Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το άφησα μια δεκαετία να ωριμάσει και το είδα μόλις σήμερα: The Departed (2006). Το λοιπόν...

...το 8,5 στο IMDB το αξίζει, κατά τη γνώμη μου, χωρίς αμφιβολία. Στο χαρακτηριστικό σκηνοθετικό ύφος τού αγαπημένου μου Martin, μ' ένα Nicholson που κεντάει ακόμα και σε δεύτερο ρόλο, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι (με πολύ λίγους που μπορούν να σταθούν κοντά του), με αξιοπρεπή ακόμα και τον - μέτριο (πάντα κατά την άποψή μου) υποκριτικά Damon, με εικόνες που σε βάζουν μέσα στην ιστορία, με σενάριο πειστικό και αληθοφανές και με μπόλικη ...σκορτσέζικη δράση.

Το μόνο μελανό σημείο, ποιο άλλο, από την επιλογή τού Γαρδέλη DiCaprio στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον έβλεπα να προσπαθεί να παραστήσει το μελαγχολικό, τον απογοητευμένο, τον προβληματισμένο, μέχρι και το ...σκληρό (!!!) και δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να ουρλιάξω.

Σκεπτόμενος όσα έλεγα σε άλλο, παλιότερο thread για δαύτον, έρχομαι να διορθώσω τον εαυτό μου: Έκανα λάθος όταν έλεγα ότι ο τύπος μπορεί να παίξει μόνο τον εαυτό του. Τελικά, ούτε αυτό δε μπορεί να κάνει. Τουλάχιστον όμως, την ταινία δεν κατάφερε να τη χαλάσει, ίσως λόγω σπουδαίων λοιπών συντελεστών. 

• Like 2
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκεπτόμενος όσα έλεγα σε άλλο, παλιότερο thread για δαύτον, έρχομαι να διορθώσω τον εαυτό μου: Έκανα λάθος όταν έλεγα ότι ο τύπος μπορεί να παίξει μόνο τον εαυτό του. Τελικά, ούτε αυτό δε μπορεί να κάνει. Τουλάχιστον όμως, την ταινία δεν κατάφερε να τη χαλάσει, ίσως λόγω σπουδαίων λοιπών συντελεστών. 

Νομίζω οτι τον αδικείς, απο τότε  μέχρι τώρα έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι, εχει κάνει τεράστια βήματα μπροστά, πλέον είναι ηθοποιαρα απο τους καλύτερους τις γενιάς του..

Απο το ματωμένο διαμάντι και έπειτα  -οπου πραγματικά έδωσε ρέστα-  σχεδόν σε όλες τους τις ταινίες είναι το λιγότερο άψογος! Πάρα πολύ καλός ..

• Like 7
Δημοσ.

Νομίζω οτι τον αδικείς, απο τότε  μέχρι τώρα έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι, εχει κάνει τεράστια βήματα μπροστά, πλέον είναι ηθοποιαρα απο τους καλύτερους τις γενιάς του..

Απο το ματωμένο διαμάντι και έπειτα  -οπου πραγματικά έδωσε ρέστα-  σχεδόν σε όλες τους τις ταινίες είναι το λιγότερο άψογος! Πάρα πολύ καλός ..

Τι να πω ρε φίλε; Προφανώς είναι υποκειμενικό, αλλά ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω το ντόρο με την πάρτη του. Συνεχίζω να πιστεύω, ότι έχει παίξει σε ταινίες πολύ αξιόλογες, δυσανάλογα καλές συγκριτικά με τον ίδιο ως ηθοποιό (τον θεωρώ έναν απ' τους πλέον ανέκφραστους). Πραγματικά, δε μού έρχεται ούτε μία ταινία στην οποία τον έχω δει, για την οποία να μη σκέφτηκα καμιά δεκαριά ηθοποιούς που θα ήταν καλύτεροι στο ρόλο του. 

Δημοσ.

I saw the devil (2010) http://www.imdb.com/title/tt1588170/

Koreans the american wannabes. Φαινεται αλλωστε απο το πως αλλαζει η κουλτουρα τους.

