Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομιζω θα εχει την τυχη του segway ή οπως αλλιως λεγεται αυτο το πατινι που θα καταργουσε τα αυτοκινητα και ολα τα αλλα μεσα μεταφορας. 

Ακομα κ το skype απο κινητο ειναι 100 φορες καλυτερο γιατι βλεπεις το προσωπο του αλλου οχι ενα καρτουν που αναγκαστικα θα βλεπεις γιατι θα φορας ενα κρανος στο κεφαλι. 

Μονο το gaming οι τσοντες αντε και κατι αλλα εξιδικευμενα προτζεκτ θα εχουν καποιο μελλον με αυτο

Δεν έχεις κάνει μάθημα ανατομίας με vr φαίνεται....ναι το gaming πάει σε άλλα επίπεδα και σαν βιομηχανία, έχει ξεπεράσει αυτή του κινηματογράφου νομίζω, οπότε δεν το λές και αμελητέο.

Δημοσ.

κανενα θεμα δεν θα χει...οποιος δεν νιωθει να μην το αγορασει..περα απο κει ναι φυσικα αφου τα εχει η microsoft που εχει το καλυτερο gaming δικτυο/πλατφορμα στον κοσμο..ναι φυσικα και ειναι ολα καλα ;)

Δημοσ.

Αυτό που αναρωτιέμαι είναι γιατί ενώ στα μοντέλα των άλλων χαρακτήρων φαίνονται τα χέρια ολόκληρα, στο κάθε χρήστη ξεχωριστά φαίνονται μόνο οι παλάμες.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι ο Ζούκεμπεργκ θα το φτάσει μέχρι το τέλος και μετά θα χαθεί μέσα στην εικονική πραγματικότητα για πάντα , για να γλυτώσει από την γυναίκα του , η οποία στην βίντεο κλήση φαίνεται πανέμορφη. Διάνα χτύπησε ο μπαγάσας

Δημοσ.

Λοιπόν για αρχήνα πω πως όποιος δεν το θέλει απλά δεν το παίρνει. 

Και τώρα η γνώμη μου. Ναι εντυπωσιακό δεν λέω αλλά τι να πω, νομίζω ότι είναι τόσο κρίμα να χάνεις τον καιρό σου  βλέποντας αβαταρ του άλλου και μιλώντας μέσω άβαταρ. Το βρίσκω χαζό, προτιμώ να βγω έξω και να δω το πραγματικό "αβαταρ" του ανθρώπου με τον οποίο θέλω να μιλήσω, να έχω τις δικές μου πραγματικές εκφράσεις όπως και αυτός, χωρίς να χρειάζεται να πατάω κάποιο κουμπί για να φαίνεται πιο πραγματικό το τσατ. Ξέρω ότι τα λέω λίγο τραγικά και όπως είπα όποιος δεν θέλει δεν το παίρνει, αλλά ρε παιδιά, έτσι μάθαμε να μιλάμε μεταξύ μας? Αν το πασάρουν σαν μέσω για να μιλάμε με τους άλλους, όχι δεν το θέλω και ούτε θα ήθελα στο μέλλον αν έχω παιδιά να γνωρίζουν κόσμο με αυτο τον τρόπο. Η ζωή είναι εκεί έξω και πρέπει να βγεις έξω για να την ζήσεις. Σε λίγο θα κάνουμε και σεξ με άβαταρ

Απο την άλλη θα ήθελα να πω ότι το μόνο θετικό που βλέπω σε όλη την υπόθεση είναι ότι ίσως δουλεψει πολύ καλά για gaming αυτό. Αν και έχω σταματήσει να παίζω βιντεο παιχνίδια εδώ και κανένα χρόνο, πιστευω ότι σίγουρα είναι ένας τομέας που αυτή η τεχνολογία θα ταιριάζει καλύτερα.

Αυτά με λιγα λόγια.

• Like 3
Δημοσ.

Πρεπει να ειμαι ο μονος που εχω αντιθετη αποψη για τα κοινωνικα δικτυα. Συμφωνω οτι τους κοντινους ανθρωπους τους βλεπεις απο κοντα, αλλα φιλαρακια που μεταναστευσαν λογο κρισης, συγγενεις και φιλους στην επαρχια και γνωστους που δεν καιγεσαι να τους δεις απο κοντα;

Επισης τελειως ξενους για κανα ταβλι. Δουλευω λιγο το big screen και ειναι ωραιο καμια φορα να μπαινεις σε καποιο δωματιο με 2-3 αγνωστους, να χαζευετε καμια ταινια και να πιανετε την κουβεντα.

Βοηθαει βεβαια και το οτι ειμαι αντικοινωνικος στηνθετικη μου αντιμετωπιση.. :)

Δημοσ.

matrix77.jpg

Αν όλοι σκέφτονταν έτσι τότε δεν θα υπήρχε καμία εξέλιξη στον εκπληκτικό κόσμο της τεχνολογίας και της ανθρωπότητας γενικά. Θα είμασταν ακόμα κρο μανιόν.

Ευτυχώς έχουμε νέα παιδιά ιδιοφυΐες σαν τον Zuckerberg που κοιτάνε μόνο μπροστά. 

• Like 1
Δημοσ.

Α Π Ο Ξ Ε Ν Ω Σ Η ..... Οτι και να ισχυριστεί κανείς είναι απομόνωση και αποξένωση. Ίσως να ήταν καλό για ιατρικούς λόγους για τους καταθλιπτικούς κλπ αλλά ένας νορμαλ άνθρωπος αν αρχίσει με vr θα καταληξει προβληματικός. (Είναι σαν πάθος όπως το facebook). Και αν πιστευετε ότι λέω βλακειες πολύ εύκολα ας πάει κάποιος σε καφετέρια να δείτε ολόκληρες παρέες να μην μιλάνε αλλά να κοιτάνε το κινητό τους. Αλλα και όταν μιλάνε να λέει ο καθένας στον άλλο τι βρήκε .

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά το βρίσκω σαν μια απ τις ιδέες που θα αλλάξει τα πάντα στον χώρο εργασίας. Παρα πολυ μεγάλο ποσοστό ατόμων πλέον δουλεύουμε από αποσταση αλλά πολλές φορές χρειάζεται να πάμε απ την εταιρεία για κάποιο meeting η άλλο λογο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το χάσιμο χρόνου και χρήματος.

Πόσο μάλλον αν κάποιος πρέπει να πάει σε κάποιο συνέδριο η έκθεση για παρουσίαση της δουλειάς του στην άλλη μεριά του κόσμου. Τεχνολογίες σαν την παραπάνω μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά σε εικονικους χώρους, χωρίς να χάνεται η επαφή μεταξύ των ατόμων. Ίσα ίσα μπορούν να την κάνουν και πιο άμεση.

Μέχρι πριν 15-20 χρόνια, η μόνη επαφή που μπορούσε κάποιος να έχει με άτομα στην άλλη γωνία του κόσμου, ήταν απλά μέσω φωνής ξαι γραφής. Παρόλα αυτά και συνεργασίες υπήρχαν και φιλίες δημιουργηθηκαν κατ αυτό τον τρόπο. Τώρα πλέον ακόμα και μέσο αβαταρ, τα άτομα θα μπορούν να έχουν μια άμεση επαφή σαν να βρισκονται στον ίδιο χώρο.

Και οταν κάποιος θελει να κοινωνικοποιηθει με την παραδοσιακή έννοια, μπορεί πολύ απλά να βγει απ το σπίτι του, να πάει ταξίδι αναψυχής, να γνωρίσει άτομα από κοντά, και να ζήσει όπως ζούσαν και 100 χρόνια πριν.

Οι ώρες που θα γλιτώνει κάνεις από ασκοπες μετακινήσεις στη δουλειά. Σε ραντεβού η σε συνέδρια, είναι στην ευχέρεια του, να τις χρησιμοποιήσει όπως θεωρεί αυτός καλύτερα.

• Like 4
Δημοσ.

Α Π Ο Ξ Ε Ν Ω Σ Η ..... Οτι και να ισχυριστεί κανείς είναι απομόνωση και αποξένωση. Ίσως να ήταν καλό για ιατρικούς λόγους για τους καταθλιπτικούς κλπ αλλά ένας νορμαλ άνθρωπος αν αρχίσει με vr θα καταληξει προβληματικός. (Είναι σαν πάθος όπως το facebook). Και αν πιστευετε ότι λέω βλακειες πολύ εύκολα ας πάει κάποιος σε καφετέρια να δείτε ολόκληρες παρέες να μην μιλάνε αλλά να κοιτάνε το κινητό τους. Αλλα και όταν μιλάνε να λέει ο καθένας στον άλλο τι βρήκε .

Φίλε μου δεν είναι ακριβώς έτσι, επειδή μένω μόνος όταν θέλω να δω καμιά ταινία και δεν έχω παρέα, βάζω το oculus και ευχαριστιέμαι την ταινία στον ιδιωτικό μου κινηματογράφο, όταν θέλω πάλι επειδή είμαι και gamer παίζω και κανένα παιχνίδι αντί να το παίξω στην τηλεόραση. Αντίθετα όταν βγώ για καφέ δεν ακουμπάω το κινητό παρά μόνο εάν χρειαστεί. Επομένως στην τεχνολογία όπως και σε όλα τα πράγματα είναι θέμα χρήσης. Φαντάσου ότι εδώ μέσα μπορεί να σχολιάζει αρνητικά κάποιος το VR για αποξένωση και μπορεί να λιώνει στο κινητό ή στην τηλεόραση όλη μέρα χωρίς σχεδόν να ανταλλάξει μια κουβέντα με την γυναίκα του π.χ. που βλέπει τηλεόραση δίπλα του.  

• Like 2
Δημοσ.

Καλα τα λογύδρια επιπέδου έκθεσης λυκείου, αλλα η αποξένωση ειναι φαινόμενο που δεν απαιτεί καμια τεχνολογία για να εκδηλωθεί. Μπορει να την εκφράσει καποιος μεσα σε παρεα ακομα κι αν δεν κοιτάξει ουτε μια φορα το κινητό του. Μπορει να την νιώσει ακομα κι αν κανει 10 φορές σεξ την ημερα. Παει αυτο.

Τωρα για το vr (και το ar), σε συνδυασμό με κάμερες βάθους (πχ lighfield κάμερες), φυσικά και θα αποτελεσει επανασταση ακομα και στις μεταφορές.

Κανενας λογος φυσικού ταξιδιού οταν θα μπορεις να βρεθείς στον ιδιο χωρο με μια κινηση του χεριού. Οτι πιο κοντά στον τηλεμεταφορεα μπορει να εχουμε με την υπάρχουσα τεχνολογία.

Φυσικά στον ανίδεο η τεχνολογία που ειναι στα σπαργανα φαινεται σημερα παιχνιδι. Όσοι γνωρίζουμε το τι έρχεται την επόμενη δεκαετία (κυρίως εξελιγμένες κάμερες και οθόνες που θα παράγουν εικόνες οπως η πραγματικοτητα) μπορούμε να μαντέψουμε τι εφαρμογές θα δουμε και πως θα επιδράσουν στις κοινωνιες μας.

υγ: Θυμαμαι στις πρώτες εφαρμογές ιντερνετικών καταστημάτων φιλους μου να λενε οτι πως ειναι δυνατόν να αγοράσω κατι οταν δεν το δω απο κοντά, το πιάσω, μιλήσω με τον πωλητή. Σημερα καμαρώνουν για την τιμή που βρήκαν στο ebay απο κάποιον πωλητή στην γερμανία.

• Like 5
Δημοσ.

Φίλε μου δεν είναι ακριβώς έτσι, επειδή μένω μόνος όταν θέλω να δω καμιά ταινία και δεν έχω παρέα, βάζω το oculus και ευχαριστιέμαι την ταινία στον ιδιωτικό μου κινηματογράφο, όταν θέλω πάλι επειδή είμαι και gamer παίζω και κανένα παιχνίδι αντί να το παίξω στην τηλεόραση. Αντίθετα όταν βγώ για καφέ δεν ακουμπάω το κινητό παρά μόνο εάν χρειαστεί. Επομένως στην τεχνολογία όπως και σε όλα τα πράγματα είναι θέμα χρήσης. Φαντάσου ότι εδώ μέσα μπορεί να σχολιάζει αρνητικά κάποιος το VR για αποξένωση και μπορεί να λιώνει στο κινητό ή στην τηλεόραση όλη μέρα χωρίς σχεδόν να ανταλλάξει μια κουβέντα με την γυναίκα του π.χ. που βλέπει τηλεόραση δίπλα του.  

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου, αλλά αυτό μπορείς και το κάνεις εσύ , εγώ και φαντάζομαι και τα υπόλοιπα άτομα που ρίχνουμε σχόλια στο παρών topic. Το θέμα όμως είναι και οι επόμενες γενιές και πως τους το πασάρουν αυτό. Όταν ήμουν μικρό παιδάκι θυμάμαι πως βγαίναμε έγω παρέες, παίζαμε μπάλα, τρέχαμε μέσα στα βουνά κτλ. Ζούσαμε!!! Τώρα βλέπω τα μικρά παιδάκια όλα με ένα κινητό στο χέρι, να βαριούντε που ζούνε κτλ. Σίγουρα κάθε εποχή έχει τα δικά της αλλά δεν νομίζεις πως είναι κρίμα στο μέλλον τα παιδιά να μην βγαίνουν ούτε καν στην καφετέρια με το κινητό, αλλά πλέον να πίνουν καφέ σαν παρέα μόνο μέσο εικόνας? Το πως τι χρήση κάνει ο καθένας είναι θέμα αντίληψης του τι του προσφέρει ένα προϊόν, και πως μπορεί να κάνει σωστή χρήση αυτού, κάτι που τα μικρά παιδάκια τώρα δεν μπορούν εύκολα να καταλάβουν. Και ένα μαχαίρι μπορεί να είναι εργαλείο για να κάνεις δουλειές με αυτό αλλά και ένα φονικό όπλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...