Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω παντως με το μαχαιρι μαλλωνω παντα.Αλλα επειδη οταν μου ζηταει δεν το δινω μεχρι να το παρει απο τα χερια μου(οπως επισης δεν την αφηνω να παρει αλλο απο το συρταρι ) και καταληγουμε να μαλωνουμε "πως πιστευεις τετοιες βλακειες" και παει λεγοντας

• Like 1
Δημοσ.

Πηγε η μητερα μου ενα πρωι να επιστρεψει κατι ελλατωματικες φθηνες παντοφλες σε ενα μαγαζι που το εχει ενας παππους..Ο παππους με βαρδια καρδια ειπε οτι ευχαριστως θα τις αλλαζε αλλα ...προς το μεσημερι.Η μητερα μου νομιζε οτι απλα προσπαθουσε να το αποφυγει , κατι το φθηνο του πραγματος, κατι η κριση.Τον ρωτησε βεβαια αλλα ο παππους δεν ηθελε να πει τον λογο.Τελικα εξομολογηθηκε οτι ειναι..γρουσουζια η επιστροφη αν δεν εχει μπει αλλος πελατης να αγορασει πρωτα  :-D

Δημοσ.

Xα, ενδιαφέρον θέμα.

Σπουδάζω σ' ένα πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (δε θα πω ποιο, δεν έχει σημασία), στο χώρο του οποίου υπάρχει μια εκκλησία, κι έξω ένα μεγάλο κυκλικό πράμα, σαν καπάκι αποχέτευσης αλλά μεγαλύτερο σκέψου, όπου ουσιαστικά είναι η σφραγίδα με το σύμβολο του πανεπιστημίου. Ε, ο μύθος λέει ότι αν περπατήσεις πάνω του δε θα αποφοιτήσεις ποτέ! Προσωπικά έχω περπατήσει πάνω του, αλλά μέχρι στιγμής πάει καλά, λογικά στο τέλος του χρόνου θ' αποφοιτήσω κανονικά

ποτε μην λες ποτε :P

στο brunell εισαι? :P

Δημοσ.

Ηθελα να ξερα αυτοι που εχουν γρουσουζια τις μαυρες γατες....πως κυκλοφορουν στο δρομο...γεματος ο τοπος απο μαυρα γατια.... :-)

• Moderators
Δημοσ.

Ξερω εναν τυπο που αν διασταυρωθει με μαυρη γατα κανει μεταβολή.

Ντάξει καιαδας, είναι τρελο τέτοιου ειδους δεισιδαιμονίες το 2016, προσωπικα όλες το ιδιο κουφες μου φαίνονται :lol:

• Like 2
Δημοσ.

Προλήψεις όπως όλες οι παραπάνω που αναφέρθηκαν είναι για νοητικά ανάπηρους με μηδενική αντίληψη. Τίποτα άλλο.

• Like 3
Δημοσ.

Προλήψεις όπως όλες οι παραπάνω που αναφέρθηκαν είναι για νοητικά ανάπηρους με μηδενική αντίληψη. Τίποτα άλλο.

Αυτοι τουλαχιστον (οι νοητικα αναπηροι) ισως να ξερουν τη σωστη λεξη για αυτο που κανετε ολοι λαθος στο παρον τοπικ που μαζευτηκατε οι νοητικα εξελιγμενοι.

Αφου λοιπον εδω και δυο σελιδες επαναλαμβανεται το ιδιο λαθος απο διαφορετικα ατομα και δεν βρεθηκε ακομα ενας χριστιανος ας το κανω εγω: Αυτα που περιγραφετε λεγονται προκαταληψεις.

Η προληψη ειναι αλλο πραγμα -ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με οτι λετε εδω- . Κι απο τα ελαχιστα που εχω μαθει στη ζωη αυτη, μονο θετικη  μπορει να ειναι η προληψη, οπου εφαρμοζεται.

• Like 3
Δημοσ.

Αυτοι τουλαχιστον (οι νοητικα αναπηροι) ισως να ξερουν τη σωστη λεξη για αυτο που κανετε ολοι λαθος στο παρον τοπικ που μαζευτηκατε οι νοητικα εξελιγμενοι.

Αφου λοιπον εδω και δυο σελιδες επαναλαμβανεται το ιδιο λαθος απο διαφορετικα ατομα και δεν βρεθηκε ακομα ενας χριστιανος ας το κανω εγω: Αυτα που περιγραφετε λεγονται προκαταληψεις.

Η προληψη ειναι αλλο πραγμα -ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με οτι λετε εδω- . Κι απο τα ελαχιστα που εχω μαθει στη ζωη αυτη, μονο θετικη  μπορει να ειναι η προληψη, οπου εφαρμοζεται.

Όσον αφορά την λέξη, προφανώς "προκαταλήψεις" ήθελα  να γράψω και όχι "προλήψεις" κάτι το οποίο έχει εντελώς άσχετη σημασία. Shit happens..

Όσον αφορά το υπόλοιπο ύφος σου δεν έχω να προσθέσω κάτι στον παραληρηματικό τόνο. Αναγνωρίζω  άλλωστε ότι ζέστανε αρκετά ο καιρός από εχθές.

Δημοσ.

Γιατί λέμε όμως ότι κάποιος που τα πιστεύει αυτά ή έχει γούρια κλπ είναι προληπτικός και όχι προκαταληπτικός; Το σωστό είναι το δεύτερο;

Πάντως με μια  πρόχειρη αναζήτηση φαίνεται ότι η πρόληψη έχει και αυτή τη σημασία που λέμε εδώ.

• Like 1
Δημοσ.
Ξερω εναν τυπο που αν διασταυρωθει με μαυρη γατα κανει μεταβολή.

το χε αυτο το θεμα ενας παιδικος φιλος. αλλα δεν εκανε μεταβολη. ετρεχε να κοψει το μονοπατι της. μια φορα ειχε τρεξει και γυρω απο ενα τετραγωνο για να προλαβει να περασει πρωτος την νοητη ευθεια στην οποια ετρεχε η μαυρη γατα. δεν κανω πλακα.

ευτυχως, ενηλικιωθηκε και το ξεπερασε. παραμενει βεβαια προληπτικος.

• Like 2
Δημοσ.

Ειχα ανοιξει κι εγω παρόμοιο θεμα και καποιος με ειχε διορθώσει, ουτε που θυμαμαι βεβαια ποια λέξη απο τις δυο ειχα βάλει. Ειναι απο τα πράγματα που δεν συγκρατω.

Στο θεμα, δεν αναβεις τσιγαρα απο κερι γιατι πεθαινουν φανταροι. Η και ναυτικοι, κάποιος ένστολος πάντως.

Δημοσ.

Γιατί λέμε όμως ότι κάποιος που τα πιστεύει αυτά ή έχει γούρια κλπ είναι προληπτικός και όχι προκαταληπτικός; Το σωστό είναι το δεύτερο;

Πάντως με μια  πρόχειρη αναζήτηση φαίνεται ότι η πρόληψη έχει και αυτή τη σημασία που λέμε εδώ.

Kαταρχήν δεν γνωρίζω με σιγουριά σε καμία περίπτωση. Προσωπικά έχω συνηθίσει και χρησιμοποιώ το "προκατάληψη" και όχι το "πρόληψη". Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση (κάποιος πιο σχετικός ή φιλόλογος θα γνώριζε καλύτερα) πως και το "πρόληψη" χρησιμοποιείται σε κάποιες περιπτώσεις ηπιότερης μορφής. Πολύ πιθανό να λέω και βλάκείες βέβαια. Μικρότερος πάντως ως "προκατάληψη" το είχα μάθει και έτσι το χρησιμοποιώ χωρίς να είμαι σίγουρος όμως πως είναι και το μόνο σωστό.

• Like 1
Δημοσ.

Αν περάσεις πάνω από κάποιον μένει κοντός.

Η γιαγια μου το ελεγε αυτο οταν περνουσα πανω απο τα ξαδερφια μου και μετα μου ελεγε να ξαναπερασω για να το αντιστρεψω. Φυσικα εγω δεν περνουσα ή περνουσα και μετα ξαναπερνουσα :P

• Like 3
Δημοσ.

δεν έχω να προσθέσω κάτι στον παραληρηματικό τόνο. Αναγνωρίζω  άλλωστε ότι ζέστανε αρκετά ο καιρός από εχθές.

Κι εγω αναγνωριζω οτι στα ευφυολογηματα εισαι καλυτερος κι απο τον Αδωνι.
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...