Schiffer Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα. Πώς μπορώ να μάθω που καταλήγει η πρίζα της κεραίας μου; Στο σαλόνι του σπιτιού μου έχω μια πρίζα τηλεόρασης που δεν δουλεύει. Θέλω να μάθω σε ποια κεραία συνδέεται και που βρίσκεται ώστε να την επισκευάσω. Όλοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας έχει ο καθένας την δικιά του κεραία. Η οικοδομή είναι 20-30 ετών.Θα τρελαθωωωω :-D
VasKag Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Το πρωτο ευκολο ειναι να πας στην ταρατσα και να δεις αν σε καποια κεραια εχει κοπει το καλωδιο ης.
graphist83 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Πως περιμενεις να ξερουμε και να σου δωσουμε σαφη απαντηση απο τι στιγμη που δεν εχει δει κανεις το σπιτι σου η καποιο σχεδιο, φωτο κτλ. Αν η πριζα ειναι διελεύσεως συνηθως λαμβανει απο καποια αλλη πριζα ειτε δικια σου αν το καλώδιο ειναι ενιαίο για το διαμέρισμα σου η απο καποιο αλλο διαμέρισμα αν κατεβαίνει σε στηλες. Αν ειναι το καλώδιο δικο σου και ειναι η πρώτη τοτε παιρνει απο το κεντρικο συστημα διανομής (splitter, εξοδος ενισχυτη η κεραια απευθείας). Χωρις παρεξηγηση αλλα θεωρω δυσκολο να το φτιαξεις εαν δεν εχεις γνωσεις η τα βασικα εργαλεια. Πχ για να βρεθουν δυο ακρα χρησιμη ειναι μια γεννήτρια τονων. (το πολυμετρο ειναι μεσοβέζικο). Ποσο μαλλον για να βρεθει καποιο κοψιμο η βραχυκύκλωμα. Εκει σου λύνει τα χερια καποιο Time-domain reflectometer αλλα ειναι πανάκριβα. Τα εχουμε μονο για επαγγελματικη χρηση για να πεις οτι κανεις αποσβεση. Εννοειται οτι απο τα πιο απαραιτητα ειναι και ενα πεδιομετρο για να δεις τοσο τα επιπεδα σηματων αλλα και πιοια καλωδια ειναι αυτα που τροφοδοτουν το δικτυο. Αν εισαι τυχερος λυσε την πριζα και δες ενα ειναι ολα τα καλωδια πανω και εαν ο κεντρικος αγωγος της ειναιι πανω. Συνηθως σπαει αυτο.
NikosKallithea Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Aν ο καθε ενας εχει δικο του καλώδιο και κεραια, προφανώς η εσωτερικη καλωδίωση της πολυκατοικίας εχει παραδώσει το πνεύμα της, οποτε βαζεις και εσυ μια κεραια και πετας ενα εξωτερικό καλωδιο μεχρι το διαμέρισμα σου
chipakos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Το πιο πιθανό είναι ο γείτονάς σου στον επάνω όροφο στο σαλόνι του να έκανε μαστοριές και σου ακύρωσε την γραμμή που κατεβαίνει στο δικό σου σαλόνι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα