Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποψη μου ειναι πως το ποσο που του ζητανε ειναι μεγαλο δεδομένου του οτι δεν θα εχει γεφυρα με ERP. Αν ειχε,  τοτε φυσικα και το κοστος ειναι λογικο, για να μην πω και χαμηλο.

Μετα θα σκεφτομουν το data entry. Ισως να ειχε 2000+ προιοντα που οι ιδιοι θα αναλαμβαναν την εισαγωγη τους στην σελιδα, αλλα ανεφερες ενα παρα πολυ μικρο αριθμο προιοντων. 

Δε ξερω κατα ποσο σου λεει αληθεια αυτος αλλα αν λεει τοτε μαλλον κατι αλλο θα υπαρχει που δε το γνωριζεις. Μηπως ζητησε κατι περισσοτερο; 

Καταλαβαινω απολυτα οσα λενε και οι υπολοιποι για θεματα ασφαλειας κλπ αλλα για ενα "απλο" eshop με 10-50 προιοντα χωρις μαλιστα συνδεση ERP στα 30.000€ ειναι οντως παραλογο.

Το κοστος μιας απλης ιστοσελιδας στην Ελλαδα κυμαινεται απο 300€ εως και 2.000€ πανω κατω αναλογως με τις απαιτησεις.

Για ιστοσελιδα ecommerce το κοστος ειναι σαφως μεγαλυτερο. Μπορει να βρεις και με 500€ εως και 7.000€. Ολα αυτα χωρις ERP. Μιλαμε για ενα απλο eshop συνηθως φτιαγμενο με καποιο CMS.

Τωρα αν προσθεσεις custom design, erp, data entry, security, κλπ σιγουρα θα φτασουμε τα 15.000 με 50.000€, μιλωντας χωρις να εχω απαραιτητα εμπειρια σε τετοιου ειδους projects. 

Φανταζομαι πως στο εξωτερικο οι τιμες ειναι μακραν μεγαλυτερες απο οτι εδω. Οποτε τα 30.000 που ζητησανε απαιτουν και καποιες εξειδικευσεις για να μπορεσουν να δικαιολογησουν αυτο το ποσο. Το θεμα ειναι τι ζητησε ο πελατης.

• Like 2
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση που δικαιολογώ προσωπικά πολύ χαμηλή τιμή σε eshop, είναι το Shopify. Για μια μικρή επιχείρηση που θέλει να δοκιμάσει την τύχη της πριν προβεί σε μια σοβαρή επένδυση είναι ότι πρέπει, πάρα τους περιορισμούς του και το ότι στην ουσία η σελίδα δεν σου ανήκει. 

Από εκεί και πέρα αν κάποιος θέλει να στήσει ένα σοβαρό eshop, χρειάζεται εξειδικευμένη ομάδα με γνώσεις και μελέτη. Ένα σοβαρό eshop δεν είναι "διαλέγουμε ένα template, πετάμε μέσα τα προϊόντα, βάζουμε και ένα SSL και είμαστε έτοιμοι". Θέλει να γίνει σωστή δουλειά UI/UX με βάση το brand και το industry, θέλει καλό development ακόμα κι αν πατάει σε OpenSource λύση και φυσικά αυτοί οι άνθρωποι πρέπει στη συνέχεια να αναλάβουν και την συντήρηση και το optimization. Ένα eshop μπορεί να χρειαστεί πάρα πολλά A/B tests σε όλα τα επίπεδα, μέχρι να φτάσει στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. 

Μόνο για την σελίδα του checkout σας πούμε (τυχαίο παράδειγμα), μπορεί να χρειαστεί να γίνουν δεκάδες A/B tests για να πετύχεις το μικρότερο δυνατό leak --> όσο το δυνατόν περισσότερα conversions. 

Ένα eshop πρέπει να μελετηθεί, να δημιουργηθεί και να βελτιστοποιηθεί με σκοπό τις μέγιστες πωλήσεις. Αυτό δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε φτηνή δουλειά.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι κατά κόρον price driven κοινό, οπότε αν ακούσουν ότι ένας θα κάνει eshop με 1000 κι ο άλλος με 10.000, θα θεωρήσουν αυτόματα ότι ο δεύτερος πάει να τους πιάσει τον ..... και όχι το ανάποδο. 

Σημείωση για να μην παρεξηγηθούμε: Υπάρχουν οικονομικοί επαγγελματίες που κάνουν δουλειά με πολύ υψηλο Value4Money και ακριβοί επαγγελματίες που κάνουν χάλια δουλειά. Αυτό είναι άσχετο όμως και δεν έχει να κάνει με τα παραπάνω απαραίτητα στοιχεία.

• Like 2
Δημοσ.

Μετά το hosting μπορει ο καθένας με 10-12 ωρες μαθήματος να κάνει μόνος του εύκολα το δικό του e-shop. Πριν από ένα χρόνο έκανα και εγώ ένα με Prestashop. Πολύ εύκολο άν και χρειάστηκα κάποιες γνώσεις προγραμματισμού που δεν τις είχα.

Το πιο χρονοβόρο θεωρω είναι να το γεμίσεις με προϊόντα παρά το να το κάνεις.

Για κάτι απλό έτσι... αν θέλεις κάτι πολύ καλό με support τότε δίνεις χρήματα. Άποχη μου (600-2000 ευρώ). Πάνω από 2000 ευρώ ο άλλος πρέπει να είναι θεός στο αντικειμενό του.

Δημοσ.

Μετά το hosting μπορει ο καθένας με 10-12 ωρες μαθήματος να κάνει μόνος του εύκολα το δικό του e-shop. Πριν από ένα χρόνο έκανα και εγώ ένα με Prestashop. Πολύ εύκολο άν και χρειάστηκα κάποιες γνώσεις προγραμματισμού που δεν τις είχα.

Για κάτι απλό έτσι... αν θέλεις κάτι πολύ καλό με support τότε δίνεις χρήματα. Άποχη μου (600-2000 ευρώ). Πάνω από 2000 ευρώ ο άλλος πρέπει να είναι θεός στο αντικειμενό του.

:blink:

Δημοσ.

tofotistiko εκανες ? ωρε εισαι ταλαντουχος εσυ

Δημοσ.

tofotistiko εκανες ? ωρε εισαι ταλαντουχος εσυ

Το κατάφερα το site αλλά επειδή δεν είχα γνώσεις προγραμματισμού έχω αρκετά προβλήματα και πολλές - πολλές - φορες ζητάω βοήθεια απο support ή από το Hoster μου που είναι πάντα εξυπηρετικότατος (Παντελής - Greekhost)

Εκανα το λάθος σαν αρχάριος στην αρχή και πήρα unsopported θέμα.

Μην το κάνετε ΠΟΤΕ!

Δημοσ.

Μπορείτε να βάλετε ενδεικτικά κάποια ελληνικά (ή και ξένα) e-shops που κοστίζουν τόσα χρήματα;

Ορίστε εδώ ένα site που μόνο το redesign κόστισε $50.000:

http://www.ecommercefuel.com/shopify-vs-magento/

Δημοσ.

Μήπως και οι τράπεζες να χρησιμοποιούν wordpress με αγορασμένα plugin για τα e-banking? 

Πώς φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα από B2B sales :D

Δημοσ.

Έχει ένας γνωστός φτιάξει μια εταιρεία και θέλει τώρα να φτιάξει site που θα έχει και eshop μεσα. Επειδή είναι πολύ παπάτζας και δεν τον πιστεύω μου είπε οτι θα το φτιάξει σε ξένο κράτος και οτι υπολογίζει 25 με 30.000 ευρώ.

Χωρίς να έχω ιδέα απο web design, μου φαίνονται υπερβολικά πολλά..... Τέτοιες τιμές παίζουν σε περίπτωση που θες να κάνεις σοβαρή δουλειά? Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν θα έχει και το απίστευτα δύσκολο γραφιστικο κομμάτι, όλες τις φωτογραφίες logo και τέτοια τα έχει ήδη έτοιμα. Θα δώσει ένα draft που έχουμε κάνει απο photoshop πως θέλει ΑΥΤΟΣ να είναι και αυτοί θα του το στήσουν και θα βάλουν κείμενο φωτο, και τα προιοντα....

Το ποσό εκ πείρας μου ακούγεται λίγο υψηλό αλλά όχι υπερβολικό. Παίζει ρόλο βέβαια και σε ποια χώρα απευθύνεται, πχ στην Ολλανδία για ένα απλό eshop αν βάλεις design (το οποίο έχετε απ ότι είπες) , project management, development κτλ ένα 25.000χίλαρο (για σοβαρή δουλειά πάντα) θα φύγει σίγουρα...τώρα αν οι 30.000 είναι για κάποια εταιρεία στην ανατολική Ευρώπη πχ, κάποιος κοροϊδεύει κάποιον. :P Παρεμπιπτόντως γιατί όχι σε ελληνική εταιρεία? Απλή περιέργεια  :whistle:

Δημοσ.

