Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δοκιμασε να μην την ξανακλεισεις απο το κουμπι και να την αφηνεις απλα σε standby (να κλεινεις δηλαδη το PC μονο)

Και αρχισε να μαζευεις λεφτα https://www.skroutz.gr/s/4772394/LG-24MB65PM.html

https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html

το έχω δοκιμάσει και αυτό αλλά δεν είδα κάποια αλλαγή..

Την δεύτερη οθόνη την έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό..Έχει και εξαιρετικές κριτικές..Αλλά μου κάνει εντύπωση οτι δεν πέφτει η τιμή της ενώ προκειται για μοντέλο αρκετών χρόνων..Και δεν έχει θύρα HDMI ,αν δε κάνω λάθος, που θεωρώ σχεδόν απαραίτητη πλέον..

Ξεκινάς μία μία τις δοκιμές.

Δοκίμάζεις άλλη κάρτα γραφικών αφού πρώτα κάνεις απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας που έχεις τώρα με το DDU σε safe mode.

Δοκιμάζεις άλλο καλώδιο κατά προτίμηση DVI.

Δοκιμάζεις άλλη οθόνη.

ΜΠορείς να βρεις τα παραπάνω από κάπιον φίλο σου ή συηηενή σου.

Ευχαριστώ για την απάντηση !

Δεν έχω στη διάθεση μου άλλη κάρτα γραφικών..Μια άλλη που είχα παλιότερα έχει χαλάσει..

Οσο για τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν έχω κάποιον εδώ κοντά να με βοηθήσει δίνοντας μου άλλη οθόνη..

Λες να φταίει το καλώδιο DVI ;; Πόσο κάνει ενα τέτοιο καλώδιο ;

Οι μνήμες που πήρες είναι corsair?

Οι μνήμες που είχα προσθέσει κάποια στιγμή πέρυσι είναι οι εξής RAM MUSHKIN 996760 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 800MHZ

και οι παλιότερες που είχα είναι 2 * 1GB Kingston DDR2 PC2-6400 800MHZ

Δημοσ.

Παρε τα καινουρια πραγματα (μητρικη επεξεργαστη μνημη) που ετσι κι αλλιως ειναι ωρα για αλλαγη και χαμενα δεν πανε, και μετα θα ειναι ευκολο να κανεις τις δοκιμες σου με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Οι οθονες με αναλυση 1920Χ1200 δεν πεφτουν σε τιμη γιατι ειναι ειδικη κατηγορια με μικροτερες πωλησεις. Αν θες καλυτερο value for money θα πρεπει να πας σε 1920Χ1080

Δημοσ.

Παρε τα καινουρια πραγματα (μητρικη επεξεργαστη μνημη) που ετσι κι αλλιως ειναι ωρα για αλλαγη και χαμενα δεν πανε, και μετα θα ειναι ευκολο να κανεις τις δοκιμες σου με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων.

Οι οθονες με αναλυση 1920Χ1200 δεν πεφτουν σε τιμη γιατι ειναι ειδικη κατηγορια με μικροτερες πωλησεις. Αν θες καλυτερο value for money θα πρεπει να πας σε 1920Χ1080

Θα περιμένω λίγο μήπως βγει κάτι σε προσφορά από αυτά που μου πρότεινες .. Για την RAM λέω να την πάρω από το you που έχω ξαναπάρει πράμματα και μου έχουνε βγει αξιόπιστα.

-Για την μητρική που μου πρότεινες δεν έχω δοκιμάσει αγορά από τα κατάστηματα που την έχουνε στο skroutz. Μου προτείνεις πιο συγκεκριμένα κάποιο από αυτά ( με εγγύηση να τηρείται και χωρίς έξοδα αποστολής ) ; Βλέπω οτι στο e-shop ( που εχω παρει αρκετές φορές..πράμματα) την έχουνε λίγο τσιμπημένη στα 95 ευρώ απο οτι στα καταστηματα στο Skroutz..Ενώ έχουνε για παράδειγμα μια περίπου με τα ίδια χαρακτηριστικά σε προσφορά ( ΜSI MORTAR απο 109 στα 92, αξίζει ) ..

Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω το chipset B150 τη διαφορά έχει με το Ζ-170 ;

Το CPU που ειναι και το ακριβότερο λέω να το πάρω απο το πλαίσιο..μια που έχει και δωρεαν μεταφορικά , δοσεις και κάποια αξιοπιστία..

ΓΙα την οθόνη ναι καταλαβαίνω . Απλά έχω διαβάσει οτι είναι οτι πρέπει για εργασία αυτές οι οθόνες μιας και κερδίζεις στο πλάτος . Γιατι η αλήθεια ειναι οτι σίγουρα το μήκος είναι χρήσιμο αλλά όταν έχεις να διαβάσεις μήκος κειμένου δε σε βοηθάει τόσο..αυτό..

Υπάρχει αρκετή διαφορά αξίζει τα παραπάνω χρήματα πιστευείς το 16 : 10 στο μεγεθος των 24 ιντσών που με ενδιαφέρει ;

Αν πήγαινα σε μια οθόνη με 1920 * 1080 τι θα μου πρότεινες ;

Τέλος κάτι που με απασχολεί είναι..Πιο πιθανό είναι για το πρόβλημα να φταίει κάτι μέσα στο κουτί μου ή λες να φταίει η οθόνη ; Φοβάμαι λίγο να πάρω τα πράμματα και τελικά να καταλήξω οτι φταίει η οθόνη.. Περισσότερο για το γεγονος πως όλα θέλω να τα πάρω αλλά δε θα θέλα να πιεστώ χρονικά . Γι αυτό τι να προτιμήσω να πάρω πρώτα motherboard - ram - cpu και έπειτα οθόνη ή το αντίστροφο ; ..

Δημοσ.

προσωπικά και εγω είχα παρόμοια προβλήματα με αρκετά format σε παλιό pc με q6600 και εν τέλη έκανα αναβάθμιση σε 1151 socket με I5 6500 και μια απλή mobo (ενω είχα 2χ 4gb ddr3) και ηρέμισα... Δυστυχώς μου χάλασε η κάρτα γραφικών κατά την αλλαγή αλλα τι να κάνουμε. θα έλεγα πάρε πρώτα την μητρική και το cpu καθως οι περισσότερες πιθανότητες ειναι να φταίνε αυτά και οχι κάτι με την οθόνη ;)

• Like 1
Δημοσ.

Για την RAM λέω να την πάρω από το you που έχω ξαναπάρει πράμματα και μου έχουνε βγει αξιόπιστα.

Την RAM δεν την κατασκευαζει το You, απο οπου κι αν την παρεις την ιδια αξιοπιστια θα εχει

Επίσης ήθελα να σε ρωτήσω το chipset B150 τη διαφορά έχει με το Ζ-170

Ολες οι διαφορες μεταξυ των διαφορετικων chipset εδω https://www.pugetsystems.com/labs/articles/Z170-H170-H110-B170-Q150-Q170---What-is-the-Difference-635/

Το CPU που ειναι και το ακριβότερο λέω να το πάρω απο το πλαίσιο..μια που έχει και δωρεαν μεταφορικά , δοσεις και κάποια αξιοπιστία..

Παρε το απο οπου θες αλλα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το σκεπτικο της αξιοπιστιας, τις εγγυησεις τις δινει ο κατασκευαστης οχι το καταστημα, (στο καταστημα πας αλλα ουσιαστικα ο κατασκευαστης ειναι απο πισω και δεν μενεις ποτε ξεκρεμαστος ακομα κι αν κλεισει το καταστημα) ασε που το Πλαισιο δεν φημιζεται για την αξιοπιστια του, δεν ξερω απο που το εχεις βγαλει αυτο το συμπερασμα.

ΓΙα την οθόνη ναι καταλαβαίνω . Απλά έχω διαβάσει οτι είναι οτι πρέπει για εργασία αυτές οι οθόνες μιας και κερδίζεις στο πλάτος . Μηπως θες να πεις σε υψος? Γιατι η αλήθεια ειναι οτι σίγουρα το μήκος είναι χρήσιμο αλλά όταν έχεις να διαβάσεις μήκος κειμένου δε σε βοηθάει τόσο..αυτό..

Υπάρχει αρκετή διαφορά αξίζει τα παραπάνω χρήματα πιστευείς το 16 : 10 στο μεγεθος των 24 ιντσών που με ενδιαφέρει ;

Αν πήγαινα σε μια οθόνη με 1920 * 1080 τι θα μου πρότεινες ;

Αντιστοιχη της U2412 ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/3908645/Dell-P2414H.html [link=https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html]

και αυτη

https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html

αλλα μπορεις να πας και σε φτηνοτερη χωρις να χασεις τιποτα σημαντικο https://www.skroutz.gr/s/8108760/Dell-SE2416H.html 

Τέλος κάτι που με απασχολεί είναι..Πιο πιθανό είναι για το πρόβλημα να φταίει κάτι μέσα στο κουτί μου ή λες να φταίει η οθόνη ; Φοβάμαι λίγο να πάρω τα πράμματα και τελικά να καταλήξω οτι φταίει η οθόνη.. Περισσότερο για το γεγονος πως όλα θέλω να τα πάρω αλλά δε θα θέλα να πιεστώ χρονικά . Γι αυτό τι να προτιμήσω να πάρω πρώτα motherboard - ram - cpu και έπειτα οθόνη ή το αντίστροφο ; ..

Παρε την οθονη σου (η το PC σου, οτι σου ειναι πιο ευκολο) και πηγαινε την σε εναν τεχνικο να την δοκιμασει να δει αν δουλευει. Δεν θα σου κοστισει τιποτα περα απο την βενζινη που θα καψεις για εναν απλο ελεγχο, αν δουλευει η οθονη κανονικα τοτε πας για μητρικη επεξεργαστη και μνημη, αν οχι πας για οθονη

Δημοσ.

Κατα πασα πιθανοτητα μπορει να ειναι και ραμ..εκανες καμια δοκιμη βγαζοντας τις ραμ και να δοκιμασεις με μια ραμ την φορα?

Δημοσ.

@ SpirosZ68

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου !

Διάβασα το άρθρο για τα chip set αλλά δε μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς τις διαφορες και τι ειναι προτιμότερο για μενα για τώρα αλλα και μια Motherboard που θα κρατήσω και στο μελλον . Γιατι δε γνωρίζω κάποιους από τους τεχνικούς όρους που χρησιμοποιεί . Θα πρέπει να το κοιτάξω λίγο καλύτερα..

Για την οθόνη εννοούσα σε ύψος ναι συγγνώμη. Ωραία οπότε θα κοιτάξω μήπως πάρω κάποια από αυτές εφόσον δεν είναι μεγάλη η διαφορά με το 16 : 10 . Αυτή μου κάνει κλικ απο τις παραπάνω  :  Dell UltraSharp U2414H

Δεν εννοούσα οτι την κατασκευάζει το You απλά είναι κατάστημα στο οποίο όταν είχα πρόβλημα ήταν εξυπηρετικοί και επίσης έχει και χαμηλότερες χρεώσεις σε αντικαταβολή και παράδοση από άλλα κατάστηματα. Τα ίδια περίπου και για το πλαίσιο. Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα ποτέ. Και επειδή είμαι σε επαρχία έχω την δυνατότητα εύκολα να βρώ ένα κατάστημα που βρίσκεται σε αλυσιδα και υπάρχει εδώ και κάποια χρόνια..Αλλά οκ  ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του για τα καταστηματα και δεν αφορά και το θεμα..που άνοιξα..Απλά ρώτησα κάποιο από τα άλλα κατάστηματα μπορεί εσυ η κάποιος άλλος να έχει καλή προσωπική εμπειρία κ να δοκιμάσω κ κάποιο άλλο κατάστημα.

Για τον τεχνικό προτιμώ να μην παω .Απλά για να το αφήσεις χωρίς να το δούνε κάν σου ζητάνε 15-20 ευρώ..Και δε νομίζω οτι κάποιος μπορεί έτσι εύκολα να βρει αυτό το προβλημα με ένα λεπτό..Πρέπει να του παω και την οθονη και το κουτί..για να είμαι σίγουρος. Και στο παρελθόν δεν έχω καθόλου καλή εμπειρία με τεχνικούς..Οποτε προτιμώ να δώσω τα χρήματα να πάρω κάτι καινούριο που έτσι και αλλιώς χρειάζομαι..

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι

Κατα πασα πιθανοτητα μπορει να ειναι και ραμ..εκανες καμια δοκιμη βγαζοντας τις ραμ και να δοκιμασεις με μια ραμ την φορα?

Θα πρέπει να το κοιτάξω αυτό πιο επισταμένα είναι η αλήθεια .. Απλά είναι αρκετά σπαστικό και θέλει χρόνο ..Διοτι επειδή καθυστερεί η οθόνη να ανοίξει ( μιλάμε πλεον για μια ώρα και παραπάνω κάνει ) ..Όπότε για κάθε τέτοια δοκιμή θέλει και το ανάλογο περίμενε..

Πάντως έχεις δίκαιο πρέπει να το δώ πριν προβώ σε αγορά μπας και φταίει κάποια απο τις RAM..Αν και αυτό που δε καταλαβαίνω γενικότερα είναι γιατι να μου βγάζει το πρόβλημα μόνο στην αρχή ; Και έπειτα το pc δεν δείχνει να έχει κάποιο θέμα..

Σωστή η επισήμανση που κάνεις πάντως και ευχαριστώ

Δημοσ.

Θα πρέπει να το κοιτάξω αυτό πιο επισταμένα είναι η αλήθεια .. Απλά είναι αρκετά σπαστικό και θέλει χρόνο ..Διοτι επειδή καθυστερεί η οθόνη να ανοίξει ( μιλάμε πλεον για μια ώρα και παραπάνω κάνει ) ..Όπότε για κάθε τέτοια δοκιμή θέλει και το ανάλογο περίμενε..

Πάντως έχεις δίκαιο πρέπει να το δώ πριν προβώ σε αγορά μπας και φταίει κάποια απο τις RAM..Αν και αυτό που δε καταλαβαίνω γενικότερα είναι γιατι να μου βγάζει το πρόβλημα μόνο στην αρχή ; Και έπειτα το pc δεν δείχνει να έχει κάποιο θέμα..

Σωστή η επισήμανση που κάνεις πάντως και ευχαριστώ

Μα αν ειναι η ραμ το θεμα θα το καταλαβεις κατευθειαν που θα μπουταρει κατευθειαν και δεν θα καθυστερει..δεν θελει χρονο..

• Like 1
Δημοσ.

Μα αν ειναι η ραμ το θεμα θα το καταλαβεις κατευθειαν που θα μπουταρει κατευθειαν και δεν θα καθυστερει..δεν θελει χρονο..

Δε νομίζω οτι ειναι η RAM το θέμα..Τουλάχιστον όχι μόνο αυτό..Κάτι παίζει με την motherboard ( μαλλον ? )

Γιατι σήμερα έκανα διάφορες δοκιμές..

Σε κάποια φάση έχω συνδέσει ..τις 2 Mushkin και την 1 Kingston και έχω αφήσει κενή την μια θέση δηλαδή έχω συνδεδεμένες τις τρεις.. Λέω εδώ είμαστε γιατι πάει και μου ανοίγει η οθόνη.. Τον κλείνω πάω να κάνω δεύτερη δοκιμή..τίποτα..Τι το θελα τίποτα ..δεν ανοίγει..

Τώρα για κάποιο λόγο δε μου αναγνωρίζει ούτε το ποντικι..

Ελπίζω απλά να τα έπαιξε στιγμιαία..

Δημοσ.

Πρέπει να δοκιμάσεις με μια μνήμη πάνω και όχι να αφαιρέσεις μια.. Και να τις δοκιμάσεις όλες μια μια χωριστα

Πήγα να το κάνω αντίστροφα.. μπας και έβλεπα οτι φταίει μια..Και γλιτώσω λίγο τα άνοιξε κλείσε..

Μέχρι στιγμής δοκίμασα αφαιρώντας μια απο τις παλιές . Καμια αλλαγή πάλι δηλαδή δεν άνοιγε..

Έπειτα δοκίμασα αφαιρώντας και δεύτερη και κρατώντας τις δυο καινούριες.. πάλι δεν άνοιγε..

Είχα σκοπό να δοκιμάσω και με μια οπως λες..

Αλλα δε βρίσκω το νόημα γιατι έστω οτι δουλεύει με μία μνήμη..τι να το κάνω έτσι ; Αμα δε δουλέψει και με τις 4..Εστω οτι μια εχει δυσλειτουργία..να πάρω καινουριες..;

Θα το πάω για απόσυρση γιατι παιδεύομαι..εδω και καιρό ενα σωρό προβληματα βγάζει...Με αποκορύφωμα πέρυσι που πήρα τον SSD και τις νεες μνήμες και για λίγο καιρό είδα διαφορά..βάζοντας και τα windows 10..Ε μετά από λιγο καιρό άρχισε να κάνει αυτό με την οθόνη..Ισως το λάθος ήταν οτι πήρα τις μνήμες σε ενα παλιο σύστημα..επρεπε να το στειλω για αποσυρση απο περυσι..

Στην αρχή απλα αργούσε 5-10 λεπτα και δε το εκανε πάντα και εκανα πως δε το βλέπω.. Τώρα εχει γίνει καθημερινότητα..πλεον και κανει όλο και περισσότερο..Ούτε σε sleep  δε μπορώ να το βάλω γιατι παλι δεν ανοίγει..

Συγγνωμη που σε κούρασα. Απλά θα μαζέψω τα λεφτά να κάνω την παραγγελια με τα νεα και ελπίζω να ..ηρεμησω μια και καλή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...