Προς το περιεχόμενο

Πώς να κάνω το Time Machine να κάνει backup μια κάρτα SD

Simos805

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω μόνημα συνδεδεμένη μια κάρτα micro SD 128GB στο MacBook Pro μου την οποία την έχω κάνει format σε Mac OS X Extended (Journaled), όμως το Time Machine δεν κάνει αντίγραφο ασφαλείας τα περιεχόμενά της. Τι μπορώ να κάνω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να συνδέσεις εξωτερικό δίσκο ή να πάρεις ένα Time Capsule.

Ναι έχω συνδεδεμένο εξωτερικό δίσκο, και έχω ενεργοποιήσει και ρυθμίσει το time machine να κάνει αντίγραφο του mac σε αυτόν τον δίσκο. Αυτό που θέλω είναι να κάνει αντίγραφο και την κάρτα SD στον εξωτερικό δίσκο.

Η SD σε τι format είναι? Μόνο σε HFS+(Journaled) δουλεύει το TM.

Καλησπέρα, έχω μόνημα συνδεδεμένη μια κάρτα micro SD 128GB στο MacBook Pro μου την οποία την έχω κάνει format σε Mac OS X Extended (Journaled), όμως το Time Machine δεν κάνει αντίγραφο ασφαλείας τα περιεχόμενά της. Τι μπορώ να κάνω?

1. Σύνδεσε τον εξωτερικό δίσκο στο μηχάνημα.

2. Click το εικονίδιο του Time Machine στη menu bar > Open Time Machine Preferences / Options.
3. Στο pop-up “Exclude these items from backups” θα δεις το εικονίδιο του δίσκου. Το επιλέγεις, click το - κάτω αριστερά για να το αφαιρέσεις και Save.

Τα αρχεία του δίσκου θα περιλαμβάνονται από το επόμενο backup και μετά σε ένα φάκελο με την επωνυμία του δίσκου.

Μήπως είναι στα exclude των ρυθμίσεων του Time Machine? Δες System Preferences> Time Machine>options

Ελπίζω να είσαι σε Mavericks or later.

Όχι δεν το έχω στα exclude. Το Sierra τρέχω. Επίσης παρατήρησα ότι στον φάκελο του Time Machine με τα backups υπάρχει η κάρτα SD, αλλά όταν πατάω "Είσοδος στο Time Machine" δεν δείχνει την κάρτα SD παρά μόνο άμα είναι συνδεδεμένη.

1. Σύνδεσε τον εξωτερικό δίσκο στο μηχάνημα.

2. Click το εικονίδιο του Time Machine στη menu bar > Open Time Machine Preferences / Options.
3. Στο pop-up “Exclude these items from backups” θα δεις το εικονίδιο του δίσκου. Το επιλέγεις, click το - κάτω αριστερά για να το αφαιρέσεις και Save.

Τα αρχεία του δίσκου θα περιλαμβάνονται από το επόμενο backup και μετά σε ένα φάκελο με την επωνυμία του δίσκου.

Όπως έγραψα και πιο πάνω, εξ αρχής δεν είχα στα excluded την κάρτα SD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν το έχω στα exclude. Το Sierra τρέχω. Επίσης παρατήρησα ότι στον φάκελο του Time Machine με τα backups υπάρχει η κάρτα SD, αλλά όταν πατάω "Είσοδος στο Time Machine" δεν δείχνει την κάρτα SD παρά μόνο άμα είναι συνδεδεμένη.

Λογικό δεν είναι;

( Στο finder βλέπεις τα backed up αρχεία της κάρτας; )

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1

Όπως έγραψα και πιο πάνω, εξ αρχής δεν είχα στα excluded την κάρτα SD.

Η κάρτα εμφανίζεται εγγενώς στα Excluded. Όταν δε τρέξεις την διαδικασία που ανάφερα, στα backups θα δεις έναν φάκελο με την επώνυμα "NO NAME", ή όπως αλλιώς ονομάζεται η κάρτα.

post-157280-0-31993800-1475696899_thumb.jpg

Λογικό δεν είναι;

( Στο finder βλέπεις τα backed up αρχεία της κάρτας; )

Ναι στον Finder στα backups που είναι στον σκληρό που έχω ορίσει το time machine να κάνει backup υπάρχουν 2 φάκελοι, ο Macintosh HD και η κάρτα SD. Όταν όμως πηγαίνω από το "είσοδος στο time machine" (από την menu bar πάνω) δεν εμφανίζει την SD παρά μόνο άμα είναι συνδεδεμένη.

Άρα αν κατάλαβα καλά το "είσοδος στο time machine" δίχνει μόνο τα backups των συσκευών που είναι εκείνη τη στιγμή συνδεδεμένες?

Η κάρτα εμφανίζεται εγγενώς στα Excluded. Όταν δε τρέξεις την διαδικασία που ανάφερα, στα backups θα δεις έναν φάκελο με την επώνυμα "NO NAME", ή όπως αλλιώς ονομάζεται η κάρτα.

attachicon.gifexclude.jpg

Ναι το έχω τσεκάρει αυτό, δεν είναι στα excluded η κάρτα διότι την είχα αφαιρέσει εξ αρχής από εκεί.

Ναι στον Finder στα backups που είναι στον σκληρό που έχω ορίσει το time machine να κάνει backup υπάρχουν 2 φάκελοι, ο Macintosh HD και η κάρτα SD. Όταν όμως πηγαίνω από το "είσοδος στο time machine" (από την menu bar πάνω) δεν εμφανίζει την SD παρά μόνο άμα είναι συνδεδεμένη.

Άρα αν κατάλαβα καλά το "είσοδος στο time machine" δείχνει μόνο τα backups των συσκευών που είναι εκείνη τη στιγμή συνδεδεμένες?

Ναι, υποτίθεται ότι μπαίνεις στο Time Machine για να κάνεις restore κάποιο αρχείο. Ωραία θα ήταν να είχες κι έναν "offline κατάλογο"  αλλά θέλει κάποιο extra software που να σκανάρει τον δίσκο και να σου φτιάχνει κατάλογο. Κάτι τύπου abemeda αλλά για Mac. Πολλή φασαρία νομίζω χωρίς σοβαρό λόγο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...