Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για όσους πληρώνουν τον λογαριασμό τους...νομίζω ότι είναι ότι χειρότερο καθώς οι αγορές τέτοιου τύπου, αν δεν κάνω λάθος, επιβαρύνουν το ποσό του φόρου κινητής τηλεφωνίας και του ΦΠΑ.

Δημοσ.

Δίνεις το κινητό σε ένα πεντάχρονο να περάσει την ώρα του και μετά από 5 λεπτά έχεις κάνει ένα τρελό λογαριασμό. Πόσα τέτοια έχουν να γίνουν στην αρχή.

Δημοσ.

Δίνεις το κινητό σε ένα πεντάχρονο να περάσει την ώρα του και μετά από 5 λεπτά έχεις κάνει ένα τρελό λογαριασμό. Πόσα τέτοια έχουν να γίνουν στην αρχή.

Απο την στιγμή που η συσκευή σου περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (μιλάω για ηλεκτρονικό πορτοφόλι, επαγγελματικό mail account και παρόμοιας φύσεως δεδομένα, αποκλειστικά!) δεν δινεις πουθενά την συσκευή σου χωρίς την επίβλεψη σου!

Για να προλάβω σχετικά/άσχετα σχόλια : το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων αυτών, έχει συζητηθεί κ εξακολουθεί να συζητιέται σε άλλα ποστ....

Δημοσ.

Απο την στιγμή που η συσκευή σου περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (μιλάω για ηλεκτρονικό πορτοφόλι, επαγγελματικό mail account και παρόμοιας φύσεως δεδομένα, αποκλειστικά!) δεν δινεις πουθενά την συσκευή σου χωρίς την επίβλεψη σου!

Για να προλάβω σχετικά/άσχετα σχόλια : το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων αυτών, έχει συζητηθεί κ εξακολουθεί να συζητιέται σε άλλα ποστ....

Από την αλλη βέβαια, όταν μιλάμε για παιδιά, δεν είναι απαραίτητο να την δώσεις. Μπορούν απλά να την πάρουν χωρίς να το καταλαβεις. Το σπίτι είναι ενα μέρος που κανεις unplug οπότε δεν εχεις το νου σου στο κινητό. Δεν θα εχεις το κινητό στην τσέπη και στο σπίτι.

Πόσες και πόσες φορές εχω βρεί το κινητό στα χερια της 4χρονης κορης μου ενώ το είχα βαλει καπου ψιλα. Μια φορά είχε ξυπνησει χαραματα, είχε παρει το κινητό που είχα στο κομοδίνο (ξυπνητήρι) και είχε παει στο σαλονι και εβλεπε peppa στο youtube.

Με τα παιδιά η κοινη λογική παει περίπατο.

• Like 1
Δημοσ.

Από την αλλη βέβαια, όταν μιλάμε για παιδιά, δεν είναι απαραίτητο να την δώσεις. Μπορούν απλά να την πάρουν χωρίς να το καταλαβεις. Το σπίτι είναι ενα μέρος που κανεις unplug οπότε δεν εχεις το νου σου στο κινητό. Δεν θα εχεις το κινητό στην τσέπη και στο σπίτι.

Πόσες και πόσες φορές εχω βρεί το κινητό στα χερια της 4χρονης κορης μου ενώ το είχα βαλει καπου ψιλα. Μια φορά είχε ξυπνησει χαραματα, είχε παρει το κινητό που είχα στο κομοδίνο (ξυπνητήρι) και είχε παει στο σαλονι και εβλεπε peppa στο youtube.

Με τα παιδιά η κοινη λογική παει περίπατο.

....φανταζομαι γνωρίζει κ τον κωδικό κλειδώματος οθόνης?? (εσκεμμένα δεν αναφέρομαι καν σε κλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα η με μοτίβο)
  • Like 1
Δημοσ.

Θετικό για όσους δεν έχουν πιστωτικές-paypal, αν και πιστεύω, ότι όσοι δεν έχουν, δεν θα αγοράζουν και εφαρμογές, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όσον αφορά την ασφάλεια, πρώτον μην το δίνεται είτε σε ξένους, χωρίς την εμπιστοσύνη σας, είτε σε παιδάκια χωρίς να τα μάθετε πρώτα. Δεύτερον, λογικά θα υπάρχει κάποιος κωδικός που θα αποτρέπει τέτοιου είδους χρεώσεις, τουλάχιστον για το paypal, που χρησιμοποιώ εγώ, υπάρχει επιλογή για ύπαρξη κωδικού ασφαλείας (αν θες μπορείς να μην έχεις).

Δεν ξέρω τι ισχύει στα συμβόλαια (αν κατάλαβα καλά από τα παραπάνω, ο φόρος εξαρτάται από το ποσό του λογαριασμού), αλλά στα καρτοκινητά, που έχει ο περισσότερος κόσμος και απευθύνεται παραπάνω αυτή η κίνηση, ουσιαστικά οι εφαρμογές θα κοστίζουν ακριβότερα αφού το υπόλοιπο στο κινητό έχει ήδη φορολογηθεί.

Δημοσ.

Οποια μεθοδο πληρωμης και αν εχεις προσθεσει στο play store, μπορει να συμβει το ιδιο. Γιαυτο υπαρχει η ρυθμιση να σου ζηταει κωδικο οταν πας να αγορασεις κατι. Ευθυνη του γονιου ειναι να την εχει ενεργοποιημενη (αν και νομιζω οτι ειναι ενεργοποιημενη εξαρχης)

• Like 2
Δημοσ.

....φανταζομαι γνωρίζει κ τον κωδικό κλειδώματος οθόνης?? (εσκεμμένα δεν αναφέρομαι καν σε κλείδωμα με δαχτυλικό αποτύπωμα η με μοτίβο)

Εχω ενα τυπικό μοτίβο για ασφάλεια εκτός σπιτιου αλλα το ξέρει. και τωρα αν το αλλαξω.... το βρω το κινητό στον δρόμο. Τόσο απλά.

Δημοσ.

Ή όλη φαση είναι σαν τα στημένα τηλεπαιχνίδια στα κανάλια για να βρεις την λέξη. Να πάρουν τα λεφτά του κόσμου . Το κράτος ειδικά στην ελλαδα της κρίσης αντί να προστατεύσει τον πολίτη , επινοεί τρόπους όλο και πιο εύκολα να του πάρει τα ελάχιστα που του έχουν απομείνει. Ειδικά ΟΤΕ ΚΟΣΜΟΤΕ , που πάνε σε Γερμανικών συμφερόντων επιχείρηση. Πέραν της είδησης και της τεχνολογίας για το ηθικό κομάτι λεω ντροπή.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι είναι παγίδα όλα αυτά για να τρώνε τα λεφτά του κόσμου - δεν είναι τυχαίο που δεν έχει για καρτοκινητό.

Ύστερα θα βγει και κάνα χαζό plugin ή κάνα θέμα για την εφαρμογή του facebook και θα σου λέει κόστος 0,50€ για να το βάλεις και τα πρόβατα θα λένε "α μόνο 0,50€? σιγά ας το βάλω μόνο 0,50€ τίποτα" και μετά με τον καιρό τα λεφτά θα φεύγουν πιο γρήγορα συνολικά.

Δημοσ.

Οποια μεθοδο πληρωμης και αν εχεις προσθεσει στο play store, μπορει να συμβει το ιδιο. Γιαυτο υπαρχει η ρυθμιση να σου ζηταει κωδικο οταν πας να αγορασεις κατι. Ευθυνη του γονιου ειναι να την εχει ενεργοποιημενη (αν και νομιζω οτι ειναι ενεργοποιημενη εξαρχης)

Ακριβώς. Η Google έχει ενεργοποιήσει απο default την επιλογή να σου ζητάει gmail password αν έχουν περάσει 30 λεπτά απο την προηγούμενη αγορά, και μετά σε από κάθε αγορά σε ρωτάει αν θες να ενεργοποιήσεις την επιλογή να ζητάει password κάθε φορά (νομίζω τώρα τελευταία να είναι αυτή η default επιλογή).

Οπότε, αν κάποια συσκευή χρεώνει τον χρήστη της με αγορές Play Store χωρίς να το θέλει ο χρήστης, πρέπει να γίνει έλεγχος για περίπτωση PEBCAS (Problem exists between chair and smartphone).

ΥΓ: Το πρόβλημα με τα πιτσιρίκια είναι ότι τους δίνεις το κινητό και διαπιστώνεις ότι μετά έχει εξαφανιστεί όλο το gold (δεν μου έχει τύχει προσωπικά, αλλά όλο και σε κάποιον θα έχει τύχει). Και μετά αναγκάζεσαι να κάνεις in-app purchase εσύ ο ίδιος για να έχεις να κινηθείς μέσα στο παιχνίδι.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει το store επιλογή PIN ασφαλείας ή εισαγωγή password για αγορές;

Έχει αλλά μερικοί δεν το ξέρουν μάλλον.

Δημοσ.

Δεν ξερω τι παιζει με τις καρτες google play,αλλα σε μια 10αρα της κοσμοτε χανεις 1 ευρω και κατι οποτε γιατι να το κανεις?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...