Προς το περιεχόμενο

H Apple σε συζητήσεις με την Sharp για την παροχή οθονών OLED για τις επόμενες γενιές iPhone

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο λόγος που η apple πάει σε OLED είναι γιατί από το αντίο το Jobs έχει σταματήσει να καινοτομεί και το μόνο που ξέρει πια να κάνει είναι να αναβαθμίζει. Δεν της έχουν μείνει και πολλά άλλα upgrades να κάνει στο iPhone.

Έχω το Note 3 και δεν έχει χάσει καθόλου φωτεινότητα, δεν έχει το παραμικρό screen burn in η καμμένα pixels μετά από 3 χρόνια καθημερινής χρήσης. Η τεχνολογία OLED είναι ποίο ώριμη από ποτέ στον τομέα της κινητής.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παλι κουτοχορτο; Παλι λετε οτι η Apple τα κανει ολα καλα; τα ιδια και τα ιδια  συνεχεια. Περιμενει να ωριμασει η τεχνολογια για να μην εχει προβληματα; Κουνια που σας κουναγε. Κολοσσοι σαν την Apple, δεν κοιτανε το καλο μας. 

http://www.androidauthority.com/amoled-displays-now-cheaper-than-lcd-682080/

Διαβαστε το αρθρο αυτο, που πατε να βγαλετε καλη και χρυση την Apple. Ολα για το χρημα ειναι. 

Για τα προβληματα που λετε για τις oled, δε θα λυθουν ουτε στα επομενα 5 χρονια. Ειναι ομως πια σε πολυ καλα επιπεδα. Το κυριο προβλημα τους ειναι το burn-in. Ευτυχως ομως για ολους, καλυπτεται απο εγγυηση. Μια οθονη, κραταει ανετα 2-3 χρονια τωρα πια. Ποιος κραταει το ιδιο τηλεφωνο 2-3 χρονια ομως στις μερες μας; Κανενας. Δεδομενου οτι το κοινο που αγοραζει το iPhone το αγοραζει καθε χρονο, δε θα απασχολει και πολυ την Apple να αντεχει η συσκευη της να δουλευει αψογα, πανω απο 12-15 μηνες. Τοσο κραταει και η εγγυηση της και αυτο τα λεει τα ολα. Νοιαζεται για αυτους που στον πρωτο μηνα κυκλοφοριας, θα δωσουν το περσινο μοντελο (εχει βγαλει και προγραμμα γι'αυτους) και θα παρουν το νεο. Εμας εδω στο insomnia που ψαχνουμε iPhone σε τιμη ευκαιριας απο τα Lidl, γραμμενους μας εχει. 

Υ.Γ.: Για εσας που λετε οτι τα χρωματα ειναι κορεσμενα (καραμελα πια), υπαρχουν και ποιο ρυθμισεις.

Ο λόγος που η apple πάει σε OLED είναι γιατί από το αντίο το Jobs έχει σταματήσει να καινοτομεί και το μόνο που ξέρει πια να κάνει είναι να αναβαθμίζει. Δεν της έχουν μείνει και πολλά άλλα upgrades να κάνει στο iPhone.

Έχω το Note 3 και δεν έχει χάσει καθόλου φωτεινότητα, δεν έχει το παραμικρό screen burn in η καμμένα pixels μετά από 3 χρόνια καθημερινής χρήσης. Η τεχνολογία OLED είναι ποίο ώριμη από ποτέ στον τομέα της κινητής.

Συμφωνω σε αυτο που λες, αλλα κανε μου μια χαρη. Στο κινητο σου, ανοιξε την εφαρμογη του τηλεφωνου για να κανεις κληση. Πατα *#0*# και στο μενου που θα σου ανοιξει, πατα το BLUE πανω δεξια. Δες την κατεστραμμενη οθονη σου που ειναι ετσι απο το πρωτο 8μηνο, αλλα δεν το παρατηρησες,γιατι υπαρχουν πολλα χρωματα σε λιγες οι ιντσες.

• Like 1

Προφανώς υπάρχει μια τάση απεξάρτησης από τη Samsung αλλά νομίζω ότι η τάση της αυτή απλά θα μειώσει το κόστος και όχι το ρίσκο.

Συμφωνω σε αυτο που λες, αλλα κανε μου μια χαρη. Στο κινητο σου, ανοιξε την εφαρμογη του τηλεφωνου για να κανεις κληση. Πατα *#0*# και στο μενου που θα σου ανοιξει, πατα το BLUE πανω δεξια. Δες την κατεστραμμενη οθονη σου που ειναι ετσι απο το πρωτο 8μηνο, αλλα δεν το παρατηρησες,γιατι υπαρχουν πολλα χρωματα σε λιγες οι ιντσες.

Το έκανα, είναι απολύτως μπλε από άκρη σε άκρη χωρίς την παραμικρή απώλεια :-)

το δοκιμασα κι εγω ,σε note2 ,δεν ξερω και εγω ποσα χρονια το εχω.

η οθονη εχει μια μικρη διαφορα εκει που ειναι η μπαρα ειδοποιησεων στο πανω μερος , που ειναι εκει παντα.

εκει λοιπον ειναι ελαφρως πιο ανοιχτο το χρωμα.

Οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι και λιγο κουραφεξαλα αυτα που ακουγονται .

και σκεψου οτι επρεπε να κανω αυτο για να το δω ,δεν θα το προσεχα ποτε διαφορετικα ,που αυτο ειναι το σημαντικο .

Αυτα για τις oled τα λενε μονο αυτοι που δεν τις εχουν.

Τα χρωματα ,δυνατα ,το φως δυνατο ,το κρασι παλιο κτλ κτλ

Οποιο κινητο και να βαζω διπλα στον παππου το note μου ,η οθονη φαινεται τραγικα λιγη .

Τα χρωματα των samsung ρυθμιζονται εδω και κατι αιωνες ,οποιος δε θελει ζωντανα χρωματα βαζει πιο ζεστη θερμοκρασια ασπρου πχ...

καλα κανει η apple και παει σε oled ,μονο αυτο ειναι που ηταν μεγαλο μειον της ,και πλεον τα bezel .

Αν θέλετε υπερκορεσμένα χρωματα και μπουκωμενα μαύρα πάρτε σαμσ-ουγκ...

Δεν ισχύει, ίσως γινόταν με τις πρώτες γενιές.

Στο color accuracy, και πολλά άλλα σημεία, δεν υπάρχει ανώτερη οθόνη

Και ένα review από πραγματικούς επαγγελματίες στο είδος http://www.displaymate.com/Galaxy_Note7_ShootOut_1.htm

Το έκανα, είναι απολύτως μπλε από άκρη σε άκρη χωρίς την παραμικρή απώλεια :-)

το δοκιμασα κι εγω ,σε note2 ,δεν ξερω και εγω ποσα χρονια το εχω.

η οθονη εχει μια μικρη διαφορα εκει που ειναι η μπαρα ειδοποιησεων στο πανω μερος , που ειναι εκει παντα.

εκει λοιπον ειναι ελαφρως πιο ανοιχτο το χρωμα.

Οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι και λιγο κουραφεξαλα αυτα που ακουγονται .

και σκεψου οτι επρεπε να κανω αυτο για να το δω ,δεν θα το προσεχα ποτε διαφορετικα ,που αυτο ειναι το σημαντικο .

Αυτα για τις oled τα λενε μονο αυτοι που δεν τις εχουν.

Τα χρωματα ,δυνατα ,το φως δυνατο ,το κρασι παλιο κτλ κτλ

Οποιο κινητο και να βαζω διπλα στον παππου το note μου ,η οθονη φαινεται τραγικα λιγη .

Τα χρωματα των samsung ρυθμιζονται εδω και κατι αιωνες ,οποιος δε θελει ζωντανα χρωματα βαζει πιο ζεστη θερμοκρασια ασπρου πχ...

καλα κανει η apple και παει σε oled ,μονο αυτο ειναι που ηταν μεγαλο μειον της ,και πλεον τα bezel .

Δυσκολυομαι να το πιστεψω αλλα δε βρισκω λογο να λετε ψεματα σε κατι τετοιιο. Εμενα ολες οι οθονες σε ολα τα μοντελα (s4, note 3, A7, note 4, s6 edge+ και s7 edge) καθε 6μηνο ηθελαν το burn-in ηταν εμφανες. Ειμαι και απο τους πολυ περιεργους βεβαια και πηγαινα αλλαγη οθονης με το παραμικρο. Μονο το S7 edge αντεξε στους εξι μηνες, αλλα αυτο μου επεσε και εσπασε, οποτε η οθονη ειναι καινουρια τωρα. Οπως και να εχει oled και ξερο ψωμι. 

Ποιος αλλάζει κινητό κάθε χρόνο στις μέρες μας; To 2009 ίσως...

Φιλε μου το 2009 δεν υπηρχε αυτη η "αναγκη"/μοδα. Εγω προσωπικα μεχρι προσφατα ειχα καταντησει να αλλαζω καθε εξαμηνο, για διαφορους λογους, αλλα μιλαω και γενικα για τις τασεις του καιρου. Το 70% αυτων που εχουν τωρα τα νεα μοντελα, μολις βγει το επομενο, θα αναβαθμισουν. Δεδομενο αυτο. Οσοι δεν εχουν τα τωρινα μοντελα, περιμενουν τις αγγελιες πως και πως για μεταχειρισμενα. Μη γελιομαστε. Μπορει να ανηκεις στους λιγους που δεν αλλαζουν τηλεφωνο λες και το κανουν απο "χομπι", αλλα ο κανονας δεν περιοριζεται στην Ελλαδιτσα και το insomnia. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...