Προς το περιεχόμενο

Απορίες με την πρώτη μου αγορά DSLR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Αν και διάβασα αρκετά στο forum και ψάχτηκα λιγάκι στο ίντερνετ, έχω μείνει με μερικές απορίες σχετικά με την πρώτη DSLR που θα πάρω.

Θέλω να αγοράσω μια entry-level dslr και έχω μείνει με τις εξής απορίες:

1. Να αγοράσω την Canon EOS 700D ή την Nikon D5200;

2. Για την αγορά της Conan EOS 700D βλέπω ότι μπορώ να την πάρω με δύο διαφορετικούς φακούς: Το φακό 18-55 DC III και το φακό 18-55mm IS II. Ποιες είναι διαφορές ανάμεσα σε αυτούς τους δύο φακούς;

Είμαι σχετικά έμπειρος με τις ρυθμίσεις των DSLR οπότε θέλω να πάρω την σωστή απόφαση με την πρώτη μου αγορά. Θέλω να τραβάω κυρίως depth-in-field φωτογραφίες και τοπία στην φύση. Επίσης, θέλω να βγάζω που και που κάνα απλό βίντεο στο οποίο θα υπάρχει ένα άλφα πρόσωπο που θα μιλάει και από πίσω θέλω να βγάζει ένα απαλό blur. Ξέρω τις ρυθμίσεις για να το κάνω αυτό σε manual, αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος φακός θα ανταποδώσει καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Ο DC ειναι ο απλος και δεν εχει stabilization.

- O IS εχει (I)mage (S)tabilization

Γενικα οι κριτικες απο κατοχους Canon δεν ειναι καλες για τον DC παντως. Entry level ειναι και οι δυο, οποτε μην περιμενεις θαυματα.

Αφου θελεις και χρηση βιντεο τοτε μαλλον πας στην Canon. Η Nikon εχει θεματακια με το AF στο βιντεο (εκτος κι αν το δουλεψεις manual).

Η Nikon ομως θα ελεγα οτι εχει το προβαδισμα στο θεμα φωτογραφιας μαλλον.

Επεξ/σία από SeNNinhA

- Ο DC ειναι ο απλος και δεν εχει stabilization.

- O IS εχει (I)mage (S)tabilization

Γενικα οι κριτικες απο κατοχους Canon δεν ειναι καλες για τον DC παντως. Entry level ειναι και οι δυο, οποτε μην περιμενεις θαυματα.

Αφου θελεις και χρηση βιντεο τοτε μαλλον πας στην Canon. Η Nikon εχει θεματακια με το AF στο βιντεο (εκτος κι αν το δουλεψεις manual).

Η Nikon ομως θα ελεγα οτι εχει το προβαδισμα στο θεμα φωτογραφιας μαλλον.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου!! Άρα αν πάω στην Canon πάω με τον IS φακό. Πόσο μεγάλη θα είναι διαφορά στην ποιότητα των φωτογραφιών ανάμεσα σε αυτές τις δύο κάμερες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι μεγαλη αλλα εαν καποιος θελει να το ψειρισει θα την βρει. Εννοειται οτι με τους kit φακους η διαφορα ειναι ακομη πιο μικρη. Οτι διαβαζεις σε reviews συνηθως τεσταρονται με prime φακους ωστε να μεγιστοποιηθει η πραγματικη αποδοση της καθε μηχανης και να βγουν πιο σωστα συμπερασματα για τις δυνατοτητες τους. Καμία τους δεν μπορει να θεωρηθει κακή αγορα. Υπαρχει τεραστιο debade αναμεσα σε φιλους της Canon και σε φιλους της Nikon. Απλα εαν πας σε μια απο αυτες λογικα λογω φακων θα μεινεις για παντα σχεδον σε αυτο το οικοσυστημα (εαν ξεκινησεις να αγοραζεις επιπλεον φακους περαν το κιτ εννοειται). Φυσικα την πραγματικη διαφορα θα την δεις οχι αναμεσα σε Canon -Nikon αλλα απο φακό σε καλυτερο φακο πανω στο ιδιο σωμα μηχανης.

Η Canon καποια στιγμη εκανε reset και ξανασχεδιασε τους φακους της απο την αρχη και ετσι οι αρκετά παλιοι φακοί της (των αναλογικων) δεν ειναι συμβατοι με τα νεα σωματα αλλα σχεδιαζοντας κατι χωρις να πρεπει να κανεις συμβιβασμους την πηγε πιο μακρια ειδικα στην αρχη. Η Nikon κρατησε την συμβατοτητα αλλα παιδευτηκε και παιδευεται ακομη (στο Live view/Video AF) μιας και δεν θελει να αλλαξει ριζικα τα παντα γιατι ετσι θα χασει πια ολους τους παλιους της πελατες με μεγαλη συλλογη φακων. Δειχνει να βρισκει τις λυσεις σιγα σιγα.

Οι κατοχοι αλλα και επαγγελματιες φωτογραφοι εκθιαζουν ο καθενας με τα δικά του κριτιρια την καθε εταιρεια και τους φακους της. Η Canon κατα γενικη ομολογια εχει καλυτερα menu επισης. Canon & Nikon δινουν λιγο διαφορετικα αποτελεσματα στην αποδοση της τελικης φωτογραφιας κατι που ειναι υποκειμενικο τι αρεσει σε ποιον (και αλλαζει φυσικα με την επεξεργασια του raw file). Η αληθεια ειναι οτι καμια σημερινη επιλογη δεν ειναι λαθος ειδικα εαν μιλαμε για entry level μοντελα αλλα και για φωτογραφια τοπιου η οποια γενικα δεν εχει ιδιαιτερες απαιτησεις απο την μηχανη αλλα απο τους φακους.

Προσωπικα για entry level σωματα εχω την εντυπωση οτι το προβαδισμα το εχει η Nikon με σαφεστατο μειονεκτημα το κακο AF σε βιντεο ληψη.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 2

ισχυει οτι στα entry level η νικον ειναι κατα πολυ ανωτερη

ειδικα στα θεμα Iso

μια D3300 ειναι υπερ αρκετη για εναν αρχαριο αυτη τη στιγμη.

ισχυει οτι στα entry level η νικον ειναι κατα πολυ ανωτερη

ειδικα στα θεμα Iso

μια D3300 ειναι υπερ αρκετη για εναν αρχαριο αυτη τη στιγμη.

Η Nikon D5200 μου φαίνεται εξαιρετική κάμερα, αλλά επειδή κοιτάω και μελλοντικά, δεν ξέρω κατά πόσο θα με βόλευε με τους φακούς. Απ' ότι βλέπω σε διάφορα βίντεο και συζητήσεις στο ίντερνετ αναφέρουν πως η Canon έχει περισσότερους και φθηνότερους φακούς.

ειναι σχετικο αυτο, η κανον υπερτερει κυριως στους μεγαλους τηλεφακους, και στους πολυ γρηγορους

επειδη εχει καλυτερο Mount

σε εντρι λεβελ πασχει απιστευτα ειδικα στα σωματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ηταν να πάρω Canon δεν θα επαιρνα κατι κατωτερο απο την D750 σημερα. Και παλι εχω την εντυπωση οτι η D5200 ειναι καπως καλυτερη.

Μπορεις φυσικα να δεις κατι καλυτερο σε μεταχειρισμενες οπως αυτη η D7000

http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/cameras/764747-φωτογραφική-μηχανή-nikon-d7000-φακός-18-105-τσάντα-lowepro-κάρτα-μν/

Επεξ/σία από SeNNinhA

• 6 μήνες μετά...

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω στην κατοχή μου εδώ και κάποιους μήνες την Nikon D5200 και μπορώ να πω πως έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος με την κάμερα. Κάνει απίστευτη δουλειά - αν και με ζόρισε λιγάκι στην αρχή με τις ρυθμίσεις της.

Τώρα θέλω να πάρω ένα lens hood αλλά δυσκολεύομαι να βρω ποιο μέγεθος πρέπει να επιλέξω, μήπως τυχαίνει να γνωρίζεται; Είναι για την Nikon D5200 Kit (18-55 VR II).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...