Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η διαφορα θα ειναι στο συνδυασμο ολων.. οσα cores εχω να ειναι πραγματικα δυνατα.. ειτε δυο ειτε 102..

Και μιας και μιλησες για φεραρι και συμβατικο, πιστευω την δουλεια σου την εκανες και με εναν διπυρινο intel η εναν fx-4300 η εναν 860κ ας πουμε..

Και στην εικονα που ποσταρες ειναι υπογεγραμμενος ο 9590,ασχετα με τον αν ειναι και ο 8350 πιο κατω..ουτε σωστη εικονα δεν μπορεις να ποσταρεις?

Τι να κανω θα προσπαθησω να ποσταρω καλυτερη εικονα την επομενη φορα !

Ναι βεβαια στα ιδια χρηματα αγοραζες ουτως ή αλλως και intel αν ηθελες δεδομενου οτι η Sabertooth που εχεις δεν ειναι και καμια φθηνη μητρικη. Επισης ελπιζω να γνωριζεις οτι ο 8350 που εχεις δεν ειναι πραγματικος 8πυρηνος αντιστοιχος με τους i7 της intel ετσι?

Α και αν περιμενεις οντως να δεις τετοιο intel στα χρηματα αυτα,τοτε περιμενε καμια 8ετια τουλαχιστον :D

Υποψην οτι οταν μιλαμε για gaming συστηματα μιλαμε για οτι παιχνιδι κυκλοφορει στην αγορα εκτως αν αναφερθει το αντιθετο.Αρα το να γινεται συνεχεια η κουβεντα γυρω απο το Battlefield 4 και σε λιγο καιρο γυρω απο το BF1 δεν εχει κανενα νοημα.

Τελικα πηρα αυτη τη μητρικη γιατι αυριο θα εχω την δυνατοτητα να παρω εναν 9590 σε χαμηλη τιμη και θα δωσω λιγα ακομη χρονια ζωης στο μηχανημα μου μεχρι να το αλλαξω τελειως. Εδω που τα λεμε αμα ο 9590 παει κοντα στα 180 ευρω δεν θα ειναι και ασχημα.

;)

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικα πηρα αυτη τη μητρικη γιατι αυριο θα εχω την δυνατοτητα να παρω εναν 9590 σε χαμηλη τιμη και θα δωσω λιγα ακομη χρονια ζωης στο μηχανημα μου μεχρι να το αλλαξω τελειως. Εδω που τα λεμε αμα ο 9590 παει κοντα στα 180 ευρω δεν θα ειναι και ασχημα.

;)

Να παρεις 9590 σε σχεση με τον 8350 που εχεις τωρα?Για τον χειμωνα ναι οτι πρεπει ειναι για θερμανση δωματιου!

• Like 4
Δημοσ.

Να παρεις 9590 σε σχεση με τον 8350 που εχεις τωρα?Για τον χειμωνα ναι οτι πρεπει ειναι για θερμανση δωματιου!

Κατσε να δεις που θα παει φετος το πετρελαιο θερμανσης . Κατι μου λεει οτι θα κοιμαμαι με προσκεφαλο το tower....

παρε και την δεη και ρωτα για εκπτωσεις,,

καποια ψυχη ειχε πει λεφτα υπαρχουν ...

Δημοσ.

Αν και φοβάμαι ότι ειναι απλά τρολλοVSθέμα, 

Καποιος τα ελεγε ....

Επειδη καταντησε offtopic το θεμα, ας μεινουμε εντως..

Αυτη την εποχη καλυτερη λυση για αυτα που θελει ο ts ειναι ο 6100. 

futureproof και προοπτικες αναβαθμισης που δεν συγκρινεται σε τιποτα το am3+ με την 1151.

Δεν ειμαι φαν, αλλα αυτο ειναι το σωστο σοκετ για να επενδυσει καποιος τωρα, και δεν νομιζω να αντιλεγει καποιος..

Καλό είναι να είμαστε οπαδοί της τσέπης μας πάντα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα παρωπιδοφόρα πρόβατα.

• Like 1
Δημοσ.

;)

Το ότι αν ας πούμε έχεις ήδη καλή ψύξη στον επεξεργαστή δεν σου λέει κάτι το γεγονός ότι μπορείς να κλοκάρεις τον 8350 σε ρολόγια 9590 ; Έχεις sabertooth, έχεις 8350, αν έχεις τουλάχιστον μια h100i / nh-d15 άνετα πιάνεις 4.6 και δεν χρειάζεται να πετάξεις τα λεφτά σου στον 9590, μιας και αν δεν έχεις ψύξη τι να τον κάνεις τον 9590, ήδη οι 8350 είναι binned για ψηλά ρολόγια. Άσκοπη αγορά είναι αυτή που σκέφτεσαι να κάνεις, περίμενε να βγουν οι zen να δεις τι λένε, ειδάλλως ρίξε ψάξιμο και ξεκίνα το overclock μιας και θα βγεις πολύ πιο κερδισμένος έτσι. Με τον 8350 περισσότερη ζωή θα δώσεις στο μηχάνημά σου αν βάλεις αργότερα μια κάρτα πολύ δυνατότερη από την 7970, προϋπόθεση όμως να μην παίζεις mmo μιας και με fx δεν γίνεται δουλειά λόγω χαμηλού single core, αν και νομίζω πως αν ήθελες cpu για mmo δεν θα πήγαινες σε λύση fx.

• Like 4
Δημοσ.

Κουραση ρε παιδια...Επειδη αυτη την εβδομαδα κατσαμε και bencharame σε 4κ να σας πω και μερικά πραγματα που επιβεβαιωσαμε.

Τεσταραμε σε 4κ fx8350 με fury (της υπογραφής) εναντίων i7 4770κ με 1070 και fury x

Τα παιχνίδια που τεστάραμε ήταν τα Rainbow Six Siege , the division,bf4 και Ashes of the Singularity (dx12) (αυτα είχαμε κοινά)

Για να μην κουρασω θα πω μοναχα οτι σε Rainbow Six Siege και The division δεν υπήρχαν διαφορες (1-4 frames) και αναλογα με το run αλλαζε και το μηχανημα που είχε την πρωτιά . Η χρήση των cpu ήταν στο 38% και όλες οι gpu 98-99%

Στο bf4 μη ψαξετε διαφορές δεν θα βρείτε...

Στο Ashes of the Singularity(dx12 -extreme) o Ι7 τα πήγε αρκετα καλυτερα απο τον fx8350 ριχνοντας του 10+frames στο κεφάλι ενώ μεταξύ Fury X και 1070 μικρές διαφορές υπέρ της Fury X.

To μηχανημα μου έκαιγε 150+W παραπάνω απο τα αλλα setup με καλύτερο performer στην καταναλωση τον ι7 με 1070 με 350-380w συνολική κατανάλωση

Τα τεστακια τα καναμε σε realtime συνθηκες με ανοικτα τα antivirus μας , synapse , teamspeak κτλ κτλ Επαγγελματίες δεν είμαστε , χομπιστες είμαστε...

Υ.Γ.Μην πας σε 9590

Υ.Γ.Μην πας σε i3 (εδώ γελάμε)

Υ.Γ.2 Φυλάξτε λεφτά για GPU παρά για CPU

Υ.Γ.3 Εννοείται πως θα αναβαθμίσω σε ZEN

Υ.Γ.4 Μια χαρα τα πανε οι 8core FX εναντιων ι5-ι7 (εκτός απο την κατανάλωση)

• Like 2
Δημοσ.

Κουραση ρε παιδια...Επειδη αυτη την εβδομαδα κατσαμε και bencharame σε 4κ να σας πω και μερικά πραγματα που επιβεβαιωσαμε.

Τεσταραμε σε 4κ fx8350 με fury (της υπογραφής) εναντίων i7 4770κ με 1070 και fury x

Τα παιχνίδια που τεστάραμε ήταν τα Rainbow Six Siege , the division,bf4 και Ashes of the Singularity (dx12) (αυτα είχαμε κοινά)

Για να μην κουρασω θα πω μοναχα οτι σε Rainbow Six Siege και The division δεν υπήρχαν διαφορες (1-4 frames) και αναλογα με το run αλλαζε και το μηχανημα που είχε την πρωτιά . Η χρήση των cpu ήταν στο 38% και όλες οι gpu 98-99%

Στο Ashes of the Singularity(dx12 -extreme) o Ι7 τα πήγε αρκετα καλυτερα απο τον fx8350 ριχνοντας του 10+frames στο κεφάλι ενώ μεταξύ Fury X και 1070 μικρές διαφορές υπέρ της Fury X.

To μηχανημα μου έκαιγε 150+W παραπάνω απο τα αλλα setup με καλύτερο performer στην καταναλωση τον ι7 με 1070 με 350-380w συνολική κατανάλωση

Τα τεστακια τα καναμε σε realtime συνθηκες με ανοικτα τα antivirus μας , synapse , teamspeak κτλ κτλ Επαγγελματίες δεν είμαστε , χομπιστες είμαστε...

Υ.Γ.Μην πας σε 9590

Υ.Γ.Μην πας σε i3 (εδώ γελάμε)

Κάτι δεν πάει καλά, αποκλείεται να ήταν τόσο μικρή η διαφορά 8350 με fury με 4770 με fury x και επίσης πως γίνεται η fury x ενώ έχει λιγότερη ισχύ και vram να βγαίνει μπροστά από την 1070, πολλά βρωμάνε εδώ και για να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα μάλλον το μηχάνημα με τον i7 είχε φάει κάνα ιό ή τα αποτελέσματα είναι ότι νάναι. Δεν λέω μια χαρά οι fx 83xx στα λεφτά τους, έχουν μπόλικη ισχύ για το κόστος τους και είναι μουλάρια ως προς το φορτίο που μπορούν να δεχτούν, αλλά όσον αφορά τα minimum fps που εκεί είναι όλη η ουσία εκεί υστερούν κάπως οι fx, ακριβώς λόγω χαμηλού per core performance.

• Like 2
Δημοσ.

Κάτι δεν πάει καλά, αποκλείεται να ήταν τόσο μικρή η διαφορά 8350 με fury με 4770 με fury x και επίσης πως γίνεται η fury x ενώ έχει λιγότερη vram να βγαίνει μπροστά από την 1070, πολλά βρωμάνε εδώ και για να είναι τέτοιο το αποτέλεσμα μάλλον το μηχάνημα με τον i7 είχε φάει κάνα ιό. 

Ti σχέση έχει η Vram με την αποδοση της κάρτας? Αν δεν πάει να ξεπερασει τα 4gb η Fury δεν εχει πρόβλημα... Αν ήταν έτσι η 390 με τα 8GB θα μπιπ και θα εδερνε...

Δημοσ.

Ti σχέση έχει η Vram με την αποδοση της κάρτας? Αν δεν πάει να ξεπερασει τα 4gb η Fury δεν εχει πρόβλημα... Αν ήταν έτσι η 390 με τα 8GB θα μπιπ και θα εδερνε...

Μα ήδη οι fury / fury x απέδιδαν χαμηλότερα από 980ti / titan x σε παιχνίδια που χρειάζονταν περισσότερα από 4gb vram, επειδή ακριβώς μπούκωναν τα 4gb. Δεν νομίζω πραγματικά από όσα έχω δει και διαβάσει η fury x να υπερτερεί σε σχέση με μια 1070, ίσα ίσα το αντίθετο. Άτοπο επίσης το παράδειγμα με την 390, μιας και είναι αυτονόητο πως ο πυρήνας της απλά δεν έχει την ισχύ να γεμίσει τα 8gb vram, μέχρι 6 το πολύ ναι αλλά 8 με τίποτα.

Δημοσ.

Μα ήδη οι fury / fury x απέδιδαν χαμηλότερα από 980ti / titan x σε παιχνίδια που χρειάζονταν περισσότερα από 4gb vram, επειδή ακριβώς μπούκωναν τα 4gb. Δεν νομίζω πραγματικά από όσα έχω δει και διαβάσει η fury x να υπερτερεί σε σχέση με μια 1070.

ποτέ δεν απεδιδαν χαμηλοτερα απο 980ti / titanx... όχι σε 4κ τουλαχιστον...

Το μοναδικό παιχνίδι που μπουκωνε την Vram ήταν το Rainbow Six σε Ultra preset , γι'αυτό καναμε τα τεστ στο Very High! Οταν παίζεις 4k με μία κάρτα ετσι και αλλιώς ποτέ δεν φουλάρεις γραφικά γιατί θέλεις τα extra fps...

Επίσης ποτέ δεν είπα οτι η fury x είναι καλύτερη απο την 1070, έχουν πάνω κάτω ίδιες επιδόσεις (εξαρτάται απο το παιχνιδι ποιά θα είναι 1-3 fps παραπάνω) ενώ η 1070 έχει πολύ καλύτερη κατανάλωση...

H fury (η απλη) απο την αλλη έχει αρκετα καλη καταναλωση και παίρνει και undervolt

Δημοσ.

Κουραση ρε παιδια...Επειδη αυτη την εβδομαδα κατσαμε και bencharame σε 1)  να σας πω και μερικά πραγματα που επιβεβαιωσαμε.

Για να μην κουρασω θα πω μοναχα οτι σε Rainbow Six Siege και The division δεν υπήρχαν διαφορες (1-4 frames) και αναλογα με το run αλλαζε και το μηχανημα που είχε την πρωτιά . 2) Η χρήση των cpu ήταν στο 38% και όλες οι gpu 98-99%

Στο Ashes of the Singularity(dx12 -extreme) o Ι7 τα πήγε αρκετα καλυτερα απο τον fx8350 3) ριχνοντας του 10+frames στο κεφάλι ενώ μεταξύ Fury X και 1070 μικρές διαφορές υπέρ της Fury X.

Υ.Γ.Μην πας σε 9590

Υ.Γ.4) Μην πας σε i3 (εδώ γελάμε)

1) Οι κάρτες αυτές δεν είναι για 4k και κρύβουν ότι διαφορές μπορεί να έχουν οι επεξεργαστές. Απόδειξη αυτού που λέω το 

2) ~40% χρήση; Έτσι κοιτάζει ο κόσμος το πορτοφόλι του; Πετώντας τα 60% των χρημάτων του;

3) Μας δείχνεις ότι σε 25% των παιχνιδιών ο i7 έχει σημαντική διαφορά.

4) Για ποιον λόγο γελάμε εδώ; ο I7-4770 τρέχει στα 3,5 με turbo στα 3,9 ο ι3 τρέχει στα 3,7 πάντα,είναι 50% του ι7 που τρέχει μόνο στα 40% που σημαίνει ότι,με βάση τα δικά σου κριτήρια και benchmark , θα σου δώσει τα ίδια νούμερα και θα έχει και ένα γενναίο περιθώριο να τρέξει και άλλα πράγματα πέρα από αυτά που ήδη τρέχετε στο παρασκήνιο . 

• Like 1
Δημοσ.

Σκεφτομαι να φτιαξω εναν υπολογιστη για gaming. Επειδη το θεμα κοστους εχω θεσει οριο συνολικο στο 550-600 ευρω κολλαω λιγο στο θεμα του επεξεργαστη. Ειμαι αναμεσα στον Amd Fx-6300 ή 4300 αλλα και στον Intel Core i3 (οχι καποιον συγκεκριμενο). Το οριο για τον επεξεργαστη ειναι στα 120 ευρω το ανωτατο οριο. Και ρωταω συμφερει να βαλω τωρα το 2016 Amd ή καλυτερα να παω σε Intel?

Θα περιμενα να βγει ο Amd Zen γιατι αξιζει αλλα ειναι ακριβος και θα αργησει να βγει.

Για την ιστορια παντα ο ανθρωπος διεθετε 550-600ευρω για ολοκληρο το συστημα

και διεθετε μεχρι 120ευρω ανωτατο οριο. Η Gtx 1070 που δεν καταλαβα για ποιο λογο αναφερθηκε,κοστιζει σχεδον ολοκληρο το pc του ενδιαφερομενου......

Ευχαριστώ για την βοηθεια. Μάλλον θα βάλω τον i3 6100. Πάντως είμαι οπαδος της AMD και γι αυτό ζήτησα την βοηθεια σας. Ευχαριστώ πολύ !!!

Επισης να θυμησω οτι ο ενδιαφερομενος εχει ηδη παρει επεξεργαστη.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...