Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλά οταν έχεις ένα σπιτονοικοκύρη ο οποίος του ξίνισε το οτι έβαλα το πιατο της νόβα στο μπαλκόνι, γιατι λεει του χαλάει την αισθητική, φαντάσου τι θα γίνει αν δει 1 καλώδιο να κρέμεται και να διαπιστώσει οτι υπαρχουν και τρύπες στον τοιχο. Δεν θα φαινονται μεν, αλλα η περιέργεια δεν έχει όρια..

Να του πεις να πάει να... ασπρίσει. Είναι σπίτι σου, όχι σπίτι του. Έχεις δικαίωμα να κάνεις ό,τι γουστάρεις (εκτός από δομικές παρεμβάσεις). Φυσικά, έχεις και την υποχρέωση να το ξανακάνεις όπως ήταν όταν φύγεις. Αλλά όσο μένεις εκεί και είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου, είσαι ελεύθερος να το κάνεις... σουρωτήρι.

Εάν έχετε καλές σχέσεις με την κοπέλα και θέλεις να την εξυπηρετήσεις, κάντο. Εάν θέλεις να το κάνεις για να έχεις ελπίδα για φίκι - φίκι μην το κάνεις. Χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα για 'το γλυκούλι το παιδί που μου 'δωσε τσάμπα ίντερνετ ώχου το μωλέ μωλέ'. Πιο εύκολα βάζεις γκολ εάν δεν της κάνεις τη χάρη (τουλάχιστον όχι από πριν) εάν αυτός είναι ο σκοπός σου.

:P

• Like 1
Δημοσ.

Εάν έχετε καλές σχέσεις με την κοπέλα και θέλεις να την εξυπηρετήσεις, κάντο. Εάν θέλεις να το κάνεις για να έχεις ελπίδα για φίκι - φίκι μην το κάνεις. Χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα για 'το γλυκούλι το παιδί που μου 'δωσε τσάμπα ίντερνετ ώχου το μωλέ μωλέ'. Πιο εύκολα βάζεις γκολ εάν δεν της κάνεις τη χάρη (τουλάχιστον όχι από πριν) εάν αυτός είναι ο σκοπός σου.

:P

Δεν ηθελα να το γραψω και ευτυχως το εκανες εσυ.

Δημοσ.

τι κανει ο ανθρωπος για να γα............

Περα απο την πλακα και το πειραγμα λογο αντιθετου φυλου ειναι ενα προβλημα οταν νοικιαζεις.

Επισης η πραξη που αν γινει σωστα θα αφησει τους απογονους σου σε αυτο τον πλανητη ειναι ισως η κινητηρια δυναμη ΚΑΙ στην τεχνολογια. :D

Δημοσ.

Περα απο την πλακα και το πειραγμα λογο αντιθετου φυλου ειναι ενα προβλημα οταν νοικιαζεις.

Επισης η πραξη που αν γινει σωστα θα αφησει τους απογονους σου σε αυτο τον πλανητη ειναι ισως η κινητηρια δυναμη ΚΑΙ στην τεχνολογια. :D

Λοιπον επειδη με συγκινήσατε, θα κανω την αποπειρα του καλωδιου. Απλα το προβλημα ειναι πρακτικο. Δηλαδη. Το ρουτερ σπιτι μου ειναι στο σαλονι, ενώ το καλώδιο πρέπει να φύγει απο το μπαλκόνι του δωματιου μου. Πραγμα το οποιο σημαινει, οτι δεν μπορει μεσα στο σπιτι απλά να απλώνεται ενα καλώδιο για 5-6 μετρα. Οπότε όπως το σκεφτηκα, παιρνω (παιρνει η άλλη δηλαδη) ένα repeater με εξοδο utp, το κοτσαρω στο δωμάτιο, το συνδεω με το ασυρματο και του κουμπωνω το καλωδιο πανω, το οποίο πέφτει για καμια 12αρια μετρα απο το μπαλκόνι κάτω, και μπαινει μεσα στο σπιτι της κοπελας στο οποιο κουμπώνει παλι πανω σε ενα ιδιο repeater και την καναμε την δουλεια! 

