fanastas Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Πάντως επειδή έχω παρόμοιους προβληματισμούς σε άλλο ποστ (U2515H ή P2416D με MBP retina 13 early 2015) νομίζω ότι μία καλή λύση είναι να πας με τον ΜΒΡ σου και να το κουμπώσεις στο πλαίσιο, που έχει και τις δύο. Εγώ να πω την αλήθεια τους το ζήτησα και μου είπαν να περάσω όποτε θέλω, οπότε θα πάω από εβδομάδα και θα σας πω εμπειρία. Νομίζω πάντως ότι το στράβωμα περισσότερο θα είναι με το glossy και matte 3H της dell παρά με την ανάλυση και την ποιότητα των χρωμάτων (νομίζω). 1
XMorsX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Τα 1440p σε 24" δεν ειναι κουραστικα για ολους, και σιgουρα δε συγκρινεται με τα 4Κ τα οποια δεν χρησιμοποιουνται χωρις scaling. Για αυτο και ειναι καλη ιδεα να την δει απο κοντα, αν του κανει η επιφανεια εργασιας χωρις scaling αποτελει καλυτερη λυση απο μια 4Κ αντιστοιχη που σιγουρα θελει scaling. 3
mistr4l Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 @XMorsX Σ'ευχαριστώ για την βοήθεια. Τουλάχιστον, παρά την ασχετοσύνη μου, διαπιστώνω πως αυτό που με απασχολεί δεν είναι τόσο απλό να λυθεί μέσω μιας απάντησης στο forum. Οπότε καταλαβαίνω αυτό που αναφέρεις κι εσύ. Θα πάω με το laptop και θα δω τις οθόνες από κοντά (real time in practice) ώστε να καταλάβω και τις διαφορές που αναφέρεις. Σ'ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και τον χρόνο σου! Παναγιώτης 1
fanastas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Hello και πάλι. Πήγα και κούμπωσα το MBP retina 13 και στη U2515H και στη P2416D. Το mac αναγνωρίζει αυτόματα πιο μόνιτορ ειναι και βάζει αυτόματά την προτεινόμενη/καλύτερη δυνατή αναλυση... που ειναι στα 1440 Να πώ την αλήθεια δεν είδα τρομερές διαφορές. Τουλάχιστον το δικό μου μάτι που δεν είναι πολύ εκπαιδευμένο. - Το μέγεθος γραμματοσειράς και η ευκρινεια απο τα 60-70 εκατοστά ου φανηκαν ίδιες σε excel, word, browsing. Νομίζω ότι η 1 ίντσα δεν αλλάζει και πολλά. - Διπλα δίπλα στη retina και στις δύο οθόνες, το πρώτο που θα πεις είναι "α, οκ δεν ειναι retina" οπότε για όποιον θέλει τέτοια επίπεδα καλύτερα να κινηθεί σε 4Κ... μάλλον όχι 24αρι όμως. Εκεί ξενέρωσα λίγο άλλα 4κ 27αρα δεν έχω χρήματα να δώσω. - H δοκιμή έγινε και στα δύο με hdmi αλλά μου πρότειναν να κουμπώσω καλύτερα με το thuderbolt (display port) - η P ια ένα περίεργο και απροσδιόριστο λόγο έχει USB 2.0 και η U USB3.0 Οπότε τελικά για τη απόφαση οποιουδήποτε έχει να σκεφτεί αν χρειάζεται για επαγγελματικούς λόγους ultrasharp και αν το αρέσει το bezel ή no-bezel (δλδ και τι setup θελει).¨Ή μπορεί να ειναι και άλλοι λόγοι αλλα τουλάχιστον στις δικές μου χρήσεις αυτά έχω να σκεφτώ. Αλλά και φυσικά αν αλλάζεις ίντσες με αυτή την αγορά αν ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις. Οπότε εγώ που ανεβαίνω από 21,5 ιντσες μαλλον δε μου κανει τοση διαφορα το 24 με το 25. Καποιος που κατεβαίνει από 27 μάλλον το 25 ειναι καλύτερη επιλογη. 1
mistr4l Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 - Διπλα δίπλα στη retina και στις δύο οθόνες, το πρώτο που θα πεις είναι "α, οκ δεν ειναι retina" οπότε για όποιον θέλει τέτοια επίπεδα καλύτερα να κινηθεί σε 4Κ... μάλλον όχι 24αρι όμως. Εκεί ξενέρωσα λίγο άλλα 4κ 27αρα δεν έχω χρήματα να δώσω. Αυτό που με καίει.. στην 4Κ (24άρα) είδεις διαφορά σε σχέση με 2K στην σύγκριση με retina? Με άλλα λόγια, η 4k 24άρα ήταν παραπλήσια στη retina ή τα ίδια με την 2k??? ΈΤσι για να επιβεβαιώσουμε και τον φίλο XMorsX
fanastas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Αυτό που με καίει.. στην 4Κ (24άρα) είδεις διαφορά σε σχέση με 2K στην σύγκριση με retina? Με άλλα λόγια, η 4k 24άρα ήταν παραπλήσια στη retina ή τα ίδια με την 2k??? ΈΤσι για να επιβεβαιώσουμε και τον φίλο XMorsX Θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν είχαν Dell 4Κ εκτος κουτιού για να το δω. 1
mistr4l Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 χαχα οκ να σαι καλά φίλε fanastas! Σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες παρόλ'αυτά 1
CMOS_Z Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 - Διπλα δίπλα στη retina και στις δύο οθόνες, το πρώτο που θα πεις είναι "α, οκ δεν ειναι retina" οπότε για όποιον θέλει τέτοια επίπεδα καλύτερα να κινηθεί σε 4Κ... μάλλον όχι 24αρι όμως. Εκεί ξενέρωσα λίγο άλλα 4κ 27αρα δεν έχω χρήματα να δώσω. Τώρα καταλάβατε γιατί σε τόσα ποστ μου επιμένω για μεγαλύτερο PPI (4κ 24") άμα θέλεις να βάλεις εξωτερική στο macbook... Απλά ξενερώνεις αμέσως... 1
kostakiss Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 εγω που εχω μια ταπεινη τηλεοραση( μια χαρα ειναι απλα δεν ειναι 4Κ) και θελω να τη συνδεσω με macbook pro mid 2012 τι προτεινετε??
CMOS_Z Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Εσύ δεν έχεις HDMI στο macbook σωστα? Ανταπτορακι αναγκαστικά.
lamarko Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Έχω ένα Macbook pro retina 2014 και θα ήθελα να πάρω μία εξωτερική οθόνη για λόγους εργασίας. 1. Απ΄οτι καταλαβαίνω για να τα βλέπεις όλα τέλεια (σαν retina), πρέπει να πάρεις μία οθόνη 4k. Σωστά; 2. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορείς να βελτιστοποιήσεις την σύνδεση μεταξύ φορητού και οθόνης (HDMI ή Thunderbolt); 3. Με βάση το παρακάτω link, ποια πιστεύεται είναι η καλύτερη επιλογή μέχρι 500 ευρώ; https://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/358629/Ultra-HD-4K-3840-x-2160.html Ευχαριστώ πολύ!
XMorsX Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, Έχω ένα Macbook pro retina 2014 και θα ήθελα να πάρω μία εξωτερική οθόνη για λόγους εργασίας. 1. Απ΄οτι καταλαβαίνω για να τα βλέπεις όλα τέλεια (σαν retina), πρέπει να πάρεις μία οθόνη 4k. Σωστά; 2. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορείς να βελτιστοποιήσεις την σύνδεση μεταξύ φορητού και οθόνης (HDMI ή Thunderbolt); 3. Με βάση το παρακάτω link, ποια πιστεύεται είναι η καλύτερη επιλογή μέχρι 500 ευρώ; https://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/358629/Ultra-HD-4K-3840-x-2160.html Ευχαριστώ πολύ! Καλημέρα. Ποια η χρήση της οθόνης ειδικοτερα? Τα 4Κ για real estate προυποθευουν τουλάχιστον 32". Αυτές είναι εκτός budget. Στις 27", χρειάζεται scaling, οπότε όσον αφορά την επιφάνεια εργασίας θα έχεις χειρότερο αποτέλεσμα από μια 1440p, αλλά θα έχει καλύτερη ευκρίνεια σε εικόνες υψηλής ανάλυσης, οπως φωτογραφίες. Μια νέα ακριβή ips συνήθως έχει πιο καλή εικόνα από την οθόνη του notebook σου, αλλά η μετάβαση από glossy σε matte μπορεί να σου κακοφανει. Με χρήση bias lightning η διαφορά τους σχεδόν ξεχνιέται. Η καλύτερη 27" 1440p είναι η LG 27MB85R-B. Επίσης αξίζει η αγορά και των Asus pb278qr, BenQ bl2710pt και gw2765ht και dell u2715h αν τις βρίσκεις σε σημαντικά καλύτερη τιμή από την LG. Δες τιμές και στο best price.
fommof Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Δημοσ. 26 Απριλίου 2017 Βρήκα αυτό το θέμα googlάροντας και αν και είναι παλιό θέμα αλλά αφήνω εδώ την εμπειρία μου μπας και βοηθήσει κάποιον στο μέλλον. Εδω και 1.5 χρόνο δουλευω με ένα Macbook Pro 13 2015, κυρίως Xcode, Intellij και άρχισα εδω και κάποιον καιρό να χρησιμοποιώ και το Android Studio. To Xcode και το Android έχουν πολλά panes οπότε στο 13άρι πάρόλο που απο την πρώτη μέρα που το πήρα το χρησιμοποιώ με το scaling στο "More space" (1680x1050) χωρίς να με κουράζει, πλέον δεν είναι αρκετό, χρειάζομαι περισσοτερο screen real estate. Ξέθαψα μια 23άρα FHD που είχα να την χρησιμοποιήσω χρόνια, αλλά τα 1920Χ1080 δεν σώνουν την κατάσταση, για δεύτερο monitor είναι ΟΚ (ανοιχτα reference documents, simulator κοκ). Οπότε πέρασα στο plan B: πέταξα το MBP στο backpack μαζί με ένα καλώδιο mini Display Port σε Display Port και πήγα σε 2 μαγαζιά γνωστής αλυσίδας για να δοκιμάσω οθόνες σε πραγματικές συνθήκες (ανοιξα τα IDEs με projects κοκ). Δοκιμασα τις εξής (στις native αναλύσεις τους): Dell P2416D (24" 1440p): καλό value for money, μου άρεσε και μάλλον σε αυτή θα καταλήξω. Η μετάβαση από 13" 1680x1050 σε 24" (24 παρα κάτι για την ακρίβεια) 2560Χ1440 φαίνεται εξαιρετικά ανώδυνη αλλά τώρα που παρατηρώ τα νούμερα (ιντσες και ανάλυση) δεν μου κάνει εντύπωση. Dell U2515H (25" 1440p): καλή, χρυσή, μαλαματένια, στα ματια μου και απο την απόσταση που την είδα (ίδια με όλες) μπορούσα να διακρίνω πιξελς. Μια ιντσα και κάτι ψιλα κάνει την διαφορά? Δεν ξέρω, αναφέρω ότι βίωσα (τελείως υποκειμενικά προφανώς). Δεν με ενδιαφέρουν τα bezels, USB hub κοκ. οπότε δεν μου αρέσει και η διαφορά τιμής απο την 24άρα. Dell P2715Q (27" 2160p): αυτό είχε πλάκα. Σκέφτηκα, ας τσεκάρουμε και μια "4Κ" μπας και κάνω καμια πιο future-proof αγορά. Eκπληξη ήταν οτι ο σπόρος το MBP με την iGPU δεν είχε θέμα να την οδηγήσει στην native αναλυση στα 60Hz. Στην native ανάλυση για μένα ειναι unusable. Η όραση μου είναι 20/20 αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άνθρωπο να μπορεί να κάνει δουλειά (= όχι ταινίες, όχι παιχνίδια κοκ). Κατέβασα ένα κλικ την ανάλυση, πάλι πολυ μικρά και το interpolation ήταν ήδη αισθητο. Κατέβασα άκομα ένα κλικ την ανάλυση αλλά πλεον το interpolation ήταν too much οπότε δεν ασχολήθηκα άλλο. Προσοχή με την μανία των 4Κ στα μόνιτορς, σκεφτείτε για τι χρήση τα θέλετε και καλό είναι να τα δείτε και απο κοντα πρίν προβείτε σε αγορά. ΥΓ: Καλά τα λέει ο XMorsX. 1
pomolo Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παλιό το θέμα, αλλά νομίζω είναι το πιο σχετικό: Αναζητώ 1 εξωτερική οθόνη για macbook pro 13,3 (2560x1600) mid 2014 με 2 θύρες thunderbolt 2 και intel iris 1536mb graphics (με OS mojave). Δουλεύω κυρίως κείμενα (πολυσέλιδα) και χρειάζομαι τον extra χώρο ώστε να ανοίγω 2 και παραπάνω σελίδες ή έγγραφα και παράλληλα πολλά emails και ανοιγμένες σελίδες σε safari (επίσης κείμενα). Οπότε κάτι πάνω από 27 ίντσες είναι must. Ακούω πολλά για τιs 4Κ οθόνες, αλλά δεν έχω άποψη. Ποια θα προτείνατε; δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο budget- σκοπός είναι να εξυπηρετήσει την κατάσταση για πολύωρη εργασία Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2019 από pomolo
Jiakometi Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2019 ΕΦ όσον χρειάζεσαι real estate μπορείς να πας σε αυτήν κατεβάζοντας λίγο την ανάλυση και βάζοντας την στο 1 μέτρο με 1,20 περίπου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα