denis_kos Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα, έχω το εξής θέμα. Έχω απενεργοποιήσει τελείως την virtual memory στα win 10 όπως φαίνεται στη φώτο. Όμως στο HwMonitor και στο Lightroom βλέπω τα εξής. Είναι bug? Ή όντως χρησιμοποιείται virtual memory? Ευχαριστώ προκαταβολικά
headbanger Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 ΟΕΟ κτλπ να λείπουν εδώ απαντάμε εθελοντικά Αυτό που μας δείχνεις είναι ότι απενεργοποίησες την δυνατότητα της εικονικής μνήμης να γράφει στον δίσκο όταν χρειαστεί αναγκάζοντάς το λειτουργικό να κάνει της εγγραφές της εικονικής μνήμης στην RAM. Σε τι αποσκοπεί αυτή σου η ενέργεια ; Πιστεύω ότι δεν κατανοείς ΤΙ ειναι η εικονική μνήμη, ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ την διαχειρίζεται το λειτουργικό σύστημα, καθώς και ενα πιθανότατο σενάριο να γεμίσει η RAM και να κρεμάσει το σύστημα.
denis_kos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δεν ξερω γτ σε πειραξε το οεο. Απλα συμπληρώνει το κανεις που ακολουθεί μετα. Αν ενοχληθηκες παντως συγνωμη. Ασχετα αν κατανοω τι, γιατι και πως, θελω να μην την χρησιμοποιώ για να περιορισω τα read whites στον ssd.
headbanger Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 αν εννοείς τα read-writes δοκίμασε να θέσεις την τοποθεσία της εικονικής σε 2ο σκληρό, που λογικά έχεις, αλλά να είσαι προετοιμασμένος για όταν την χρησιμοποιήσει το σύστημα.
denis_kos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ωχ..γραφω απο κινητο κ δεν πηρα χαμπάρι το autocorrect. Σωστό κ αυτο.
thepoint Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Φίλε λάθος σου η απενεργοποίηση της εικονικής μνήμης λόγω του ssd καταρχάς χάνεις τη προστασία που παρέχουν στο λειτουργικό κάποια αρχεία του καταγραφές χρησιμοποιούν εικονική μνήμη ώστε να είναι εύκολη η επαναφορά σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά ένα κρέμασμα του υπολογιστή. Νομίζω ούτε σημείο επαναφοράς δεν θα έχεις τώρα. Φαντάζομαι το έκανες για το δίσκο έχεις σκοπό να τον χρησιμοποιήσεις για πάνω από 12 χρόνια με καθημερινή εικοσιτετράωρη λειτουργία και δέχεσαι να κρεμαστείς με ένα άτσαλο shut down δικαίωμά σου Τα αρχεία αυτά που ανέφερα θέλουν ένα μέγεθος κάπου στα 200 mb. Μετέφερε την εικονική μνήμη σε άλλο δίσκο αν υπάρχει όπως προτάθηκε. Αυτό που βλέπεις είναι του lightroom δεν έχει να κάνει με την εικονική μνήμη. Απορία δεν έχεις καταλάβει ιδιαίτερα δουλεύοντας το lightroom με μεγάλους φακέλους καθυστέρηση χωρίς τη χρήση της εικονικής μνήμης και στο σύστημα γενικώς;
denis_kos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα, ναι το γνωρίζω ότι χάνω τα dump files. Αν έχω θέματα και Bsod την ενεργοποιώ για να δω τι παιζει. Σημείο επαναφοράς έχω κανονικά. Σχετικά με την απόδοση του υπολογιστή και του lightroom δεν έχω καταλάβει κάτι. Έχει ένα ψιλο lag όταν ανοίξεις τον chrome πχ. αλλα στο Lightroom πάει σφαίρα. Και με μεγάλα αρχεία raw 45mb που κυρίως δουλεύω. Βέβαια αν καθυστερεί σε σχέση με την λειτουργία με ενεργοποιημένη την εικονική μνήμη δεν μπορώ να πω με σιγουρία, εφόσον απο day 1 που κάνω φορμάτ εδώ και χρόνια την απενεργοποιώ. Θα δοκιμάσω να την ενεργοποιήσω και θα δουλέψω σήμερα οπότε θα το δω και θα σας πώ. Στο θέμα, αυτο που βλέπω στο hwmonitor όμως τί ειναι? Γιατί βλέπει σχεδόν 32 gb virtual? Θεωρεί την ραμ για virtual εφόσον δεν υπάρχει?
thepoint Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ναι έχεις δίκιο δεν επηρεάζει τα σημεία επαναφοράς η απενεργοποίηση δική μου παρανόηση αλλά αρχεία με το monitoring του λειτουργικού και ξελασπώνουν σε μερικές περιπτώσεις ανταποδίδοντας την αφοσίωση.. Δεν το καταλαβαίνεις από τη μεγάλη μνήμη τον ισχυρό επεξεργαστή και τη μικρή ποσότητα μνήμης που φαίνεται να χρησιμοποιείς αυτή την εξήγηση έχω πρόχειρη. Η εικονική μνήμη φαίνεται στη διαχείριση εργασιών στη μνήμη εκεί που λέει δεσμευμένη το πρώτο νούμερο είναι αυτή που χρησιμοποιεί το σύστημα και η δεύτερη τιμή το σύνολο πραγματικής και εικονικής κανονικά αν έχεις 24gb τόσα πρέπει να αναφέρει εφόσον δεν έχεις εικονική μνήμη. Ακριβώς στη επάνω σειρά το άθροισμα σε χρήση και διαθέσιμη δίνουν το μέγεθος της πραγματικής μνήμης.
Necrogeddon Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπον ενα-δυο πραγματακια για οσα ειπωθηκαν. Virtual memory δεν εχει σχεση με τα σημεια επαναφορας. Επισης αν μιλαμε για συστημα με πανω απο 16Gb μνημης, τοτε μπορεις να απενεργοποιησεις την εικονικη μνημη. Στο συστημα της υπογραφης μου εχω απενεργοποιημενη την v.mem και οσες φορες κρασαρε λογω steam η για καποιο αλλο λογο, ποτε δεν εχασα τιποτα
headbanger Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λοιπον ενα-δυο πραγματακια για οσα ειπωθηκαν. Virtual memory δεν εχει σχεση με τα σημεια επαναφορας. Επισης αν μιλαμε για συστημα με πανω απο 16Gb μνημης, τοτε μπορεις να απενεργοποιησεις την εικονικη μνημη. Στο συστημα της υπογραφης μου εχω απενεργοποιημενη την v.mem και οσες φορες κρασαρε λογω steam η για καποιο αλλο λογο, ποτε δεν εχασα τιποτα αμα η απενεργοποίηση ήταν προτεινόμενη σε συγκεκριμένο Set up θα γινόταν αυτόματα από το λειτουργικό - στην ουσία δεν την χρησιμοποιεί το OS όταν δεν την χρειάζεται.
