MySt3R10uSs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα.Θελω να φτιαξω(αν ειναι εφικτο)αλλιως να αγορασω,ενα access point.Θελω να εχω προσβαση στο νετ απο τον σταθερο υπολογιστη,τωρα χρησιμοποιω powerline αλλα κανει συχνες διακοπες.Καποιο μελος πιο παλια μου είχε πει να παρω ενα AP που να υποστηριζει client mode.Ετσι αυτο το AP θα λαμβανει σημα απο το κεντρικο ρουτερ που ειναι στο σαλόνι και θα μου δίνει εμένα στον κεντρικό υπολογιστή μέσο καλωδίου ethernet.Διαβασα στο νετ οτι μπορω να φτιαξω wireless access point με καποιο παλιο ρουτερ,ωστοσο δεν διαβασα πουθενα να λεει οτι θα λαμβανει σημα απο το κεντρικο ρουτερ ασύρματα,αλλά μόνο με καλώδιο.Εχω 2 "παλια",αθικτα ρουτερ στην ντουλαπα,ενα της Cosmote και συγκεκριμενα το ZTE ZXHN H108NS και ενα της wind,το ZTE ZXHN H108L. Γινεται να φτιάξω αυτό που θέλω με ένα από αυτά τα ρουτερ; Και αν ναι,πως;Αμα δεν γίνεται....έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλουλι κα φθηνούλι access point που να κάνει την δουλειά που θέλω?Ευχαριστώ
yakamuki Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Access point με ρουτερ εταιρίας δεν μπορεις να κάνεις. Συνήθως αυτά δεν υποστηρίζουν client mode . Οπως είχε επισημάνει και ένα μέλος σε αλλο ποστ, τα ρουτεράκια των εταιριών μπορούν να δουλέψουν μόνο σε bridge mode (και αν), το οποίο σημαίνει οτι θα λαμβάνει το ιντερνετ ΜΟΝΟ μεσω καλωδίου. Οπότε πας σε λύση του να αγοράσεις ένα. Δεν ξέρω αν την δουλειά που θες αν κάνεις μπορείς αν την κάνεις και με ένα ριπιτερ. Σίγουρα λαμβάνουν ιντερνετ με ασύρματο , και το αναμεταδίδουν με τον ίδιο τρόπο, δεν ξερω αν γίνεται να το βγάλουν σε καλώδιο. Αν ναι τοτε αυτή είναι η λύση σου. 1
chios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Access point μπορείς να κάνεις και τα δύο ρουτερ που έχεις, client Mode όχι δεν μπορείς. Το power line είναι η καλύτερη λύση που έχεις με το ασύρματο θα είναι χειρότερα τα πράγματα, τσέκαρε μήπως κάτι δεν έχεις κάνει σωστά, πια power line έχεις μήπως είναι προβληματικά;
Georzin0 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Θα συμφωνείςω με τον Chios ειναι καλύτερη λύση το καλοδιο.δοκιμασε μήπως μπορεις σωθείς με ενα καλοδιο και ξεμπερδέψεις
giovanisio Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ZTE ZXHN H108L με Open-WRT Τσέκαρε λίγο το link παρακάτω. https://wiki.openwrt.org/toh/start?dataflt%5BBrand*%7E%5D=zte
yakamuki Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 giovanisio για πες ρε φιλε λιγο τι ειναι αυτο το OpenWrt γιατι με ενδιαφερει. Εχω και εγω ενα H108L και το εχω για σουβερ Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ZTE ZXHN H108L με Open-WRT Αν και αυτό που έχει στη λιστα π εδωσες ειναι το Η108Ν. και ο φιλος εχει το Η108ΝS και Η108L ...
MySt3R10uSs Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Access point μπορείς να κάνεις και τα δύο ρουτερ που έχεις, client Mode όχι δεν μπορείς. Το power line είναι η καλύτερη λύση που έχεις με το ασύρματο θα είναι χειρότερα τα πράγματα, τσέκαρε μήπως κάτι δεν έχεις κάνει σωστά, πια power line έχεις μήπως είναι προβληματικά; Κι όμως το Powerline δεν ειναι η καλητερη λύση. Συχνες διακοπες,άλλες μέρες μπορει να κανει 2-3 προφανής διακοπές και άλλες μέρες 10,οι οποιες διαρκουνε μερικα λεπτα. Αυτο το προβλημα μου το παρουσιασανε απο τις πρωτες μερες. Αν δεν κάνω λάθος μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ZTE ZXHN H108L με Open-WRT Τσέκαρε λίγο το link παρακάτω. https://wiki.openwrt.org/toh/start?dataflt%5BBrand*%7E%5D=zte Δεν τα παω και πολυ καλα με αυτα και αμα το διαλύσω?!?!
yakamuki Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Σε αυτό το πρόβλημα μπορει να φταινε πολλά πράγματα. Το προφανές είναι να φταίει μια απο τις 2 συσκευές, ή και οι 2. Μηπως ειναι προβληματικές? Περαν αυτού μπορεί να ευθύνεται και η γραμμή του ρεύματος. Αν εχεις στη φαση αυτή συνδεδεμένα συσκευές που τραβάνε πολύ ρεύμα οπως ηλ. κουζίνα, σίδερο κλπ, μπορεί να ευθύνεται και αυτό. ¨Η ακόμα και η κατάσταση του ηλ. δικτύου σου, άν ειναι παλιό σπιτι πχ. Κοιταξέ το
MySt3R10uSs Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Οπότε πας σε λύση του να αγοράσεις ένα. Eχεις να μου προτείνεις κάποιο; Περαν αυτού μπορεί να ευθύνεται και η γραμμή του ρεύματος. Αν εχεις στη φαση αυτή συνδεδεμένα συσκευές που τραβάνε πολύ ρεύμα οπως ηλ. κουζίνα, σίδερο κλπ, μπορεί να ευθύνεται και αυτό. τωρα που το λες αυτο,πρέπει να το κοιτάξω.Δεν ήξερα ότι μπορεί να ευθυνεται κάτι τετοιο,δλδ αμα δουλευουνε πολλα πραγματα ταυτοχρονα.Τωρα π.χ που δουλευει μονο το PC και ενα λαπτοπ στο αλλο δωματιο,δεν μου παρουσιαζει προβλημα,θα εχω το νου μου και σε αυτο....
yakamuki Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Eχεις να μου προτείνεις κάποιο; Δεν εχω δουλέψει ποτε καποιο ap για να σου πω με σιγουρια αυτό. αν κοιταξεις αλλα ποστ, εχουν προτεινει διαφορα τα παιδια. τωρα που το λες αυτο,πρέπει να το κοιτάξω.Δεν ήξερα ότι μπορεί να ευθυνεται κάτι τετοιο,δλδ αμα δουλευουνε πολλα πραγματα ταυτοχρονα.Τωρα π.χ που δουλευει μονο το PC και ενα λαπτοπ στο αλλο δωματιο,δεν μου παρουσιαζει προβλημα,θα εχω το νου μου και σε αυτο.... Κι εγώ το διαβασα όταν έκατσα να μάθω πως δουλεύουνε τα powerlink. Google is our friend
MySt3R10uSs Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Να πάω σε κάτι τετοιο; :/ https://www.skroutz.gr/s/4546361/Power-On-RPD-150.html
chios Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Περίμενα λεφτά το έχω δουλέψει πιο σαβούρα δεν γίνεται, αν θέλεις να μην ξανά ασχοληθείς πέρασε καλώδιο.
MySt3R10uSs Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Περίμενα λεφτά το έχω δουλέψει πιο σαβούρα δεν γίνεται, αν θέλεις να μην ξανά ασχοληθείς πέρασε καλώδιο. Αυτο που εστειλα στο skroutz ειναι σαβουρα; Βλεπω εχει μερικες θετικες κρητικές....Καλώδιο δεν γίνεται να περάσω...λες να μην το εκανα αμα γινόταν και να κάθομαι να ψάχνω για powerlines Και AP's?
yakamuki Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Εγώ προσωπικά θα σου προτεινα Site: αυτο αν ηταν να πας σε μια φτηνη λύση ap. Αλλα για να μην σε παρω στο λαιμο μου, σου λεω οτι μολις εκανα κατι παρομοιο με ενα ριπιτερ, δηλαδη πηρα το ασυρματο και το εβγαλα σε utp. Αρα η λύση του ριπιτερ παιζει εγγυημένα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα