Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω το "δεν το έχει με τίποτα". Τι είναι, περιορισμένης κινητικότητας ή δεν μπορεί να συλλάβει την ιδέα; Όλα στο μυαλό είναι και όλα μαθαίνονται και συνηθίζονται. Τι είμαστε να πετάμε χιλιάρικα στην πρώτη δυσκολία;

Εδώ φίλη, που όχι μόνο δεν ''το έχει" με τις ταχύτητες, αλλά με την οδήγηση γενικότερα, μια χαρά με manual κυκλοφορεί εδώ και 5 χρόνια.

Έχει αλλάξει και 2 αυτοκίνητα κιόλας (Yaris ΙΙ fl - C3 fl). Παρ' όλο που ξεκινάει πάντα σαν Σουμάχερ (γιατί φοβάται μη σβήσει) και ακόμα και σε Αττική Οδό δεν βάζει πάνω από 4η σχέση (στην πόλη μέχρι 3η - το Yaris είχε και 6 πανάθεμά την), μια χαρά τη δουλειά της κάνει. Την επαινώ που δεν το παράτησε για να ψάξει για "κάνα αυτόματο". :-)

Το να φοβασαι κατι ή να μην τα καταφέρνεις δεν σημαινει ότι εισαι περιορισμένης κινητηκοτητας . Το ότι μπορει να σου συμβει κατι είναι και θεμα τυχης και κατά ποσο μπορουν οι αλλοι να αντιδρασουν σε δικο σου σφαλμα ή εσυ σε δικο τους .

Στην οδηγηση μερικες φορες τα σφαλματα είναι ανεπανόρθωτα και αυτό θελω να αποφυγω..

• Like 1
  • Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιάννη εχουμε μιλήσει τόσες φορές , και με όλο το σεβασμό μιας που κι εγώ ειμαι νέα κοπέλα, θα σου πω το εξής.

Αρχικά είχα ανασφάλεια στην οδήγηση , στο να παρω μόνη μου το αμάξι. Οδηγούσα απο τα μαθήματα ακόμα, πολύ καλα, αλλα φοβόμουν να το παρω μόνη μου.

Ήθελα κάποιον μαζί μου σε περίπτωση που δε μπορω να ξεπάρκαρω απο κάπου, που μου τύχει κατι στο δρόμο και αλλα τέτοια χαζά.

Όποτε ήμουν σε φάση που ενώ είχα αμάξι χρησιμοποιούσα τα μέσα.

Ε καποια στιγμή εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου, ένιωσα ηλίθια που όλοι μου οι φίλοι οδηγούσαν κι εγώ φοβόμουν. Απλά το πήρα απόφαση, εκανα τη πρώτη κινηση, και τέλος.

Ναι κάποιες φορές όταν δεν ήμουν σίγουρη για τη θέση, έβγαινα απο το αμάξι και κοιτούσα ποςο χώρο έχω πίσω. Ε και; Μια χαρά το βόλευα δεν είπαν οι γονείς μου ποτέ να μου βάλουν αισθητήρες. Προσαρμόστηκα όπως προσαρμοζόμαστε όλοι

Αν δε θεωρείς ασφαλές το να οδηγεί η κόρη σου έτσι , τότε ας μην οδηγεί μέχρι να μάθει! Δεν ειναι λύση να πετάξεις χρήματα... Σήμερα θέλει αυτόματο, αυριο θα θέλει κάμερα οπισθοπορείας κλπ κλπ.

Θεωρώ απαραίτητο να ξέρει κάποιος να οδηγεί αμάξι με ταχύτητες , οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να χρειαστεί, κι άσε αυτούς που λένε για ταξί και λεωφορεία. Ναι θα σαι μια εκδρομή ας πουμε , θα πρέπει να οδηγηςεις Εσυ, και θα ψάχνεις ταξί :P

Κι αυτο που λες Γιάννη μου ας μάθει να στέκεται και μετά μαθαίνει και μηχανικό... Δε παίζει να γίνει ποτέ, μετά θα σου λεει γιατί να ζοριστώ αφού μια χαρά ειμαι έτσι -και θα χει και δίκιο σ εκεινη τη φάση.

Δε ξερω, έχω δει κι απο τους γονείς μου, σε προσπάθειες τους να τα παρέχουν ολα, τελικά κάνουν κακό παρα καλο.

Εγώ θα έλεγα αυτο ειναι , αν σ αρέσει. Εδώ έχω παιδιά γνωστά που μάθανε σε χρέπια και μαούνες, το να θέλει κάποιος αυτόματο πρώτο αμάξι μου φαίνεται τρομερά υπερβολικό.

Με κάθε καλή διάθεση....

• Like 3
Δημοσ.

Μαργαριτα πολλα πραγματα είναι και θεμα χαρακτήρα και τα πιο πολλα διληματα τα ξεπερναει ο καθενας αλλα κατά την προσωπικη μου γνωμη υπαρχουν και καποια αξεπερασστα .

Η μικρη είναι πιο δυνατη πιο επιμελης και πιο αποφασιστηκη από τα δυο μεγαλα αλλα στο θεμα αυτό εχει πρόβλημα . Φυσικα κι εγω θα ηθελα να μαθει με μηχανικο αλλα λεω να κανω την παραχωρηση .

Η μεγαλη οδηγουσε 8 χρονια αυτοματο αλλα πριν 3 χρονια επειδή της αρεσε συγεκριμενο αυτοκινητο που δεν υπηρχε σε αυτοματο με λιγη προσπαθεια τα καταφερε .

Με την μικρη θελω να νοιωσει η ιδια μια καπια πιο μεγαλη ασφαλεια να σταθει στον δρομο και να μην υπαρχει από κατω ένα αμαξι που καθεται και αν πιεστει να το οδηγησει μπορει να εχουμε ανεπανορθωτη ζημια .

Οσο για τους αισθητήρες κι εγω εχω στο αμαξι μου και δεν το θεωρω υποτημιτικο .

• Like 3
Δημοσ.

Δε το είπα σαν υποτιμητικό! Απλά σαν ενα παράδειγμα ότι μ άφησαν να μάθω ως έχει και δεν έκαναν καποια βελτίωση στο θεμα που είχα πρόβλημα, εκεί πήγαινε. Κι εγώ έχω στο golf και τους εκτιμώ ιδιαιτέρως

• Like 1
Δημοσ.

Δε το είπα σαν υποτιμητικό! Απλά σαν ενα παράδειγμα ότι μ άφησαν να μάθω ως έχει και δεν έκαναν καποια βελτίωση στο θεμα που είχα πρόβλημα, εκεί πήγαινε. Κι εγώ έχω στο golf και τους εκτιμώ ιδιαιτέρως

Ποσο μαλλον στο Honda CRV μου που είναι και 4,65 μηκος !!!

Μιας και το ανεφερα προ ημερωn της το εδωσα για 3-4χλμ και επιεδη είναι αυτοματο το πηγε μια χαρα χωrις να εχει ξανα οδηγησει αυτοματο , σε σχεση με το ...μισο Aygo.

Δημοσ.

Γιάννη δε ξερω τι μήκος έχουν συνήθως τα station , αλλα σκέψου ο πρώην μου ολα τα χρονια με station εταιρικά, χωρίς αισθητήρες!! Ενα Passat station πχ δε νομίζω να χει λιγότερο μήκος. Άσε αυτον τον παραδεχόμουν άπειρα στο παρκάρισμα, τη πήγαινε τη μαούνα σα smart

Εγώ πάλι, ήθελα να βάλω και κάμερα για τη περίπτωση που χω κανα μηχανάκι πίσω σε μικρό χώρο, αλλα το σκέφτηκα αργά και δεν έμπαινε πια.

Δημοσ.

Κατι ακομα γιατι αναφερθηκε το οικονομικο θεμα ότι θα με επιβαρυνει...

Ότι διαφορα προκυψει θα την πληρωσει η  ιδια γιατι παρολο που πριν λιγες μερες εκλεισε τα 19 από τον Μαϊο δουλευει και τελειωσε και τα δυο πρωτα εξαμηνα στο Παντειο περνωντας τα 9 από τα 10 μαθηματα των δυο εξαμηνων και με καλους βαθμούς που εγω σαν φοιτητης δεν ειχα δει ουτε στον υπνο μου

To παρκάρισμα είναι και θεμα ταλεντου...Η μεγαλη μου παρκαρει το δικο μου πιο καλα από μενα...Ο γιος μου όχι...

Δημοσ.

Γιατι κύριοι είστε τοσο αρνητικοί στο αυτόματο αμάξι? Ακομα και σε αυτο το θεμα σαν χώρα είμαστε πολύ πίσω!!!

Ο άλλος λεει σαν επιχείρημα οτι το αυτόματο ειναι μπελάς και οτι δεν θα μπορει να νοικιάσει στις διακοπές της, γιατι μπορεί ετσι και μπορει αλλοιος. Μα ειναι δυνατόν.

Γιαννη παρε στο κορίτσι σου αυτόματο και μην φοβάσαι τιποτα. Η άποψη και αν κάποια μερα, κάποτε, (μπορεί και ποτέ) βρεθεί σε ωρα ανάγκης? ε αν ειναι μια φορα και τοσο αναγκη ας πάρει ταξί. 

Εχω στην κατοχή μου αυτοματο αυτοκίνητο (το δευτερο) και αν ξανα αγόραζα παλι αυτοματο θα έπαιρνα.

Θυμήθηκα ένα σχόλιο από ένα παιδί από την Κροατία σε ένα Φορουμ.

Όλος ο κόσμος = Αυτόματο

Βαλκάνια = Χειροκίνητο

Επίσης θυμάμαι και ένα πολύ ωραίο σχόλιο από έναν Έλληνα σε ένα φορουμ.

Το να οδηγάς αμάξι χειροκίνητο ενώ υπάρχουν Αυτόματα είναι σαν να προσπαθείς να ανάψεις φωτιά με πέτρες ενώ έχει ανακαλυφθεί ο αναπτήρας.

Η αλήθεια είναι ότι τα αυτόματα δεν έχουν λόγο ύπαρξης και ίσως έπρεπε να απαγορευτούν δια νόμου.

Υπάρχει σοβαρός λόγος για να θέλει κάποιος χειροκίνητο; 

Οι περισσότεροι θέλουν χειροκίνητο για να χτυπάν ταχύτητες και να τρέχουν σαν τρελοί.

Επίσης το ότι νιώθεις ότι δεν παίρνεις μέρος στην οδήγηση (συχνή δικαιολογία) δεν είναι λόγος.

Ειναι ένα εργαλείο για να σε πάει από το σημείο Α στο σημείο Β. Αυτό πρέπει να γίνεται με ασφάλεια.

-Sorry για το Οφ τοπικ, απλά ήθελα να το θίξω γιατί συμφωνώ ότι και σε αυτό είμαστε πίσω σαν χώρα.-

• Like 2
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί sony και καλά πρέπει να ξέρει να οδηγά και με συμπλέκτη κτλ κτλ... Την δουλειά της θέλει να κάνει η κοπέλα, και το όχημά που την βολεύει είναι ένα αυτόματο. 

Δεν θα πάει κανα Σ/Κ σε track day να βγάλει γούστα....

Τώρα για το ΑΝ θα τύχει κάτι τόσο επείγον σε χειροκίνητο, ε τότε κουτσά στραβά θα το πάει το αμάξι αν είναι ανάγκη.

Κι εγώ 20 χρόνια με συμπλέκτη ήμουν, και ένα χρόνο τώρα που πήρα αυτόματο απο σπόντα, το έχω καταευχαριστηθεί. Για μέσα στην πόλη πραγματικά είναι απόλαυση! Στην αρχή μόνο με ξένισε που δεν μπορούσα να φρενάρω και με μοτέρ, αλλά το συνήθισα πολύ γρήγορα.

Το μόνο μειον του είναι οτι απλά είναι άλλος ένας μηχανισμός που μπορεί να χαλάσει και δυστηχώς κοστίζει πολύ η επισκευή του.

Το λογικό θα ήταν τα αυτόματα να κυριαρχούσαν στην αγορά, καθώς το μηχανικό σου δίνει πιο πολύ έλεγχο σε σπορ/ανύσηχες καταστάσεις. Ας πούμε η μηχανή μου δεν θα μου άρεσε να είναι αυτόματη, απεναντίας με το scooter μου.

• Like 3
Δημοσ.

Το μόνο μειον του είναι οτι απλά είναι άλλος ένας μηχανισμός που μπορεί να χαλάσει και δυστηχώς κοστίζει πολύ η επισκευή του.

Δεν έχει χαλάσει ποτέ αυτόματο κιβώτιο σε όσα αυτόματα είχαμε ως οικογένεια. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε μέχρι και Audi 80 1.6 του 1986 το οποίο δεν χρειάστηκε ποτέ τίποτα στο κιβώτιό του.

Το μοναδικό πρόβλημα που είχαμε ήταν σε ολοκαίνουργια C180 της οποίας καταστράφηκε το αυτόματο σασμάν στο χρόνο επάνω, πήγαν να μας πουν ότι είναι αναλώσιμο και στο τέλος το άλλαξαν με δικά τους έξοδα, βάζοντάς μας να πληρώσουμε μόνο τα εργατικά (σημαντικό ποσό).

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί sony και καλά πρέπει να ξέρει να οδηγά και με συμπλέκτη κτλ κτλ... 

Γιατί αλλιώς είναι τετραπληγικός και οι υπόλοιποι είμαστε οδηγοί της F1,τι δεν καταλαβαίνεις... :rolleyes:

Δημοσ.

@brit αν σου βγαλει προβλημα ομως το αυτοματο πας σε σοβαρο ποσό +οτι ειναι πιο ακριβο σαν κοστος αποκτησης+ οτι καιει περισσοτερο.

Σιγουρα ειναι ευκολια αλλα για τους περισσοτερους οχι τοσο σημαντικη σε σχεση με τα κοστη αποκτησης και συντηρησης.

Για μενα τρελη ευκολια ειναι το auto hold. Οταν βεβαια στις διακοπες νοικιασα panda, ειχα εννοια μην αφαιρεθω και ξεχαστω.

Δημοσ.

To μόνο μείον είναι το κόστος απόκτησης,τίποτα άλλο.

Ετσι ακριβως αλλα δεν ειναι τοσο μεγαλο οσο παλια . Γυρω στα 1000 ευρω εινια για ενα μεσο αμαξι .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...