Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά για αρχή συγχωρείτε το όποιο λάθος γιατί γράφω από κινητό και ταυτόχρονα προσπαθώ να δω τι παίζει.

Στο δια ταύτα, το PC της υπογραφής μου μουλαρωσε στα καλά καθούμενα και δεν θέλει δουλέψει. Μέχρι και χτες το βράδυ μια χαρά δούλευε, σήμερα όμως που πήγα να το ανοίξω το πρώτο μήνυμα που δέχτηκα ήταν ότι το magician της Samsung του ssd σταμάτησε να δουλεύει. Τέλος πάντων του κάνω μια επανεκκίνηση και με πετάει μπλε οθόνη για recovery των Windows 10. Υπόψη ότι στο PC δεν υπάρχει Internet, λειτουργεί χωρίς αυτό από τότε που μπήκα στο νέο διαμέρισμα (1.5 μήνα πριν περίπου). Πατάω να μπει κανονικά και παγώνει.

Reset και πάλι λοιπόν. Τώρα αρνείται να μπει καν στο λογότυπο της μητρικής και το ποντίκι και πληκτρολόγιο δεν δείχνουν να δουλεύουν καν. Το βγάζω εντελώς από την πρίζα για κάνα λεπτό και το ξανά βάζω. Εδώ άνοιξε κανονικά, μπήκα bios, load optimized defaults και save και reset. Εμφανίζει το λογότυπο της Asus και αρνείται να πάει παρακάτω. Ξανά reset, ξανά τα ίδια να μην θέλει να εμφανίσει καν το λογότυπο και να βλέπω μόνο μια μαύρη οθόνη. Υπόψη ότι κάποιες φορές κατά το reset έσβησε εντελώς και ξανά ξεκινούσε 2 φορές back to back.

Κατάφερα να περάσω μια φορά ακόμα σε boot sequence αλλά και πάλι δέχτηκα μπλε οθόνη και παρόλο που διάλεξα repair πάλι πάγωσε και ξανά μανα από την αρχή όλο το κατεβατο.

Τι συμβαίνει γιατρέ; Με βάση την εμπειρια μου κάτι τέτοιο βρωμάει μητρική, μήπως έχει άλλος κάποια άλλη ιδέα/εμπειρία; Το PC επίσης ποτέ δεν δέχτηκε oc.

Δημοσ.

@ikaruga24 Κάνε ενα clear cmos αφαιρόντας την μπαταρία της μητρικης και δες παλι. Επίσης ελεγξε τα κaλώδια των δίσκων αν εχουν μετακινηθεί καθόλου. Μου έχει τύχει να μην κανει καλή επαφή και να φαω BSOD επειδή τα είχα δεσει πολύσφιχτα.

Δημοσ.

Μου έχει συμβει και εμενα, μετα απο καθάρισμα στο pc και windows reinstall έκανε λίγο καιρο να ξαναβγει αλλα εν τελη άλλαξα μητρική και ηρέμησα. Να δεις και τις μνήμες εάν μπορεις και το τροφοδοτικό επίσης. Καλο θα ήταν να κανεις έναν minimal boot στον η/υ μονο με τα απαραίτητα χωρις καρτα γραφικών / usbs και ότι άλλο extra…

Δημοσ.

Φίλε Jim αυτό ήταν. Δεν ξέρω τι φρίκη έφαγε αλλά με το που έκανα clear cmos επανήλθε. Lion heart θα τα έκανα αυτά αν έβλεπα στερεοτυπικη συμπεριφορά, μυριζομουν ότι κάτι έπαιζε μεταξύ μητρικής και Windows 10 αλλά τα απέκλεισα τα τελευταία λόγο μη σύνδεσης στο Internet όπως και γενικά να φταίει software. Ήμουν σίγουρος ότι κάτι έπαιξε σε hardware επίπεδο.

Τελικά ο cmos ήταν ο υπεύθυνος και τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστώ και τους δύο σας.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το ξανά έκανε και αυτή τη φορά το έκανε από επαναφορά από sleep mode. Με το που ξύπνησε απλά πάγωσε και έπρεπε να κάνω reset και όλη την πρώτη διαδικασία. Κάτι παίζει παιδιά, υπάρχει θέμα που δεν μπορώ να σκεφτώ. Ρίξτε ιδέες. Επίσης ο clear cmos δεν δούλεψε με την πρώτη, έπρεπε να το βγάλω από την πρίζα για κάνα είκοσι λεπτό για να ξανανιωσει.

Γιατρέ αυτά είναι κακά σημάδια και συνήθως μιλάμε για motherboard. Δεν έχω και Internet να κατεβάσω κάνα πρόγραμμα ή να κάνω κάνα check για τίποτα άλλο...

Δημοσ.

Παιδιά το ξανά έκανε και αυτή τη φορά το έκανε από επαναφορά από sleep mode. Με το που ξύπνησε απλά πάγωσε και έπρεπε να κάνω reset και όλη την πρώτη διαδικασία. Κάτι παίζει παιδιά, υπάρχει θέμα που δεν μπορώ να σκεφτώ. Ρίξτε ιδέες. Επίσης ο clear cmos δεν δούλεψε με την πρώτη, έπρεπε να το βγάλω από την πρίζα για κάνα είκοσι λεπτό για να ξανανιωσει.

Γιατρέ αυτά είναι κακά σημάδια και συνήθως μιλάμε για motherboard. Δεν έχω και Internet να κατεβάσω κάνα πρόγραμμα ή να κάνω κάνα check για τίποτα άλλο...

γενικα οτιδηποτε πειραζεις, ειδικα clearcmos, αλλαγες RAM και καρτας γραφικων, παντα μα παντα τα κλεινεις ολα και τα βγαζεις εκτος πριζας. Ειπες το εκανε μετα απο sleep mode. Στο shutdown δεν εχει θεμα? Το τροφοδοτικο σου ειναι παλιο? Ισως δεν υποστιριζει τα Lower power states του sleep mode.

Δημοσ.

Φίλε Δημήτρη το PC είναι της υπογραφής μου. Πίστεψε με το τροφοδοτικό σηκώνει μια χαρά τα πάντα όλα, σχεδόν 3 χρόνια το έχω και ήταν και η περίοδος που πρωτοκυκλοφόρησε. Δεν είναι θέμα τροφοδοτικου, αλλού είναι το θέμα. Αν συμπεριφερετε έτσι είτε από κλειστό είτε από sleep mode κάτι άλλο παίζει. Στο shut down δεν έχει θέμα, κλείνει κανονικά χωρίς μηνύματα. Του κάνω restart τώρα και δεν έχει θέμα, ξεκινάει κανονικά. Χτες πρωί και σήμερα πρωί το έκανε... Δεν ξέρω τι να πω. Θα πρέπει να δω τι θα κάνει και τις άλλες μέρες.

Δημοσ.

Φίλε Δημήτρη το PC είναι της υπογραφής μου. Πίστεψε με το τροφοδοτικό σηκώνει μια χαρά τα πάντα όλα, σχεδόν 3 χρόνια το έχω και ήταν και η περίοδος που πρωτοκυκλοφόρησε. Δεν είναι θέμα τροφοδοτικου, αλλού είναι το θέμα. Αν συμπεριφερετε έτσι είτε από κλειστό είτε από sleep mode κάτι άλλο παίζει. Στο shut down δεν έχει θέμα, κλείνει κανονικά χωρίς μηνύματα. Του κάνω restart τώρα και δεν έχει θέμα, ξεκινάει κανονικά. Χτες πρωί και σήμερα πρωί το έκανε... Δεν ξέρω τι να πω. Θα πρέπει να δω τι θα κάνει και τις άλλες μέρες.

το πιο συνετο θα ήταν να αρχισεις τις δοκιμες για να βρεις τι φταιει. Πχ εχει τυχει σε αρκετες 1155 μητρικες απο 1600ΜΗΖ που παιζουν οι Ram να χρειαζονται 1,55Volt αντι 1,5 που εχουν default (αυτο συμβαινει στην δικια μου μητρικη, αν το βαλω στο default τρωω BSOD). Για αρχη ελεξε τις μνημες με τα volt, Και δοκιμασε αν ειναι να τις αλλαξεις και σλοτ οσο γίνεται, και να τις δοκιμάσεις ξεχωριστα. Μετα δες αν υπαρχει καποιο τροφοδοτικο/μητρικη αν σου βρίσκεται ή αν μπορεις να δανειστεις απο καποιον φιλο σου για να δεις αν πρόκειται για κατι απο αυτα. Το τροφοδοτικο είναι σχετικα νεο, αλλα δεν μπορεις να είσαι παντα 100% σίγουρος, το ιδιο και για την μητρικη.

Δημοσ.

Το ότι έχεις το τροφοδοτικό 3 χρόνια δεν λέει τίποτα. Το ότι μπορεί να είναι καλό τροφοδοτικό πάλι δεν λέει τίποτα. Συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια. Δοκίμασε λοιπόν ένα άλλο καλό τροφοδοτικό από κάποιον φίλο σου. Το 2ο που να δοκιμάσεις είναι άλλες μνήμες. Ποιο πολύ από τα δύο ποντάρω να φταίει το τροφοδοτικό παρά οι μνήμες. Αν δεν είναι τίποτα από τα δύο τότε λογικά είναι η μητρική.

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω βρέθηκε ο υπαιτιος. Ένας εξωτερικός σκληρός passport που έχω κουμπώσει πάνω παρατήρησα ότι άρχισε να τα φτύνει. Ως πρώτη επαφή χωρίς αυτόν μια χαρά όλα, με αυτόν πάνω παρατηρώ ότι έχω ευτράπελα. Στα καλά καθούμενα ο δίσκος αρνείται να δουλέψει όπως πρέπει. Τον πήγα και σε φίλο σε νέο PC και του κόλλησε το σύμπαν με το που τον βάλαμε πάνω και τα Windows έβγαλαν μήνυμα ότι ο δίσκος αυτός είναι προβληματικός. Δεν ξέρω πόσο εύστοχα είναι τα win 10 σε τέτοια θέματα.

Δημοσ.

Παιδιά νομίζω βρέθηκε ο υπαιτιος. Ένας εξωτερικός σκληρός passport που έχω κουμπώσει πάνω παρατήρησα ότι άρχισε να τα φτύνει. Ως πρώτη επαφή χωρίς αυτόν μια χαρά όλα, με αυτόν πάνω παρατηρώ ότι έχω ευτράπελα. Στα καλά καθούμενα ο δίσκος αρνείται να δουλέψει όπως πρέπει. Τον πήγα και σε φίλο σε νέο PC και του κόλλησε το σύμπαν με το που τον βάλαμε πάνω και τα Windows έβγαλαν μήνυμα ότι ο δίσκος αυτός είναι προβληματικός. Δεν ξέρω πόσο εύστοχα είναι τα win 10 σε τέτοια θέματα.

Για δειτε τον και με hd sentintel Να δειτε την υγεια του. Κρατα και ενα backup, και αν ειναι αυτος ο υποπτος τον αλλαζεις και τελος ;)

Δημοσ.

Σκατα ύποπτος τελικά, τα ίδια και χωρίς αυτόν. Παρατήρησα ότι δεν χρειάζεται να κάνω clear cmos, απλά να τον βγάλω από την πρίζα (ή να σβήσω το τροφοδοτικό) για κάνα τέταρτο και μετά θα ανάψει και θα μπουταρει κανονικά.

Προφανώς κάτι το ενοχλεί, δεν είναι τυχαίο αυτό. Δεν μπορώ να δοκιμάσω τίποτα όμως χωρίς Internet ακόμα (υπομονή κάνα μήνα ακόμα) οπότε και πάλι ριχτε ιδέες. Κάποια διαγνωστικα προγράμματα ίσως ή κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Σκατα ύποπτος τελικά, τα ίδια και χωρίς αυτόν. Παρατήρησα ότι δεν χρειάζεται να κάνω clear cmos, απλά να τον βγάλω από την πρίζα (ή να σβήσω το τροφοδοτικό) για κάνα τέταρτο και μετά θα ανάψει και θα μπουταρει κανονικά.

Προφανώς κάτι το ενοχλεί, δεν είναι τυχαίο αυτό. Δεν μπορώ να δοκιμάσω τίποτα όμως χωρίς Internet ακόμα (υπομονή κάνα μήνα ακόμα) οπότε και πάλι ριχτε ιδέες. Κάποια διαγνωστικα προγράμματα ίσως ή κάτι τέτοιο.

Αυτό είναι ας πούμε σύνηθες φαινόμενο και ως επί το πλείστον είναι ότι έγραψα πιο πάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Δοκίμασε ενα αλλο τροφοδοτικο, παιζει να ειναι αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...