Προς το περιεχόμενο

Το macOS Sierra θα κατεβαίνει αυτόματα σε κάθε συμβατό υπολογιστή χωρίς άλλη ενέργεια

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορεί κάθε αναβάθμιση του iOS να έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην πλειοψηφία των συμβατών συσκευών σε χρόνο ρεκόρ, όμως το ίδιο δε φαίνεται να ισχύει για το macOS, με την Apple να προχωρά στο κατέβασμα της νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος αυτόματα σε κάθε συμβατό υπολογιστή.

Σε μια κίνηση που μας θυμίζει αρκετά αυτή της Microsoft και των Windows 10, κάθε συμβατός υπολογιστής Mac θα ξεκινήσει το κατέβασμα του macOS Sierra χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής έχει διαθέσιμα 4,77GB αποθηκευτικού χώρου και τα αυτόματα downloads είναι ενεργοποιημένα.

Η διαφορά με ότι ίσχυε -για ένα μικρό διάστημα- με τα Windows 10, είναι ότι το macOS Sierra θα είναι διαθέσιμο προς εγκατάσταση στον υπολογιστή μετά το κατέβασμά του από το Mac Store, όμως η διαδικασία δε θα ξεκινήσει αν δεν υπάρξει συγκατάθεση του κατόχου του υπολογιστή. Ακόμα, αν ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος μετά το κατέβασμα, έχει ελαχιστοποιηθεί σημαντικά, τότε η έκδοση θα διαγραφεί αυτόματα προκειμένου να ελευθερωθεί ο απαραίτητος χώρος.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί το κατέβασμα της αναβάθμισης, θα πρέπει να επισκεφθεί τις ρυθμίσεις του Mac και να επιλέξει το App Store. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποεπιλέξει την αυτόματη επιλογή κατεβάσματος των ενημερώσεων. Το macOS Sierra κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου με κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία της ψηφιακής βοηθού Siri.

Link.png Site: TechRadar

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως σωστά αναφέρετε στο άρθρο και έτσι έπρεπε να ήταν η "Αυτόματη λήψη" και των W10 και όχι τσάτσικη.

• με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής έχει διαθέσιμα 4,77GB αποθηκευτικού χώρου και τα αυτόματα downloads είναι ενεργοποιημένα.
  •  η διαδικασία δε θα ξεκινήσει αν δεν υπάρξει συγκατάθεση του κατόχου του υπολογιστή.
  • αν ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος μετά το κατέβασμα, έχει ελαχιστοποιηθεί σημαντικά, τότε η έκδοση θα διαγραφεί αυτόματα προκειμένου να ελευθερωθεί ο απαραίτητος χώρος.
  • Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί το κατέβασμα της αναβάθμισης, θα πρέπει να επισκεφθεί τις ρυθμίσεις του Mac και να επιλέξει το App Store. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποεπιλέξει την αυτόματη επιλογή κατεβάσματος των ενημερώσεων. 

Edit: Να γίνω πιο σαφής, το συνεχές μήνυμα ΚΑΝΕ ΑΝΑΒΆΘΜΙΣΗ ΤΩΡΑ σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή, η αλλαγή του Web Browser σε διαφήμιση πλήρης οθόνης και τα upgrade δίχως να ρωτήσουν τον χρήστη ήταν κάτι άσχημο πραγματικά, αφού υπήρχαν χρήστες που απλά ήθελαν να κάτσουν με τα 7άρια που κακά τα ψέματα ήταν από τα αγαπημένα μου Windows. 

Επεξ/σία από Neg
  • Like 17

Όπως σωστά αναφαίρετε στο άρθρο και έτσι έπρεπε να ήταν η "Αυτόματη λήψη" και των W10 και όχι τσάτσικη.