Ταινια στην οποια γινετε σφαγη και δεν εξηγειται το γιατι περνει 0/10

Ταινιάρα ήτανε και καμία σχέση με Αμερικανιά. Ειλικρινά απορώ πως σε όσες ταινίες έχεις αναφερθεί, το 80% παίρνει 0/10...  :rolleyes:

Καλά φίλε, αν ο Ντι Κάπριο είναι ηθοποιάρα τότε ο Νόρτον είναι το πνευματικό παιδί του Ολίβιερ... Ο Ντι Κάπριο, για κάποιο λόγο προφανώς δημοφιλίας και εμπορικότητας, έχει πάρει τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο ηθοποιό του βεληνεκούς του. Μου είναι πραγματικά αδιανόητο πως ένας ατάλαντος ηθοποιός που έγινε φίρμα κάνοντας το ομορφόπαιδο, ένας ηθοποιός που ακόμη και σε σοβαρούς ρόλους παίζει σαν ανώριμο 17χρονο, έχει επιλεχθεί να πρωταγωνιστήσει σε τόσες παραγωγές και ιδιαίτερα του Σκορτσέζε, πουλέν του οποίου υπήρξαν μεγαθήρια όπως ο Ντε Νίρο. Δε ξέρω, η όλη φάση του Ντι Κάπριο μου κάνει λες και ολόκληρο το σύστημα της βιομηχανίας θεάματος να έχει βαλθεί να τον κάνει ηθοποιό με το στανιό δίνοντάς του συνεχώς σημαντικούς ρόλους.

• Like 3
Δημοσ.

Στα Django Unchained, Shutter Island και Wolf of Wall Street ήταν εξαιρετικός ο DiCaprio. Eπίσης και στο Blood Diamond που ήδη αναφέρθηκε.

Εντάξει δεν ξέρει ο Σκορτσέζε και τόσοι άλλοι κορυφαίοι που τον εμπιστεύονται και ξέρει ο μητσος από το ινσομνια!

Πέρα από αυτό όλες οι απόψεις σεβαστές , δεν το συζητάμε αυτό ..

• Like 3
Δημοσ.

Εντάξει δεν ξέρει ο Σκορτσέζε και τόσοι άλλοι κορυφαίοι που τον εμπιστεύονται και ξέρει ο μητσος από το ινσομνια!

Πέρα από αυτό όλες οι απόψεις σεβαστές , δεν το συζητάμε αυτό ..

Κάθε μορφή τέχνης και, κατ' επέκτασιν, κάθε εκφραστής της (ηθοποιός, τραγουδιστής...) , απευθύνεται στο κοινό και κρίνεται από το κοινό (άρα, και απ' το «Μήτσο» στο insomnia, τού οποίου η άποψη, φυσικά δεν είναι εκ δεδομένου υπεράνω κριτικής, αλλά θεωρώ ότι είναι λάθος να απαξιώνεται. Εντάξει, όχι πάντα...αν κάποιος μού πει π.χ. ότι ο DeNiro, ή ο Nicholson είναι κακοί ηθοποιοί - όχι ότι δεν τού αρέσουν, ότι είναι κακοί - θα φάει το δούλεμα τής αρκούδας. Μιλάμε όμως για κλάσεις που έχουν μεταξύ τους τόση σχέση, όση έχω εγώ ως οδηγός, μ' έναν οδηγό αγώνων: καμία...). Τους κινηματογράφους και τους συναυλιακούς χώρους, δεν τους γεμίζουν κριτικοί τέχνης και δημιουργοί. «Μήτσοι» τους γεμίζουν...

Περί τού τι «ξέρει ο Scorsese», τώρα, ο οποίος, να σημειώσω, βρίσκεται στην κορυφή τής εκτίμησής μου ως δημιουργός: Ξέρει σίγουρα περισσότερα από τους περισσότερους «μη ειδικούς». Δεν είναι όμως μόνο δημιουργός, είναι και επαγγελματίας. Αν μια φατσούλα ενός μπούλη πουλάει, ίσως να κρίνει ότι θα βγει κέρδος από την προώθησή της και, όπως αποδεικνύεται, κρίνει σωστά. Άλλο πράγμα είναι τα θετικά νούμερα όμως και άλλο πράγμα το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Διότι, τελικώς, ως ένας ακόμα «Μήτσος» κι εγώ, λέω ευθαρσώς ότι - πάμε σε άλλο χώρο τώρα - ο Bieber είναι μουγκός (πώς λέμε «Τσαλίκης» ; Ένα τέτοιο πράμα...) και, ακόμα και αναλογιζόμενος ότι τον προωθούν τα μεγαλύτερα κεφάλια των ξένων δισκογραφικών και MME (που σίγουρα «ξέρουν»...) , δεν το ξανασκέφτομαι: Συνεχίζω να τον θεωρώ μουγκό και να το λέω.

Ε, το ίδιο ...κακό(!) βρήκε και το Leo, αλλά προφανώς δεν έχει ανάγκη την καλή μου γνώμη. Αυτός θα συνεχίζει να παριστάνει τον ηθοποιό κι εγώ θα συνεχίζω να τον κράζω, μέχρι να μού αποδείξει έστω και με μία μεμονωμένη δουλειά του ότι όντως είναι.

• Like 3
Δημοσ.

Με δυο λογια θα πω την αποψη μου για να κλεισει το θεμα απο μενα.

Το επίπεδο που συμμετέχει ο ντικαπριο στον χώρο της 7ης τεχνης ειναι το κορυφαίο επίπεδο του πλανήτη.

Δεν εχει πιο πάνω δηλαδη.

Εν ολίγοις δεν μιλάμε για ηθοποιό που παίζει στην λάμψη, ούτε για ηθοποιό που παίρνει μέρος στις επιθεωρήσεις του σεφερλή! Οταν λοιπόν μιλάμε για επίπεδο τσαμπιονς λιγκ δεν χωράνε υπερβολές του τύπου 'άσχετος, παιδαρέλι, υποκριτικές ικανότητες χειρότερες απο 17αρη, ατάλαντος  και άλλα τέτοια χαριτωμένα είναι κατά την προσωπική μου άποψη άκυρα για να μην πω κάτι χειρότερο.. Είναι άλλο το δεν μου αρέσει κάποιος και άλλο αυτοί οι χαρακτηρισμοί ..

Και οταν φτάνεις σε σημείο να διεκδικείς η να παίρνεις όσκαρ είναι κυριολεκτικά τοπ το επίπεδο, είναι κάτι σαν την χρυσή μπάλα στο ποδόσφαιρο, οπότε είναι σαν να λέω εγώ  τον ροναλτο άσχετο από μπάλα ανίκανο και ατσουμπαλο επειδή δεν τον συμπαθώ, η να λέω γίδι τον κομπι μπραιαν και ούτω καθεξής ..

Γίνεται ? Δεν γίνεται !!  Εκεί θέλω να καταλήξω ..

Αυτα , γιατι βλέπω και τον σελαρα να έρχεται με άγριες διαθέσεις ..

Εντωμεταξύ , Μήτσο σε λένε ρε φίλε  ? :)

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια μην τρελαινεστε.

Ειναι ωραιος ,διασημος ,πλουσιος ,ταλαντουχος και εχει παει με τις πιο ωραιες γυναικες του πλανητη .Α πηρε και το οσκαρ φετος, gia  τοτε λεω   που τρεχατε να βρειτε ξυδι.

Θα σας περασει δεν ειναι τιποτα συμβιβαστεiτε   πως μπροστα σε τετοια  βεληνεκους ατομα ειμαστε σκουπιδια και παμε παρακατω.Η κριτικη  των περισσοτερων  για τον Di  ειναι καθαρα κομπλεξικη ,γελοια και ανευ ουσιας .

O αλλος ο γραφικος λεει για "αμερικανιες"  και "αμερικανακια " ( ο Ελληνας τωρα ετσι ? που γελαει ολος ο πλανητης μαζι μας )και δεν εχει αφησει ταινια του Holywood  που να μην εχει δει ...

• Like 5
Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι εχει κατι το ψευτικο πανω στην υποκριτικη του. ισως φταιει το αγοριστικο προσωπο του. ταλαντουχος ειναι αλλα σιγουρα δεν ειναι ηθοποιαρα του βεληνεκες οπως ο Nicholson η ο De Niro.

Δημοσ.

