Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι εργαζόμενος με μπλοκάκι.

Δυστυχώς τώρα μόλις έμαθα ότι υπάρχει αυτή η υποχρεώση καταχώρησης στοιχείων στο taxis... και ότι πρέπει να δηλώνονται κάθε μήνα τα τιμολόγια.

Δεν τα είχα περάσει ούτε πέρσι ούτε φέτος.

Μπορώ να περάσω και για το 2014; Θα υπάρχει κάποιο πρόστιμο;

Δημοσ.

Νομίζω δεν ισχύει.
Έχει φτιαχτεί η υπηρεσία αλλά δεν έγινε ποτέ υποχρεωτική και νομίζω καταργήθηκε.

Για δες εδώ. https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/28922

Υποχρεωτική ήταν και είναι η ετήσια συγκεντρωτική πελατών - προμηθευτών λέγεται,
για τιμολόγια -πιστωτικά καθαρής αξίας πάνω από 300 ευρώ.

εδώ έχουν και εφαρμογή για τη δημιουργία του σχετικού αρχείου που υποβάλλεται στο taxis.

http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/Services/Epixeiriseis/FreeDownloads/e_kbs2008.html

Για εκπρόθεσμες δηλώσεις δεν ξέρω τι γίνεται.

Δημοσ.

Τα δεδομένα για το 2014 θα τα στείλεις με πρόστιμο (νομίζω 250€). Για το 2015 έχει πάρει παράταση μέχρι την Παρασκευή. Μπες στο taxisnet εκει που λέει για ΚΒΣ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιότερα έστελνα σε άλλο σύστημα τις συγκεντρωτικές. Μετά το καταργήσαν και το ξαναέφτιαξαν και εκεί λίγο έχασα τη μπάλα...

Είχαμε και τις εκκαθαριστικές φπα που καταργήθηκαν.

Ελεος... τα ίδια στοιχεία καταχωρούμε 100 φορές. Χειρόγραφα σε βιβλία, σε περιοδικές δηλώσεις κλπ.

Για το 2015 είμαι τυχερός γιατί πήρε παράταση μέχρι 7/10 και πρόλαβα.

Για το 2014 απότι άκουσα πρόστιμο 100 ευρώ ανά τρίμηνο... δηλαδή σύνολο 400 :(

kfyros: Μάλλον τα λες ανάποδα.

Καταργήθηκε από το 2014 η εφαρμογή που δίνεις για "ετήσια προμηθευτών-πελατών ΚΒΣ" και τώρα υπάρχει η "ΜΥΦ-υπηρεσία καταχώρησης στοιχείων προμηθευτών–πελατών".

Γι' αυτό και εγώ δεν υπέβαλα για 14 και 15... Εμπαινα στην παλιά εφαρμογή εδώ και κάνα χρόνο και δεν μου έδινε κάποια δυνατότητα :unsure: :unsure:

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

χεχ, καλωσηρθατε στον κοσμο της εφορίας... χωρις λογιστή θα πρεπει να γίνεται εσεις οι ιδιοι λογιστές με οτι σημαινει αυτό, διαφορετικά το κοστος των προστιμων ειναι ιδιαιτερως μεγαλο. 

@κφυρος, ελπιζω να μην εχεις δικη σου επιχειρηση που τρεχεις εσυ τα λογιστικα, γιατι θα εχεις μαζεψει ηδη αρκετα χιλιαρικα σε προστιμα. Σου λεω ευθέως πως εχεις μεινει πολυ πισω.  :fear:

@judas, η βρισκεις καποιον φιλο-γνωστο που να τα ξερει καλα ή πας σε λογιστη να στα ξεμπλεξει.

Δημοσ.

Τι να ξεμπλέξω; Τώρα είναι αργά, το λάθος έγινε ήδη. Ρώτησα βέβαια και διόρθωσα ότι πρόλαβα.

Πράγματι γίνεται μεγάλο μπάχαλο με τις αλλαγές στα φορολογικά και προφανώς καλό είναι να έχει κάποιος λογιστή.Το σκέφτομαι ήδη και εγώ.

Το ζήτημα είναι ότι αν θεωρείσαι ελ. επαγγελματίας, χτυπάνε πολύ τις τιμές.

Για 2014 δεν δηλώσα ακόμη. Οταν το δηλώσω θα μπούνε τα πρόστιμα.

