Καϊάφας Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Το AM4 δυστυχώς είναι DOA,θα βγει μαζί με τους kabylake που θα έχουν υποστήριξη για optane SSDs και 3dxpoint,οι optane δίσκοι βασικά θα είναι μέρος της μνήμης εξαφανίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το bottleneck που προερχεται από τους δίσκους,στην πράξη θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη ώθηση σε όλες της εφαρμογές για της οποίες χρειάζονται πολλοί πύρινες,μετατροπή βίντεο,3d render,εργασίες σε μεγάλες βάσεις δεδομένων,συμπίεση αρχείων,compiling όλα αυτά θα πάρουν πολύ μεγάλη ώθηση στους kaby. (χώρια το φόρτωμα παιχνιδιών αλλά και το texture streaming που σήμερα είναι τεράστιο πρόβλημα στα παιχνίδια) Και το 1151 παίρνει από celeron μέχρι και i7 και με τους coffee lake οι i7 θα είναι και 6c/12t και υπάρχει η περίπτωση να μπαίνουν στης 1151 μητρικές,θα δείξει. Αυτά βέβαια είναι θεωρητικά αφού οι φτηνές μητρικές είναι με περιορισμένο TDP και δεν τρέχουν στο μέγιστο τους μεγάλους επεξεργαστές,αν τους τρέχουν καν. Το να πάρει κάποιος APU(ή και celeron) με δυνατή μητρική είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο. Σαν παραλήρημα διαβάζετε και αφελής ευχή, πραγματικά πιστεύεις ότι η Intel θα φερει την τεχνολογια Optane στο pc desktop και σε προσιτες τιμες στα επιπεδω των τωρινων TLC δισκων και θα ειναι αυτος τεραστιος λογος να μην αγορασει καποιος για τις αναγκες του μια πλατφορμα AM4 με εναν Zen APU των 100 ευρώ. 1
TheELF Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Σαν παραλήρημα διαβάζετε και αφελής ευχή, πραγματικά πιστεύεις ότι η Intel θα φερει την τεχνολογια Optane στο pc desktop και σε προσιτες τιμες στα επιπεδω των τωρινων TLC δισκων και θα ειναι αυτος τεραστιος λογος να μην αγορασει καποιος για τις αναγκες του μια πλατφορμα AM4 με εναν Zen APU των 100 ευρώ.Μαρέσει που τα έκανες και Bold αλλά δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το τι γράφω... στην πράξη θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη ώθηση σε όλες της εφαρμογές για της οποίες χρειάζονται πολλοί πύρινες,μετατροπή βίντεο,3d render,εργασίες σε μεγάλες βάσεις δεδομένων,συμπίεση αρχείων,compiling όλα αυτά θα πάρουν πολύ μεγάλη ώθηση στους kaby.Τώρα εσύ από αυτό το πως κατέληξες σε συστήματα με APU μόνο εσύ το ξέρεις. Ναι συμφωνώ, οι optane θα είναι πανάκριβοι αρχικά αλλά αν κάνει η amd άλλα ~5 χρόνια για να βγάλει νέα πλατφόρμα θα έχει επί ~5 χρόνια αυτό το τεράστιο μειονέκτημα έστω και αν είναι μόνο για το high end τμήμα της αγοράς. Επειδή όμως τα data centers και οι μεγάλες εταιρίες θα πέσουν με τα μούτρα στους optane θα πέσουν γρήγορα οι τιμές τους και σε κάνα χρόνο, ή δύο το πολύ, θα είναι σαν τους ssd στην τιμή.
