Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή ρε παιδιά οι επιλογές μου είναι 6.

α)Να συνεχίσω μαύρα επ' αόριστον, με κανένα μέλλον, με κίνδυνο να με τσακώσουν και να φάω κάτι χιλιάρικα πρόστιμο γιατί είμαι η κακιά που κατέστρεψε τη χώρα με τη φοροδιαφυγή.

β)Να πάω Βουλγαρία με κίνδυνο να με τσακώσουν και να φάω κάτι χιλιάρικα πρόστιμο γιατί είμαι η κακιά που κατέστρεψε τη χώρα με τη φοροδιαφυγή.

γ) Να ανοίξω τέβε και να το πληρώσω για μερικούς μήνες κόβοντας όλα τα υπόλοιπα (νερά, ρεύματα, ένφια κλπ) και τελικά να μείνω άστεγη

δ) Να φουντάρω απ τον δεύτερο

ε) Να βρώ άλλη πολυκατοικία και να φουντάρω απ τον πέμτο, με 100% money back guarantee

στ) να βάλω μαντήλα και να μπλεχτώ με τους πρόσφυγες (βλ τζάμπα στέγη, φαι κλπ)

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ή να γίνεις υπάλληλος κάπου. Δεν έχουν όλοι λεφτά για επιχειρήσεις και δεν είναι πάντα η εύκολη λύση πιο νομιμη ή πιο οικονομική.

Έχεις προϋπηρεσία σε κάποιον; Έχεις ψάξει γενικά δουλειά; Δες μερικές αγγελίες και στο graphicarts.

Μετά αν μαζέψεις κεφάλαιο και δεις ότι τραβάει η δουλειά άνοιξε κανονικά.

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Γιατί περιορίζεις τις επιλογές σου; Μπορείς να πας και να πέσεις από το Ζάλογγο, για καλύτερο συμβολισμό.

Τέλος πάντων, έχω αναφέρει ήδη πως η κατάσταση φορολογικά είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ούτε "κουνάω το δάχτυλο" σε όσους αναζητούν απεγνωσμένα λύσεις, ούτε -πολύ περισσότερο, όπως διάβασα κάπου- προσπαθώ να τρομοκρατήσω τον οποιονδήποτε.

Το μόνο που λέω είναι πως, εφόσον δεν πρόκειται για πραγματική μετανάστευση αλλά για μια εικονική εγκατάσταση έδρας σε χώρα με ευνοϊκότερη (ή, απλά, μη ληστρική) φορολογία, πρέπει να το κάνεις γνωρίζοντας δύο πράγματα: α) ακροβατείς -στην καλύτερη περίπτωση- νομικά και β) οι εταιρίες αυτές έχουν τεθεί εδώ και μήνες στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών. 

Θέλεις να το κάνεις, καν' το, αλλά να το κάνεις με συναίσθηση της κατάστασης. Μην ξεκινήσεις, δηλαδή, με την εντύπωση πως, "Ω, μεγάλε, βρήκα πανεύκολο και σίγουρο τρόπο να γλιτώνω πάνω από 20% φόρο".

Εναλλακτικά, δες αυτό που σου προτείνει ο fylatos.

Δημοσ.

οι εταιρίες αυτές έχουν τεθεί εδώ και μήνες στο στόχαστρο των φορολογικών αρχών. 

ίσχυει, κάτι κυπριακές που γνωρίζω τις κάνουν φύλλο και φτερό αυτή τη περίοδο 

Ή να γίνεις υπάλληλος κάπου. Δεν έχουν όλοι λεφτά για επιχειρήσεις και δεν είναι πάντα η εύκολη λύση πιο νομιμη ή πιο οικονομική.

Έχεις προϋπηρεσία σε κάποιον; Έχεις ψάξει γενικά δουλειά; Δες μερικές αγγελίες και στο graphicarts.

κοίτα όπως είναι το νέο ασφαλιστικό και όπως έχουν αλλάξει οι κλίμακες για εε μέχρι κάποιο ποσό δε θεωρώ το ελεύθεριο επάγγελμα τόσο χειρότερο από το να είσαι υπάλληλος

είναι χειρότερο, αλλά όχι τόσο χειρότερο 

κάποιες ομάδες βέβαια τις κατακρεουργεί 

Δημοσ.

Έχω ψάξει. Η απάντηση ήταν οτι ήμουν μικρή (στα 22 μου) και δέν είχα προϋπηρεσία, ή το κλασικό 'θα σε ειδοποιήσουμε' ή το ακόμα πιό κλασικό 'θα κάνεις καφέ/σφουγγαρίζεις/απαντάς στα τηλέφωνα/κόβεις τιμολόγια και άν χρειαστεί, θα μας βοηθάς με τη σχετική με το αντικείμενό σου εργασία. Επίσης έχω ακούσει το 'μου κόλλησες τον υπολογιστή ιό' (ο κύριος δέν είχε φροντίσει στην επιχείρηση να υπάρχει antivirus ούτε για δείγμα, και αμφιβάλλω αν οι φωτογραφίες που κατέβαζα απο το shutterstock έχουν ιούς) και το 'γιατι είσαι τόσο σοβαρή και δεν ντύνεσαι πιο sexy'.

Aπο την άλλη, άνθρωποι για τους οποίους είμαι ουσιαστικά μια άγνωστη 'Ελληνίδα' (με ότι φαντάζεται ο καθένας απο αυτούς για το τί σημαίνει Έλληνας) και με πολλούς δεν έχουμε μιλήσει ούτε στο skype, μου λένε καθημερινά χίλια ευχαριστώ, με συστήνουν σε γνωστούς τους που χρειάζονται κάποιον να τους σουλουπωσει. Δεν τους ενδιαφέρει αν έχω πτυχίο ΙΕΚ ή ΤΕΙ, δεν τους ενδιαφέρει αν φοράω ταγιέρ και γόβες ή τζήν και αθλητικά, δεν τους ενδιαφέρει αν έχω 30 χρόνια προϋπηρεσία και ας είμαι 25 χρονών. Τους ενδιαφέρει αυτό που βλέπουν, και αν η δουλειά μου τους φέρνει λεφτά και πελάτες. Άν τους ζητήσω πχ 30, θα μου δώσουν 30. Μπορεί και 40. Δέν θα μου κάνουν παζάρια για να τα κατεβάσουμε στα 15, με δώρο αποχυμωτή και κρουαζιέρα. Κάποιοι μου έστειλαν και δώρο στα γενέθλιά μου.

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν κυνηγάω τον Έλληνα πελάτη? Γιατί και το οικονομικό πρόβλημα να αφήσεις απ' έξω, η συμπεριφορά μας (βάζω κι εμένα μέσα) είναι του χωριάτη του 1800. Μπορεί και χειρότερη.

Δε λέω οτι έξω όλοι είναι αγγελούδια. Θα τύχει σε κάποιον να μήν αρέσει αυτό που του έστειλα, μπορεί να μου σπάσει τα νεύρα ή θα μου ζητήσει και 5 πράγματα παραπάνω. Απλά για το 90% όσων έχω συνεργαστεί μαζί τους, δε θα βρώ κάτι αρνητικό να σου πώ. Δέν ξέρω τι κάνουνε στο σπίτι τους, αλλα σε εμένα έχουν φερθεί άψογα.

• Like 2
Δημοσ.

Η καλυτερη λυση ειναι να πας να μεινεις μονιμα σε χωρες με χαμηλη φορολογια.Η βουλγαρια ομως αποριπτεται λογω χαμηλης ποιοτητας ανθρωπων και ζωης οπως και η Ελλαδα.

Υπαρχουν χωρες με χαμηλη φορολογια και normal ανθρωπους ταυτοχρονα.

Δημοσ.

εντάξει ο πίνακας είναι γτπ και κανονικά η προκαταβολή φόρου δε θα έπρεπε να είναι θέμα όμως τα τελευταία χρόνια που πάει από 55 σε 75 σε 100 ε είναι θέμα και δε θα μου έκανε και εντύπωση να έβλεπα και πάνω από 100% αν δε τους βγουν τα λεφτά

άλλωστε πολλοί που πάνε χειρότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές (διόλου ασυνήθιστο) μπορεί πολλές φορές να χρειάζεται να πάρουν επιστροφή φόρου από τη προκαταβολή που έχουν δώσει σε προηγούμενη χρονιά και επειδή δε βγαίνουν τα κουκιά ανεβάζουν διαρκώς τη προκαταβολή, αλλά αυτά είναι λεφτά που χρωστάει το δημόσιο στις επιχειρήσεις και τελικά προσπαθεί να μην τους δώσει πίσω καθυστερώντας το όσο πάει 

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του 100% προκαταβολή φόρου. Πως ξέρουν τι έσοδα θα έχει του χρόνου μια επιχείρηση ή αν θα είναι καν ανοιχτή!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική του 100% προκαταβολή φόρου. Πως ξέρουν τι έσοδα θα έχει του χρόνου μια επιχείρηση ή αν θα είναι καν ανοιχτή!

Δεν είμαστε η μόνη χώρα με προκαταβολή πάντως και δεν επηρεάζεται πραγματικά μία επιχείρηση που είναι υγιής. Αν πάει για φούντο θα πάει μία ώρα νωρίτερα και θα πάρει κάποια στιγμή επιστροφή.

Να στο θέσω απλά πχ έδωσες εσύ 12.000€ προκαταβολή πέρυσι και φέτος έχεις φόρο 11000€. Θα πληρώσεις 11.000€ φόρο και θα έχεις επιστροφή 1.000€.

• Like 1
Δημοσ.

α)Να συνεχίσω μαύρα επ' αόριστον, με κανένα μέλλον, με κίνδυνο να με τσακώσουν και να φάω κάτι χιλιάρικα πρόστιμο γιατί είμαι η κακιά που κατέστρεψε τη χώρα με τη φοροδιαφυγή.

β)Να πάω Βουλγαρία με κίνδυνο να με τσακώσουν και να φάω κάτι χιλιάρικα πρόστιμο γιατί είμαι η κακιά που κατέστρεψε τη χώρα με τη φοροδιαφυγή.

γ) Να ανοίξω τέβε και να το πληρώσω για μερικούς μήνες κόβοντας όλα τα υπόλοιπα (νερά, ρεύματα, ένφια κλπ) και τελικά να μείνω άστεγη

δ) Να φουντάρω απ τον δεύτερο

ε) Να βρώ άλλη πολυκατοικία και να φουντάρω απ τον πέμτο, με 100% money back guarantee

στ) να βάλω μαντήλα και να μπλεχτώ με τους πρόσφυγες (βλ τζάμπα στέγη, φαι κλπ)

Διαλεξε το πρωτο και μη φοβασαι γιατι δεν εχουν προσωπικο για να κανουν ελεγχους.

Ετσι οπως ειναι η κατασταση κανενας μικροεπαγγελματιας δεν μπορει να δουλεψει χωρις αφορολόγητο και το τελος επιτηδεύματος.

Πρεπει να το δεις ρεαλιστικα. Η εφορια ειναι το κλεφτρονι και εσυ πρεπει να επιβιωσεις.

Δημοσ.

Διαλεξε το πρωτο και μη φοβασαι γιατι δεν εχουν προσωπικο για να κανουν ελεγχους.

Ετσι οπως ειναι η κατασταση κανενας μικροεπαγγελματιας δεν μπορει να δουλεψει χωρις αφορολόγητο και το τελος επιτηδεύματος.

Πρεπει να το δεις ρεαλιστικα. Η εφορια ειναι το κλεφτρονι και εσυ πρεπει να επιβιωσεις.

Αυτό είναι σχετικό με το πόση μηχανογράφηση έχεις.

Βέβαια το τραγικό είναι ότι όση μηχανογράφηση και να κάνεις αυτοί που περισσεύουν δεν απολύονται ποτέ.

Είναι οι γαλαζοαίματοι της σύγχρονης Ελλάδας.

Έχουν καμιά 1000άρα περισσότερα δικαιώματα από εσένα.

Όπως οι βασιλείς του μεσαίωνα.

Δημοσ.

Στις προηγούμενες απαντήσεις μπερδεύονται 2 διαφορετικά πράγματα: Η ατομική επιχείρηση και οι άλλες μορφές επιχειρήσεων. Η πρώτη είναι συνυφασμένη με την εντοπιότητα του ιδιοκτήτη της, δηλαδή σου λένε οι φορολογικές αρχές ότι δεν μπορεί να έχεις ατομική επιχείρηση στην Γαλλία και να είσαι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας γιατί δεν μπορείς να λειτουργείς την ατομική σου επιχείρηση. Αυτό είναι και λογικό. 

Δεν είναι το ίδιο να είσαι μέτοχος μιας άλλης μορφής επιχείρησης όμως. Μπορείς να είσαι κάτοικος Γερμανίας και να είσαι μέτοχος σε μια ΕΠΕ στην Ισπανία χωρίς θέμα. Εκεί όμως είναι και η φορολόγηση διαφορετική. Στην ατομική επιχείρηση τα έσοδα/έξοδα της επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και προσωπικό σου εισόδημα. Σε μια ΕΠΕ δεν ισχύει αυτό. Η εταιρία δηλώνει κέρδη τα οποία φορολογούνται με τον εταιρικό συντελεστή, δίνει κάποια λεφτά από το τζίρο της ως μέρισμα στους μετόχους της τα οποία μετά γίνονται προσωπικό εισόδημα αυτών. Συνεπώς υπάρχει άλλο ένα στάδιο σε σχέση με την προσωπική επιχείρηση. 

Το σημαντικό στην όλη συζήτηση είναι το που είσαι φορολογικός κάτοικος. Φορολογικός κάτοικος μιας χώρας είσαι αν διαμένεις σε αυτήν πάνω από 180 μέρες το χρόνο. Αν είσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος τότε ΔΕΝ μπορείς να έχεις ατομική επιχείρηση σε άλλη χώρα νόμιμα. Μπορείς όμως να είσαι μέτοχος σε μια ΟΕ π.χ. Αντίστοιχοι περιορισμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες. 

Ένα καλό ερώτημα είναι πως μπορούν να το αποδείξουν οι φορολογικές αρχές; Αν τα κάνεις όλα σωστά δεν είναι εύκολο, αλλά να τα κάνεις όλα σωστά είναι και χρονοβόρο και έχει έξοδα. Πρέπει να μπορείς να παρουσιάσεις ότι μένεις στην χώρα μόνιμα και συνεχώς αν σου ζητηθεί. Και να είσαι στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού εδώ. Ο Pablo είπε πριν ότι το βάρος της απόδειξης είναι στις φορολογικές αρχές αλλά αυτό δεν ισχύει. Έχω φίλο ο οποίος δουλεύει για ξένη εταιρία από εδώ με σχέση εργασίας, μένει εδώ μόνιμα, αλλά διατηρεί και εκεί σπίτι για να φορολογείται μόνο στη Γερμανία. Έχει όμως γυναίκα και παιδί οι οποίοι φαίνεται ότι διαμένουν εδώ και η ΔΟΥ του λέει ότι δεν δέχεται ότι μένει στην Γερμανία μόνιμα αφού η οικογένεια του είναι εδώ εκτός αν της παρέχει ικανοποιητικά στοιχεία. Και έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Συνεπώς η μόνη λύση είναι να πάει ο φίλος στο δικαστήριο. Και αυτό δεν είναι εξαίρεση, πριν 1+ μήνα είχε υπάρξει απόφαση του ΣΤΕ για σχεδόν ακριβώς το ίδιο θέμα. 

Συνεπώς μη λέτε ότι θέλετε ή ότι νομίζετε ότι συμφέρει. Θα ήταν ωραία να πληρώναμε όλοι 10% φόρο, δυστυχώς όμως δεν γίνεται τόσο εύκολα. Αν θέλει κάποιος να αναλάβει το ρίσκο μπορεί και να το κάνει προφανώς αλλά καλό θα ήταν να ξέρει τι κάνει.

• Like 1
Δημοσ.

Typhoon : Για αυτό έχω γράψει 10άδες φορές στο forum ότι η μόνη καθαρή λύση είναι η μετανάστευση.

Δεν μπορείς να πας κόντρα στη θέληση 8 εκατομμυρίων κόσμου που θεωρούν ότι πιο φυσιολογικό να δουλεύεις εσύ για να ζουν αυτοί.

• Like 2
Δημοσ.

Αποτι καταλαβα εχεις μικρους τζιρους. Αυτο που μπορεισ να κανεις, ειναι να βρεις μια δουλεια ωστε να γλυτωσεις τεβε. Και αν ανεβασεις τζιρους σταματα και πας τεβε.

Αν παλι δεν βγαινεις, τοτε πας κυπρο ή νοτια βουλγαρια μονιμα.

Δημοσ.

Αποτι καταλαβα εχεις μικρους τζιρους. Αυτο που μπορεισ να κανεις, ειναι να βρεις μια δουλεια ωστε να γλυτωσεις τεβε. Και αν ανεβασεις τζιρους σταματα και πας τεβε.

Αν παλι δεν βγαινεις, τοτε πας κυπρο ή νοτια βουλγαρια μονιμα.

Πιστεύω ότι αυτή η ροή, δηλαδή να φεύγουν οι προκομμένοι και να μένουν οι ανεπρόκοποι θα οδηγήσει σε οριστικό αφανισμό του έθνους.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...