Αυτό είναι και το παράλογο. Θα έπρεπε κανονικά το σύστημα να σε ειδοποιεί, γιατί ήδη άλλωστε έχω δηλώσει και έχω πληρώσει το φπα.

Είναι κρίμα πάντως γιατί μπαίνουν έτσι πρόστιμα χωρίς να υπάρχει λόγος.

Αλλωστε έχω ήδη δηλώσει τα ίδια ποσά στις περιοδικές δηλώσεις και έχω πληρώσει ήδη ΦΠΑ. Δεν απέκρυψα τίποτα.

Δημοσ.

Είναι υποχρεωτικό.

Για οδηγίες μπορείς να διαβάσεις:

ΠΟΛ. 1022/7.1.2014 όπως τροποποιήθηκε με την ΠΟΛ 1240/15 και ισχύει, την ΠΟΛ.1078/17.3.2014 και τις οδηγίες στο gsis.

προς το παρόν έχεις φάει 400 ευρώ πρόστιμα, πλέον χαρτοσήμου.

και βάζω στοίχημα και άλλα πολλά που δε γνωρίζεις ακόμα

Δημοσ.

Δεν θα τα δηλώσω ακόμα για το 2014. Βλέποντας και κάνοντας.

Η μηχανοργάνωση του taxis είναι ανέκδοτο πάντως. Κανονικά θα έπρεπε να είχα ειδοποιηθεί ήδη για το λάθος. Περιοδικές δηλώσεις έκανα, ε1, ο προμηθευτής μου δήλωσε τα ίδια στοιχεία... και το πρόστιμο θα το βάλουν μόνο όταν κάνω δήλωση προμηθευτών για το 2014. Λες και δεν μπορούσαν να κάνουν διασταύρωση των στοιχείων.

Ούτε χειροκίνητο να ήταν το σύστημα.

Εν τω μεταξύ στέλνουν κάτι άκυρα "ενημερωτικά" email για άσχετα θέματα... ότι άνοιξε το Ε9...ενώ δεν έχω δηλώσει ποτέ ακίνητα.

Δημοσ.

Τι εννοείς βαρανε; Πόσα σου ζήτησαν και για ποιες υπηρεσίες γιατί εγώ βλέπω ότι δουλεύουμε για ξεροκοματα πολλές φορές

έτσι απο περιέργεια εσύ την δουλειά με πόσα θα την έκανες? :P

Δημοσ.

έτσι απο περιέργεια εσύ την δουλειά με πόσα θα την έκανες? :P

Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Δεν αγοράζεις εμπόρευμα.

Επίσης, προς τον παθών, είσαι μηχανικός;

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψιλο-φτυάρι για να μην ανοίγω νέο θέμα

Πήγα να μπω στην εφαρμογή ΜΥΦ πριν λίγο και μου βγάζει

ΑΦΜ συνδεδεμένου χρήστη: ORA-31223: DBMS_LDAP: δεν επιτρέπεται το άνοιγμα περισσότερων από 63 συνδέσεων LDAP server

Δεν έχετε δικαίωμα χρήσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Για να επιστρέψετε στο κεντρικό μενού πατήστε εδώ

έχετε το ίδιο πρόβλημα ... or is it just me ?

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
16 ώρες πριν, DrLo είπε

Ψιλο-φτυάρι για να μην ανοίγω νέο θέμα

Πήγα να μπω στην εφαρμογή ΜΥΦ πριν λίγο και μου βγάζει

ΑΦΜ συνδεδεμένου χρήστη: ORA-31223: DBMS_LDAP: δεν επιτρέπεται το άνοιγμα περισσότερων από 63 συνδέσεων LDAP server

Δεν έχετε δικαίωμα χρήσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Για να επιστρέψετε στο κεντρικό μενού πατήστε εδώ

έχετε το ίδιο πρόβλημα ... or is it just me ?

το ίδιο

2 ώρες πριν, agamoi-thytai είπε

Θα γίνει ΜΥΦ φέτος ; Κάτι αλλαγές ετοιμάζουν με το mydata.

Δεν μπορεί να επηρεάσει τις φετινές ΜΥΦ (οικονομικό έτος 2019), αφού δεν θα υπάρχουν τα περσινά στοιχεία στο Mydata

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...