρά (λέμε τώρα) είναι καλή για vloggers (επαγγελματίες) δεν είναι πάντα βολικό να κουβαλάς φφ ή έστω κροπ για να βγάλεις βίντεο ενώ βρίσκεσαι σε κίνηση. Επίσης και για fashion bloggers που βγάζουν λεφτά από το ινστα και τα προσωπικά τους blog και θέλουν μια κάμερα που τραβάει εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες. Ειδικά για το γυναίκες επαγγελματίες που ασχολούνται με fashion blogs όπως και οι olympus epl6-7 στόχευε/ει σε αυτό το κοινό.

Δημοσ.

Εγώ αγοράζω πάντα compact των 400 ευρώ και αν ηταν να παρω dSLR παλι τοσα θα εδινα.

Σε αυτη την κατηγορια τιμης μια compact εχει τουλαχιστον 2πλασιες δυνατοτητες (μιλαω σε εξτρα χαρακτηριστικα και οχι σε ποιοτητα, εξαλλου μια compact των 400 ευρω εχει καλη ποιοτητα για τους περισσοτερους χρηστες).

Δεν με νοιαζει σε τι κατηγορια ανηκει η κάμερα. αν εδινα ανετα 1200 ευρω, παλι compact θα επαιρνα μιας και ειναι πολυ βολικες για καποιον που εχει 24/7 μια ψηφιακη επανω του και θελει να εχει λίγο από όλα σε αρκετα καλη ποιοτητα.

Δημοσ.

Καλά Εντάξει για Ελλάδα είναι ακριβό μηχάνημα, φαντάσου όμως ότι στην Αυστραλία ένας εργάτης προσοχή εργάτης σε έργα δρόμου παίρνει 200 δολάρια την ημέρα, κοινώς 1400 την εβδομάδα, κοινώς 5600 δολάρια το μήνα, χωρίς υπερωρίες κιόλας... Αυτός την αγοράζει για την πλάκα του.

αφού πληρώσει ενοικιο τον 2500 ευρώ και αφού πάρει τα απαραίτητα για το σπίτι με κανα 1000 ευρώ

• Like 2
Δημοσ.

Το παν είναι να γουστάρεις να βγάζεις φωτογραφίες και να έχεις όρεξη - φαντασία, η κάμερα για μένα είναι δευτερεύον. Για ερασιτεχνική χρήση θεωρώ ότι δεν απέχει το ένα αποτέλεσμα με το άλλο από μια ακριβή dslr με αυτή.

Το μέγεθος μετράει αν ταξιδεύεις, αν είσαι τριγύρω σπίτι σου μια χαρά η φωτοβόλτα και με κουμούτσα dslr!

• Like 1
Δημοσ.

Είναι compact στο μέγεθος και στον αισθητήρα με δυνατότητες που ξεπερνάνε αρκετές DSLR σε entry level. Επιπλέον παίρνεις το πιο φτηνό super slow motion μηχανάκι της αγοράς που τραβάει 1000fps. Και η rx1 σε μέγεθος compact είναι άλλωστε.

Δημοσ.

αφού πληρώσει ενοικιο τον 2500 ευρώ και αφού πάρει τα απαραίτητα για το σπίτι με κανα 1000 ευρώ

Καμιά σχέση μεγάλε, έχω γνωστούς εκεί.

Λοιπόν ενοίκιο είναι στα 1600 τον μήνα με όλα μέσα, δεν έχεις καμιά άλλη υποχρέωση, ούτε ΔΕΗ κλπ.

Ενδεικτικά το γάλα έχει 0.70 σεντς, ακριβά εκεί είναι τα εξής, τσιγάρα, ποτά, σπίτια αν θες να αγοράσεις. Σε σύγκριση με Αμερική είναι πιο φθηνη η ζωή και μεγαλύτερα μεροκάματα. Το αρνητικό της χώρας είναι η ζέστη και η υγρασία.

• Like 2
Δημοσ.

έχοντας δοκιμάσει τις RX3 /RX4 οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για εξαιρετικές μηχανές.

Ταχύτατη εστίαση, ακριβές φωτόμετρο και εξαιρετικό auto white balance.

Βολική όσο δεν παίρνει (μικροσκοπική!!) θεωρώ ότι μιλάμε για το απόλυτο εργαλείο για έναν φωτογράφο δρόμου.

Από την άλλη μεριά, θα προτιμούσα να βάλω το χέρι μου στο κλουβί με τους κροταλίες, παρά στην τσέπη για να πληρώσω τα 1000-1200€.

Προφανώς και παίζει χωρίς ανταγωνιστή η Sony, οπότε τιμολογεί όσο γουστάρει.

(να πω επίσης ότι το δυναμικό εύρος είναι πραγματικά απίστευτο!)

• Like 1
Δημοσ.

Φορητότητα μόνο ομως για επαγγελματίες και με τιμές απαγορευτικές για τον μέσο χρήστη..

Δημοσ.

Ναι αλλά στην Αυστραλία που το κόστος ζωής είναι άντε γεια ο ίδιος εργάτης πληρώνει και 3000 για ενοικιο.

Οταν μιλάμε για εξωτερικό μην σκεφτόμαστε μόνο τα λεφτά αλλά και το κόστος ζωής...

Καμιά σχέση μεγάλε, έχω γνωστούς εκεί.

Λοιπόν ενοίκιο είναι στα 1600 τον μήνα με όλα μέσα, δεν έχεις καμιά άλλη υποχρέωση, ούτε ΔΕΗ κλπ.

Ενδεικτικά το γάλα έχει 0.70 σεντς, ακριβά εκεί είναι τα εξής, τσιγάρα, ποτά, σπίτια αν θες να αγοράσεις. Σε σύγκριση με Αμερική είναι πιο φθηνη η ζωή και μεγαλύτερα μεροκάματα. Το αρνητικό της χώρας είναι η ζέστη και η υγρασία.

Ξερεις ο κόσμος έχει και οικογένειες δεν ζουν όλοι σε 40 τετραγωνικά...

Επειδή και εγώ έχω γνωστούς και εγώ ξέρω.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...