• με την προϋπόθεση ότι ο υπολογιστής έχει διαθέσιμα 4,77GB αποθηκευτικού χώρου και τα αυτόματα downloads είναι ενεργοποιημένα.
  •  η διαδικασία δε θα ξεκινήσει αν δεν υπάρξει συγκατάθεση του κατόχου του υπολογιστή.
  • αν ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος μετά το κατέβασμα, έχει ελαχιστοποιηθεί σημαντικά, τότε η έκδοση θα διαγραφεί αυτόματα προκειμένου να ελευθερωθεί ο απαραίτητος χώρος.
  • Σε περίπτωση που κάποιος δεν επιθυμεί το κατέβασμα της αναβάθμισης, θα πρέπει να επισκεφθεί τις ρυθμίσεις του Mac και να επιλέξει το App Store. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποεπιλέξει την αυτόματη επιλογή κατεβάσματος των ενημερώσεων. 

Δέν είμαι χρήστης μισοφαγωμένου φρούτου αλλά εδώ συμφωνώ, προσωπικά με τα W10 τα έβαλα σε ένα απο τα μηχανήματα μου και σε λιγότερο απο 2 εβδομάδες ακύρωσα την κράτηση σε άλλα 2 που έχω, δεν μου άρεσαν πολλά πράγματα στο λειτουργικό και ένα από αυτά ήταν ο τρόπος που τα πλάσαρε η MS και προτίμησα να παραμείνω σε 7 x64 Pro εως ότου ωριμάσει λιγάκι η νέα έκδοση.

• Like 5

Όπως σωστά αναφέρετε στο άρθρο και έτσι έπρεπε να ήταν η "Αυτόματη λήψη" και των W10 και όχι τσάτσικη.

Για το πρωτο φανταζομαι ουτε τα win10 θα κατεβαινουν αν δεν εχεις χωρο

Για το τελευταιο ειναι το ιδιο στα win

Στο δευτερο εχεις δικιο

Δεν καταλαβαινω το λογο υπαρξης του τριτου εφοσον υπαρχει το πρωτο

Δέν είμαι χρήστης μισοφαγωμένου φρούτου αλλά εδώ συμφωνώ, προσωπικά με τα W10 τα έβαλα σε ένα απο τα μηχανήματα μου και σε λιγότερο απο 2 εβδομάδες ακύρωσα την κράτηση σε άλλα 2 που έχω, δεν μου άρεσαν πολλά πράγματα στο λειτουργικό και ένα από αυτά ήταν ο τρόπος που τα πλάσαρε η MS και προτίμησα να παραμείνω σε 7 x64 Pro εως ότου ωριμάσει λιγάκι η νέα έκδοση.

Σωστος.

• Like 1

Το Σιερρα μετα απο εγκατασταση απο αναβαθμιση,σηκωνει τρελες θερμοκρασιες.(80-82 βαθμοι με ανοικτο μονο το φβ,σε μηχανημα με Ι7 και 16 γιγα ραμ.)Σε καθαρη εγκατασταση ειναι καπως καλυτερα...

Γυρω στους 30 βαθμους κατω.

Το Σιερρα μετα απο εγκατασταση απο αναβαθμιση,σηκωνει τρελες θερμοκρασιες.(80-82 βαθμοι με ανοικτο μονο το φβ,σε μηχανημα με Ι7 και 16 γιγα ραμ.)Σε καθαρη εγκατασταση ειναι καπως καλυτερα...

Σε εμένα δεν ισχύει. Μάλλον ισχύει το αντίθετο αφού γενικά βλέπω την θερμοκρασία του macbook χαμηλότερη από ότι συνήθως με πολύ βαριά χρήση.

Έχω το ελάχιστο 6 ώρες την ημέρα 1 ή 2 local live servers kai 2-3 compilers να τρέχουν στο background plus editors και καμιά 30αριά tabs ανοιχτά στον chrome.

Φαντάζομαι ότι μπορεί να διαφέρει από mac σε mac.

• Like 3

Μηπως να ελέγξεις την πάστα στην ψυκτρα σου? δεν μου φαινεται καθόλου λογικό. Να υποθέσω οτι μιλάμε για hack και όχι για γνήσιο?

Καλά, η MS έχει "ειδική σχέση" με το τι πρέπει να αποφασίζει να κάνει από μόνο του το μηχάνημα και τι όχι. Πόσοι δεν έχουν χάσει δουλειές ωρών επειδή αποφάσισαν τα Windows να κάνουν update + reboot χωρίς να πάρουν άδεια; Στο MacOS σου δείχνει / κατεβάζει το διαθέσιμο update, αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες που μπορεί να σου κοστίσουν "επειδή έτσι".

Ίσως είναι ο βασικότερος λόγος που δε πρόκειται ποτέ να πάρουν τη θέση του "βασικού" μου λειτουργικού τα Windows.

• Like 1

Καλά, η MS έχει "ειδική σχέση" με το τι πρέπει να αποφασίζει να κάνει από μόνο του το μηχάνημα και τι όχι. Πόσοι δεν έχουν χάσει δουλειές ωρών επειδή αποφάσισαν τα Windows να κάνουν update + reboot χωρίς να πάρουν άδεια; Στο MacOS σου δείχνει / κατεβάζει το διαθέσιμο update, αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλίες που μπορεί να σου κοστίσουν "επειδή έτσι".

Ίσως είναι ο βασικότερος λόγος που δε πρόκειται ποτέ να πάρουν τη θέση του "βασικού" μου λειτουργικού τα Windows.

Αυτο ακριβως. Ημουν στη δουλεια και ξαφνικα εκει που εγραφα κωδικα...τσουπ εκανε επανεκκινηση το pc. Μετα αναγκαστικα επρεπε να συνεχισω τη δουλεια μου σε ενα 13ρι dell xps που εκτος απο το οτι μ βγηκαν τα ματια, εχασα πολυτιμο χρονο και εφυγα πιο αργα απο τη δουλεια μου

Ζούνε ανάμεσα μας :P

• Like 2

Αυτο ακριβως. Ημουν στη δουλεια και ξαφνικα εκει που εγραφα κωδικα...τσουπ εκανε επανεκκινηση το pc. Μετα αναγκαστικα επρεπε να συνεχισω τη δουλεια μου σε ενα 13ρι dell xps που εκτος απο το οτι μ βγηκαν τα ματια, εχασα πολυτιμο χρονο και εφυγα πιο αργα απο τη δουλεια μου

Και εσύ είσαι τυχερός (σχετικά...). Υπάρχουν άλλοι που κάνουν renders σε σχέδια, για τα οποία αφήνουν τον υπολογιστή χωρίς να τον παρακολουθούν (μιας και δε χρειάζεται να επέμβουν σε κάτι). Άντε αυτός να βάλει να φτιάξει κάτι το πρωί και να γυρίσει να δει τον υπολογιστή φρεσκο-αναβαθμισμένο και την εργασία στο 0, μετά από 10 ώρες που τον άφησε μόνο του.

Και εσύ είσαι τυχερός (σχετικά...). Υπάρχουν άλλοι που κάνουν renders σε σχέδια, για τα οποία αφήνουν τον υπολογιστή χωρίς να τον παρακολουθούν (μιας και δε χρειάζεται να επέμβουν σε κάτι). Άντε αυτός να βάλει να φτιάξει κάτι το πρωί και να γυρίσει να δει τον υπολογιστή φρεσκο-αναβαθμισμένο και την εργασία στο 0, μετά από 10 ώρες που τον άφησε μόνο του.

Render ξε render καλό θα ήταν να μάθει κ να ρυθμίζει το εργαλείο δουλειάς του, γιατί για να του συμβεί αυτό που λες ειναι ασχετουλης.

Παρόλα αυτά λέγω, πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα λέγω:P

Ίδια συμπεριφορά με τη Microsoft και τα Windows 10 στις αρχές. Αν οι apple users το αππρριψουν κ δεν αναβαθμίσουν (χλωμό) θα το πουσαρει κι άλλο πιστεύω.

Βασικά κ στα 10 αυτό γινόταν, κατεβαιναν μονα τους αν ειχες τικ στα optional .

Προβληματιζομαι λίγο με τη φουρια που εχουν οι μεγάλοι να εισαγουν τα 2 trojans Cortana και Siri στα pcια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...