Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

i) ποσό γύρω στα 350ευρώ..με φιλοδοξία να με καλύψει η αναβάθμιση σε ορίζοντα 5ετίας+
ii) χρήση κυρίως α)προγραμματισμός ( java,sql,xilinx,matlab κτλ)
                          β)ταινίες - σειρές

γ)ίντερνετ

δ) παιχνίδια λίγα χαλαρά κάνενα manager-fifa..κτλ
iv) Οθόνη ναι πιθανότατα με ένα έξτρα budget 200 ευρώ για αργότερα ..μάλλον ( προτίμηση να είναι 16:10 και 24 )..
v) δε χρειάζομαι περιφερειακά πληκτρολόγιο ποντίκι ηχεία κτλ ..
vi) Προτιμώ από Ελληνικό κατάστημα με εγγύηση κτλ
vii ) θα το συναρμολογήσω μόνος μου.
ix) θα ήθελα το νέο σύστημα να μπορεί να πάρει περαιτέρω αναβαθμίσεις
x) δε θα γινει overclock
2
θα ήθελα να κρατήσω από το υπάρχον σύστημα οπωσδήποτε τους
α)2 σκληρούς ( Kingston V300 480GB , Western Digital 500AAKS )

β)το νέο τροφοδοτικό-Seasonic G-550Watt

γ) την κάρτα γραφικών -AMD RADEON HD6670

δ) και την Οθόνη-SAMSUNG 940BW ( σε πρώτη φάση )
ε) το παλιό μου κουτί αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη.. ( ενα multirama είναι αλλά την κάνει την δουλειά)

Αυτά που πάνε για αλλαγή είναι κυρίως η Motherboard (ASUS P5Q),οι RAM ( 2 * 2 GB , 2*1 GB) , και ο επεξεργαστής αναγκαστικά ( intel core 2  quad 6600 )

σημείωση :  Θα προτιμούσα ο νέος επεξεργαστής να είναι πάλι της Intel με τουλάχιστον 2 πυρήνες και δε θα τον άλλαζα αν δεν είχα το παρακάτω πρόβλημα )
λόγος αναβάθμισης
Ο υπολογιστής ενώ μπαίνει κανονικά στα windows και φορτώνουν..
η οθόνη αργεί να ανάψει γύρω στη μία ώρα ! Και σίγουρα δεν είναι θέμα λογισμικού μια και έχει γίνει
format.. , έχω περάσει driver κάρτας γραφικών και δεν έχω καταφέρει να βρώ τι φταίει.. Οπότε υπολογίζω να είναι κάποια ασυμβατότητα της motherboard..με τον νέο δίσκο..και τις νεές RAM που πρόσθεσα..

Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια..

Δημοσ.

Δηλαδή θέλεις να αλλάξεις motherboard, επεξεργαστή και ram?

Ναι ακριβώς ..μια που αυτά πάνε πακέτο..

Και μελλοντικά την οθόνη ..( αν το πρόβλημα που έγραψα πιο πάνω δε το λύσει η αλλαγή της Motherboard..τότε αναγκαστικά και για οθόνη)..

Δημοσ.

Αν το συστημα δεν ηταν ηδη αρκετα παλιο θα σου ελεγα να ψαξεις να βρεις τι φταιει.
Αλλα οπως και να το κανεις μια αναβαθμιση νομιζω οτι ειναι ωρα να την κανεις.

https://www.skroutz.gr/s/7397741/Asrock-B150M-Pro4.html
https://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html
https://www.skroutz.gr/s/6760871/Kingston-ValueRAM-8GB-DDR4-2133MHz-KVR21N15D8-8.html

• Like 2
Δημοσ.

Αν το συστημα δεν ηταν ηδη αρκετα παλιο θα σου ελεγα να ψαξεις να βρεις τι φταιει.

Αλλα οπως και να το κανεις μια αναβαθμιση νομιζω οτι ειναι ωρα να την κανεις.

https://www.skroutz.gr/s/7397741/Asrock-B150M-Pro4.html

https://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/6760871/Kingston-ValueRAM-8GB-DDR4-2133MHz-KVR21N15D8-8.html

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση ..

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ένα χρόνο περίπου πρόσθεσα τον SSD ( kingston v-300) και άλλαξα δύο μνήμες RAM του 1 GB με δύο νέες των 2 GB..Ενώ αρχικά όλα πήγαινανε πολύ καλά και σκεφτόμουν οτι θα μου παει για 2 χρόνια ακόμα..άρχισαν να δημιουργούνται τα διάφορα θέματα..Αρχικά δε μου έβρισκε τον νέο δίσκο..το BIOS.. όποτε ήθελε..Έπειτα τον έβρισκε και άρχισε να αργεί να ανοίξει η οθονη γύρω στα 30 δευτερόλεπτα..Δοκίμασα και αναβάθμιση στο BIOS..της Motherboard δεν είδα καμία αλλαγή..Σιγά σιγά τα δευτερόλεπτα που αργούσε η οθόνη..έγιναν λεπτά..και το τλευταίο διάστημα έχει φτάσει να κάνει ώρα..

Άλλαξα και τροφοδοτικό έπειτα γιατι έκανε πολύ θόρυβο το παλιό μου και έλεγα μήπως έφταιγε αυτό και δεν έπαιρνε ρεύμα σωστά..Μάταια !

Έχεις καμιά άλλη ιδέα τι μπορεί να φταίει..;

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση που μ έδωσες..

Να σου κάνω δυο ερωτήσεις..

1) αυτή είναι Micro ATX ..είναι απλά μικρότερη στο μέγεθος ;

2) Βλέπω λέει onboard Κάρτα γραφικών θα τρέχει παράλληλα με την παλιά δική μου την AMD RADEON 6670 ;

Δημοσ.

εγω θα ελεγα να δεις την υγεια του δισκου με hdsentinel και μετα να προσπαθησεις να δεις μηπως καποια-ες μνημη-ες εχει-ουν προβλημα και χωρις αυτη παει καλυτερα το μηχανημα

Δημοσ.

εγω θα ελεγα να δεις την υγεια του δισκου με hdsentinel και μετα να προσπαθησεις να δεις μηπως καποια-ες μνημη-ες εχει-ουν προβλημα και χωρις αυτη παει καλυτερα το μηχανημα

είχα δοκιμάσει να δώ την υγεία του δίσκου με δύο προγράμματα. Το ένα είναι το ssd life Pro Και μ έβγαζε οτι είναι excellent .. το άλλο τώρα δε θυμάμαι την ονομασία του αλλά δε μου έβγαζε λάθη..

Αυτό το προγράμμα το οποίο αναφέρεις είναι freeware ; κάνει κάτι αντίστοιχο ;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. ! Θα δοκιμάσω και αυτό που λες με την RAM .. Αλλά η αλήθεια ειναι πως από όταν πρόσθεσα τα 2 παραπάνω GB το σύστημα εν ώρα λειτουργίας πάει κομπλέ και αρκετά γρήγορα..Το πρόβλημα είναι μέχρι να ανοίξει..η άτιμη η οθόνη..( σημερα πχ έκανε σχεδόν δύο ώρες να ανοίξει..η οθόνη ενώ τα windows σε κάποια δευτερόλεπτα..)

Δημοσ.

1) αυτή είναι Micro ATX ..είναι απλά μικρότερη στο μέγεθος ;

2) Βλέπω λέει onboard Κάρτα γραφικών θα τρέχει παράλληλα με την παλιά δική μου την AMD RADEON 6670 ;

Η καρτα ειναι micro ATX

Στα καινουρια συστηματα της intel η καρτα γραφικων δεν ειναι στην μητρικη αλλα στον επεξεργαστη. Η μητρικη εχει απλα τις συνδεσεις.

Θα συνδεσεις την δικια σου καρτα γραφικων (αν δεν ειναι αυτη το προβλημα) και θα δουλευεις με αυτην.

Εχεις επισης την δυνατοτητα να δοκιμασεις με την ενσωματωμενη για να ελεγξεις αν το προβλημα ειναι στην καρτα γραφικων.

Το πρόβλημα είναι μέχρι να ανοίξει..η άτιμη η οθόνη..( σημερα πχ έκανε σχεδόν δύο ώρες να ανοίξει..η οθόνη ενώ τα windows σε κάποια δευτερόλεπτα..)

Πως ξερεις οτι ανοιξαν τα windows σε καποια δευτερολεπτα αν η οθονη εκανε 2 ωρες να ανοιξει? Πως το ειδες αυτο?

Την οθονη την κλεινεις απο τον διακοπτη της? Η κλεινεις τον υπολογιστη και η οθονη περναει σε standby mode?

Εχεις την δυνατοτητα να ελεγξεις τι γινεται με αλλη οθονη? (ακομα και μια τηλεοραση με καποια συνδεση που να ταιριαζει στον υπολογιστη κανει, πχ VGA η HDMI)

Δημοσ.

Η καρτα ειναι micro ATX

Στα καινουρια συστηματα της intel η καρτα γραφικων δεν ειναι στην μητρικη αλλα στον επεξεργαστη. Η μητρικη εχει απλα τις συνδεσεις.

Θα συνδεσεις την δικια σου καρτα γραφικων (αν δεν ειναι αυτη το προβλημα) και θα δουλευεις με αυτην.

Εχεις επισης την δυνατοτητα να δοκιμασεις με την ενσωματωμενη για να ελεγξεις αν το προβλημα ειναι στην καρτα γραφικων.

Πως ξερεις οτι ανοιξαν τα windows σε καποια δευτερολεπτα αν η οθονη εκανε 2 ωρες να ανοιξει? Πως το ειδες αυτο?

Την οθονη την κλεινεις απο τον διακοπτη της? Η κλεινεις τον υπολογιστη και η οθονη περναει σε standby mode?

α ωραία αναφορικά με το πρώτο που λες..Γιατι όντως μπορεί να φταίει και η κάρτα γραφικών..για το πρόβλημα..Οπότε θα φανεί και από εκει !

Γιατι ακούγεται ο ήχος των windows..και μάλιστα μπορώ να πληκτρολογήσω τον κωδικό μου..Αφού για να κερδίσω χρόνο..χωρίς να βλέπω τον πληκτρολογώ και έπειτα περιμένω να ανοίξει..η οθόνη..

edit

Ξέχασα να γράψω πως κλείνω από τον διακόπτη της την οθόνη αφού έχω κάνει τερματισμό προηγούμενως..Οποτε δε το αφήνω να μπει σε standby

edit 2

Δεν έχω άλλη οθόνη ωστε να τσεκάρω αυτό που λες δυστυχώς ! Με την τηλέοραση πως μπορώ να κάνω σύνδεση ; Η τηλέοραση που έχω είναι αρκετά παλιά ( sony 21fq10e) Νομίζω έχει μόνο scart απο πίσω και τίποτα άλλο..

Δημοσ.

Αν εχεις καποια τηλεοραση LCD διαθεσιμη με συνδεση ειτε VGA ειτε HDMI μπορεις να κανεις μια δοκιμη.
Τελικα την οθονη την κλεινεις απο το κουμπι της η την αφηνεις να μπει σε standby κλεινοντας μονο το PC?

Δημοσ.

Μπας και έχει κανά στραβωμένο πιν η mboard ; Θα μπορούσες να παίξεις κάλη μπάλα με 8 GB DDR2 και έναν E5450/X5450/X5460 (20~30€) άμα έβρισκες τη φταίει.

Δημοσ.

Αν εχεις καποια τηλεοραση LCD διαθεσιμη με συνδεση ειτε VGA ειτε HDMI μπορεις να κανεις μια δοκιμη.

Τελικα την οθονη την κλεινεις απο το κουμπι της η την αφηνεις να μπει σε standby κλεινοντας μονο το PC?

Δεν έχω κάποια οθόνη LCD διαθέσιμη..η τηλέοραση είναι παλιά (sony 21fq10e) νομίζω έχει μόνο scart πίσω..

Την οθόνη την κλείνω από το κουμπάκι της εφόσον προηγουμένως έχω κάνει τερματισμό..Και όταν την ανοίγω..πατάω πρώτα το κουμπάκι της και έπειτα ανοίγω το PC..Το περιέργο είναι ότι όταν ανοίξω την οθόνη δεν μένει ανοιχτή ( πριν ανοίξω το pc) αλλά δείχνει να τρεμοπαίζει η ένδειξη της οθόνης που τν δείχνει να είναι σε αναμονη αν δε κάνω λάθος..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε να μην την ξανακλεισεις απο το κουμπι και να την αφηνεις απλα σε standby (να κλεινεις δηλαδη το PC μονο)

Και αρχισε να μαζευεις λεφτα https://www.skroutz.gr/s/4772394/LG-24MB65PM.html
https://www.skroutz.gr/s/360622/Dell-UltraSharp-U2412M.html

Επεξ/σία από SpirosZ68
  • Like 1
Δημοσ.

Ξεκινάς μία μία τις δοκιμές.

Δοκίμάζεις άλλη κάρτα γραφικών αφού πρώτα κάνεις απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας που έχεις τώρα με το DDU σε safe mode.

Δοκιμάζεις άλλο καλώδιο κατά προτίμηση DVI.

Δοκιμάζεις άλλη οθόνη.

ΜΠορείς να βρεις τα παραπάνω από κάπιον φίλο σου ή συηηενή σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...