Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και καιρό σκέφτομαι την αγορά ενός Nas για το σπίτι. Διαβάζοντας στο forum κατάλαβα ότι με το ίδιο σχεδόν χρηματικό ποσό μπορώ να στήσω ένα δικό μου nas server. Η χρήση του θα είναι βασικά για PLEX, χωρίς να με ενδιαφέρει  το trancoding μιας και η smart tv μου παίζει τα πάντα σε Direct play, ως και για αποθήκευση προσωπικών αρχείων βίντεο, μουσικής, φώτο κτλ. 

Με προβληματίζουν τα εξής:

Θα έχω κάποιες από τις λειτουργίες που έχουν τα έτοιμα nas, όπως να τον ρυθμίζω να ανοίγει και να κλείνει συγκεκριμένες ώρες και να μπαίνει αυτόματα σε stand by mode όταν δεν χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα;

Απαιτείται η αγορά extra σκληρού πάνω στον οποίο θα γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού, εκτός αυτών που θα χρησιμοποιηθούν ως storage, ή αυτό μπορεί να τρέχει αποκλειστικά από το usb drive;

Θα υπάρχει η δυνατότητα να  γίνεται αυτόματος συγχρονισμός, πχ με τις φωτογραφίες του κινητού όταν συνδεθώ στο δίκτυο του σπιτιού;

Πολλές οι απορίες, το καταλαβαίνω και συγχωρέστε με για το μακροσκελές post αλλά δεν έχω ασχοληθεί με server και φοβάμαι αν μπω στη διαδικασία να το φτιάξω μόνος μου μήπως μπλέξω! 

Στο μόνο που έχω καταλήξει είναι ότι με το own built server μάλλον θα έχω μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος!!!!!

Υ.Γ. Από έτοιμες λύσεις καλοβλέπω αυτό: https://www.skroutz.gr/s/9092914/Synology-DiskStation-DS116.html?from=catspan&keyphrase=ds116

Σας ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα κάποιο Synology Με το λειτουργικό τους σύστημα καλύπτει νομίζω όλες τις ανάγκες σου. Σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξεις πόσους δίσκου δέχεται , τι επεξεργαστή/μνήμη έχει και δέχεται ώστε να μπορεί να σε καλύψει και για μελλοντικές χρήσεις.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα κάποιο Synology Με το λειτουργικό τους σύστημα καλύπτει νομίζω όλες τις ανάγκες σου. Σίγουρα θα πρέπει να κοιτάξεις πόσους δίσκου δέχεται , τι επεξεργαστή/μνήμη έχει και δέχεται ώστε να μπορεί να σε καλύψει και για μελλοντικές χρήσεις.

Προτείνεις δηλαδή να μη μπλέξω με το στήσιμο ενός nas server από μόνος μου.

Μάλλον έχεις δίκιο μιας και οι ανάγκες μου είναι περιορισμένες. Άλλωστε αν πάει κάτι στραβά προφανώς λόγω απειρίας δεν θα τα βγάλω πέρα.

Δημοσ.

Προτείνεις δηλαδή να μη μπλέξω με το στήσιμο ενός nas server από μόνος μου.

Μάλλον έχεις δίκιο μιας και οι ανάγκες μου είναι περιορισμένες. Άλλωστε αν πάει κάτι στραβά προφανώς λόγω απειρίας δεν θα τα βγάλω πέρα.

Προτείνω κάτι έτοιμο, μιας και θα πρέπει να ασχολείσαι συχνά για updates και διάφορα άλλα που μπορεί να προκύψουν συν του ότι το ρεύμα που θα καταναλώνεις θα είναι περισσότερο, αλλά σίγουρα θα μπορείς να έχεις κάποιον application server ή διάφορα services, αλλά όπως καταλαβαίνω δεν θες κάτι τέτοιο..

Δημοσ.

Προτείνω κάτι έτοιμο, μιας και θα πρέπει να ασχολείσαι συχνά για updates και διάφορα άλλα που μπορεί να προκύψουν συν του ότι το ρεύμα που θα καταναλώνεις θα είναι περισσότερο, αλλά σίγουρα θα μπορείς να έχεις κάποιον application server ή διάφορα services, αλλά όπως καταλαβαίνω δεν θες κάτι τέτοιο..

Ναι,δεν χρειάζομαι κάτι τέτοιο και βασικά δεν τα γνωρίζω καλά αυτά τα θέματα.

Και μένα η πρώτη μου σκέψη ήταν για έτοιμο nas λόγω ευκολίας χρήσης,απλώς όταν διαπίστωσα ότι στα ίδια χρήματα παίρνεις απείρως καλύτερο hardware, μου μπήκε η ιδέα να το κτισω μόνος μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...