adtakhs Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μαρέσει που τα έκανες και Bold αλλά δεν έκανες τον κόπο να διαβάσεις το τι γράφω... Τώρα εσύ από αυτό το πως κατέληξες σε συστήματα με APU μόνο εσύ το ξέρεις. Ναι συμφωνώ, οι optane θα είναι πανάκριβοι αρχικά αλλά αν κάνει η amd άλλα ~5 χρόνια για να βγάλει νέα πλατφόρμα θα έχει επί ~5 χρόνια αυτό το τεράστιο μειονέκτημα έστω και αν είναι μόνο για το high end τμήμα της αγοράς. Επειδή όμως τα data centers και οι μεγάλες εταιρίες θα πέσουν με τα μούτρα στους optane θα πέσουν γρήγορα οι τιμές τους και σε κάνα χρόνο, ή δύο το πολύ, θα είναι σαν τους ssd στην τιμή. Το AM4 θα μας συντροφεύει για χρόνια. Το άτοπο σε αυτό που λες είναι πως δεν σου λέει κανείς πως τα chip της πλατφόρμας θα παραμείνουν τα ίδια. Δες πχ το AM3 .... ξεκίνησε με SATA 2 και 790FX και πέρασε σε 890X/890FX και 990FX αλλάζοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας. Νομίζω πως ανάλογα θα κινηθεί και εδώ 1
Kostas.karras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Θα ηθελα να εκφρασω την ταπεινη μου γνωμη στο θεμα αυτο ! Λοιπον πιστευω πραγματικα οτι πληρωνεις παιρνεις. Εγω προσωπικα εχω εναν 8350 FX με μητρικη ASUS Sabertooth και παιζω BF4 και BF hard line σε ultra settings με καρτα γραφικων την amd 7970 3gb και 20gb ram. τα καρε δεν πεφτουν κατω απο 60 με τιποτα. Ομως απο ποιοτητα κατασκευης οι intel επεξεργαστες ειναι κατα πολυ καλυτεροι. Ο amd 8350 κοστιζει 160Ευρω και ο i5 η ο i7 250++++ ευρω. Τωρα αν μπορει να φτιαξει καποιος ενα συστημα χωρις να τον ενδιαφερει το κοστος παει καρφι στην intel. Αν ομως το κοστος ειναι προβλημα η amd ειναι μονοδρομος. Να μην ξεχναμε οτι υπαρχει και η εγγυηση των 3 χρονων για τον επεξεργαστη της amd οποτε οτι και να γινει εισαι καλυμενος. Προσωπικα προτιμω να εχω ενα pc που να τρεχει αυτα που θελω π.χ. First prson shooters σε fps ανεκτα για gameplay τα 60 καρε τα θεωρω υπεραρκετα. Απο κει και περα αυτο που χρειαζομαστε ολοι ειναι μια καλυτερη συνδεση στο ιντερνετ..... Αυτα ελπιζω να βοηθησα καλη συνεχεια σε ολους και χαμηλες θερμοκρασιες στην gpu . Καταρχήν οι i5 δεν ξεκινούν από 250+++Ακομα και ένας i3 όμως τα πάει καλύτερα από τον 8350 σε fps games... Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια. 1
TheELF Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Το AM4 θα μας συντροφεύει για χρόνια. Το άτοπο σε αυτό που λες είναι πως δεν σου λέει κανείς πως τα chip της πλατφόρμας θα παραμείνουν τα ίδια. Δες πχ το AM3 .... ξεκίνησε με SATA 2 και 790FX και πέρασε σε 890X/890FX και 990FX αλλάζοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας. Νομίζω πως ανάλογα θα κινηθεί και εδώ Αν είναι να αλλάζεις μητρικές για να μείνεις ενήμερος ποια η διαφορά με τους «μιας χρίσεως» ; Ότι δεν σου δίνεται καν η επιλογή να περάσεις ταυτόχρονα και σε ανανεωμένο επεξεργαστή; Το 3dxpoint χρειάζεται υποστήριξη και από τον ίδιο τον επεξεργαστή για να δουλέψει και είναι και πατέντα της intel,δεν είναι σίγουρο ότι θα την δώσει και στους άλλους (arm/amd)
Aten-Ra Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ακομα και ένας i3 όμως τα πάει καλύτερα από τον 8350 σε fps games... Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια. Δεν παίζει αυτό στο BF4 MP και σε όλα τα Frostbite παιχνίδια. https://forums.anandtech.com/threads/60-minutes-%C2%96-cpu-performance-and-energy-consumption-in-gaming-atenra.2459963/ Δες εδώ διαφορά σε Stuttering και αυτός είναι ο FX8150 σε Default και όχι ο FX8350 OC. 1
adtakhs Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αν είναι να αλλάζεις μητρικές για να μείνεις ενήμερος ποια η διαφορά με τους «μιας χρίσεως» ; Ότι δεν σου δίνεται καν η επιλογή να περάσεις ταυτόχρονα και σε ανανεωμένο επεξεργαστή; Το 3dxpoint χρειάζεται υποστήριξη και από τον ίδιο τον επεξεργαστή για να δουλέψει και είναι και πατέντα της intel,δεν είναι σίγουρο ότι θα την δώσει και στους άλλους (arm/amd) To ότι μπορεί να μην έχεις ένα χαρατκηριστικό του επόμενου chipset της πλατφόρμας , δεν πάει να πει πως η πλατφόρμα είναι μη χρηστική. Και σιγά την διείσδυση που θα έχει στην αγορά ένα τόσο ακριβό feature ... Κάτι ανάλογο με τις HBM κάρτες ένα πράγμα .... nvme υποστήριξη θελει η οποία υπάρχει ήδη και είναι και ανεξάρτητη από intel/amd/nvidia/arm κ.λ.π. Από εκεί και πέρα το 3dxpoint όπως και η HBM δεν είναι αποκλειστική δημιουργία των Intel και AMD, αλλά είναι και της Micron από την μια και της Hynix από την άλλη. Συμπερασματικά, οι μνήμες αυτές, αν θέλουν οι δημιουργοί τους να πουλήσουν , πρέπει να προωθηθούν σε κάθε πλατφόρμα.
