Προς το περιεχόμενο

PlayStation VR Topic [PS VR]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω αναρωτηθει γιατι σε πολλα παιχνιδια Π.χ. skyrim, doom vfr, firewall  αντι ο ηρωας να κινειται κανονικα και στρωτα με τους 2 μοχλους, να αναγκαζεται να κινειται με το τελεπορτ ή μηχανικα με 4 κουμπια να μετακινειται μπρος πισω δεξια αριστερα. Μου εχει κανει αρνητικη εντυπωση αυτο γιατι με δυσκολευει πολυ στον χειρισμο με αποτελεσμα να βαριεμαι να ξαναπαιξω .Μηπως το εχουν κανει για  να μην ζαλιζεσαι τοσο ευκολα?

Επισης μετα απο μιση ωρα παιχνιδιου πρεπει να κανω διαλειμμα γιατι με πιανει πονοκεφαλος και ναυτια . Το εχω 3,4 μερες βεβαια δεν ξερω αν αργοτερα το συνηθισω.

Επεξ/σία από nteminio
  • Απαντ. 698
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nteminio είπε

Εγω εχω αναρωτηθει γιατι σε πολλα παιχνιδια Π.χ. skyrim, doom vfr, firewall  αντι ο ηρωας να κινειται κανονικα και στρωτα με τους 2 μοχλους, να αναγκαζεται να κινειται με το τελεπορτ ή μηχανικα με 4 κουμπια να μετακινειται μπρος πισω δεξια αριστερα. Μου εχει κανει αρνητικη εντυπωση αυτο γιατι με δυσκολευει πολυ στον χειρισμο με αποτελεσμα να βαριεμαι να ξαναπαιξω .Μηπως το εχουν κανει για  να μην ζαλιζεσαι τοσο ευκολα?

Επισης μετα απο μιση ωρα παιχνιδιου πρεπει να κανω διαλειμμα γιατι με πιανει πονοκεφαλος και ναυτια . Το εχω 3,4 μερες βεβαια δεν ξερω αν αργοτερα το συνηθισω.

Δίχως να έχω ps vr αλλά έχω παίξει είναι αυτό που λες για να μην κουράζεται το μάτι δεν ξέρω αν έχει μέσα ρύθμιση να το αλλάξεις. Αναγκάστηκα θα πρέπει να κάνεις διαλύματα το έλεγε και η Sony είναι και ανάλογα τον οργανισμό και την συνήθεια κάποιοι από το μισάωρο κάποιοι άλλη από τα πρώτα λεπτά δεν μπορούν έχουν ναυτίες αλλά είναι φυσιολογικό να νιώθεις έτσι και πάντα να κάνεις διαλύματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, dimidi είπε

Το έκανα κ αυτό. Προσπάθησα να βρω το sweet spot αλλά μάταια. 

Τα γραφικα στην τηλεόραση είναι οκ αλλά στο vr αρκετά θολά και σε χαμηλή ανάλυση

Δεν ειμαι σίγουρος αν αυτό που βλέπω στο VR είναι η βέλτιστη εικόνα που θα έπρεπε να βλέπω ή πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση για να δουλέψει σωστά. 

Διάβασα στο reddit ότι μερικοί χρήστες έβαλαν μεγαλύτερο eye distance από το κανονικό και η εικόνα βελτιώθηκε. Το δοκίμασα και γω αλλά η διαφορά είναι ελάχιστη. 

Παιδιά, μην περιμένετε καθαρή εικόνα με το headset σε σχέση με τις 1080p ή 4Κ τηλεοράσεις σας, είναι καθαρά "θέμα" και περιορισμός της ανάλυσης των οθονών του headset, αυτά για την γενική θολούρα που λένε ορισμένοι.
Αν τώρα μιλάμε για θολούρα λόγω μη σωστής τοποθέτησης του headset στο κεφάλι μας ή κακού calibr-αρίοσματος, αυτό λύνεται με λίγο παίξιμο του headset πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά μέχρι να βρούμε το "σωστό σημείο" και calibr-άροντας το headset μεσα απο τα PSVR settings στο "devices" μενού του PS4.

Επίσης, Γυαλιά οράσεως : δουλειά/σπίτι φοράω γυαλιά και...οσο και να το προσπάθησα, με τα γυαλιά, πάντα έχω (πιο) θολή εικόνα (χοντρός σκελετός/μεγάλοι φακοί) και άσχετα απο τις οποιες διορθώσεις και να κάνω δεν μπορώ να το βολέψω με τίποτα, κατι το οποίο πρέπει να έχετε υπόψιν...