Havik Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχουν 4 ειδών ραμ στο pc, physical memory ( τα 4x8Gb), Page file που απενεργοποίησες, Swap space (το άθροισμα physical memory + Page file) και τέλος Virtual memory που ελάχιστοι ξέρουν τι ακριβώς είναι και πως υπολογίζετε, εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω…. Αμφιβάλω αν ξέρει κανένας…. Στο δικό μου pc φαίνεται να είναι το άθροισμα Swap + physical memory που δεν βγάζει κανένα νόημα γιατί ουσιαστικά προσθέτει [(physical memory + Page file) + physical memory] κοινός ότι νάνε…. Επίσης αν θες επέλεξε στα windows “no paging file” για κάθε δίσκο αντί να ορίσεις 0MB. Προσωπική άποψή (χωρίς παρεξήγηση παρακαλώ) καλά έκανες και απενεργοποίησες τo page file, έχεις 32GB φυκινγ ram αν δεν την εξαντλείς να δεις δλδ max usage 100% τότε η page file είναι άχρηστη, άνοιξε όλες τις εφαρμογές τρέξτες και δες το μαχ usage. Οι εφαρμογές που ζητάνε pagefile ανεξάρτητα από το πόση ραμ έχεις ελεύθερη είναι απλά κακογραμμένες….. Αν πέσεις σε τέτοια και σου λέει “not enough memory” ενώ έχεις 25gb ραμ ελεύθερα (ο yes μου έχει τύχει στο Thief…) τότε ναι την χρειάζεσαι γιατί απλά το πρόγραμμα που τρέχεις είναι ΓΤΠΚ… Σε καμία περίπτωση μην το ορίσεις σε μηχανικό δίσκο γιατί θα επιβραδύνει όλο το σύστημα σου, ο σκληρός είναι απείρως πιο αργός σε σχέση με SSD, για σύγκριση με ram δεν υπάρχει σύγκριση καν… Αν θες υποχρεωτικά page file και δεν θες να το έχεις στον SSD υπάρχει ένα workaround (ή ghetto hack? Oh well) δες πόση ram σου περισσεύει έχοντας ανοιχτές όλες τις πιθανές εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιείς τρέχοντας ότι δουλεία θες, μόλις βρεις λοιπόν πόση ραμ “περισσεύει” και είσαι απόλυτα σίγουρος τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ramdisk και να κάνεις ένα μέρος της ram να εμφανίζετε σαν σκληρός στο σύστημα σου και κατόπιν να ορίσεις εκεί την Pagefile, να αναφέρω ότι αποθηκεύετε στο ramdisk χάνετε σε κάθε restart εκτός αν βάλεις να το κάνει backup αυτόματα πριν κλείσει το pc. ***edit*** Για Pagefile δεν έχει καμία σημασία αν θα κάνει backup ή όχι, για μένα καλυτέρα να μην κάνει, η Pagefile σβήνει σε κάθε restart, το backup έχει νόημα αν χρησιμοποιείς το ramdisk για άλλους σκοπούς, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η ΔΕΗ σε κερνάει σφηνάκια καθώς θα χάσεις ότι έχει εκεί μέσα αποθηκευμένο. Ξαναλέω ότι αν είναι για Pagefile δεν σε νοιάζει.
thepoint Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 αμα η απενεργοποίηση ήταν προτεινόμενη σε συγκεκριμένο Set up θα γινόταν αυτόματα από το λειτουργικό - στην ουσία δεν την χρησιμοποιεί το OS όταν δεν την χρειάζεται. Μα φίλε μου είναι ενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα με αυτόματη ρύθμιση για το μέγεθος από το λειτουργικό εξαρχής σε όσους υπολογιστές έχω κάνει εγκατάσταση και όσους έτοιμους. Πάντως όταν πας να απενεργοποιήσεις τη virtual μνήμη σου βγάζει μια προειδοποίηση σε τι δεν έχεις κάλυψη θέλει επιβεβαίωση για να προχωρήσει παραπέρα μη φοβηθεί. Μπορεί να ρυθμιστεί και χειροκίνητα με μια μικρή τιμή ίσα αυτά που θέλει το λειτουργικό για το backup safety περίπου 300mb άλλωστε αναφέρει ποσότητα άρα δεν υπάρχει θέμα και μια ξαφνική διακοπή ρεύματος την αντέχεις διαφορετικά. Αυτό με το Lr φαίνεται είναι χώρος στο δίσκο που η adobe χρησιμοποιεί με τρόπο εφάμιλλο της εικονικής μνήμης έχεις δεν έχεις απλά ένας φάκελος του προγράμματος και μόνο. Μπορούν μερικές επιλογές να αλλάξουν σε άλλα μέσα αποθήκευσης σε κάθε περίπτωση μέσα από τις επιλογές του προγράμματος.
duffyduck Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 τι ειναι Virtual Memory : https://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_memory http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-2864547/manage-virtual-memory-pagefile-windows.html http://wccftech.com/manage-windows-10-virtual-memory-and-speed-up-performance/ Γνωμη μου: ασε τα Windows 10 να διαχειριστουν το pagefile. Δεν υπαρχει φοβος για τον SSD.
denis_kos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Το ενεργοποίησα και θα παρακολουθήσω τον όγκο των δεδομένων κ βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα