nikomas50 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Στο βασικό δίσκο του συστήματός μου έχω εγκαταστήσει τα ΧΡ στην πρώτη κατάτμηση και τα 10 στη δεύτερη ενώ έχω και μια τρίτη για τα αρχεία μου. Επειδή χρησιμοποιώ ως επί το πλείστον τα ΧΡ και τελευταία έχουν για άγνωστο λόγο "βαρύνει", θα ήθελα να τα επανεγκαταστήσω αλλά χωρίς να πειραχτούν τα 10. Αν με την επανεγκατάσταση κάνω διαμόρφωση της πρώτης κατάτμησης, θα γίνει παράκαμψη του Boot manager των 10 και δεν θα μπορώ να μπω σ' αυτά. Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω ή να επαναφέρω σε χρήση τα 10 μετά την εγκατάσταση των ΧΡ? Ευχαριστώ!
jim_p Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ναι. http://techgage.com/article/repairing-a-broken-bootloader-or-master-boot-record-in-windows-7-8-and-10/ (το πιο απλο tutorial που μπορουσα να βρω)
nikomas50 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Ναι. http://techgage.com/article/repairing-a-broken-bootloader-or-master-boot-record-in-windows-7-8-and-10/ (το πιο απλο tutorial που μπορουσα να βρω) Ευχαριστώ Δημήτρη για τον κόπο σου όμως με τη διαδικασία αυτή πιστεύω ότι ναι μεν θα γίνει επιδιόρθωση του Boot manager των 10 αλλά δεν θα μπορώ να μπω στα ΧΡ.
jim_p Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μα αυτο θες να γινει! Οταν βαλεις τα xp, ο bootloader τους, που δεν μπορει να αντιληφθει την εγκατασταση των 10, θα μπει στον mbr του σκληρου και θα μπορεις να εκκινησεις μονο σε xp. Μετα, θα επαναφερεις τον bootloader των 10, ο οποιος μπορει να αντιληφθει και τις 2 εγκαταστασεις, θα μπει στον mbr του σκληρου και θα μπορεις να εκκινησεις και στα 2.
nikomas50 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Στο παρελθόν είχα κάνει παρόμοια διαδικασία αλλά τα 10 δεν είχαν "αντιληφθεί" την εγκατάσταση των ΧΡ και προσπάθησα, αν θυμάμαι καλά, να κάνω επιδιόρθωση με τη χρήση του EasyBCD και του αντίστοιχου εργαλείου του Yamicsoft Windows 10 Manager αλλά δεν τα κατάφερα. Στην τελική θα το δοκιμάσω αν δεν δώσει κάποιος άλλος διαφορετική λύση και στην ανάγκη θα επανεγκαταστήσω και τα 10. Βρήκα δουλειά για το ΣΚ.
nikomas50 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Νεότερα δεδομένα! Τελικώς κατέλαβα τον ένοχο κλέπτοντα οπώρας! Είχα εγκατεστημένο για περισσότερους από 8 μήνες το Avira Antivirus free edition το οποίο ελάμβανε ενημερώσεις κανονικά όλο αυτό το διάστημα. Όταν ξεκινούσαν τα ΧΡ και έφταναν στο σημείο να ανοίξουν την επιφάνεια εργασίας σε λογικό χρόνο, αμέσως μετά μεσολαβούσε ένα αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα της τάξης το τριλέπτου ή/και περισσότερο, κατά το οποίο ο υπολογιστής δε φαινόταν να κάνει απολύτως τίποτε (ούτε στο Διαχειριστή εργασιών εμφανιζόταν κάτι που να εκτελείται και να καταναλίσκει πόρους). Στο διάστημα αυτό παρεμποδιζόταν η πλήρης λειτουργία του Malwarebytes Antimalware με σχετικό μήνυμα αποτυχίας. Μετά την παρέλευση αυτού του χρόνου συνδεόταν στο δίκτυο και επέτρεπε την εκτέλεση προγραμμάτων. Προσπάθησα να απεγκαταστήσω από τον Πίνακα Ελέγχου το Avira Antivir αλλά μου έβγαλε μήνυμα ότι το πρόγραμμα δεν υποστηρίζεται από το λειτουργικό και δεν μπορεί να εγκατασταθεί (ενώ εγώ προσπαθούσα να το απεγκαταστήσω). Δοκίμασα στη συνέχεια απεγκατάσταση με τη βοήθεια του Revo Uninstaller αλλά και πάλι έβγαινε το ίδιο μήνυμα μόλις ξεκινούσε ο uninstaller του Antivir. Προχώρησα σε scan με το Revo Uninstaller και καθάρισα τις εγγραφές στο μητρώο και τα αρχεία του Antivir από το φάκελο στον οποίο ήταν εγκατεστημένο. Έκανα επανεκκίνηση και όλα πήγαν μια χαρά, χωρίς κανενός είδους χρονική καθυστέρηση ή δυσλειτουργία του Malwarebytes Antimalware. Κατέβασα την τελευταία έκδοση του Avira Antivir από την ιστοσελίδα του και προσπάθησα να το επανεγκαταστήσω. Κατέβασε κάποια αρχεία σε χρόνο της τάξης των 10 λεπτών και ζήτησε επανεκκίνηση. Είχε δημιουργήσει φάκελο αρχείων του προγράμματος C:\Program Files\Avira\Antivirus και είχε τοποθετήσει τα σχετικά αρχεία. Μετά την επανεκκίνηση ο φάκελος αυτός ήταν εξαφανισμένος (Υπήρχε μόνο ο φάκελος του Avira Launcher). Απεγκατέστησα και το Avira Launcher και..............είμαι σε αναζήτηση free antivirus. Ευτυχώς γλύτωσα τη διαδικασία επανεγκατάστασης δυο λειτουργικών!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα