Προς το περιεχόμενο

Το macOS Sierra θα κατεβαίνει αυτόματα σε κάθε συμβατό υπολογιστή χωρίς άλλη ενέργεια

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως θες reballing στην GPU ; Πολλά MacBook 17 2011 είχαν θέμα με αυτό. Στο λέω γιατι είχα ακριβώς το δικό μοντέλο με εσένα , χωρίς ευτυχώς να θέλει κατι τέτοιο το δικό μου.
Τι χρήση το κανεις ; Και ποτέ ανάβει θερμοκρασία ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά, η MS έχει "ειδική σχέση" με το τι πρέπει να αποφασίζει να κάνει από μόνο του το μηχάνημα και τι όχι. Πόσοι δεν έχουν χάσει δουλειές ωρών επειδή αποφάσισαν τα Windows να κάνουν update + reboot χωρίς να πάρουν άδεια; Στο MacOS σου δείχνει / κατεβάζει το διαθέσιμο update, αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες που μπορεί να σου κοστίσουν "επειδή έτσι".

Ίσως είναι ο βασικότερος λόγος που δε πρόκειται ποτέ να πάρουν τη θέση του "βασικού" μου λειτουργικού τα Windows.

Ότι έγραψες για την επανεκκίνηση των windows 10 είναι λάθος ή έχει λάθος επιλογές αυτός που το παθαίνει δίχως να το θέλει.

Ας κοιτάξει τις ρυθμίσεις άλλη μια φορά για να μη το πάθει πάλι.

Κρίμα είναι εδώ που τα λέμε.

Τα Windows 10 που κράζεις το κανουνε όμως :P

Τρέχουν σε μηχανήματα 7ετιας το ίδιο καλά αν όχι καλύτερα με τις προηγούμενες εκδόσεις, κι έχουν Cortana και cloud υπηρεσίες να τρέχουν μόνιμα και και και. Η MS τα σκάτωσε λόγω privacy κυρίως, το ίδιο θα κάνει και η Apple

Ταυτίζομαι με τα γραφόμενά σου, έστρωσε το λειτουργικό πλέον με τα δεκάρια μακάρι να ήταν έτσι από την εποχή των vista OMG.

Πρώτα απ' όλα πως μπορείς να πεις ότι "επαναπαύτηκε" και πουλάει brand μία εταιρεία η οποία παίζει κοντά στο 10% του όγκου πωλήσεων (και εισπράξεων) στον τομέα των υπολογιστών; Εξ' ορισμού δε γίνεται να "αναπάυεται στις δάφνες του" κάποιος που είναι τελευταίος και καταϊδρωμένος.

Πέραν τούτου, το λειτουργικό βαραίνει επειδή προστίθενται στοιχεία. Με ένα Siri και cloud υπηρεσίες να τρέχουν μόνιμα, συν 5Κ αναλύσεις, πως περιμένεις να σταθεί ο 10-ετίας C2D; Τα μηχανήματα που βγαίνουν τώρα και συνδυάζονται με το τρέχον λειτουργικό, πάνε και αυτά σφαίρα, όπως ακριβώς πήγαιναν σφαίρα και τότε τα άλλα μηχανήματα που λες.

Αλλά να έχουμε ρεαλιστικές απαιτήσεις. Δε στέκει να ζητάω από τον iMac του '09 που έχω (7 ετών μηχάνημα) να "τρέχει σφαίρα" ένα νέο λειτουργικό με απαιτήσεις το οποίο δεν έχει σχεδιαστεί καν με γνώμονα το δικό μου hardware.

Πρόσφατα δούλεψα ένα iMac 27" 5K και i7 συνολικού κόστους 4.000+€.

Στεναχωρήθηκα με το πόσο αργά πήγαινε.

Είχε 120GBSSD μαζί με σκληρό δίσκο. Fusion Driver.

Έχουμε όμορφα πράγματα τα Macintosh, αλλά για κάποιον λόγο είναι αργά και το λειτουργικό έχει μια παράξενη ελαστικότητα (σαν input lag) σε ότι κάνεις, κάτι που χαλάει αισθητά την εμπειρία χρήσης.

Χαίρομαι γιατί δεν έβαλα SSD στο iMac και το πούλησα. Είχα mid 2011 27". Το γούσταρα πάρα πολύ σε κάποια θέματα ειδικά σε σχέση με τα Windows 7 τα οποία είχαν αρχίσει να δείχνουν τα χρόνια τους ειδικά στον οπτικό τομέα.

Πλέον αν μου έδιναν 4.000€ για να πάρω κάτι δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση Macintosh.

Σίγουρα η οθόνη του iMac 5K είναι φοβερή, αλλά υπάρχουν λύσεις και στο PC.

Τα Windows 10 τα χαίρομαι όπως χαιρόμουν και τα 8, αλλά και τα 8.1.

Αν είναι τέλος η αυτόματες ενημερώσεις να φέρουν και καλύτερη υποστήριξη τότε καλά κάνουν. Δεν γίνεται μια εταιρία να ασχολείται με τόσα πολλά λειτουργικά και να υπάρχει τόσο μεγάλος κατακερματισμός.

Έτσι και αλλιώς πιστεύω ότι οι περισσότεροι δεν βάζουν τα καινούρια Windows ή OSX επειδή είναι αρνητικοί στο καινούριο.

Όταν είχα βγει τα XP θυμάμαι που ο κόσμος τα έβριζε για το "παιδικό" περιβάλλον εργασίας. Εγώ τα είχα βρει εξαιρετικά από την αρχή. Έτσι συνεχίζω να κάνω και με τις υπόλοιπες εκδόσεις των Windows μέχρι στιγμής.

Κρίμα για την Apple που βγάζει κάθε χρόνο καινούριο OSX, κάνει το προϊόν της ευτελές. Αντίθετα η Microsoft βαδίζει σε αντίθετη πορεία και όταν γίνεται αναβάθμιση ξέρεις ή τουλάχιστον φαίνεται ως κάτι σημαντικό, ανανεωμένο σίγουρα.

Εγω παντως μετα απο μια μερα χρησης του sierra   δηλωνω απροβληματιστη λειτουργια .

Ηeatspreader  αυτα που λες δεν βγαζουν καν νοημα .Ποσο δουλεψες δλδ στον 5κ και τι ακριβως δουλεψες .

Εχει ο κολητος μου gaming  pc που κανει 3500 + με πολυ καλη οθονη των 500 ευρω  και  δεν φτανει το smoothness του imac παρολο που ειναι πιο γρηγορος φυσικα και πιο δυνατος σαν μηχανημα .

Καλα στην οθονη  και σε συγκεκριμενες εφαρμογες  ειναι μεγαλη η διαφορα υπερ του  imac.

• Like 2

Εγώ πάντως με imac 27" 5k και 24gb μνήμη και το sierra εδώ και κάμποσες ημέρες δεν έχω παρατηρήσει ούτε καθυστέρηση (lag), ούτε να αυξάνεται η θερμοκρασία, ούτε να είναι ασταθές το λειτουργικό και χρησιμοποιώ συνέχεια ένα parallels με windows 7 να παίζει ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 !

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι όπως περιέγραψε ένας άλλος χρήστης προηγουμένως ότι σε 3rd party εφαρμογές, υπάρχουν ασυμβατότητες και κάποιες δεν τρέχουν καν. Αναμένουμε updates για αυτές λοιπόν τις εφαρμογές για να βρεθεί ξανά η συμβατότητα όπως με το el capitan. Αλλά και εγώ δεν ξανά κάνω αναβάθμιση από την πρώτη ημέρα. Θα περιμένω να ωριμάσει το λειτουργικό, να βγουν και τα προγράμματα που χρησιμοποιώ για το νέο λειτουργικό και μετά αναβαθμίζουμε.

Προσωπικά, μου αρέσει το mac os sierra αν και δεν έχει μεγάλες διαφορές με το el capitan. Όσον αφορά τα updates, ναι μπορείς να τα απενεργοποιήσεις. Και στα windows από ότι ξέρω ΔΕΝ μπαίνουν αυτόματα τα 10. Εάν δεν προσέχεις, ναι μπαίνουν αλλά θέλει προσοχή. Για αυτό εξάλλου υπάρχει και το never 10 που αποτρέπει να εγκατασταθούν τα 10.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Εχει ο κολητος μου gaming  pc που κανει 3500 + με πολυ καλη οθονη των 500 ευρω  και  δεν φτανει το smoothness του imac παρολο που ειναι πιο γρηγορος φυσικα και πιο δυνατος σαν μηχανημα .

Καλα στην οθονη  και σε συγκεκριμενες εφαρμογες  ειναι μεγαλη η διαφορα υπερ του  imac.

Ε ναι, τεραστια η διαφορα, μη τα συζητας. Εδω τα windows 10 με bootcamp τρεχουν καλυτερα σε macbook, και εσυ μου τα συγκρινεις...αυτη η αντικειμενικοτητα των Apple users ρε παιδι μου, σπαει κοκκαλα. Ολες οι μετρησεις να του λενε οτι κανει λαθος, εκει αυτος, το χαβα του, "το mac ειναι πιο smooth". Γραφικοι καταντησατε. Οχι τιποτα, δεν θα σε παιρνει και κανεις στα σοβαρα με αυτα που γραφεις. 

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2408798/windows-10-runs-faster-than-os-x-on-apples-12in-macbook

http://www.zdnet.com/article/windows-10-unequivocally-better-than-os-x-on-apples-new-macbook/

• Super Moderators

Ε ναι, τεραστια η διαφορα, μη τα συζητας. Εδω τα windows 10 με bootcamp τρεχουν καλυτερα σε macbook, και εσυ μου τα συγκρινεις...αυτη η αντικειμενικοτητα των Apple users ρε παιδι μου, σπαει κοκκαλα. Ολες οι μετρησεις να του λενε οτι κανει λαθος, εκει αυτος, το χαβα του, "το mac ειναι πιο smooth". Γραφικοι καταντησατε. Οχι τιποτα, δεν θα σε παιρνει και κανεις στα σοβαρα με αυτα που γραφεις. 

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2408798/windows-10-runs-faster-than-os-x-on-apples-12in-macbook

http://www.zdnet.com/article/windows-10-unequivocally-better-than-os-x-on-apples-new-macbook/

Έχεις δει ποτέ πως κάνει update ένα mac? Έχεις δουλέψει ποτέ σε mac με εφαρμογές που υπάρχουν και για windows?

Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα αγοράσει ένα mac για να του βάλει windows! Υπάρχουν καλύτερες επιλογές γι'αυτόν.

• Like 1

Έχεις δει ποτέ πως κάνει update ένα mac? Έχεις δουλέψει ποτέ σε mac με εφαρμογές που υπάρχουν και για windows?

Κανείς φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα αγοράσει ένα mac για να του βάλει windows! Υπάρχουν καλύτερες επιλογές γι'αυτόν.

Oχι, αλλα γιαυτο υπαρχουν τα reviews / benchmarks κλπα συμπραγκαλα. Για να ενημερωνομαστε χωρις να εχουμε. Οταν λοιπον ΟΛΑ τα reviews λενε οτι τα 10αρια τρεχουν καλυτερα σε macbook ενω ο fotis13 και ο φιλος του απτους Αμπελοκηπους με το gaming PC των 3.500€ λενε το αντιθετο, μαντεψε ποιον θα πιστεψω.

Ουτε update εχω δει πως κανει, αλλα ολο κατι φημες ακουω οτι καλυτερο θα ηταν το clean install αλλιως εχει θεματα.

Οσο για την τελευταια προταση συμφωνω, προφανως και δεν παιρνεις mac για να του βαλεις windows (εκτος αν σαρεσει το design η το logo) μιας και υπαρχουν πολυ φτηνοτερες η / και καλυτερες επιλογες εαν θες windows.

Δηλαδη εσυ για να καταλαβω, συμφωνεις με τον fotis13 και τον φιλο του με το gaming PC ειναι το osx ειναι πιο smooth? Σηκωνομαι οπως ειμαι ας πουμε και παω και αγοραζω ενα MAC και ενα PC με windows 10 με τα ιδια ακριβως spec, το MAC θα ειναι πιο smooth?

Oτι ναναι ...

Που ειπα εγω για windows και στα 2 μηχανηματα? Καταρχην πρεπει να εισαι ψυχακιας για να παρεις imac kai na βαλεις windows  εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις .

Η πλακα εινα οτι εγω οτι λεω οτι κανω χρηση/εχω καποια συσκευη ,   βαζω φωτογραφιες  ,μπορω να το αποδειξω δλδ .Τωρα τι λεει ο καθενας σε ενα φορουμ  του τυπου εχω το ταδε μηχανημα και παω αμεσως να παρω το δεινα μου προκαλουν γελιο .Επισης αυτο που μπαναρεστε και κανετε καινουρια account  και συνεχιζεται να δειχνετε την εμπαθεια σας εχει ακομα μεγαλυτερη πλακα ,ουτε δικες σας εκφρασεις δεν χρησιμοποιεται και εκει αντιγραφη ειστε .

Ρε bil  βαλτε θεμα για το macbook   εχουμε αρωστησει, μας τρεχουν  τα σαλια τι εκαναν με τo touch bar...?

Oτι ναναι ...

Που ειπα εγω για windows και στα 2 μηχανηματα? Καταρχην πρεπει να εισαι ψυχακιας για να παρεις imac kai na βαλεις windows  εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις .

Η πλακα εινα οτι εγω οτι λεω οτι κανω χρηση/εχω καποια συσκευη ,   βαζω φωτογραφιες  ,μπορω να το αποδειξω δλδ .Τωρα τι λεει ο καθενας σε ενα φορουμ  του τυπου εχω το ταδε μηχανημα και παω αμεσως να παρω το δεινα μου προκαλουν γελιο .Επισης αυτο που μπαναρεστε και κανετε καινουρια account  και συνεχιζεται να δειχνετε την εμπαθεια σας εχει ακομα μεγαλυτερη πλακα ,ουτε δικες σας εκφρασεις δεν χρησιμοποιεται και εκει αντιγραφη ειστε .

Ρε bil  βαλτε θεμα για το macbook   εχουμε αρωστησει, μας τρεχουν  τα σαλια τι εκαναν με τo touch bar...?

Check it out.....  http://www.apple.com/macbook-pro/specs/

Oτι ναναι ...

Που ειπα εγω οτι ειπες οτι ειχαν windows και τα 2 μηχανηματα? Ολοι οι reviewers λενε οτι το macbook παει ΚΑΛΥΤΕΡΑ με windows 10 με bootcamp παρα με το osx, και συ μας τσαμπουνας ποσο πιο smooth ειναι το osx απο τα windows. Η εσυ κανεις λαθος ή ολοι οι reviewers. 

Κατα τα αλλα, συμφωνω, δεν ειναι σοφη επιλογη να παρεις imac και να βαλεις windows, μιας και βρισκεις φτηνοτερα PC με windows απο οτι mac

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...