Είναι λίγο υπερβολική η τιμή αλλά αν έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις δεν είναι απίθανο.. Σκέψου οτι κάποιος να ολοκλήρώσει τη σελίδα του θα χρειαστεί αρκετό χρόνικό διάστημα ανάλογα το είδος της σελίδας σου πάντα.. Ας υποθέσουμε ένα site με ρούχα κι ότι θα χρειαστεί στο περίπου ενα 6μηνο, οπότε θα σου πάρει 2.000-2.500, πέρα απο αυτό είναι καθαρά στο χέρι σου. Γιατί είναι το κόστος του domain, η φιλοξενεία που μπορεί να χρειαστεί στο server, διάφορα plug in (αν μιλάμε και για wordpress) που θα χρειαστεί να αγοραστούν για τις ανάγκες του site και το πόσα προϊόντα θα χρειαστεί να ανέβουν και με ποίον τρόπο. Οι τρόποι είναι δύο είτε να τα ανεβάσε ένα-ένα που απο θα κοστίζει 2-3 ευρώ ανα προϊόν, είτε μαζίκα το οποίο θα κοστίσει 1 ευρω το προϊόν αλλά θα πρέπει να ετοιμάσεις εσύ ένα excel αρχείο που ο ίδιος θα σου εξηγήσει τη μορφή του, στην ουσία θα περιέχει τις πλήρης πληροφορίες για κάθε προϊον.

Γενικά το θέμα είναι λίγο υποκειμενικό μπορεί να ακούσεις διάφορες τίμες και πάει πάντα ανάλογα με τον όγκο της δουλειάς. Καλό είναι να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς!!!

Δημοσ.

Είναι λίγο υπερβολική η τιμή αλλά αν έχεις πολύ υψηλές απαιτήσεις δεν είναι απίθανο.. Σκέψου οτι κάποιος να ολοκλήρώσει τη σελίδα του θα χρειαστεί αρκετό χρόνικό διάστημα ανάλογα το είδος της σελίδας σου πάντα.. Ας υποθέσουμε ένα site με ρούχα κι ότι θα χρειαστεί στο περίπου ενα 6μηνο, οπότε θα σου πάρει 2.000-2.500, πέρα απο αυτό είναι καθαρά στο χέρι σου. Γιατί είναι το κόστος του domain, η φιλοξενεία που μπορεί να χρειαστεί στο server, διάφορα plug in (αν μιλάμε και για wordpress) που θα χρειαστεί να αγοραστούν για τις ανάγκες του site και το πόσα προϊόντα θα χρειαστεί να ανέβουν και με ποίον τρόπο. Οι τρόποι είναι δύο είτε να τα ανεβάσε ένα-ένα που απο θα κοστίζει 2-3 ευρώ ανα προϊόν, είτε μαζίκα το οποίο θα κοστίσει 1 ευρω το προϊόν αλλά θα πρέπει να ετοιμάσεις εσύ ένα excel αρχείο που ο ίδιος θα σου εξηγήσει τη μορφή του, στην ουσία θα περιέχει τις πλήρης πληροφορίες για κάθε προϊον.

Γενικά το θέμα είναι λίγο υποκειμενικό μπορεί να ακούσεις διάφορες τίμες και πάει πάντα ανάλογα με τον όγκο της δουλειάς. Καλό είναι να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς!!!

OMG 1 ευρώ το προϊόν για ένα έτοιμο excel που θα σου δώσουν για να κάνεις import;

Τι λέτε ρε παιδιά και ύστερα λέτε γιατί λένε κλέφτες ορισμένους

• Like 2
Δημοσ.

Ο καθένας γράφει από μια παπάτζα σε αυτό το thread κι αν διαβάζει κάποιος άσχετος δεν πρόκειται να βγάλει άκρη. Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι ή πας σε μεγάλη εταιρία που έχει μια τυποποιημένη διαδικασία ή ο Θεός βοηθός με τις ευρεσιτεχνίες του καθενός.

Δημοσ.

Ο καθένας γράφει από μια παπάτζα σε αυτό το thread κι αν διαβάζει κάποιος άσχετος δεν πρόκειται να βγάλει άκρη. Το μόνο συμπέρασμα είναι ότι ή πας σε μεγάλη εταιρία που έχει μια τυποποιημένη διαδικασία ή ο Θεός βοηθός με τις ευρεσιτεχνίες του καθενός.

Αν πας σε μια εταιρεία με τυποποιημένη διαδικασία, αν υπάρξει ένα κενό ασφαλείας (υπάρχουν άπειρα) που θα βρεθεί... το έχουν όλα τα συστήματα που στήθηκαν με τη συγκεκριμένη τυποποιημένη διαδικασία.

Δηλαδή γράφουν όλοι παπάτζες και ήρθες εσύ ως μέγας παντογνώστης να το αποτελειώσεις! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...