kyanokranos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι τριτοετής φοιτητής πληροφορικής και όπως είναι φυσικό έχω κάποιες ανησυχίες-αμφιβολίες για το μέλλον της αγοράς εργασίας κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Όπως μπορεί να καταλάβατε από τον τίτλο τείνω να ασχοληθώ με ένα από τους δύο αυτούς κλάδους της πληροφορικής, με μια ελαφρά προτίμηση προς το mobile development. Εκτός από τα μαθήματα της σχολής, έχω ασχοληθεί και συνεχίζω να ασχολούμαι και με online μαθήματα προγραμματισμού ( codeAcademy, freeCodeCamp, udacity). Μετά από αυτή την εισαγωγή θα ήθελα να θέσω στην κοινότητα κάποιες ερωτήσεις : ΕΡ1. Έχοντας διαβάσει αρκετές συζητήσεις περί του μέλλοντος του προγραμματισμού στην Ελλάδα, αρκετοί πιστεύουν πως το εξωτερικό είναι μονόδρομος για τους παραπάνω κλάδους. Γενικά υπάρχει κάποιος/-α που διαμένει και εργάζεται στην Ελλάδα και αν ναι πώς αξιολογεί τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές, σε σχέση με τα χρόνια σπουδών και μελέτης του/της ; ΕΡ2. Και με τους δύο κλάδους να θεωρούνται κλάδοι του μέλλοντος στον τομέα της πληροφορικής, πάλι μετά από ανάγνωση συζητήσεων για το cyber security, κατάλαβα ότι για να καταφέρεις ένα "αξιοπρεπές" επίπεδο απολαβών και συνθηκών εργασίας ως εργαζόμενος στη Cyber Security πρέπει να θυσιάσεις σημαντικό χρόνο της ζωής σου (σε σχέση με τους άλλες κατευθύνσεις της πληροφορικής). Εννοείται πως αν έχεις πάθος για ένα αντικείμενο δε σε ενδιαφέρει ο χρόνος τον οποίο θα αφιερώσεις, αλλά ρωτώ μιας και προτιμώ λίγο περισσότερο το mobile dev λόγω της μικρής συλλογής free μαθημάτων που έχω βρει σχετικά με τη Cyber Security. Τι πιστεύετε; ΕΡ3. Υπάρχει κάποιος/-α που έχει αποκτήσει nanodegree από το Udacity; Με έχει εντυπωσιάσει η όλη ιδέα του και σκέφτομαι να αποκτήσω nanodegree για android development προς το τέλος της σχολής μου. Αυτή τη στιγμή, παρακολουθώ τα free courses του. Υ.Γ. Γνωρίζω πως τέτοιου τύπου ερωτήσεις είναι δύσκολο να καλυφθούν σε λίγες γραμμές και γι'αυτό θα εκτιμήσω οποιαδήποτε απάντηση σας. Ευχαριστώ πολύ. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2016 από kyanokranos
defacer Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 1. Δε μπορώ να απαντήσω για προφανείς λόγους, αλλά υπόψη ότι εσύ είσαι νέο αίμα. Μια απάντηση από κάποιον που ήδη εργάζεται 5-10 χρόνια δε θα κάνει μάλλον apply. 2. Μου φαίνεται αφελές (με την καλή έννοια, δεν κράζω) να βασίζεις την απόφαση στο τι free μαθήματα έχεις βρει. Σίγουρα το infosec είναι πιο exclusive τομέας και θα χρειαστεί περισσότερη ενασχόληση και μεγαλύτερο drive γιατί ο πήχης είναι πιο ψηλά, οπότε είναι αναμενόμενο να υπάρχει διαφορά στην ποσότητα του υλικού (επίσης, δε βρίσκεις συνήθως το καλό το πράγμα σε τόσο "εμπορικά" περιβάλλοντα). Νομίζω ότι θα έπρεπε να αποφασίσεις με άλλα κριτήρια, χωρίς να είμαι σίγουρος ποιά είναι τα κατάλληλα για σένα. 3. Η αξία του nanodegree θα έχει να κάνει καθαρά με το πόσα θα μάθεις εσύ κατά τη διάρκεια (και άρα, πόσα δεν έμαθες τελικά με άλλους τρόπους) και καθόλου με το ότι "πήρες nanodegree". Οπότε κρίνε ανάλογα.
kyanokranos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 1. Δε μπορώ να απαντήσω για προφανείς λόγους, αλλά υπόψη ότι εσύ είσαι νέο αίμα. Μια απάντηση από κάποιον που ήδη εργάζεται 5-10 χρόνια δε θα κάνει μάλλον apply. 2. Μου φαίνεται αφελές (με την καλή έννοια, δεν κράζω) να βασίζεις την απόφαση στο τι free μαθήματα έχεις βρει. Σίγουρα το infosec είναι πιο exclusive τομέας και θα χρειαστεί περισσότερη ενασχόληση και μεγαλύτερο drive γιατί ο πήχης είναι πιο ψηλά, οπότε είναι αναμενόμενο να υπάρχει διαφορά στην ποσότητα του υλικού (επίσης, δε βρίσκεις συνήθως το καλό το πράγμα σε τόσο "εμπορικά" περιβάλλοντα). Νομίζω ότι θα έπρεπε να αποφασίσεις με άλλα κριτήρια, χωρίς να είμαι σίγουρος ποιά είναι τα κατάλληλα για σένα. 3. Η αξία του nanodegree θα έχει να κάνει καθαρά με το πόσα θα μάθεις εσύ κατά τη διάρκεια (και άρα, πόσα δεν έμαθες τελικά με άλλους τρόπους) και καθόλου με το ότι "πήρες nanodegree". Οπότε κρίνε ανάλογα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα