Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μου έδωσε ένας γνωστός έναν υπολογιστή για να τσεκάρω τί έχει μήπως και μπορέσω να το φτιάξω. Αρχικά νόμιζε ότι έφταιγε η κάρτα γραφικών γιατί δεν έδινε σήμα στην οθόνη. 

Αφού το έψαξα λίγο βρήκα ότι τελικά ήταν η ραμ. Έχει πάνω 2 stick Patriot DD3 1+1 GB ολόιδιες.

Το περίεργο είναι το εξής: άμα κάνω τράμπα τις ραμ στα slot φαίνεται να δουλεύει (ως τώρα τουλάχιστον). Άμα τις ξαναβάλω με τη σειρά που ήταν δεν δουλεύει τίποτα.

Έχει ξανατύχει σε κανέναν αυτό? 

Δημοσ.

σε δικο μου pc, σε pc φιλου, σε pc αλλου φιλου, και το εχω διαβασει πολλες φορες εδω.

τωρα, που ειναι το προβλημα; ποτε δεν καταλαβα, απλα δουλευουν με την τραμπα ξαφνικα.

Δημοσ.

Οι ram είναι πανομοιότυπες...αν ήταν διαφορετικές θα το καταλάβαινα. Και να διαβάσω τι διάταξη δεν έχει κάτι που μπορώ να κάνω...2 ram είναι όλες κι όλες...όταν η μία μπαίνει 1η δεν δουλεύει τίποτα και σφυρίζει...όταν την βάζω 2η τρέχει κανονικά.

Δημοσ.

4 με 2 μνήμες...2 γκρι slot και 2 μαύρα. Τα μαύρα όμως δεν παίζουν με τίποτα...στα γκρί μόνο δουλεύει και με συγκεκριμένες θέσεις στις ραμ. Η MoBo είναι η Evga nforce 790i Ultra SLI

Δημοσ.

Δοκιμάζεις μία μνήμη κάθε φορά στο 1ο σλοτ(γκρι). Αν οι μνήμες παίξουν κανονικά και το μηχάνημα ανοίγει τότε δεν έχουν πρόβλημα οι μνήμες.

Ξαφνικά παρουσιάστηκε το πρόβλημα ή πρόσθεσε κάποια μνήμη ή άλλο hardware?

Επίσης αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αναβαθμιστεί το BIOS αν φυσικά υπάρχει νεότερη έκδοση.

Δημοσ.

Το Bios το βρήκα σε μορφή iso. Έτσι το δίνει η EVGA. Για το πότε παρουσιάστηκε δεν ξέρω...δεν πρέπει να έβαλε κάτι γιατί δεν ξέρει κιόλας το παιδί...οποτε ξαφνικά θα έγινε. Με την τελευταία θέση στις μνήμες πάει καλά κανα 2ωρο τώρα...

Δημοσ.

Μάλλον κάποια από τις δύο μνήμες έχει πρόβλημα και όταν τη βάζεις στην πρώτη θέση στο εμφανίζει , όταν είναι στη δεύτερη , το σύστημα βλέπει την πρώτη καλή και συνεχίζει.

Κάνε αυτό που σου προτείνει  ο BlueBlood7 δηλ. δοκίμασέ τες μία μία για να βρεις την προβληματική .

Επίσης υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ακόμα κι αν είναι ίδιες αν δεν αγοράστηκαν σαν Kit αλλά μια μια ξεχωριστά να έχουν διαφορετικές προδιαγραφές και να μη μπορούν να συγχρονιστούν πάντα. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ρυθμιστούν χειροκίνητα από το bios.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...