Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 226
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To αστείο είναι οτι ο νόμος είναι αντιγραφή από το βρετανικό δίκαιο και τα δικά μας σαίνια έκαναν λάθος μετέφραση για τα 50 μέτρα.

Αγγλικό δίκαιο:

Ερασιτέχνες με drone κάτω των 25 κιλών μέχρι τα 500 μέτρα απόσταση με οπτική επαφή εφόσον δεν υπάρχει κόσμος από κάτω και 50 μέσα σε κόσμο.

Ελληνικό δίκαιο:

Μετά τα 50 μέτρα θες σχέδιο πτήσης και εγγραφή σε μητρώο.

Δημοσ.

To αστείο είναι οτι ο νόμος είναι αντιγραφή από το βρετανικό δίκαιο και τα δικά μας σαίνια έκαναν λάθος μετέφραση για τα 50 μέτρα.

Αγγλικό δίκαιο:

Ερασιτέχνες με drone κάτω των 25 κιλών μέχρι τα 500 μέτρα απόσταση με οπτική επαφή εφόσον δεν υπάρχει κόσμος από κάτω και 50 μέσα σε κόσμο.

Ελληνικό δίκαιο:

Μετά τα 50 μέτρα θες σχέδιο πτήσης και εγγραφή σε μητρώο.

Ειναι γνωστο πως δεν ξερουν αγγλικα  μεταξυ αλλων ...

• Like 3
Δημοσ.

Σοβαρά αυτό τώρα;; Ποιος και γιατί κάνει κάτι τέτοιο;!

Πολλοι ηλιθιοι.. Το εχω πετυχει και εγω πολλες φορες...

Οσο για τον κανονισμό τι να πω, τουλάχιστον καφροι... Η υπερβολη στο μεγαλείο της... Στο ιδιο τσουβαλι αυτοί που τραβανε βιντεο σε γαμους με drone και αυτοι που πετανε στα χωράφια μακρυα απο κάθε ανθρωπο για διασκέδαση.

Ε οσα απο τα μοντέλα μου ειναι πάνω απο 4 κιλα θα μπουν στο ebay για πουλημα και τέλος...

• Like 1
Δημοσ.

Ή εγώ δεν διάβασα σωστά το άρθρο ή το 90% από εσάς δεν ξέρετε να διαβάζετε. Το παραπάνω κείμενο αναφέρει συγκεκριμένα :

"Τέλος να σημειωθεί ότι για drones με βάρος έως 4 κιλά δεν απαιτείται άδεια χειριστή ΣΜηΕΑ"

Παρακάτω το συνολικό βάρος από δημοφιλείς drones. 

Συνολικό Βάρος(Μπαταρίες+Προπέλες)  

DJI PHANTOM 3 PRO: 1280 g

DJI PHANTOM 4 : 1380 g

DJI MAVIC : 980 g

Οπότε μια χαρά μπορώ να πετάω το drone και να κάνω τα πλάνα μου  όπως και πριν.

• Like 3
Δημοσ.

Σε αεροδρόμια εξωτερικού υπάρχουν εκπαιδευμενα γερακια που εποπτευουν τον χώρο και κατεβάζουν το drone για πλάκα. Στο εξωτερικό επίσης υπάρχουν drone της αστυνομίας που πετάνε δίχτυ και μπορούν να κατεβάσουν οποιοδήποτε drone στην στιγμή. Στην Ελλάδα τώρα προσπαθούν να βάλουν κανόνες με μητρωα και ασφαλισεις καθώς ο κάθε ένας θα μπορούσε να αγοράσει ένα drone και να κάνει τον καγκουροπιλότο. Δεν είναι φοροεισπρακτικο το μέτρο. Έχει να κάνει με την δημόσια ασφάλεια καθώς στατιστικά ότι πετάει -πέφτει. Η ορμή που δημιουργεί ένα κομμάτι μεταλλου 3-4-5 κιλών είναι φονική σε περίπτωση που πέσει σε κεφάλια ανθρώπων εντός κατοικημενης. Δεν ξέρω πόση αναλγυσια μπορεί να κουβαλάει ο εγκέφαλος ενός εφηβου αλλά στα 40μου η σκέψη και μόνο πως θα μπορούσα να χτυπήσω έναν άνθρωπο με το παιχνίδι μου, είναι τρομακτική. Ας καταλάβουν λοιπόν κάποιοι πως όλα στην ζωή δεν είναι παιχνίδι και μπορούν υπό συνθήκες να οδηγήσουν σε σοβαρό τραυματισμό. Το ίδιο ισχύει και για αυτούς που παίρνουν ένα τιμόνι στα χέρια τους και όποιον πάρει ο χαρος. Υποχρεωτικό μητρώο λοιπόν σε κάθε drone για ταυτοποίηση και υποχρεωτική ασφάλεια για αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Έχω διαβάσει για ιστορίες ανθρώπων που πετούσαν το drone και το έχασαν γιατί βγήκε εκτός εμβέλειας. Τι το έχασες ρε ηλιθιε απαντώ, και τι θα γίνει αν αυτό καταλήξει σε κανένα κεφάλι; Αν υπήρχε μητρώο και ήταν το drone φακελομενο, μαζί με αυτό θα έχανες και τον ύπνο σου...

• Like 9
Δημοσ.

Ξέρεις πόσες φορές κατά την προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος, βλέπω ισχυρά laser από κάτω να στοχεύουν το αεροπλάνο; Στα drones θα κολλήσουν; ;)

τι λες τωρα.... δεν το πιστευω καλα η καφριλα εφτασε σε αλο επιπεδο.....

Δημοσ.

Ή εγώ δεν διάβασα σωστά το άρθρο ή το 90% από εσάς δεν ξέρετε να διαβάζετε. Το παραπάνω κείμενο αναφέρει συγκεκριμένα :

"Τέλος να σημειωθεί ότι για drones με βάρος έως 4 κιλά δεν απαιτείται άδεια χειριστή ΣΜηΕΑ"

Παρακάτω το συνολικό βάρος από δημοφιλείς drones. 

Συνολικό Βάρος(Μπαταρίες+Προπέλες)  

DJI PHANTOM 3 PRO: 1280 g

DJI PHANTOM 4 : 1380 g

DJI MAVIC : 980 g

Οπότε μια χαρά μπορώ να πετάω το drone και να κάνω τα πλάνα μου  όπως και πριν.

Δεν το διάβασες σωστά. Δεν ισχύει αυτό που λες.

• ΔΕΝ μπορείς να το πετάς μακρύτερα από 50 μέτρα εάν δεν λάβεις ειδική άδεια από την ΥΠΑ αφού πρώτα υποβάλεις σχέδιο πτήσης και καταχωρήσεις το drone σε ειδικό μητρώο (Αρθρο 5  Παρ 12)

(άρα γιατί να πάρεις DJI ?)

• Δεν μπορείς να το πετάς εάν βρίσκεται άλλος άνθρωπος εκτός χειριστή από κάτω χωρίς σχετικά άδεια. (Αρθρο 5  Παρ 4)

(άρα σε βουνά και λαγκάδια)

• Αφού έχει εμβέλεια μεγαλύτερη των 50 μέτρων το Phantom σου είσαι υποχρεωμένος να το καταχωρύσεις σε ειδικό μητρώο.(Αρθρο 6  Παρ 1/ζ)

(άρα φακελώνεσαι θες δε θες για όποιοδήποτε σοβαρό drone)

• Αφού ανήκει στην κατηγορία με υποβοήθηση όρασης (μέσω οθόνης...βλέπε DJI Phantom 3,4, Mavic, Karma και κάθε σοβαρό drone) μεταπηδάς σε ειδική ή επαγγελματική κατηγορία και θες ασφάλιση. (Αρθρο 19  Παρ 2.2)

(άρα δεν γλυτώνεις ασφάλεια και άδεια)

Δημοσ.

Τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας γατάκια...

Πιστεύω πως ήταν στυμμένο απο illuminati το όλο σκηνικό...

Δημοσ.

Που;Στην Ελλάδα όλα αυτά?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ εδώ δεν μπορούν να βεβαιώσουν παράβαση σε τυφλό που οδηγει ανάποδα στην εθνική μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, για το drone θα μου δωσει πρόστιμο? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

• Like 6
Δημοσ.

αναμενωμενο. δεν βλεπω διαφορες απο τα αμαξια που κυκλοφορουν ηδη στους δρομους αλλα και τα αεροπλανα

μικρα και μεγαλα. ολα δηλωμενα, ασφαλησμενα και φορολογημενα

Δημοσ.

Πέρα απ' την πλάκα (ή όχι) που επικρατεί στα σχόλια, τα drones μπορεί να ξεκίνησαν ως αθώα χόμπι-παιχνίδια, αλλά πλέον (μας αρέσει ή όχι) έχουν εξελιχθεί σε ιπτάμενα μέσα παρακολούθησης κι όχι μόνο...

...Δεν λέω ότι ΕΓΩ τα θεωρώ ως τέτοια, αλλά μπορούν (λογικά) να χρησιμοποιηθούν σε ΑΠΕΙΡΑ tasks, άρα... παύουν να είναι πια "χόμπι".

Δημοσ.

Και αν είμαι έξω και αποφασίσω να το πετάξω από το πορτμπαγκάζ οφείλω να κάνω τη καταχώρηση on field real time.

Φόρμα mobile συμπλήρωσης θα έχουν.

Δημοσ.

Και αν είμαι έξω και αποφασίσω να το πετάξω από το πορτμπαγκάζ οφείλω να κάνω τη καταχώρηση on field real time.

Φόρμα mobile συμπλήρωσης θα έχουν.

Οφείλεις καθώς και να είσαι υποχρεωτικά διαθέσιμος στο κινητό που έχεις δηλώσει αν θελήσουν να επικοινωνήσουν μαζί σου. Ηλεκτρονική φόρμα θα υπάρχει στην σελίδα τους, όχι σε εφαρμογή. Και επιπλέον σχέδιο πτήσης πέρα από τα στοιχεία σου. Έχει αρκετά πολύπλοκη διαδικασία για έναν απλό hobbiστα πάντως.

Επίσης πρέπει να κάνεις και ειδικό ταμπελάκι στο drone σου με όλα τα στοιχεία σου επάνω με ανεξίτηλο μελάνι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...