Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομαδα.

Εψαξα στο φορουμ για το ζητημα μου, ειδα αρκετες παραπλησιες απαντησεις, αλλα 100% απαντηση δεν πηρα.

Μενω σε μια πολυκατοικια, στον 2ο οροφο, και στο υπογειο μενει μια κοπελα (καλο). Το σπιτι της δεν εχει ουτε ιντερνετ, ουτε καποιο σημα απο γειτονικο δικτυο, ουτε καν σημα στο κινητο. (καταγώγι κανονικό). Ψαχνω τον ποιο απλό και ίσως οικονομικό τρόπο, ώστε να στείλω το ιντερνετ κατω. 
Μου ειχε καρφωθεί η ιδέα των powerlines, γιατι με τις λιγες γνώσεις που έχω, νόμιζα οτι κάθε πολυκατοικία χρησιμοποιεί τις ίδιες 3 φάσεις, επομένως αν εβαζα το Powerline σε μια πριζα στην Χ φαση σπιτι μου, οταν συνδέσω το αλλο μισο του Powerline στο σπίτι της κοπέλας σε μία πρίζα που χρησιμοποιεί την ίδια Χ φάση θα έχω αποτέλεσμα. Αλλα δε εχω καταλαβει αν ισχύει.

Μετά σκέφτηκα να βάλω στην βεράντα που είναι στη μερια πανω απο το σπίτι της (εχω το ρουτερακι μακριά απο εκει) ένα bridge, απο το οποίο θα στέλνω ένα καλώδιο utp εξωτερικό μέχρι κάτω. Αλλα δεν ξέρω τι απώλεια θα έχω κτλπ. 

Οπτική επαφή δεν υπάρχει για να μπεί κεραία ή κάποιο άλλο wireless μηχανάκι. 

Εχουμε καμία ιδέα μπας και κάνουμε δουλειά? 

(και όλα αυτά γιατι πολυ απλα η Cyta δεν υποστηρίζει ακόμα στην περιοχή το 1play με 17 ευρώ το μήνα..) 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η λυση ειναι μια, καλωδιο

Ειναι μια λύση ναι, αλλα περιλαμβάνει κάποια πρακτικά θέματα τα οποία κοιτάω πως να αποφύγω, όπως τρύπες στον τοίχο ή ανοιχτές πορτες για να περνάει το καλώδιο..

Δημοσ.

καταρχας θα δεις απο που μπορεις να κατεβασεις καλωδιο απο το μπαλκονι σου πχ

μετα κοιτας πως θα μπει το καλωδιο μεσα στο διαμερισμα της κοπελλας

το πως θα ακοιξεις μια μικρη τρυπα πανω απο τη σοβατοπι του τοιχου πιστευω να  ειναι ευκολο

μεσα στο δικο σου διαμερισμα υπαρχουν παρα πολλες λυσεις για να αποφυγεις πορτες ανοιχτες και τρυπες

οποτε ξεκινα να κανεις ενα σχεδιο γιατι το κυριωτερο ειναι να πας καλωδιο κατω πρωτα ...απωλειες  ελαχιστες

Δημοσ.

Η τρυπα στον τοιχο με αυτον τον σπιτονοικοκυρη θελω να ειναι η τελευταια μου λυση. Αλλα πραγματικα θελω καποιος να μου εξηγησει τι παιζει με τα Powerlines. Το να το κατεβασω με καλωδιο κατω ειναι μπακαλοδουλεια, και ΜΟΝΟ αν δεν υπαρχει αλλη λυση, αναλογα την τιμη βεβαια

Δημοσ.

Τα Powerlines δεν δουλεύουν σε διαφορετικούς μετρητές της δεη

Εχω διαβάσει οτι υπαρχουν powerlines τα οποια δουλευουν σε ξεχωριστα ρολογια πολυκατοικιας..

Δημοσ.

Η τρυπα στον τοιχο με αυτον τον σπιτονοικοκυρη θελω να ειναι η τελευταια μου λυση. Αλλα πραγματικα θελω καποιος να μου εξηγησει τι παιζει με τα Powerlines. Το να το κατεβασω με καλωδιο κατω ειναι μπακαλοδουλεια, και ΜΟΝΟ αν δεν υπαρχει αλλη λυση, αναλογα την τιμη βεβαια

Μπακαλοδουλεια;;;;Τα καλωδια;;;

Εισαι αξιος της μοιρας σου να παιδευσαι με wifi, extender, ap kai powerlines

• Like 1
Δημοσ.

Ουτως η αλλως θα πρεπει να βγαλεις καποια συσκευη εξω. Ειτε ειναι κεραια wifi υψηλου db, ωστε να στειλεις ασυρματα με brute force (μη εγγυημενο αποτελεσμα), ειτε ειναι καλωδιο UTP.

Φωναζετε ενα μαστορα, κανει μια μικρη τρυπα, ισα να χωραει καλωδιο utp χωρις βυσμα, περνατε το καλωδιο και στοκαρετε. Στην συνεχεια βαζεις βυσμα στο καλωδιο με ταναλια και εισαι οκ.

Βαλε απλα και 3-4 στερεωτικα καλωδιου στην αρχη και το τελος του καλωδιου στον τοιχο να το κραταει σε μια ευθεια μεχρι κατω και τελειωσες.

Δημοσ.

Η λύση είναι μία. Καλώδιο.

Θα τραβήξεις ένα UTP από το router σου, θα κάνεις μία τρύπα ~5-8mm στους δύο τοίχους, ενώ στο διαμέρισμα της κοπέλας θα μπει ένα ασύρματο AP. Εάν φοβάσαι μήπως σου τρώει πολύ bandwidth, άμα ξεσκίζεται στα torrents 24/7, ορίζεις κανόνα μέσω του router σου να "κόβει" η συγκεκριμένη θύρα. 

Τα έξοδα για την εγκατάσταση (καλώδιο εξωτερικού χώρου, ρόκες - τσέρκι, access point) προφανώς δικά της, ενώ θα κανονίσετε και να σου δίνει ένα μέρος του λογαριασμού σου μετρητοίς εφόσον μοιράζεστε 50-50 τη σύνδεσή σου. Έστω σε γιουβαρλάκια.

:P

Οτιδήποτε άλλο (ασύρματη μετάδοση π.χ.) θα κοστίσει πολύ περισσότερο, ενώ και η απόδοσή του θα είναι πολύ χειρότερη.

Δημοσ.

Μπακαλοδουλεια;;;;Τα καλωδια;;;

Εισαι αξιος της μοιρας σου να παιδευσαι με wifi, extender, ap kai powerlines

Μπακαλοδουλεια εννοω, απο την άποψη οτι το καλωδιο θα πρεπει να διανυσει μέσα στο σπίτι μου, περιπου 7 μετρα (για να φτασει απο το ρουτερ στη μπαλκονοπορτα, να ανοιχτει τρυπα εκει για να βγει εξω, να κατεβει άλλα 11 μετρα κατω μεχρι να παει σπιτι τις, να ανοιχτει άλλη τρύπα εκει, και κουκουρουκου. προφανως και ειναι η πιο εύκολη κ αποτελεσματική λύση, αλλά οταν έχεις ένα σπιτονοικοκύρη ο οποίος του ξίνισε το οτι έβαλα το πιατο της νόβα στο μπαλκόνι, γιατι λεει του χαλάει την αισθητική, φαντάσου τι θα γίνει αν δει 1 καλώδιο να κρέμεται και να διαπιστώσει οτι υπαρχουν και τρύπες στον τοιχο. Δεν θα φαινονται μεν, αλλα η περιέργεια δεν έχει όρια..

ενώ θα κανονίσετε και να σου δίνει ένα μέρος του λογαριασμού σου μετρητοίς εφόσον μοιράζεστε 50-50 τη σύνδεσή σου. Έστω σε γιουβαρλάκια.

:P

Η πληρωμή (ελπίζω) να γίνει "εμπρακτα". Και προφανώς η κοπέλα δε ξέρει τι ειναι το τορρεντ. Μετα το φειςμπουκ και το ινσταγκραμ, το χαος..

Δημοσ.

Η μόνη εναλλακτική πέρα από τα παραπάνω που ειπώθηκαν , είναι να την καλείς στο σπίτι σου για "βραδυά internet" και ότι ήθελε προκύψει.... B)

• Like 3
Δημοσ.

Η μόνη εναλλακτική πέρα από τα παραπάνω που ειπώθηκαν , είναι να την καλείς στο σπίτι σου για "βραδυά internet" και ότι ήθελε προκύψει.... B)

Ή καλύτερη λύση ever, μην σου πω παρτην επάνω και μόνιμα, τι καλώδια και μ@λκιες

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου μόνο ΚΑΛΩΔΙΟ, τίποτε άλλο.

Εγώ πάλευα χρόνια να στείλω το σήμα απο τον ένα όροφο στον άλλο που έχω το γραφείο. 

Αγόρασα ότι κυκλοφορούσε, Access Points, Ethernet Bridges, Repeaters, Homeplugs γιατί απλά ρωτούσα ο αφελής σε μαγαζιά και όλα προφανώς είχαν να προτείνουν την απόλυτη λύση.

Πλήρωσα ενα σκασμό λεφτά και ίσα που είχα σήμα. Μόνο όταν "άπλωσα" ενα 20μετρο UTP είδα ΦΩΣ.

Υπολόγισε και ότι τα always on μηχανάκια "καίνε" και κάποιο ρεύμα ...........................

ΚΑΛΩΔΙΑΚΙ όπως σου έγραψαν τα παιδιά παραπάνω και ρύθμιση bandwidth.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...