Predatorkill Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Κάτι τέτοιο θα απαγορευόταν από τους όρους του φόρουμ υποθέτω, διότι είναι παράνομο. Τι ακριβως ειναι παρανομο; Σε ποιο επιπεδο και με ποια υλοποιηση;
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Στο επίπεδο του ότι δεν υπάρχει αυτού του είδους η μετανάστευση, η "μόνο φορολογική μετανάστευση" με νόμιμη οδό. Ρίξε μια ματιά στο λινκ της προηγούμενης σελίδας. Καλημέρα! 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Tα εξηγεί το άρθρο, απλά και συνοπτικά. Δεν αναφέρομαι σε εταιρίες που πραγματικά τα σήκωσαν και έφυγαν (έχω υπόψη μου μια-δυο τέτοιες περιπτώσεις) και έχουν εγκατασταθεί στη γειτονική χώρα. Οι υπόλοιποι, που "εικονικά" έχουν έδρα τη Βουλγαρία, έτσι και ελεγχθούν (και, δεδομένου του οικονομικού περιβάλλοντος, με τις ασφυκτικές ανάγκες για χρήμα, θα στοιχημάτιζα άνετα πως θα ελεγχθούν, με τον αριθμό όσων "επιχειρούν" στη Βουλγαρία να παρουσιάζει αλματώδη αύξηση), θα τους σκίσουν στα πρόστιμα. Το ότι η Ελλάδα είχε και έχει εντελώς παρανοϊκό φορολογικό σύστημα, το οποίο μεταβάλλεται με εφιαλτική συχνότητα και συνιστά αντικίνητρο για τη δημιουργία ουσιαστικών θέσεων εργασίας (δεν αναφέρομαι σε φραντσάιζ καφετεριών) είναι άλλη -οδυνηρότατη- ιστορία. 1
nancy_t Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Κάτι τέτοιο θα απαγορευόταν από τους όρους του φόρουμ υποθέτω, διότι είναι παράνομο. Θα είχε ενδιαφέρον ένας οδηγός στο insomnia για τη φορολογική μετανάστευση κάποιου επαγγέλματος που δεν έχει ανάγκες για φυσική παρουσία στην χώρα που μεταναστεύει φορολογικά, όπως για παράδειγμα ένας γραφίστας ή ένας προγραμματιστής. Δηλαδή αν έχω επιχείρηση εκεί και δηλώνω οτι μένω απο την εδώ μεριά των συνόρων είναι παράνομο, και 3 χιλιόμετρα παραπέρα στο πρώτο χωριό θα είμαι νόμιμη. So be it, θα το κάνω. Και θα έρχομαι εδώ διακοπές διαρκείας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δεν είναι το πού δηλώνεις ότι κατοικείς. Είναι το πού πραγματικά κατοικείς. Διάβασε ξανά την προτελευταία παράγραφο του άρθρου που παρέθεσε ο Physics_Rulez: "Eφόσον, τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης είναι στην Ελλάδα οποιαδήποτε περίοδο στη διάρκεια του φορολογικού έτους βάσει των πραγματικών περιστατικών και των συνθηκών λαμβανομένων υπόψη του τόπου άσκησης καθημερινής διοίκησης, του τόπου λήψης στρατηγικών αποφάσεων, του τόπου συνεδριάσεων των οργάνων διοίκησης και της συνέλευσης των εταίρων ? μετόχων, του τόπου κατοικίας των μελών της διοίκησης και του τόπου κατοικίας των εταίρων ή μετόχων." Επομένως, οι "διακοπές διαρκείας" θα σου δημιουργήσουν θέμα. Σας το λέω υπεύθυνα, λογιστής δεν είμαι αλλά είναι ο αδερφός μου, ήδη έχουν πέσει ξεγυρισμένες καμπάνες σε επιχειρήσεις στην Ήπειρο που δήθεν μετακινήθηκαν στην Αλβανία και στην Ανατολική Μακεδονία που δήθεν μετακινήθηκαν στη Βουλγαρία. Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, με την παράνοια που επικρατεί εδώ, δεν θα είχε μείνει επιχείρηση για επιχείρηση με έδρα τη χώρα μας. 2
papars Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Το αυτό: Σύμφωνα με αυτούς http://mononews.gr/foroepidromi-isforolistia-axizi-alithia-na-thes-akoma-na-ginis-epichirimatias/79663 για να ανοίξεις επιχείρηση στην Ελλάδα πρέπει να βασιστείς σε υποκειμενικούς λόγους. Γείτονάς μου πήγε στην αρχή της κρίσης στη Βουλγαρία και άνοιξε διεθνές (μεσιτικό) γραφείο διαχείρισης περιουσίας. Πέρασε όλα τα ακίνητα που έχει στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και ενός βενζινάδικου, στην εταιρία αυτή. Ακόμα και το σπίτι του. Το βενζινάδικο το είχε μόλις κλείσει λόγω μεγάλης πτώσης τζίρου και κατακόρυφης αύξησης της φορολογίας. Με τη βοήθεια φίλου Βούλγαρου που ξέρει ελληνικά, νοίκιασε ένα διαμέρισμα και έστησε την εταιρία. Από τότε νοίκιασε το βενζινάδικο - δηλ δεν το δουλεύει αυτός και έχει ανοίξει μια σειρά από παγωτατζίδικα (!) σε διάφορα μέρη που πουλάνε λιανική και χονδρική (σε επιχ. εστίασης) στην Ελλάδα και την Βουλγαρία. Σπάνια τον βλέπω πια και όποτε είναι εδώ είναι με βουλγάρικες πινακίδες. Ειδικά τον πρώτο καιρό πέρασε αρκετές μέρες στην Βουλγαρία. Σίγουρα πληρώνει φόρο και στην Ελλάδα, αλλά όπως μου εξήγησε αν δεν έκανε την κίνηση αυτή θα είχε αναγκαστεί να πουλήσει περιουσία για να αντεπεξέλθει στην φορολογία. Μου προτείνει να φύγω φορολογικά από την Ελλάδα και να ανοίξω μια εταιρία παροχής υπηρεσιών είτε Βουλγαρία είτε Κύπρο και να δουλεύω από "εκεί". Αφού ούτως ή αλλιώς έχω διεθνείς πελάτες. (Τα περισσότερα τιμολόγια που κόβω έχουν απαλλαγή ΦΠΑ). Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μπαίνω μέσα λόγω φόρων και εισφορών και το σκέφτομαι πραγματικά. Από την άλλη πλευρά, φίλος μου με εταιρία πληροφορικής υποστήριξης είναι μια χαρά στην Ελλάδα. Μου λέει η κρίση τον έχει βοηθήσει αφάνταστα αφού έχει ισοπεδώσει (φορολογικά) τον ανταγωνισμό του και έχει μείνει μόνος του στην αγορά. Ναι πληρώνει τεράστιους φόρους, αλλά τα βγάζει λέει και δεν τον νοιάζει. Με τα capital control άνοιξε παράρτημα στην Μάλτα και πέρασε όλες της εισπράξεις από πελάτες εξωτερικού εκεί, και υποστηρίζει ότι είναι πολύ εύκολο πια να μεταφέρει την έδρα εκεί αν χρειαστεί.
nancy_t Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δεν είναι το πού δηλώνεις ότι κατοικείς. Είναι το πού πραγματικά κατοικείς. Διάβασε ξανά την προτελευταία παράγραφο του άρθρου που παρέθεσε ο Physics_Rulez: "Eφόσον, τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης είναι στην Ελλάδα οποιαδήποτε περίοδο στη διάρκεια του φορολογικού έτους βάσει των πραγματικών περιστατικών και των συνθηκών λαμβανομένων υπόψη του τόπου άσκησης καθημερινής διοίκησης, του τόπου λήψης στρατηγικών αποφάσεων, του τόπου συνεδριάσεων των οργάνων διοίκησης και της συνέλευσης των εταίρων ? μετόχων, του τόπου κατοικίας των μελών της διοίκησης και του τόπου κατοικίας των εταίρων ή μετόχων." Να ρωτήσω κάτι πάνω σ'αυτό. Το (πρό-κρίσης/παιδιάστικο/αφελές όπως θέλει ο καθένας το λέει) όνειρό μου ήταν να ξεκινήσω τη δουλειά μου κανονικά (νόμιμα), να μαζέψω μια βαλίτσα και να ταξιδέψω για άγνωστο διάστημα, δουλεύοντας παράλληλα αφού το μόνο που χρειάζομαι είναι 1)εγώ 2)λάπτοπ 3)ίντερνετ. Μου λές οτι άν το κάνω αυτό ενώ έχω έδρα στη Βουλγαρία, θα είναι παράνομο?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Aν το όνειρο ήταν να ξεκινήσεις εδώ, να φορολογείσαι εδώ και να εργάζεσαι παράλληλα από όπου τύχαινε να ταξιδεύεις, όχι. Αν το όνειρο είναι να ξεκινήσεις στη Βουλγαρία, να φορολογείσαι στη Βουλγαρία αλλά πρακτικά να ζεις εδώ, και μια στο τόσο -και αν- να περνάς από Βουλγαρία, σε τυχόν έλεγχο θα έχεις πρόβλημα.
