Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας τεχνικός υπολογιστων και εγκαταστάτης δικτύων ιντερνετ που κόβει κανονικά απόδειξη ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών μπορεί να κάνει και εγκαταστάσεις ip camera ή cctv απλά να είναι δηλωμένο σαν υπηρεσία στην εφορία ή θέλει ειδική άδεια;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Ή εφορία που κολλάει, σαφώς και θέλεις άδεια

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,124846&_dad=portal&_schema=PORTAL#9

Ξέρω ότι θέλει άδεια πχ μια επιχείριση με ρούχα να της τοποθετήσουν κάμερες από την ασφάλεια.

Αυτό που δεν ξέρω όμως είναι αν εγώ που θα κάνω την εγκατάσταση χρειάζομαι άδεια για να μπορώ να κάνω εγκαταστάσεις.

Δημοσ.

Νίκο άλλα πράγμα ρωτάει. Άδεια εργασίας θέλει και όχι από την ΑΠΔ για την καταγραφή κλπ.

Ναι, από το 2010 οι εγκαταστάτες, μελετητές κλπ, καμερών και οποιοδήποτε συναφών εργασιών με συστήματα ασφαλείας, χρειάζονται άδεια εργασίας Β' κατηγορίας που χορηγείται από την Αστυνομία του τόπου κατοικίας του αιτούντος.

Με νόμο από το 2012, είναι απαραίτητος ο τίτλος επαγγελματικής κατάρτισης και είναι όλοι μόνον σχετικοί για ηλεκτρονικούς και όχι ηλεκτρολόγους.

Δημοσ.

Νίκο άλλα πράγμα ρωτάει. Άδεια εργασίας θέλει και όχι από την ΑΠΔ για την καταγραφή κλπ.

Ναι, από το 2010 οι εγκαταστάτες, μελετητές κλπ, καμερών και οποιοδήποτε συναφών εργασιών με συστήματα ασφαλείας, χρειάζονται άδεια εργασίας Β' κατηγορίας που χορηγείται από την Αστυνομία του τόπου κατοικίας του αιτούντος.

Με νόμο από το 2012, είναι απαραίτητος ο τίτλος επαγγελματικής κατάρτισης και είναι όλοι μόνον σχετικοί για ηλεκτρονικούς και όχι ηλεκτρολόγους.

Ακριβώς αυτό ρωτούσα. Εγώ έχω πτυχίο ΕΠΑΛ "Υποστήριξης συστημάτων, εφαρμογών και δικτύων υπολογιστών" με αυτό μπορώ να βγάλω άδεια στην ασφάλεια;

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό ρωτούσα. Εγώ έχω πτυχίο ΕΠΑΛ "Υποστήριξης συστημάτων, εφαρμογών και δικτύων υπολογιστών" με αυτό μπορώ να βγάλω άδεια στην ασφάλεια;

Ρίξε μια ματιά στο ΦΕΚ που αναφέρονται οι τίτλοι επαγγελματικής κατάρτισης.

Θεωρείται η εγκατάσταση κάμερας ως υπηρεσία security;

Είναι σίγουρο αυτό;

Τυπικά σύμφωνα με τον νόμο οι κάμερες θεωρούνται ως συσκευές συστημάτων ασφαλείας.

Πρόσεξε, οποιοσδήποτε μπορεί να τοποθετήσει κάμερες ειδικά αν μιλάμε για ιδιωτική χρήση. Όμως μόνο αδειοδοτημένοι εγκαταστάτες έχουν το δικαίωμα να το κάνουν επαγγελματικά πιστοποιώντας την εργασία και την σωστή λειτουργία.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Μπορεί εμένα να πιάνουν τα χέρια μου και να γνωρίζω κάποια πράγματα πως να περάσω καλώδια σε μια νέα γραμμή στην οικιακή μου ηλεκτρική εγκατάσταση, δεν μπορώ όμως να το κάνω επαγγελματικά, π.χ. στο σπίτι σου, εκτός κι αν δεν σ' ενδιαφέρει, αλλά και πάλι τυπικά είμαι παράνομος.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παράδειγμα ας πούμε ότι έχω κατάστημα με επισκευές υπολογιστών και εγκαταστάσεις δικτύων και θέλω να κάνω εγκαταστάσεις και κάμερες ip και cctv χρειάζομαι άδεια και που πρέπει να απευθυνθώ;

Δημοσ.

σε λίγο όπως πάει το πράγμα και να χέσεις θα χρειάζεσαι άδεια, πιστοποίηση και δε ξέρω γω τι άλλο...

Δημοσ.

Φυσικά και χρειάζεσαι άδεια, αφού πρόκειται για άλλο πράγμα (συσκευή ασφαλείας) σε σχέση με την επαγγελματική άδεια που ήδη έχεις.

Απλά αν η δεύτερη είναι συναφούς εργασίας (σύμφωνα με τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται στο ΦΕΚ), τότε μπορείς να πάρεις και την πρώτη από την αστυνομία της περιοχής σου.

Δημοσ.

Κάνεις κανονικά εγκατάσταση δεν υπάρχει θέμα, απλά αν πρέπει να εκδόσεις κάποιο πιστοποιητικό ή είναι για σημείο που χρειάζεται αυξημένη ασφάλεια εκεί ίσως χρειαστείς άδεια. Εδώ τα κάνουν αυτά ηλεκτρονικοί και άσχετοι

Δημοσ.

Αυτο που ισχυει στην αγορα αυτη τη στιγμη, ειναι οτι κανεις την εγκατασταση εσυ και αμα χρειαστει ο πελατης καποιο πιστοποιητικο τον παραπεμπεις σε εταιρειες security.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...