. ισως φταιει το αγοριστικο προσωπο του. ταλαντουχος ειναι αλλα σιγουρα δεν ειναι ηθοποιαρα του βεληνεκες οπως ο Nicholson η ο De Niro.

Δεν τον συγκρινει κανενας με αυτους ,ουτε ειπε οτι ειναι καλυτερος (που δεν ειναι ).

Αλλο αυτο και αλλο το ειναι αταλαντος ,κακος ηθοποιος ,τυχερος και εχει το κοκαλακι της νυχτεριδας ,σιγα μην εχει και βυσμα ...που ειναι η  κλασικη κριτικη του αποτυχημενου στην ζωη .

• Like 4
Δημοσ.

Σιγά το τοπ επίπεδο το Χόλυγουντ και Χρυσή Μπάλα τα Όσκαρ :-D  :-D

Πάραταύτα, χωρίς να κόβω και τις φλέβες μου, μου ψιλοαρέσει ο Ντι Κάπριο, έχει κάνει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ερμηνείες -όπως στο Τζάνγκο ή τον Γκίλπμερτ Γκρέηπ ή το Catch me if you can- όπως και πολλές μανιερίστικες -όπως στο Νησί των καταραμένων, Departed κτλ-...

χωρις να ειναι κατι πραγματικα σπουδαιο αλλα ουτε και οι αστειοτητες παραπανω -σκουπιδι και σια-, ειναι ενας ψιλοαξιοπρεπης χολυγουντιανος ηθοποιος (με το ευρος του να κυμαινεται σε αυτο το πλαισιο και μονο) + με αρκετο ταλεντο σε σχεση με τους περισσοτερους της γενιας του στην Αμερικη, με ωραιες υπερβασεις εαυτου καμια φορα και ευτυχως καλες επιλογες ταινιων ως τωρα, γεγονος που τον εχει κανει ευτυχως να μην συνδεθει με σαβουροταινιες της σειρας... απο την αλλη, ειναι αυτο που προειπα για μενα, ενας χολυγουντιανος ηθοποιος με περιορισμενη γκαμα ρολων, εκφρασεων και παιξιματος (χωρις αυτο να ειναι αναγκαστικα κακο, για το σινεμα το οποιο υπηρετει παντα)...

τωρα οι υπερβολλες και απο τις δυο μπαντες, ε ειναι λιγο αστειες...

εγω γενικα οταν βλεπω χολυγουντ και εχει το ονομα του στην αφισα, ξερω πανω κατω οτι θα δω κατι τουλαχιστον αξιοπρεπες αφου εχει αποδειξει οτι προσεχει γενικα τις εμφανισεις του (καλα, εχω πεσει εξω σε κατι revenant κτλ αλλα οκ, στο προγραμμα ειναι ολα :P )

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια μην τρελαινεστε.

Ειναι ωραιος ,διασημος ,πλουσιος ,ταλαντουχος και εχει παει με τις πιο ωραιες γυναικες του πλανητη .Α πηρε και το οσκαρ φετος gia  τοτε λεω   που τρεχατε να βρειτε ξυδι.

Θα σας περασει δεν ειναι τιποτα συμβιβαστεiτε   πως μπροστα σε τετοια  βεληνεκους ατομα ειμαστε σκουπιδια και παμε παρακατω.Η κριτικη  των περισσοτερων  για τον Di  ειναι καθαρα κομπλεξικη ,γελοια και ανευ ουσιας .

O αλλος ο γραφικος λεει για "αμερικανιες"  και "αμερικανακια " ( ο Ελληνας τωρα ετσι ? που γελαει ολος ο πλανητης μαζι μας )και δεν εχει αφησει ταινια του Holywood  που να μην εχει δει ...

Διάσημος και πλούσιος, σαφώς και είναι (το ίδιο και ο Bieber, αλλά δε μετριέται έτσι - ευτυχώς όχι απ' όλους - η καλλιτεχνική αξία).

Το «ωραίος» είναι παντελώς άσχετο με τη συζήτηση, εκτός κι αν δε μιλάμε για ηθοποιούς, αλλά για κάτι άλλο, οπότε να αρχίσω να αναθεωρώ την άποψή μου για το Dustin Hoffman π.χ. (ωραίος άντρας...) και, τέλος, το ότι «έχει πάει με τις ωραιότερες γυναίκες τού πλανήτη» είναι λογικότατη συνέπεια της διασημότητας και όχι τής ομορφιάς (είπε κανείς «Mick Jagger», ή μού φάνηκε; )

Το «ταλαντούχος» είναι για πολλά γέλια, αλλά περί ορέξεως...

...και πάμε και στο oscar! Αυτός εδώ, μετράει πάνω από μισό αιώνα κινηματογραφικής και θεατρικής καριέρας, αλλά oscar κέρδισε μόλις το '93 και είναι το μοναδικό του μέχρι σήμερα. Για τα περί ξιδιού λοιπόν, προσωπικά δεν περίμενα τη βράβευση για να υποκλιθώ μπροστά στο ταλέντο του. Με είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό, δεκαετίες πριν, με άφησε και με την ερμηνεία για την οποία βραβεύθηκε (ακριβώς όπως αδυνατεί να κάνει ο φλούφλης, οπότε ...να κι αν oscar, να κι αν δεν!) , και δε θα άλλαζε η γνώμη μου, ακόμα κι αν δεν ήταν καν προτεινόμενος.. Διαφορετικά κριτήρια λοιπόν, υπάρχουν κι αυτά.

Για κλείσιμο, άφησα την αναφορά σε «σκουπίδια» : Αν θεωρείς τον εαυτό σου σκουπίδι, μπροστά στο ...βεληνεκές τού οποιουδήποτε, σωστά χρησιμοποιείς πρώτο πρόσωπο πληθυντικού. Δεύτερο μη χρησιμοποιήσεις μόνο - όχι ότι απαγορεύεται, απλά είναι τουλάχιστον ανόητο - διότι δεν ακολουθούν όλοι το ίδιο σύστημα αξιών. Α και για να μη το ξεχάσω: Ω, ναι! Κυρίως «αμερικανιές» βλέπω, δεν τον θεωρώ καθόλου υποτιμητικό όρο και το διασκεδάζω αφάνταστα!

Με δυο λογια θα πω την αποψη μου για να κλεισει το θεμα απο μενα.

Το επίπεδο που συμμετέχει ο ντικαπριο στον χώρο της 7ης τεχνης ειναι το κορυφαίο επίπεδο του πλανήτη.

Δεν εχει πιο πάνω δηλαδη.

Εν ολίγοις δεν μιλάμε για ηθοποιό που παίζει στην λάμψη, ούτε για ηθοποιό που παίρνει μέρος στις επιθεωρήσεις του σεφερλή! Οταν λοιπόν μιλάμε για επίπεδο τσαμπιονς λιγκ δεν χωράνε υπερβολές του τύπου 'άσχετος, παιδαρέλι, υποκριτικές ικανότητες χειρότερες απο 17αρη, ατάλαντος  και άλλα τέτοια χαριτωμένα είναι κατά την προσωπική μου άποψη άκυρα για να μην πω κάτι χειρότερο.. Είναι άλλο το δεν μου αρέσει κάποιος και άλλο αυτοί οι χαρακτηρισμοί ..

Και οταν φτάνεις σε σημείο να διεκδικείς η να παίρνεις όσκαρ είναι κυριολεκτικά τοπ το επίπεδο, είναι κάτι σαν την χρυσή μπάλα στο ποδόσφαιρο, οπότε είναι σαν να λέω εγώ  τον ροναλτο άσχετο από μπάλα ανίκανο και ατσουμπαλο επειδή δεν τον συμπαθώ, η να λέω γίδι τον κομπι μπραιαν και ούτω καθεξής ..

Γίνεται ? Δεν γίνεται !!  Εκεί θέλω να καταλήξω ..

Αυτα , γιατι βλέπω και τον σελαρα να έρχεται με άγριες διαθέσεις ..

Εντωμεταξύ , Μήτσο σε λένε ρε φίλε  ? :)

Δίπλα στο Ronaldo και στο Bryant, δε στέκεσαι αν δεν είσαι όντως ταλέντο και μάλιστα ιδιαίτερο. Η show biz όμως, είναι τελείως διαφορετικός χώρος και ισχύουν διαφορετικά κριτήρια εκεί.

(Εν τω μεταξύ, όχι! Κώστας, χάρηκα!)

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...