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Τα πράγματα είναι απλά για όλους εσάς που ρωτάτε: Για να έχεις επιχείρηση στη Βουλγαρία και να μην πληρώνεις τη διαφορά του φόρου στην Ελλάδα, θα πρέπει εν ολίγοις να ζεις στη Βουλγαρία και να ασκείς τη δραστηριότητα από κει, έτσι ώστε να τα ζωτικά σου συμφέροντα, η κατοικία σου και ο τόπος άσκησης της διοίκησης να είναι η Βουλγαρία. Αν έχεις στη Βουλγαρία μια εικονική έδρα και κατά τα άλλα ζεις και δραστηριοποιείσαι στην Ελλάδα, τότε απλά φοροδιαφεύγεις αν δεν πληρώνεις τη διαφορά του φόρου εδώ (σαν να είχες δηλαδή επιχείρηση στην Ελλάδα). Δε γίνεται πιο απλό. Προσέχετε, οι καταστάσεις στενεύουν. 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μιλάμε για ατομική επιχείρηση που δεν έχει καν γραφεία, ο νόμος μιλάει για συνέλευσεις εταίρων, κτλ. εκτός του ότι δεν αξίζει καν τον κόπο να την ελέγξουν για τον τζίρο που έχει, είναι και αδύνατο να αποδειχθεί σε ποιον χώρο έπαιρνε τις "στρατηγικές αποφάσεις", κτλ. OP, θα πρότεινα να αναζητήσεις συμβουλές από επώνυμους και επαγγελματίες, δεν είναι να βασιζεσαι σε ανωνυμους του ίντερνετ για τέτοια θέματα.
Physics_Rulez Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μιλάμε για ατομική επιχείρηση που δεν έχει καν γραφεία, ο νόμος μιλάει για συνέλευσεις εταίρων, κτλ. εκτός του ότι δεν αξίζει καν τον κόπο να την ελέγξουν για τον τζίρο που έχει, είναι και αδύνατο να αποδειχθεί σε ποιον χώρο έπαιρνε τις "στρατηγικές αποφάσεις", κτλ. Γνωρίζεις κάποια ατομική επιχείρηση που δεν έχει έδρα; Ο νόμος ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις, ατομικές/εταιρικά σχήματα. Η παράγραφος που παρατέθηκε είναι ένα μέρος του νόμου.
Pablo_Hasan Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Αυτή είναι συζήτηση σε θεωρητικό επίπεδο, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πώς εφαρμόζεται στην πραγματικότητα και με ποιες παραμέτρους...
nancy_t Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μιλάμε πάντα για ατομική με έδρα το σπίτι, χωρίς πελάτες απο Ελλάδα, μόνο εξωτερικό εντός/εκτός ΕΕ Μέχρι στιγμής ρώτησα 2 λογιστές που σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Το δύσκολο είναι να βρώ αξιόπιστο άτομο που έχει γνώσεις πάνω στο θέμα.
zio10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μιλάμε πάντα για ατομική με έδρα το σπίτι, χωρίς πελάτες απο Ελλάδα, μόνο εξωτερικό εντός/εκτός ΕΕ Μέχρι στιγμής ρώτησα 2 λογιστές που σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Το δύσκολο είναι να βρώ αξιόπιστο άτομο που έχει γνώσεις πάνω στο θέμα. Υπάρχουν γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά, με μια αναζήτηση στο google θα σου εμφανίσει λογικά (και σχετικές διαφημίσεις).
Super Moderators Snoob Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Οι εταιρίες που εμφανίζουν τη Βουλγαρία σαν φορολογικό παράδεισο (aka 'κάνουν αυτή τη δουλειά') δεν μπορεί να θεωρηθούν αντικειμενικές. Από αυτό ζουν, από το άνοιγμα εικονικών εταιριών, τι θα σου πουν, ότι βάζεις το κεφάλι σου στον ντορβά; Το έχουμε εξηγήσει όσο πιο απλά γίνεται: είναι ρίσκο, αν ελεγχθείς την έχεις κάτσει τη βάρκα. Ποντάρεις στο ότι δεν θα ελεγχθείς γιατί είσαι μικρό ψάρι. (Κι αυτό χωράει συζήτηση, γιατί εσύ μπορεί να είσαι μικρό ψάρι, αλλά ο πελάτης σου να είναι φάλαινα, να ελεγχθεί αυτός, να βρεθεί δικό σου "Βουλγάρικο" τιμολόγιο εκεί, οπότε μπλέκεις έτσι). Αν το κάνεις, το κάνεις έχοντας επίγνωση ότι είναι ρίσκο. Τι άλλο να πούμε, δηλαδή; "Μην ανησυχείς, όλα καλά, είσαι νομιμότατη"; Αφού δεν είναι έτσι. Αν δεν θεωρείται αξιόπιστο το άρθρο του Κορομηλά, τι να πω, αναζητήστε πιο αξιόπιστες απαντήσεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα