Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προς πάντες ενδιαφερόμενους:

Σύμφωνα με όσα συζητάμε στο σχετικό θέμα του Football Manager 2017 και ως συνέχεια του περσινού επιτυχημένου εγχειρήματος, θα δημιουργήσουμε ξανά ένα συνεταιρισμό ώστε να αγοράσουμε Steam key του φετινού παιχνιδιού μοιραζόμενοι το κόστος.

Όροι και προϋποθέσεις:

1. Δεν θα παίζουμε online και το κοινό Steam account θα πρέπει να είναι πάντα offline. Εκτός φυσικά από την ώρα που θα κατεβάσουμε το παιχνίδι για πρώτη φορά αλλά και τα σχετικά patches ή updates, τα οποία ούτως ή άλλως κυκλοφορούν με αραιό ρυθμό.
  2. Για το κατέβασμα του παιχνιδιού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αφού οι κωδικοί θα μοιραστούν σταδιακά και μόνο όταν ο προηγούμενος επιβεβαιώσει πως έχει ολοκληρώσει το κατέβασμα. Για τα updates καλό θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση σε αυτή εδώ τη συζήτηση, ώστε να συντονιστούμε.
  3. Η αγορά θα γίνει από κλειδάδικο τύπου Instant Gaming, G2A κλπ, οπότε αφορά αποκλειστικά στην ψηφιακή έκδοση με Steam key. Συγκριτικό με τις τιμές μπορείτε να δείτε εδώ. Το τρέχον κόστος είναι περίπου 35 ευρώ, οπότε για ένα ελάχιστο όριο 6 ατόμων αντιστοιχούν λιγότερα από 6 ευρώ σε έκαστο.
  4. Θα αναλάβω να πραγματοποιήσω την αγορά και θα ενημερώσω για το ακριβές κόστος με screenshot (και email με απόδειξη για όποιον ενδιαφέρεται). Θα πρέπει όμως να έχουμε μια ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων (ιδανικά 8 με 10) πριν πραγματοποιηθεί η αγορά. Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλείστε να αφήνετε ένα μήνυμα στο παρόν νήμα, ώστε να έχουν όλοι μια σφαιρική εικόνα για το πλήθος και τις προθέσεις των συμμετεχόντων. Προαιρετικά μπορείτε να μου στείλετε και PM, αλλά το δημόσιο σχόλιο είναι υποχρεωτικό.
  5. Η μεταφορά των χρημάτων θα γίνει είτε μέσω μεταφοράς με e-banking σε Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, Alpha ή μέσω Paypal. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει όποια από τις παραπάνω μεθόδους θέλει (ή να προτείνει νέες, ειδικά αν προτίθεται να αναλάβει αυτός τη διαδικασία της αγοράς), αν και η μεταφορά μέσω e-banking στην ίδια τράπεζα είναι προφανώς προτιμητέα ώστε να γλυτώσουμε τα περιττά έξοδα προμήθειας. Εννοείται μεταφορά χρημάτων με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι επίσης αποδεκτή (κατάθεση σε γκισέ τράπεζας ή μέσω ΑΤΜ κλπ), ωστόσο ίσως χρειαστούν κάποιες ώρες/μέρες για να γίνει επιβεβαίωση από την μεριά μου.
  6. Το username/password του Steam account θα μοιραστεί σε όλους τους συμμετέχοντες, ωστόσο για ασφάλεια θα διατηρήσω την κυριότητα του σχετικού email ώστε να περιορίσουμε φαινόμενα αλλαγής κωδικού ή να παίζει κάποιος online εις βάρος των υπολοίπων κλπ. Ομοίως για λόγους ασφαλείας ο κωδικός έχει συνδεθεί με αριθμό κινητού τηλεφώνου και δεν μπορεί να αλλαχθεί από τρίτους. Για ευνόητους λόγους δεν θα υπάρχει 2-step authentication.
  7. Όταν συγκεντρώσουμε τον τελικό αριθμό συμμετοχών και λίγο πριν βγει το παιχνίδι, θα προχωρήσουμε στην αγορά. Η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι η 4η Νοεμβρίου και εφόσον δεν ενδιαφερόμαστε για το early access, θα αγοράσουμε το παιχνίδι εκείνη τη μέρα (ή το πολύ 1-2 μέρες πριν, στην περίπτωση που κάποια μαγαζιά στέλνουν το κλειδί νωρίτερα ώστε να το προφορτώσουμε).
  8. Αν μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας ή της συμπλήρωσης των 8-10 μελών θελήσουν να εμπλακούν επιπλέον άτομα στον συνεταιρισμό, θα τους προταθεί να δημιουργήσουν δική τους ξεχωριστή ομάδα εφόσον η αρχική θα έχει ήδη κλειδώσει.
  9. Όπως και πέρσι, ο φετινός συνεταιρισμός θα έχει μονοετή διάρκεια. Αν του χρόνου επιχειρήσουμε κάτι αντίστοιχο για το Football Manager 2018, θα το συνδέσουμε με καινούριο Steam account ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό μόνο όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν εκ νέου. Από την άλλη οι φετινοί συμμετέχοντες θα εξακολουθούν να μπορούν να παίξουν το FM2017. Ομοίως οι περσινοί θα έχουν εσαεί πρόσβαση στο FM2016.
  10. Διαδώστε το και συμπληρώστε ό,τι νομίζετε πως μπορεί να επεκτείνει ή διευκολύνει το εγχείρημα.

Λίστα συμμετεχόντων

(τελευταία ενημέρωση: 06/10/16, 18:51)

1. mclein
2. haris013
3. petritis31
4. dakangr
5. shooterg
6. wintaxt
7. doctor444
8. nzeppos
9. jhantzop
10. Stavrakas13

(οι συμμετοχές έχουν συμπληρωθεί)

Μην ξεχνάτε! Πάντα offline και πάντα εκτός συγχρονισμού από το Steam Cloud.

1) Offline Mode.

Μετά το πέρας του download θα πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση του Steam σε offline. Πηγαίνετε στην εφαρμογή Steam, πατάτε πάνω αριστερά στο μενού "Steam" και ενεργοποιείτε το "Go offline". Σε κάθε επόμενη φόρτωση της εφαρμογής, θα εμφανίζεται η επιλογή να παραμείνετε offline ή να ξανασυνδεθείτε. Προφανώς θα πρέπει να επιλέγετε το πρώτο.

Θα πρέπει να μπαίνουμε ένας-ένας online, μόνο όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι έχει κυκλοφορήσει κάποιο νέο update, για το οποίο θα ενημερωνόμαστε είτε από αυτή εδώ τη συζήτηση, είτε από το σχετικό επίσημο νήμα για το Football Manager 2017 (όποιος το μάθει πρώτος, ας μπει στον κόπο να αναρτήσει ένα σχόλιο).

Σε περίπτωση που κάποιος δεν ξέρει πως γίνεται η ενεργοποίηση του offline mode, παραθέτω σχετικό video με οδηγίες:

2) Απενεργοποίηση cloud synchronization για το FM2017, ώστε να αποφευχθούν conflicts.

Δεξί κλικ στο Football Manager 2017 στη λίστα των παιχνιδιών του Steam app

-> Properties

-> UPDATES

-> Steam Cloud

-> απενεργοποίηση του "Enable Steam Cloud synchronization for Football Manager 2017"

Παράδειγμα:

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2
  • Απαντ. 305
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η αρχική λίστα είναι ήδη έτοιμη και όπως βλέπετε έχουν δηλώσει συμμετοχή 8 άτομα. Νομίζω φέτος μπορούμε να φτάσουμε τα 10. Μετά θα πρέπει να δημιουργηθούν ξεχωριστές ομάδες αν υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.

Δημοσ.

Done. Νομίζω ότι η καλύτερη απόδειξη για την επιτυχία του περσινού εγχειρήματος είναι πως οι 6 από τους 8 έχουν δηλώσει ξανά συμμετοχή και έχουμε και 3 νέα μέλη.

Αν βρούμε άλλον έναν, θα μας έρθει περίπου 3,5 με 3,6 ευρώ στον καθένα.

Σαν να λέμε ούτε τρεις σοκοφρέτες.

Δημοσ.

OK κλείσαμε.

Νομίζω είτε 8 είτε 10 δεν κάνει τεράστια διαφορά, ούτε στα λεφτά που πληρώνουμε ούτε και στην όλη διαχείριση. Αφού ο κορμός των 6 περσινών συμμετοχών είναι ο ίδιος, δεν πιστεύω να έχουμε κάποιο θέμα (και, μεταξύ μας, αν κάποιος αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή και δεν υπάρχει άλλος να πάρει τη θέση του, το πρόβλημα θα είναι μικρότερο).

ps: το όριο των 10 ατόμων το πρότεινα επειδή σχεδόν όλοι οι περσινοί σπεύσαμε άμεσα να δηλώσουμε συμμετοχή, αλλά στο ενδιάμεσο είχαμε και νέες αιτήσεις. Οπότε δεν ήθελα να αφήσουμε κάποιους παραπονεμένους. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι πρόκειται να δεχτούμε νέες συμμετοχές, άρα θα πρέπει να δημιουργηθούν πρόσθετες ομάδες.

• Like 1
Δημοσ.

σοβαρά? μαζεύτηκαν? μου φάνηκε τόσο καλή πρόταση... αν υπάρξει κάποια θέση κενή παρακαλώ να μου στείλετε ένα μήνυμα εδώ με λογαριασμό πειραιώς για άμεση κατάθεση και το ποσό που θα πρέπει να καταθέσω.

αν δεν υπάρξει θέση it's ok.

Δημοσ.

Εμμμ, δυστυχώς όχι αν δεν αλλάξει κάτι αφού είπαμε να περιορίσουμε την ομάδα στα 10 άτομα. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα μαζευτούν κι άλλοι οπότε το δεύτερο γκρουπ είναι σίγουρο. Έχουμε σχεδόν ένα μήνα ακόμα.

Αν μαζευτείτε αρκετοί και δεν υπάρχει κάποιος να ασχοληθεί με τα διαδικαστικά, προσφέρομαι να το κάνω εγώ, να αγοράσω το παιχνίδι, να μαζέψω τη συμμετοχή του καθενός και να μοιράσω τα κλειδιά (αν και προφανώς δεν θα συμμετέχω στο κόστος). Την ίδια προσφορά έκανα και πέρσι αλλά τελικά δεν χρειάστηκε αφού η δεύτερη ομάδα οργανώθηκε από μόνη της.

Δημοσ.

να ρωτησω κατι ασχετο εγω , δεν με ενδιαφερει να συμμετεχω , απλα εχω την απορια οταν θελετε να μπειτε μετα στο δικο σας account στο steam την επομενη φορα που θα μπειτε ξανα σε αυτο που εχετε ομαδικα για να παιξετε δεν πρεπει να συνδεθειτε online πρωτα ; 

Δημοσ.

να ρωτησω κατι ασχετο εγω , δεν με ενδιαφερει να συμμετεχω , απλα εχω την απορια οταν θελετε να μπειτε μετα στο δικο σας account στο steam την επομενη φορα που θα μπειτε ξανα σε αυτο που εχετε ομαδικα για να παιξετε δεν πρεπει να συνδεθειτε online πρωτα ; 

οχι

Δημοσ.

απο οσο θυμαμε οχι  . αλλα κ να συνδεόταν ενας online για κλασματα δεν θα ετρεχε

OK κλείσαμε.

Νομίζω είτε 8 είτε 10 δεν κάνει τεράστια διαφορά, ούτε στα λεφτά που πληρώνουμε ούτε και στην όλη διαχείριση. Αφού ο κορμός των 6 περσινών συμμετοχών είναι ο ίδιος, δεν πιστεύω να έχουμε κάποιο θέμα (και, μεταξύ μας, αν κάποιος αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή και δεν υπάρχει άλλος να πάρει τη θέση του, το πρόβλημα θα είναι μικρότερο).

ps: το όριο των 10 ατόμων το πρότεινα επειδή σχεδόν όλοι οι περσινοί σπεύσαμε άμεσα να δηλώσουμε συμμετοχή, αλλά στο ενδιάμεσο είχαμε και νέες αιτήσεις. Οπότε δεν ήθελα να αφήσουμε κάποιους παραπονεμένους. Δυστυχώς δεν νομίζω ότι πρόκειται να δεχτούμε νέες συμμετοχές, άρα θα πρέπει να δημιουργηθούν πρόσθετες ομάδες.

κ εγω συμφωνώ οτι ειτε 10 ειτε 8 μικρη διαφορα εως καθολου κ στην διαχείριση κ στην τιμη 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...