Προς το περιεχόμενο

win 10 σε netbook (παλιο)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλος καταφερε netbook που δεν μπορουσα να χρησιμοποιησω να το επαναφερει και εβαλε τα 10ρια. Δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει και θα ηθελα βοηθεια σε καποια θεματα.

Τo netbook ειναι Asus Eee 901 

Intel atoma n270 1.6ghz

ram 2 gb

32bit

(ειναι 8ετιας)

Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μην κολλαει τοσο πολυ. Εχει 8gb μνημη που με τα windows και καποια update εφτασε στα 50mb. Προσπαθω να σβησω τα update και απενεργοποιησα την επιλογη.

Οι αποριες μου.

1)Τι μπορω να σβησω απο τα κλασικα στοιχεια που υπαρχουν στα win 10? (explorer κλπ)

2) activation windows με καποιο tool γινεται;

3) Η γλωσσα ειναι στα Αγγλικα. Πως την αλλαζω; Πρεπει να κανω update;

Ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να βάλεις το λειτουργικό σύστημα Lubuntu, από κει και πέρα :

1) Μπορείς να κάνεις disable Internet Explorer , Windows Media Player και αν δεν γουστάρεις τα apps τα σβήνεις με το CCleaner ( όσα δεν έχουν επιλογή για απεγκατάσταση )

2) Δεν γνωρίζω

3) Ρυθμίσεις - Ώρα και γλώσσα - Περιοχή και γλώσσα - Προσθήκη - Ελληνικά ως προεπιλογή και αλλάζεις την περιοχή ή Χώρα σε Ελλάδα 

Δημοσ.

Επειδή έχω βάλει win 7 σε τέτοιο φορητό , το θέμα ειναι πως θερμαίνεται , καλύτερο είναι να γυρίσεις σε win 7 , δεν θα έχεις και θέματα πιθανά θέματα με οδηγούς επίσης που μπορεί να προκύψουν με τα win 10 , μέσω του msconfig

http://www.tenforums.com/tutorials/2944-startup-items-add-delete-enable-disable-windows-10-a.html

για να έχεις πιο καλές ταχύτητες κατά την εκκίνηση, ποιον browser χρησιμοποιείς ;  B) 

Δημοσ.

τωρα μου εβαλε μολις τα 7ρια. explorer εχω ακομα. Πηγα να κατεβασω ccleaner και ξεκινησε να κανει αναβαθμισεις απο μονο του..

Προτεινεις 7ρια δηλαδη ε;

Δημοσ.

Επειδη εχω βαλει ολη την οικογενεια windows σε netbooks τετοιου ειδους, βαλε τα 7 starter. Ουτε xp ουτε 8.1 ουτε 10. Επειδη δινω πολλη εμφαση στον driver της καρτας γραφικων προσωπικα,  μονο μεχρι windows 7 υπαρχει driver για την καρτα γραφικων. Ειδικα αν μου λες 8ετιας. Στα 8.1 και τα 10 θα σου περασει τον generic driver της καρτας γραφικων που αν πας να παιξεις κανα ελαφρυ παιχνιδακι offline, ισως σου δημιουργησει προβληματα.

Αλλιως, πας σε καποια ελαφρια διανομη linux. Lubuntu πχ.

Επισης, στο ιντερνετ, μην περιμενεις θαυματα. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να βαλεις. Εχει βαρυνει τοσο πολυ το browsing πλεον, που με αυτο το μηχανημα θα δυσκολευτεις. Ειδικα σε σελιδες που περιεχουν flash, θα κολλαει ο Διας. Για κανα facebook καλο θα ειναι.

• Like 3
Δημοσ.

Moνο για video στο youtube και καμια ταινια και περιηγηση. Τιποτα αλλο κυριολεκτικα.

Θα προσπαθησω να περασω τα win 7 starter και ας ελπισουμε οτι θα ειναι καπως καλυτερα.

Οι drivers για καμερα κλπ θα βρεθουν οπως στα 10ρια;

Δημοσ.

Ακομη και στο youtube θα ψιιιιλοκολλαει. Αλλα θα μπορεις να δεις βιντεακια χαλαρα. Για ταινια online, δυσκολο. Ναι λογικα θα υπαρχουν drivers για την καμερα. Οταν πας να κατεβασεις, τους drivers, μπορει να λεει windows 7 premium. Μην φοβηθεις. Μια χαρα θα λειτουργουν.

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν 7 lite επισημα. Μονο πειραγμενη εκδοση και δεν στο συνιστω γιατι ο καθενας κανει το μακρυ του και το κοντο του.

Δημοσ.

εγω λεω καλυτερα να βαλει Lubuntu

εχεις αλλαξει τοσο πολυ πλεον τον browsing οπως ειπε ο Alex-v που κολλαει ο διας παντου.ακομα και xp να βαλεις τπτ δεν κερδιζεις

οι atom ακομα και στην εποχη τους (2009) ηταν αργοι και κολλουσαν ακομα και αν εβλεπες ενα βιντεακι στο youtube ''εσπαγε΄΄

Δημοσ.

Σ αυτά τα μπρίκια το μόνο που μπορείς να βάλεις και να μην κολλάει είναι φωτιά. Ανεξάρτητα με το τι θα επιλέξεις προτίμησε Χ86 λειτουργικό. Για παιχνίδια youtube μην κάνεις και πολλά όνειρα πιο καλή δουλειά θα κάνεις με tablet. Γενικά τα netbook μου φαίνονται ένα παλιό αστείο που ευτυχώς τέλειωσε γρήγορα για όλους μας... 

• Like 2
Δημοσ.

εδω θελω βοηθεια. Κανω κανονικα εγκατασταση των windows σε μια απο της 2 ssd. Εχει 2. Μια 3,8gb και μια 7.5gb. Στην μικρη δεν μπορω να κανω εγκατασταση γιατι ειναι πολυ μικρη. Στην 7.5 τελειωνει κανονικα την εγκατασταση και οταν επανεκκινεται για να ανοιξει μου βγαζει μηνυμα να κανω εγκατασταση των windows σε αλλο δισκο. 

Γιατι γινεται αυτο εφοσον ολα γινονται κανονικα;

Σ αυτά τα μπρίκια το μόνο που μπορείς να βάλεις και να μην κολλάει είναι φωτιά. Ανεξάρτητα με το τι θα επιλέξεις προτίμησε Χ86 λειτουργικό. Για παιχνίδια youtube μην κάνεις και πολλά όνειρα πιο καλή δουλειά θα κάνεις με tablet. Γενικά τα netbook μου φαίνονται ένα παλιό αστείο που ευτυχώς τέλειωσε γρήγορα για όλους μας... 

Για την χρηση που τα θελω ειναι μια χαρα φιλε.

Το μηνυμα που μου βγαζει ειναι το εξης:

Reboot and select proper boot device or inster boot media in selected boot device and press a key

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...