Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Βασικα ο δικος μου 8350 (οπως και ολοι φανταζομαι) εχει πολυ υψηλα ρευματα σε auto (1,4-1,45 αν θυμαμαι καλα), τωρα τον εχω oc στα 4,3 με 1,35. Αρα αυτο που λες οτι μειωνεται η ζωη του επεξεργαστη, στους fx τουλαχιστον, δεν ισχυει καθως κατεβαζεις και δεν ανεβαζεις ρευματα. Λάθος σκεπτικό και επίσης να ξέρεις πως κάθε fx έχει διαφορετικά ρεύματα σε turbo on και turbo off καταστάσεις. Για παράδειγμα έτσι και τρέχεις 24/7 έναν fx, είτε vishera είτε zambezi με 1.6v για να πιάσεις τα ρολόγια που θες και ακόμη και αν έχεις άριστη ψύξη cpu και vrm το degrade δεν το γλυτώνεις μετά από κάποια χρόνια. Το μέγιστο ασφαλές έιναι το 1.55v για τους zambezi / vishera, εγώ πχ νιώθω πιο άνετα να παίζω λίγο πιο κάτω παρά 1.55v ή και πιο πάνω, αν είναι για 100 mhz επιπλέον δεν αξίζει η αύξηση του ρεύματος σε κάτι περισσότερο από 1.55v.
soter79 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Soter79 άπαξ και σε καλύπτει το μηχάνημά σου οποιαδήποτε κουβέντα είναι άτοπη. Διαφωνώ με αυτό που λες για το overclock, αν δεν υπερβαίνεις και μάλιστα κινείσαι λίγο πιο χαμηλά από τα μέγιστα ασφαλή όρια σε ρεύμα στο cpu, σε θερμοκρασίες cpu και vrm τότε δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Ίσα ίσα που αν βάλεις 9590 θα έχεις το ίδιο ζόρισμα σε μητρική και ψύκτρα με το να κλόκαρες τον 8350 σου στα 4.7. Επίσης, ποια noctua έχεις ειδικότερα μιας και δεν είδα μοντέλο ; Την Noctua NH-U12P SE2 Dual Fan Quiet CPU Cooler εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενος, θα το βαλω και στην υπογραφη.
KNSM Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λάθος σκεπτικό και επίσης να ξέρεις πως κάθε fx έχει διαφορετικά ρεύματα σε turbo on και turbo off καταστάσεις. Για παράδειγμα έτσι και τρέχεις 24/7 έναν fx, είτε vishera είτε zambezi με 1.6v για να πιάσεις τα ρολόγια που θες και ακόμη και αν έχεις άριστη ψύξη cpu και vrm το degrade δεν το γλυτώνεις μετά από κάποια χρόνια. Το μέγιστο ασφαλές έιναι το 1.55v για τους zambezi / vishera, εγώ πχ νιώθω πιο άνετα να παίζω λίγο πιο κάτω παρά 1.55v ή και πιο πάνω, αν είναι για 100 mhz επιπλέον δεν αξίζει η αύξηση του ρεύματος σε κάτι περισσότερο από 1.55v. Ναι, μαλλον δεν εκφραστηκα σωστα, εννοω πρωτα βρισκεις το ρευμα του επεξεργαστη στη βαση του, δηλαδη στο +0,000 στα 4 π.χ. (αν μιλαμε για εναν 8350) και μετα αρχιζεις να ανεβαινεις. Απο αυτα που εχω διαβασει μεχρι τωρα το 1,55 μου φαινεται πολυ υψηλο, μπορει να κανω και λαθος βεβαια.
Sheogorath Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Επι παραδειγματι εκτος του gaming κανω και video encoding 1080p και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος. Μπορει ενας intel i7 να ειναι πολυ γρηγορότερος αλλα θεωρω οτι ειναι δυσαναλογα ακριβοτερος , γι αυτα που προσφερει. Επισης εχω παρατηρησει ενα θεμα με τα sockets των intel 1155 , 1151 , 1150 , 960 , μου φαινεται οτι ειναι λιγο υπερβολη. Επισης σε προηγουμενη απαντηση μου εγραψα οτι παιζω αποκλειστικα και μονο BF και Titanfall κανενα αλλο παιχνιδι δεν εγκαθιστω στο pc μου. Ποτε δεν με ενδιεφεραν παιχνιδια οπως το Dota , World of warcraft και τα λοιπα. Συνεπως εχω φτιαξει ενα μηχανημα το οποιο κατα την γνωμη μου φερνει εις περας με ανεση οτι του αναθετω , χωρις να ειναι το καλυτερο αντικειμενικα. Ειναι οπως ελεγε ο Σμιγκολ "My precious" Mου αρέσει όταν εκφράζουν γνώμη ειδικού μέλη με τέτοιες γνώσεις. To μόνο κοντά είναι το 954 που ήταν της AMD. Just saying. 3
soter79 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Το αστειο ειναι οτι εχω δυο laptop με ενα intel i3 και ενα με i7 και ειμαι επισης πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση τους. Αλλα σε αυτη την συζητηση νομιζω οτι λεμε την γνωμη μας για ενα καλο desktop μηχανημα.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 @KNSM : Αν και εφόσον κάποιος έχει τρέλα με το oc, έχει custom υδρόψυξη βαρβάτη, διπλό φανάκι στα vrm, ένα δηλαδή να φυσά πάνω στα vrm και ένα από την πίσω μεριά που θα ψύχει vrm και socket και φυσικά μητρική sabertooth ή crosshair v formula z, σε συνδυασμό με ένα καλό κομμάτι fx 8350 κάνει παπάδες και ψύχει εύκολα το 1.55v με 5.2 ghz παράδειγμα. Φυσικά να τονίσω το εξής για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις γενικά, είμαι κάθετος στο να σπαταλήσει κάποιος τόσα χρήματα σε μηχάνημα με fx και πολύ απλά με τα ίδια λεφτά να πάει σε λύση i7. 3
Fulgore Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Σκεφτομαι να φτιαξω εναν υπολογιστη για gaming. Επειδη το θεμα κοστους εχω θεσει οριο συνολικο στο 550-600 ευρω κολλαω λιγο στο θεμα του επεξεργαστη. Ειμαι αναμεσα στον Amd Fx-6300 ή 4300 αλλα και στον Intel Core i3 (οχι καποιον συγκεκριμενο). Το οριο για τον επεξεργαστη ειναι στα 120 ευρω το ανωτατο οριο. Κλασσικα για αλλο λογο ανοιχτηκε το θεμα αλλα μερικοι ουτε καν το πρωτο σχολιο δεν μπηκαν στον κοπο να διαβασουν... Αλλα σε αυτη την συζητηση νομιζω οτι λεμε την γνωμη μας για ενα καλο desktop μηχανημα. 1
soter79 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Mου αρέσει όταν εκφράζουν γνώμη ειδικού μέλη με τέτοιες γνώσεις. To μόνο κοντά είναι το 954 που ήταν της AMD. Just saying. http://ark.intel.com/products/37151/Intel-Core-i7-960-Processor-8M-Cache-3_20-GHz-4_80-GTs-Intel-QPI αν εκανα λαθος μην πυροβολειτε ! αντιστοιχει στο lga 1366 οκ λαθος μου Σορρυ
Aten-Ra Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δηλαδη ο 8350 ειναι ιδιος με τους αντιστοιχους 8πυρηνους της Intel οι οποιοι κοστιζουν 1100ευρω αυτο λες. Ε αρα μας εχουν κανει ξορκια γιαυτο δεν αγοραζουμε τον 8350 που κοστιζει σχεδον το 1/10..... Δηλαδή τα 8πυρηνα ARM είναι ίδια με τα 8πυρηνα της Intel ?? Παίδες, 8 Integer πυρήνες έχει 8-πυρηνο τον λέει η AMD. Δεν υπάρχει πουθενά νόμος που ονομάζει 8πυρηνους μόνο όσοι είναι σαν τους Intel, ξεκολλάτε με το θέμα αυτό. 1
soter79 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Mου αρέσει όταν εκφράζουν γνώμη ειδικού μέλη με τέτοιες γνώσεις. To μόνο κοντά είναι το 954 που ήταν της AMD. Just saying. Παιδες για να μην μπερδευομαστε εγω δεν ειμαι ειδικος στους υπολογιστες ! Ουτε ειναι η δουλεια μου ! Απλα το γεγονος οτι ασχολουμαι απο το 1987 πιστευω οτι μου δινει το δικαιωμα να λεω την γνωμη μου. Εγω αισθανομαι οτι συζηταμε σαν παρεα και οχι βασει ιδιοτητας η επαγγελματος. Αν παλι ολα αυτα που εχω γραψει τα θεωρειτε μπουρδες σβηστε τα μην παρω στον λαιμο μου κανενα φιλο. Πραγματικα τα εγραψα με καλη διαθεση 2
Aten-Ra Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Λάθος σκεπτικό και επίσης να ξέρεις πως κάθε fx έχει διαφορετικά ρεύματα σε turbo on και turbo off καταστάσεις. Για παράδειγμα έτσι και τρέχεις 24/7 έναν fx, είτε vishera είτε zambezi με 1.6v για να πιάσεις τα ρολόγια που θες και ακόμη και αν έχεις άριστη ψύξη cpu και vrm το degrade δεν το γλυτώνεις μετά από κάποια χρόνια. Το μέγιστο ασφαλές έιναι το 1.55v για τους zambezi / vishera, εγώ πχ νιώθω πιο άνετα να παίζω λίγο πιο κάτω παρά 1.55v ή και πιο πάνω, αν είναι για 100 mhz επιπλέον δεν αξίζει η αύξηση του ρεύματος σε κάτι περισσότερο από 1.55v. Αν κατεβάσεις την θερμοκρασία λειτουργιάς παραπάνω μπορείς να δουλεύεις στα 1.6v χωρίς να κάνει degradation. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Αν κατεβάσεις την θερμοκρασία λειτουργιάς παραπάνω μπορείς να δουλεύεις στα 1.6v χωρίς να κάνει degradation. Αυτό πιο πολύ το είχα δει να αναφέρεται για τους zambezi, ότι λόγω voltage leakage δεν νιώθουν, ωστόσο από το να πάρω κάποιον στο λαιμό μου προτίμησα να αναφέρω την πιο ασφαλή οδό.
artshadows Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Αυτο ειναι ωριμη απαντηση τωρα δηλαδη? Και λεμε αλλα τρολλ. ΕΧΕΙς δικιο αλλα 20000 χιλιαδες μηνυματα ολο τα ιδια λεει μεχρι και doa εβγαλε τον zen Ελεος τι αλλα να πουμε στον υπαλληλο
Aten-Ra Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Αυτό πιο πολύ το είχα δει να αναφέρεται για τους zambezi, ότι λόγω voltage leakage δεν νιώθουν, ωστόσο από το να πάρω κάποιον στο λαιμό μου προτίμησα να αναφέρω την πιο ασφαλή οδό. Για όλα τα IC ισχύει αυτό, όσο κατεβάζεις την θερμοκρασία τόσο παραπάνω ρεύμα μπορείς να δόσεις. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Για όλα τα IC ισχύει αυτό, όσο κατεβάζεις την θερμοκρασία τόσο παραπάνω ρεύμα μπορείς να δόσεις. Αυτό ομολογώ πως δεν το ήξερα, ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις