Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την μητρική Asus m5a97 στην οποία έχω πάνω ένα stick μνήμης 8gb kingston hyper X 1600mhz.

Σήμερα ήρθαν στα χέρια μου 2 στικ 8gb dual channel kingston  HyperX genesis 1600mhz και αυτές.

Μπορούν να δουλέψουν μαζί με την δική μου?Εννοώ να βάλω την δική μου sigle channel και αυτήν dual channel για να έχω 16gb μνήμης?

Και επίσης μου έδωσαν έναν ssd ο οποίος βέβαια έχει ίδη λειτουργικό μέσα.Άμα τον συνδέσω στο pc μου όπου δεν έχω ssd μόνο Hdd bootarw κανονικά απο τον hdd μετά πως θα τον κάνω format των ssd ώστε να περάσω εκεί τα windows?

Δημοσ.

Έχω την μητρική Asus m5a97 στην οποία έχω πάνω ένα stick μνήμης 8gb kingston hyper X 1600mhz.

Σήμερα ήρθαν στα χέρια μου 2 στικ 8gb dual channel kingston  HyperX genesis 1600mhz και αυτές.

Μπορούν να δουλέψουν μαζί με την δική μου?Εννοώ να βάλω την δική μου sigle channel και αυτήν dual channel για να έχω 16gb μνήμης?

Και επίσης μου έδωσαν έναν ssd ο οποίος βέβαια έχει ίδη λειτουργικό μέσα.Άμα τον συνδέσω στο pc μου όπου δεν έχω ssd μόνο Hdd bootarw κανονικά απο τον hdd μετά πως θα τον κάνω format των ssd ώστε να περάσω εκεί τα windows?

1) θα δουλέψουν αλλά δεν θα το έκανα εκτός αν δεν σου φτάνουν τα 8 GB και δεν έχεις φράγκο να πάρεις άλλο ένα ίδιο στικάκι.

2) δεν χρειάζεται να μπεις στα windows για να κάνεις format τον δίσκο. Αλλά εφόσον θέλεις να μπεις στα windows τότε απλά όταν έχουν φορτώσει κουμπώνεις το Usb ή το CD των windows και θα βγει ενα παράθυρο με επιλογές ειναι σχετικά φιλικό ως προς την χρήση λογικά αν έχει λίγη εμπειρία θα καταλάβεις τι πρέπει να πατήσεις.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι πρέπει να πατήσεις τότε άνοιξε νέο θέμα στο software. (βασικά ψάξε σίγουρα θα υπάρχει κάποιο με το πως γίνεται η εγκατάσταση)

Δημοσ.

1) θα δουλέψουν αλλά δεν θα το έκανα εκτός αν δεν σου φτάνουν τα 8 GB και δεν έχεις φράγκο να πάρεις άλλο ένα ίδιο στικάκι.

2) δεν χρειάζεται να μπεις στα windows για να κάνεις format τον δίσκο. Αλλά εφόσον θέλεις να μπεις στα windows τότε απλά όταν έχουν φορτώσει κουμπώνεις το Usb ή το CD των windows και θα βγει ενα παράθυρο με επιλογές ειναι σχετικά φιλικό ως προς την χρήση λογικά αν έχει λίγη εμπειρία θα καταλάβεις τι πρέπει να πατήσεις.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τι πρέπει να πατήσεις τότε άνοιξε νέο θέμα στο software. (βασικά ψάξε σίγουρα θα υπάρχει κάποιο με το πως γίνεται η εγκατάσταση)

μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί να μην το επιχειρήσω να τις βάλω πάνω?

Και επείσης πως αλλιώς μπορώ να τον κάνω φορμάτ τον δίσκο αν δεν μπω στα windows

Δημοσ.

Πρακτικά θα ειναι το ίδιο πράγμα.. τυπικά το σύστημα σου θα γίνει λιγο πιο αργό γιατι

1) θα έχει μια μονή και 1 ζευγάρι άρα το ζευγάρι θα τρέχει στην ταχύτητα της μονής
2) θα έχεις μια "δεξαμενή" ας το πω έτσι αργής μνήμης 8λιτρα και δύο μικρότερες απο 4 οπότε αν κάτι ειναι 5 λίτρα θα πρέπει να σπάσει ανάμεσα στις 2 τεσσάρες αντι να μπεί ατόφιο στην 8άρα (είτε επειδή θα ειναι γεμάτη ή επειδή πρώτα θα γεμίσουν οι 4άρες και μετά η 8άρα) 

και αν και μάλλον θα παίξουν υπάρχει και ενα ενδεχόμενο (μικρό) να μην παίξουν...

Ο μόνος λόγος όπως είπα για να κάνεις τέτοια περίεργη μόντα ειναι αν γεμίζεις την 8άρα σου και χρειάζεσαι οπωσδήποτε κιάλλο χώρο αλλά απο την άλλη τσιγκουνεύεσαι να πάρεις άλλη μια ίδια 8άρα. 

ένας τρόπος να δεις αν χρησιμοποιείς πολύ μνήμη ειναι να πατήσεις ctrl αριστερό shift και esc ταυτόχρονα (ή έστω ctrl kai shift ταυτόχρονα και μετά το esc ενω τα άλλα συνεχίζεις να τα έχεις πατημένα όπως σε βολεύει) και να δεις στο παράθυρο που θα βγεί (task manager/διαχείριση εργασιών) ποσο ποσοστό μνημης ram χρησιμοποιείς θα έχει ενα γράφημα και θα λέει πχ 50% 30% 90% κτλ

αν το κάνεις αυτό μερικές φορές μες στην βδομάδα (όταν κάνεις τις συνηθισμένες σου ασχολίες στο pc πχ gaming ή και εγώ δεν ξέρω τι ) και ειναι κάτω απο 90% την περισσότερη ώρα τότε δεν χρειάζεσαι επιπλέον μνήμη. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ faeton για τον χρονο που διάθεσες.Ο μόνος λόγος που ήθελα να την χρησιμοποιήσω είναι διότι πιστευα οτι τον σύστημα μ θα γίνει ποιό γρήγορο.Βάρια προγράμματα δεν χρησιμοποιώ ουτε τρελο gaming κάνω ώστε να έχω τρελές απαιτήσεις απο ραμ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...