Εγώ προσωπικά παίζω φορώντας  φακούς.
Κατι άλλο σχετικά με τους χρήστες γυαλιών οράσεως, ΠΡΟΣΟΧΗ, ανάλογα με το μέγεθος αυτών, ενδέχεται να γρατζουνίσετε ΕΥΚΟΛΑ τους εσωτερικούς φακούς του VR headset κρίνοντας απο αυτα που διαβάζω καθώς και απο προσωπική εμπειρία με ενα set που είχα νοικιάσει απο sevenspots οπου και οι φακοί ηταν μεσα στις γρατσουνιές (εκει έκανα την δοκιμή με τα γυαλιά μου και κατάλαβα επίσης οτι ακουμπούσαν στους φακούς της συσκευής).

10 ώρες πριν, nteminio είπε

Σωστά υπέθεσες, αυτο γίνεται για να αποφεύγεται η ναυτία - το 99% των VR τίτλων ομως φίλε προσφέρουν και κανονική κίνηση/free look και είναι επιλογές που πρέπει να τις σκαλίσεις μέσα απο τα settings του εκάστοτε παιχνιδιού. Άμα σε πιάνει πονοκέφαλος /ναυτία όμως με τις teleport επιλογές, me full locomotion/freelook σε βλέπω να πηγαίνεις...νοσοκομείο φίλτατε 😄

Καλά κάνεις και κάνεις διαλείμματα και αυτο είναι που προτείνουν όλοι/εταιρείες VR τίτλων, στην, αρχή, μικρές συνεδρίες με παιχνίδια πιο στατικά (κατα προτίμηση καθιστός) και χωρίς επιλογές full locomotion μέχρι να συνηθίσει ο εγκέφαλός σου και να αποκτήσεις λίγη "εμπειρία" (τα γνωστά και ως "VR legs").
Aυτο βέβαια παίζει πάντα και με το πόσο εύκολα ζαλίζεται κάποιος/τον πιανει ναυτία.
Σε γενικές γραμμές όμως, τις πρώτες φορές που θα παίξουμε VR, καλό θα είναι να αποφεύγονται τίτλοι οπως Wipeout Omega collection, Skyrim VR (με full locomotion), Resident Evil 7 (με full locomotion) κτλπ.

Σε άλλα νέα, επειδή οι τίτλοι για VR είναι...πάμπολλοι και χάνει η μανα το παιδί και το παιδί τη μάνα, και επειδή πολλοί απο αυτούς ειναι και αρκετά ακριβοί γι'αυτο που προσφέρουν (βλέπε: 2-3 ώρες gameplay μετά βίας χωρίς κανένα replay value), τα review στο youtube είναι οι καλύτεροι μας φίλοι, συγκεκριμένα, βρήκα αυτά τα 2 τυπάκια οπου έχουν - αν οχι όλα - σχεδόν ολα τα PSVR παιχνίδια και σου λένε με ποιον χειρισμό παίζει καλύτερα ενα παιχνίδι (DS4/Move) καθώς και ποιους τρόπους υποστηρίζει :

PSVR Frank 

PSVR Without parole

Προσωπικά, με έκαναν να γλιτώσω ήδη μερικές δεκάδες € σε τιτλους οι όποιοι ναι μεν φαίνονται ωραίοι στα trailers αλλά απο άποψης αλληλεπιδραστικότητας πασχίζουν ή είναι μονότονοι ή είναι πολύ μικροί σε μέγεθος.

Αυτες τις μέρες εχει στο PSN Store καποιες προσφορες με τίτλους που ξεκινάνε απο τα 7€ με μερικά - πραγματικά - διαμάντια οπως το Ultrawings π.χ το οποίο θεωρείται απο τους καλύτερους VR τίτλους (όπως και το Megaton Rainfall)

Aυτά

Επεξ/σία από red1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Vr και γυαλιά είναι κάπως όταν είχα δοκιμάσει τα ps vr με γυαλιά με ενοχλούσε λίγο. 

Για μερικούς ίσως να να το συνδέουν κανονικά αλλά να περιμένουν καλύτερη εικόνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα έχεις λίγο βγάζεις τελείως τα γυαλιά φαντάζομαι .

ξεχάσαμε στο θέμα τι γίνεται στην εστίαση με χοντρούς φακούς μυωπίας +5 - +6 ;

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Εχω παραλαβει κι εγω το τρελο πακετακι με τα move απο Πλαισιο στα 120€. Χθες πηρα και το PS4 Pro με το RDR2 και εγινε δοκιμη.

Αρχικα να πω οτι παιζει πολυ καλωδιο. ΠΟΛΥ καλωδιο ομως. Οι cable management freaks εχουν δουλεια.

Το headset oντας η version 1 αν και δεν την προτιμουσα (βεβαια σε αυτην την τιμη δεν μπορω να εχω απαιτησεις) δουλευει αψογα με το pro. Επισης η αισθηση στο κεφαλι ειναι παραδειγματικη, δεν κουραζει και εφαρμοζει τελεια. Ρυθμιζοντας το κουμπωνει σε οποιοδηποτε τυπο κεφαλιου, ειτε εισαι κεφαλας, ειτε μικροκεφαλος, ειτε υδροκεφαλος. Εγω το φοραω με γυαλια μυωπιας (~ 2 βαθμους) χωρις προβλημα. Εχω παραγγειλει ωστοσο αυτα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

VR εμπειριες και παιχνιδια ειναι απλα φανταστικα. Μεχρι τωρα το μονο που ειχα δοκιμασει ηταν το Samsung VR της Oculus για το S9+ με το οποιο ασχοληθηκα λιγο τις πρωτες μερες και επειτα μπηκε στο συρταρι. Οντας ελαφρως προπονημενος, δε ζαλιστηκα ουτε ενιωσα το οτιδηποτε στο PSVR. Τωρα ειμαι στη διαδικασια που φτιαχνω λιστα με τα παιχνιδια που θα αγορασω αμεσα μιας και στο ps store εχει καποιες καλες τιμες.

Εν κατακλειδι, το προτεινω ανεπιφυλακτα ειδικα αν το πετυχει κανεις σε μια καλη προσφορα. Υποσχεται δυνατες συγκινησεις και μας κερναει μια τζουρα απο το μελλον. Δεν πρεπει να ξεχναμε πως ολες οι vr υλοποιησεις ειναι ακομα σε αρχικο σταδιο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πήγα πάμπλικ σήμερα και πήρα το μεγκα πακ στα 199. Είναι βέρζιον 2. 

Έβαλα τα παιχνίδια να κατεβαίνουν αλλά δε θα προλάβω σήμερα να τα δω, έχω κάτι γιορτουποχρεώσεις και τρέχω. Ίσα που το σύνδεσα και δοκίμασα το ντέμο, playroom. 

Σ Ο Κ

Είναι συγκλονιστικό αυτό που είδα. Δε γίνεται να σε νοιάζουν τόσο τα γραφικά όταν βλέπεις ένα τέτοιο περιβάλλον γύρω σου. Επανάσταση. Θα έχω σίγουρα ασφαλέστερα κριτήρια ότα νπαίξω και παιχνίδι. Αυτή είναι όμως η πρώτη βιαστική εκτίμηση. Ήρθε και η αδερφή μου να δει και εκστασιάστηκε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Edel είπε

Πήγα πάμπλικ σήμερα και πήρα το μεγκα πακ στα 199. Είναι βέρζιον 2. 

Έβαλα τα παιχνίδια να κατεβαίνουν αλλά δε θα προλάβω σήμερα να τα δω, έχω κάτι γιορτουποχρεώσεις και τρέχω. Ίσα που το σύνδεσα και δοκίμασα το ντέμο, playroom. 

Σ Ο Κ

Είναι συγκλονιστικό αυτό που είδα. Δε γίνεται να σε νοιάζουν τόσο τα γραφικά όταν βλέπεις ένα τέτοιο περιβάλλον γύρω σου. Επανάσταση. Θα έχω σίγουρα ασφαλέστερα κριτήρια ότα νπαίξω και παιχνίδι. Αυτή είναι όμως η πρώτη βιαστική εκτίμηση. Ήρθε και η αδερφή μου να δει και εκστασιάστηκε

Κι εγω οταν το πρωτοδοκιμασα επαθα σοκ. Μετα απο μια βδομαδα μου περασε ο ενθουσιασμος. Βασικα το μονο παιχνιδι που μου αρεσει ειναι το london heist.

Τα 4 παιχνιδια του μεγκα πακ μου φαινονται ψιλομαπα.

Αγορασα το firewall zero hour μαζι με το οπλο αλλα χωρις ps plus να παιζω ομαδικα online μαλλον θα το βαρεθω συντομα.

Γενικα νομιζω οτι πασχει αρκετα το vr σε ποιοτητα παιχνιδιων και μαλλον χρειαζονται ακομα ενα δυο χρονια υπομονη για να βγουν περισσοτεροι αξιοπρεπεις τιτλοι.

Επεξ/σία από nteminio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, nteminio είπε

-Κι εγω οταν το πρωτοδοκιμασα επαθα σοκ. Μετα απο μια βδομαδα μου περασε ο ενθουσιασμος. Βασικα το μονο παιχνιδι που μου αρεσει ειναι το london heist.

-Τα 4 παιχνιδια του μεγκα πακ μου φαινονται ψιλομαπα.

-Αγορασα το firewall zero hour μαζι με το οπλο αλλα χωρις ps plus να παιζω ομαδικα online μαλλον θα το βαρεθω συντομα.

-Σοκ παθαινω 2 χρονια μετα. Το πρωτο σοκ βεβαια ειναι σαν την πρωτη φορα που επαιξες video games μικρος. Αν συνεχιζοταν στον ιδιο βαθμο θα ειχαμε καποιου ειδους παθολογια καθως θα ξεφευγε απο την ανθρωπινη φυση που εχει την ταση να προσαρμοζεται. Το London heist ειναι ενα ωραιο tech demo. Αν το κρινουμε σαν παιχνιδι ειναι απο τα χειροτερα της πλατφορμας.

-Μεσα στα παιχνιδια του megapack εχει το Wipeout , skyrim, doom και Astrobot. To μονο παιχνιδι που μπορεις να χαρακτηρισεις απλα καλουτσικο ειναι το Doom VR. To wipeout VR ειναι 9/10 material, Το Skyrim ηταν καποτε GOTY. To Astrobot ειναι για πολλους το φετινο GOTY. Ψιλομαπα τα παιχνιδια του pack? Δεν νομιζω.

-To Firewall zero hour ειναι απο τα παιχνιδια που επαναστατουν(χωρις καμια υπερβολη) στον τροπο που παιζουμε fps. Εχει φανατικο κοινο και η κοινοτητα μεγαλωνει συνεχως. Χωρις multiplayer δεν εχει νοημα. Φυσικα και θα το βαρεθεις αν παιζεις μονο το training...

Διαφωνω σε ολα με λιγα λογια.:p

btw επειδη εχει πεσει η τιμη(και λογο black friday-προσφορων) o κοσμος το αγοραζει περισσοτερο και εχει μειωθει ο αρνητισμος σχεδον στο 0. Τα ''Ι am a believer now'', ''εκανα λαθος'' δινουν και παιρνουν πλεον.  Ενδεικτικα 

https://www.resetera.com/threads/lttp-playstation-vr-the-next-generation-is-already-here.88763/

https://www.resetera.com/threads/consider-psvr-on-black-friday.79807/page-50#post-16075056

Eκτος απο την τιμη η οποια εδωσε την ευκαιρια να το δοκιμασουν περισσοτεροι, βοηθα και το software πλεον.

https://www.resetera.com/threads/the-verge-playstation-vr-has-had-a-quietly-awesome-year.88534/#post-16170925

Στις 21/12/2018 στις 2:16 ΠΜ, dimidi είπε

Δεν ειμαι σίγουρος αν αυτό που βλέπω στο VR είναι η βέλτιστη εικόνα που θα έπρεπε να βλέπω ή πρέπει να κάνω κάποια άλλη ρύθμιση για να δουλέψει σωστά. 

Αν το headset εχει τοποθετηθει σωστα θα βλεπεις το μεγιστο που μπορεις να δεις. Ακομα και να μην το εχεις τοποθετησει ομως σωστα, πανω κατω αυτη θα ειναι η εικονα σου με το headset . Μη περιμενεις κανα θαυμα δηλαδη. 

Το μεγιστο σε καθαροτητα εικονας που μπορεις να δεις ειναι στο bound (το εχει δωσει το plus δωρεαν). Επισης το PS4 PRO βοηθα.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, PDS13 είπε

-Σοκ παθαινω 2 χρονια μετα. Το πρωτο σοκ βεβαια ειναι σαν την πρωτη φορα που επαιξες video games μικρος. Αν συνεχιζοταν στον ιδιο βαθμο θα ειχαμε καποιου ειδους παθολογια καθως θα ξεφευγε απο την ανθρωπινη φυση. Το London heist ειναι ενα ωραιο tech demo. Αν το κρινουμε σαν παιχνιδι ειναι απο τα χειροτερα της πλατφορμας.

-Μεσα στα παιχνιδια του megapack εχει το Wipeout , skyrim, doom και Astrobot. To μονο παιχνιδι που μπορεις να χαρακτηρισεις απλα καλουτσικο ειναι το Doom VR. To wipeout VR ειναι 9/10 material, Το Skyrim ηταν καποτε GOTY. To Astrobot ειναι για πολλους το φετινο GOTY. Ψιλομαπα τα παιχνιδια του pack? Δεν νομιζω.

-To Firewall zero hour ειναι απο τα παιχνιδια που επαναστατουν(χωρις καμια υπερβολη) στον τροπο που παιζουμε fps. Εχει φανατικο κοινο και η κοινοτητα μεγαλωνει συνεχως. Γιατι το αγορασες αφου λες οτι θα το βαρεθεις?

Διαφωνω σε ολα με λιγα λογια.:p

ΥΓ. Επειδη εχει πεσει η τιμη(και λογο black friday-προσφορων) o κοσμος το αγοραζει περισσοτερο και εχει μειωθει ο αρνητισμος σχεδον στο 0. Τα ''Ι am a believer now'', ''εκανα λαθος'' δινουν και παιρνουν πλεον.  Ενδεικτικα 

https://www.resetera.com/threads/lttp-playstation-vr-the-next-generation-is-already-here.88763/

https://www.resetera.com/threads/consider-psvr-on-black-friday.79807/page-50#post-16075056

Eκτος απο την τιμη η οποια εδωσε την ευκαιρια να το δοκιμασουν περισσοτεροι, βοηθα και το software πλεον.

https://www.resetera.com/threads/the-verge-playstation-vr-has-had-a-quietly-awesome-year.88534/#post-16170925

Καλα κανεις και διαφωνεις και χαιρομαι να σου πω την αληθεια. Η αποψη μου ειναι τελειως υποκειμενικη και μιλαω καθαρα προσωπικα και για το τι αρεσει σε εμενα. 

Το skyrim το βρισκω ενδιαφερον αλλα ειναι για εμενα ενα απο τα παιχνιδια με τον δυσκολοτερο χειρισμο . Ειδικα οταν θες να μπεις σε μενου , χαρτες, inventory, skills κλπ μπλεκεις τα μπουτια σου αφου η πλοηγηση ειναι σχεδον αδυνατη. (Παιζω με ps move).

Το αστρομποτ ειναι ενα πολυ καλο παιχνιδι αν εισαι εως 16 χρονων .

Το doom μου φανηκε τελειως παλιας εποχης και απλα ενα παιχνιδι που ισως το εχεις απλα για να υπαρχει στην συλλογη σου.

Το wipeout συμπαθητικο απλα, δεν θα το αγοραζα. 

Το firewall ειναι παρα πολυ καλο, αλλα στην πορεια καταλαβα οτι χρειαζεσαι ps plus για να το εκμεταλλευτεις πληρως. Διαφορετικα παιζεις 1 player σε πιστες σε training mode χωρις ιδιαιτερη δραση.

Γενικα η εμπειρια ειναι φοβερη με το psvr ειναι τελειως μια νεα εποχη στα video games, και εννοειται οτι το προτεινω σε ολους. Ειδικα στις χαμηλες τιμες αυτες που παιζουν σημερα, αλλα περιμενω να δω περισσοτερους καλους τιτλους που να εκμεταλλευονται πληρως τις δυνατοτητες του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To skyrim μπορεις να το παιξεις και με τον παραδοσιακο τροπο. Με τα moves ειναι καθαρα θεμα συνηθειας.

Για το astrobot δεν ισχυει κατι τετοιο. Στα μεγαλα forums του εξωτερικου που το αποθεωνουν ο μεσος ορος ειναι 35 ετων. Απλα δεν σου αρεσει και ειναι οκ αυτο. Δεν εχει να κανει με την ηλικια.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Μερικοι απο τους καλύτερους τίτλους απαιτούν και τα move controller, ανοίγω internet να δω τι παίζει και...αστειεύονται οι τυποι, έτσι ? 70+€ για το πακέτο ? Το 1/3 δλδ της τιμης του starter pack...τεχνολογία 10 ετών εποχής PS3...70€...που το μόνο που κάνανε είναι ψεύτο-re brand απ'τι ειχε περισσέψει  στις αποθήκες τους και σου πετάνε στο κουτάκι και ενα γραφικό "for PSVR"...(OK, τα "καινούργιας κοπής" είναι micro-USB).

Aνοιγεις ebay μπας και βρεις μεταχειρισμένα...30+ € για το 1 δεύτερο ή τρίτο χέρι...Τι scalping ειναι αυτό βρε παιδιά ? Ακομα και κατi αρχαία bundle στο ebay κτλπ για PS3 οι τιμές στο Θεό - ίδιες με αυτές του "κανουργιου" πακέτου για τo PSVR.

Ti κάνουμε τώρα ? Ωραία τα Astrobot κτλπ αλλά για τιτλους οπως Raw data, Super Hot VR που απαιτούνε move τι κάνουμε τώρα ? Απο που μπορούμε να προμηθευτούμε μερικά σε λογικές τιμές ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...