Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Πήρα την απόφαση να φτιάξω υπολογιστή κομμάτι κομμάτι και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μερικές συμβουλές και κατευθύνσεις!

Αρχικά, τον υπολογιστή τον θέλω κυρίως για gaming (να σηκώνει witcher 3, doom 4, modded skyrim, όχι απαραίτητα και σε ultra 4k), αλλά και για απλές ηχογραφήσεις κι επεξεργασίες βίντεο και μουσικής στο μέλλον (όταν πάρω και τις κατάλληλες κάρτες φυσικά). Σαφώς, τώρα μπορώ να ζήσω και χωρίς τα δύο τελευταία.

Επίσης σκοπεύω να "οβερκλοκάρω" επεξεργαστή και πιθανότατα κάρτα γραφικών.

Οπότε, στα spec!

Case: Corsair Carbide Spec-03 (€75) ή Aerocool Aero 500 (€41) 

οποίο κουτί και να διαλέξω, θα το γεμίσω ανεμιστήρες.

CPU: Intel i5 6600k 3.5 Ghz (€277) 

CPU cooler: Coolermaster HyperX 212X (€41)

Motherboard: Gigabyte GA Z170XP-SLI (€148)

RAM: Kingston HyperX Fury 4gb χ3 (€69)

SSD: Samsung 850 Evo 120 gb (€74)

HDD: Western Digital Blue 1TB (€60)

PSU: Coolermaster B700 Version 2 (€73)

UPS: Bitmore U850VA (€65)

Monitor: Samsung S22F350FHU 22" (€120)

Τώρα, όσο αφορά την κάρτα γραφικών, τείνω προς την gtx 1060 σε 6gb, χωρίς να έχω κατασταλάξει ακόμα, πόσο μάλλον να έχω διαλέξει το μοντέλο. Σκεφτόμουν επίσης και την 970, μιας και απ ότι έχω δει κρατιέται ακόμα.

Κάποια πρόταση πάνω σε αυτό;

Επίσης, όσο αφορά τις RAM, ισχύει η περίπτωση να πάρω τώρα τρεις, που οι δύο θα είναι σε dual channel και η ορφανή μόνη της, ή έτσι χάνω το dual channel, οπότε θα ήταν καλύτερο να βάλω τέσσερις, οπότε να λειτουργούν σε dual channel σα ζευγάρια;;

Ευχαριστώ πολύ τους πάντες για κάθε απάντηση εκ των προτέρων!!

Φυσικά, κάθε παρατήρηση όσο αφορά την λίστα είναι δεκτή!

Καλή σας μέρα!

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου,καταρχάς αν και αναλυτικότατος κάνε έναν κόπο και συμπλήρωσε αυτή τη φόρμαhttp://www.insomnia.gr/topic/531918-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B7%CF%85/  για να βοηθηθείς καλύτερα.

Από κει και πέρα πάνω σ'αυτά τα εξαρτήματα που παρέθεσες ,διαπιστώνω μεγάλες ''εκπτώσεις'' σε τροφοδοτικό ,οθόνη,ups,την 970 ξέχνα τη, και δεν υπάρχει λόγος να βάλεις 3 dimm μνήμη.

Δημοσ.

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση.

Ωραία, θα τη συμπληρώσω το συντομότερο. Όσο αφορά την οθόνη, θα την αντικαταστήσω σύντομα. Τώρα, για τροφοδοτικό και UPS, έχεις κάποια καλύτερη πρόταση;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μην ευχαριστείς ακομή στο τέλος που θα έρθει ο λογαριασμός να σε δώ.. :-D  :-D

Το  λοιπόν φτιάξε τη φόρμα και εκεί πάνω θα γίνουν ολοκληρωμένες προτάσεις και όχι  μεμονομένα,δεν είναι σωστό.

Δημοσ.

Χαχαχαχα, έχω προετοιμαστεί για τον πόνο του λογαριασμού, κρατάω μισθούς :P

Έγινε, και πάλι ευχαριστώ!

Χαχαχαχα, έχω προετοιμαστεί για τον πόνο του λογαριασμού, κρατάω μισθούς :P

Έγινε, και πάλι ευχαριστώ!

Δημοσ.

Παντως επειδη προσφατα εφτιαξα πισι σε ενα φιλο με το Aerocool Aero 500 και επειδη τυχαινει να ειμαι κατοχος του corsair Carbide - spec 03 που αναφερεις ως τα κουτια στα οποια εχεις καταληξει, θα σου πω οτι μεταξυ αυτων των δυο το Corsair ειναι κλασεις ανωτερο κατα τη γνωμη μου. Οχι οτι το Aerocool ειναι ασχημο, απλα το Corsair εχει πολυ μεγαλυτερο περιθωριο για cable management (φαντασου ας πουμε, εγω που δεν εχω modular τροφοδοτικο αλλα ενα με σκληρα καλωδια χρησιμοποιησα τον απειρο χωρο που εχει πισω απ το δεξι πλαινο του case). Το corsair ειναι πολυ πιο ευρυχωρο, με πολλες παραπανω θεσεις για ανεμιστηρες -2 μπροστα, 2 επανω, ενας πισω και ενας στο κατω μερος του case-  και πολυ πιο στβαρο. Ισως σε ενοχλησει λιγακι το φουρφουρι του κουτιου που κανει λιγο θορυβο παραπανω αλλα αν το βαλεις σε pwm πιστευω θα εισαι σουπερ.

Δημοσ.

Σε πρωτη φαση και μεχρι να συμπληρωσεις την φορμα μερικες προτασεις:
1) Σε κουτι δες αυτα:

https://www.skroutz.gr/s/9557021/CoolerMaster-Masterbox-5.html
https://www.skroutz.gr/s/8747424/Phanteks-Eclipse-P400.html

2) Καταλαβαινω οτι το OC εχει την πλακα του αλλα αν το κανεις για να κερδισεις σε επιδοσεις να ξερεις οτι στην πραγματικοτητα θα κερδισεις πολυ λιγοτερα απο αυτα που ξοδεψες.
Ο πιο Value for money επεξεργαστης αυτη τη στιγμη για gaming ειναι ο i5 6500. Το OC και οι ξεκλειδωτοι επεξεργαστες ταιριαζουν σε "money is no object" συστηματα.
Αν δεν εχεις θεμα με αυτο και το μπατζετ σου ειναι ανοιχτο τοτε ο 6600Κ και η Ζ170 ειναι σωστες επιλογες.
3) Αν ισχυει το απο πανω μην κανεις σκοντο στο τροφοδοτικο. Αν δεν ισχυει παλι μην κανεις σκοντο στο τροφοδοτικο. Κοψε απο αλλου.
4) Το ιδιο ισχυει και για το UPS
5) Kαθε καλοστημενο gaming συστημα που σεβεται τον εαυτο του ξεκιναει με μια καλη οθονη, κατοπιν επιλεγεται η καλυτερη καρτα γραφικων που μπορεις  να συνδυασεις με αυτην, επιλεγεται το καταλληλο τροφοδοτικο για την καρτα γραφικων που εχει επιλεχθει και μετα ακολουθουν τα υπολοιπα.
Αυτο που βλεπω να εχεις φτιαξει μαλλον ακολουθησε τον ακριβως αντιθετο δρομο.  

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!

Η οθόνη θα αλλάξει μέσα σε έναν χρόνο βασικά, όσο για τη γραφικών, όταν έχει πλέον κατασταλάξει το θέμα με dx12, vulkan κτλ.

Όπως και να έχει, ανεβάζω τη φόρμα κι ελπίζω να βρω το φως εκεί :P

Και πάλι ευχαριστώ!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...