υγ. Το μηχανακι που λεω να αγορασω ειναι κατι απλό και οικονομικο, ισως Link.png Site: αυτο

Δημοσ.

Λοιπον επειδη με συγκινήσατε, θα κανω την αποπειρα του καλωδιου. Απλα το προβλημα ειναι πρακτικο. Δηλαδη. Το ρουτερ σπιτι μου ειναι στο σαλονι, ενώ το καλώδιο πρέπει να φύγει απο το μπαλκόνι του δωματιου μου. Πραγμα το οποιο σημαινει, οτι δεν μπορει μεσα στο σπιτι απλά να απλώνεται ενα καλώδιο για 5-6 μετρα. Οπότε όπως το σκεφτηκα, παιρνω (παιρνει η άλλη δηλαδη) ένα repeater με εξοδο utp, το κοτσαρω στο δωμάτιο, το συνδεω με το ασυρματο και του κουμπωνω το καλωδιο πανω, το οποίο πέφτει για καμια 12αρια μετρα απο το μπαλκόνι κάτω, και μπαινει μεσα στο σπιτι της κοπελας στο οποιο κουμπώνει παλι πανω σε ενα ιδιο repeater και την καναμε την δουλεια! 

υγ. Το μηχανακι που λεω να αγορασω ειναι κατι απλό και οικονομικο, ισως Link.png Site: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/Turbo-X-Wireless-N-300Mbps-Repeater-WLR-302-WS-WN560N.htm">αυτο

Μην αγχωνεσαι. Μεχρι και 100 μετρα utp δεν εχεις προβλημα. Αν δεν θελεις να τρυπησεις μέσα στο σπίτι σου για να βαλεις τσερκια περιμετρικα του τοιχου, μπορεις και με ενα πιστολι σιλικόνης να στερεωσεις το καλωδιο.

Αν σου εχει ξεμεινει κανενα παλιο ρουτερ δεν χρειάζεται να αγορασεις κατι. Απλα χρησιμοποιεις εκεινο. Τελος παρε για το εξωτερικο του σπιτιου πλαστικο σωληνα και περασε απο εκει το καλωδιο. Στερεωσε το με μερικα τσερκια και εισαι κομπλε.

Καλη τυχη ;)

Δημοσ.

πως θα βγαλω το καλωδιο απο το σπιτι αν δεν κανω τρυπα στον τοιχο? το προβλημα μου δεν ειναι να τρυπησω μεσα στο σπιτι, αλλα πως θα βγαλω το καλωδιο απο το σπιτι για να πεσει απο το μπαλκονι. Επισης, μιας και το ανεφερες, και μπραβο σου δηλαδη. Εχω κατι παλια ρουτερακια της φορθνετ, ενα Thomson tg585v7 και ενα zte. μπορω αυτα να τα χρησιμοποιησω χωρις να δωσω εισοδο ιντερνετ απο τη γραμμη του τηλεφωνου? 

Δημοσ.

πως θα βγαλω το καλωδιο απο το σπιτι αν δεν κανω τρυπα στον τοιχο? το προβλημα μου δεν ειναι να τρυπησω μεσα στο σπιτι, αλλα πως θα βγαλω το καλωδιο απο το σπιτι για να πεσει απο το μπαλκονι. Επισης, μιας και το ανεφερες, και μπραβο σου δηλαδη. Εχω κατι παλια ρουτερακια της φορθνετ, ενα Thomson tg585v7 και ενα zte. μπορω αυτα να τα χρησιμοποιησω χωρις να δωσω εισοδο ιντερνετ απο τη γραμμη του τηλεφωνου?

Δυο τρυπες θα χρειαστεις. Μια στον τοιχο σου και μια στον τοιχο της. Απο εκει και περα τιποτα αλλο.

Για το θεμα του router. Απλα απενεργοποιησε το DHCP στο router που θα βαλεις στην κοπελα και εισαι οκ. Κοτσαρεις το καλωδιο απο εσενα και συνδεεται στο wifi και παιρνει dhcp απο εσενα.

Edit: Sorry εχω πιει μερικα whiskey. Πρεπει να δωσεις και IP στο παλαιο router που να συμφωνει με τις ΙP που εχεις στο δικο σου δικτυο.

Δημοσ.

Οχι δεν με καταλαβες. Το λοιπον.

Εχω το ρουτερ (αυτο το απαισιο 585ν7) το οποιο ειναι μη προσβασιμο για καλωδιο. Το ξεχναμε.

Οποτε εγω για να στειλω το καλωδιο κατω, πρεπει με καποιον τροπο να παρω ιντερνετ σε μια άλλη συσκευη. Προφανώς ασύρματα, οποτε μιλαμε για repeater. 

Η ερώτηση μου ειναι η εξής: εχω ενα 585ν7 και ενα zte περισσευάμενα, απο αυτα που δινει η 4νετ, μπορει καποιο απο αυτά να παιξει σαν repeater/ap-client? Μπας και γλιτώσω λεφτα αλλα δεν το βλεπω. Γιατι απο οτι διαβαζω σε διαφορα ποστ, τα modem/router που δινουν οι εταιριες, μπορουν να δουλεψουν μονο ως bridge, με ενσυρματη συνδεση και οχι με ασυρματη (οπως θελω εγω στην περιπτωση μου)

Δημοσ.

Οκ τωρα καταλαβα.. Με το ZTE εχεις ελπιδες. Εχω δουλεψει ZTE (ασπρο σαν αυγο, μικρουλικο) στο σπιτι του γαμπρου μου σαν repeater.

Για να μην κανεις τζαμπα κοπο, απενεργοποιησε το dhcp στο Zte, συνδεσε utp καλωδιο, δωσε στατικη και προσπαθησε να συνδεθεις στο wifi απο καποια συσκευη. Αν δεις internet εισαι οκ

Δημοσ.

δηλαδη το zte εχει επιλογη για repeater? καλο αυτο. Οποτε μου προτεινεις να κανω δοκιμη να δω αν παιρνει ιντερνετ με Utp, και αν παιρνει και δινει, το ιδιο θα κανει κ αν το συνδεσω με ασυρματο, σωστα? Αμην, μπας και γλιτωσουμε κανα 20αρικο..  :-D  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Το like μου προς απαντηση σου.

Εννοειται οτι πρωτα θα κανεις δοκιμη στο σπιτι σου. Αν συνδεθεις οκ τοτε το κατεβασεις κατω.

Φιλτατε πρεπει να ειναι τρελο μωρο η γειτόνισσα.. :)

Δημοσ.

Ειναι ρε φιλε, αλλα μου αρεσει κι εμενα να ψαχνομαι και να ασχολουμαι γι αυτο προσπαθω να δω τι γινεται πως κτλπ..

Δημοσ.

Αν έχεις κουφώματα αλουμινίου(λευκά) απλά πέρασε το καλώδιο από την πόρτα/παράθυρο. Τα περισσότερα έχουνε λάστιχο περιμετρικά για να υπάρχουνε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Το λάστιχο είναι 3-5mm περίπου, οπότε δεν υπάρχει φόβος να σου κόψει το καλώδιο με το πρώτο κλείσιμο του κουφώματος. 

Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά αφού δεν θέλεις να τρυπήσεις μπορείς να το δοκιμάσεις.Αν χρησιμοποιείς συχνά το κούφωμα(άνοιξε/κλείσε) το πιο πιθανό είναι με τον καιρό να στο πληγώσει ή να στο κόψει.

Δημοσ.

Λοιπόν το καλώδιο μπορείς να το βγάλεις από το σπίτι χωρίς τρύπες άμα έχει εξαρισμό το περνάς από εκεί ή από την τρύπα του αποροφητήρα άμα χωράει ίσα ίσα

Η άμα έχετε κανά φωταγωγό απλα΄τα πράγματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...