soter79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αυτο το BF4 παιχνιδι του 2013 και ακομα αναφερεται λες και ειναι προσφατο.... Επισης τελευταια φορα που κοιταξα ο φθηνοτερος i5 ξεκιναει απο τα 180ευρω και οχι απο τα 250+ευρω που αναφερεις.Και ο λογος που αναφερω κλειδωμενο επεξεργαστη ειναι γιατι ουτως ή αλλως λιγοι ειναι αυτοι που ασχολουνται με το oc. Το BF4 μπορει να βγηκε το 2013 αλλα μεχρι πριν απο λιγο καιρο εβγαζε εξτρα υλικο. Επισης δεν θα μπορουσα να μιλησω για το BF1 γιατι ακομα δεν εχει βγει στην αγορα. Σιγουρα ομως το σημερινο μου συστημα θα το τρεχει ανετα σε υψηλα καρε και με πληρη αναλυση.Δεν το εχω κοιταξει αναλυτικα αλλα ο φθηνοτερος i5 δεν ξερω αν ειναι ισαξιος του 8350 της AMD. Μην ξεχναμε οτι i5 υπαρχουν πολλων ειδων οποτε κοιταμε αυτους που μπορουν να αποδωσουν την ιδια δυναμη στην ιδια τιμη με τον εν λογο amd. Για τους i7 ειμαστε πολυ πανω απο τα 250 ευρω. Η AMD επισης επιθυμει να κανουμε ενα ελαφρο O.C. στο pc μας καθοτι μας δινει ενα βουνο επιλογες. Συνεπως για το δικο μου πορτοφολι ισχυει AMD για τωρα. Αν αυριο βγει οκταπυρινος intel i7 με 170Ευρω τοτε αλλαζει. Καταρχήν οι i5 δεν ξεκινούν από 250+++ Ακομα και ένας i3 όμως τα πάει καλύτερα από τον 8350 σε fps games... Ελπίζω να βοήθησα, καλή συνέχεια. Φιλε δεν βοηθας με τα ανεκδοτα που γραφεις !!!! http://sbtechnology.eu/wp-content/uploads/2013/10/benchmark-9590.png http://sbtechnology.eu/?p=41 μηπως ο i3 ειναι καλυτερος και του i7 ??? Αν θες να βοηθησεις στειλε μας και την πηγη που αντλεις την γνωση σου 1
Fulgore Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Συνεπως για το δικο μου πορτοφολι ισχυει AMD για τωρα. Αν αυριο βγει οκταπυρινος intel i7 με 170Ευρω τοτε αλλαζει. Ναι βεβαια στα ιδια χρηματα αγοραζες ουτως ή αλλως και intel αν ηθελες δεδομενου οτι η Sabertooth που εχεις δεν ειναι και καμια φθηνη μητρικη. Επισης ελπιζω να γνωριζεις οτι ο 8350 που εχεις δεν ειναι πραγματικος 8πυρηνος αντιστοιχος με τους i7 της intel ετσι? Α και αν περιμενεις οντως να δεις τετοιο intel στα χρηματα αυτα,τοτε περιμενε καμια 8ετια τουλαχιστον Υποψην οτι οταν μιλαμε για gaming συστηματα μιλαμε για οτι παιχνιδι κυκλοφορει στην αγορα εκτως αν αναφερθει το αντιθετο.Αρα το να γινεται συνεχεια η κουβεντα γυρω απο το Battlefield 4 και σε λιγο καιρο γυρω απο το BF1 δεν εχει κανενα νοημα. 2
adtakhs Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Παίδες πάντως πέρα απ`όλα τα άλλα και τις προτιμήσεις του κάθε ενός, η βιομηχανία του gaming φαίνεται πως αρχίζει να βλέπει αρκετά προς το πολυπύρηνο μέλλον. Αν και απέχω λόγω εργασίας τελευταία, γυρνώντας στα φόρα δεξιά και αριστερά, το μάτι μου έπεσε σε αρκετές αναφορές σε νέους τίτλους που τα 8-νήματα , έστω και αν δεν ήταν 8-πυρήνες, έδιναν ανώτερα αποτελέσματα. Εσείς δεν έχετε παρατητήσει κάτι τέτοιο?
Kostas.karras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δεν παίζει αυτό στο BF4 MP και σε όλα τα Frostbite παιχνίδια. https://forums.anandtech.com/threads/60-minutes-%C2%96-cpu-performance-and-energy-consumption-in-gaming-atenra.2459963/ Δες εδώ διαφορά σε Stuttering και αυτός είναι ο FX8150 σε Default και όχι ο FX8350 OC. Nαι, για BF4.. Τι ισχυει για moba games?
Fulgore Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Παίδες πάντως πέρα απ`όλα τα άλλα και τις προτιμήσεις του κάθε ενός, η βιομηχανία του gaming φαίνεται πως αρχίζει να βλέπει αρκετά προς το πολυπύρηνο μέλλον. Αν και απέχω λόγω εργασίας τελευταία, γυρνώντας στα φόρα δεξιά και αριστερά, το μάτι μου έπεσε σε αρκετές αναφορές σε νέους τίτλους που τα 8-νήματα , έστω και αν δεν ήταν 8-πυρήνες, έδιναν ανώτερα αποτελέσματα. Εσείς δεν έχετε παρατητήσει κάτι τέτοιο? Προφανως και δεν ισχυει το παραπανω που γραφεις για τον πολυ απλο λογο οτι τα περισσοτερα παιχνιδια εξακολουθουν να ειναι gpu heavy κυριως εκτως φυσικα των open world παιχνιδιων. Απο το 2013 που ξεκινησα να ασχολουμαι λιγο παραπανω με αυτα τα ακουω/διαβαζω αυτα. Οτι δηλαδη στο μελλον τα παιχνιδια θα θελουν παραπανω πυρηνες/threads,οτι ο i3 απο το 2014 και μετα θα τα βρισκει σκουρα και αλλα ωρα. Παμε για 2017 και οι 4πυρηνοι I7 εξακολουθουν να ειναι οτι το καλυτερο για παιχνιδια(ακομα και σε σχεση με ακριβοτερους επεξεργαστες της intel)Και ο i3 παραδοξως αλλα για 1080p μια χαρα κραταει μεχρι και σημερα..... 2
Kostas.karras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Φιλε δεν βοηθας με τα ανεκδοτα που γραφεις !!!! μηπως ο i3 ειναι καλυτερος και του i7 ??? Αν θες να βοηθησεις στειλε μας και την πηγη που αντλεις την γνωση σου Το μονο ανεγδοτο που βλεπω εισαι εσυ.. Ειχα και τον 8350 και εχω και μια γνωμη να εκφρασω.. Μου δειχνεις τι με το mark του 9590? Οτι ειναι ενας φθηνος επεξεργαστης(που στην ουσια με αυτα που καει ειναι ο πιο ακριβος) και ειναι κυριως καλος για multitask? Σε παιχνιδια που στηριζονται στο singlecore τι γινεται? εμενα στα moba games με νοιαζει να ειναι σταθερα τα fps μου και οχι να κανει κοιλια.. πολλα drops με αδυναμα singlecores.. https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html 2
soter79 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ναι βεβαια στα ιδια χρηματα αγοραζες ουτως ή αλλως και intel αν ηθελες δεδομενου οτι η Sabertooth που εχεις δεν ειναι και καμια φθηνη μητρικη. Επισης ελπιζω να γνωριζεις οτι ο 8350 που εχεις δεν ειναι πραγματικος 8πυρηνος αντιστοιχος με τους i7 της intel ετσι? Α και αν περιμενεις οντως να δεις τετοιο intel στα χρηματα αυτα,τοτε περιμενε καμια 8ετια τουλαχιστον Υποψην οτι οταν μιλαμε για gaming συστηματα μιλαμε για οτι παιχνιδι κυκλοφορει στην αγορα εκτως αν αναφερθει το αντιθετο.Αρα το να γινεται συνεχεια η κουβεντα γυρω απο το Battlefield 4 και σε λιγο καιρο γυρω απο το BF1 δεν εχει κανενα νοημα. Εδω θα ηθελα να προσθεσω οτι στον υπολογιστη μου παιζω μονο BF 4 -BF hardline και Titanfall και συντομα το BF1. Δεν με ενδιαφερει κανενα αλλο παιχνιδι της αγορας και αν θελω να παιξω με φιλους κανα μπασκετακι η κανα ποδοσφαιρακι εχω στην ακρη και ενα xbox one. Συνεπως αν το συστημα μου δεν τρεχει σε πληρη αναλυση το νεο Tomb Raider η το καινουριο batman με αφηνει παγερα αδιαφορο. Γενικα πιστευω οτι ο ηλεκτρονικος υπολογιστης ειναι σαν το αυτοκινητο δεν χρειαζεται να αγορασεις Ferrari για να πηγαινεις για ψωνια στο σουπερ μαρκετ. Συνεπως αν πιστευετε οτι το συστημα που εχω δεν αξιζει , θα σας διαβεβαιωσω οτι για την δουλεια που το χρειαζομαι ειναι παραπανω απο καλο. Εν κατακλειδη ειναι ολα υποκειμενικα .... Το μονο ανεγδοτο που βλεπω εισαι εσυ.. Ειχα και τον 8350 και εχω και μια γνωμη να εκφρασω.. Μου δειχνεις τι με το mark του 9590? Οτι ειναι ενας φθηνος επεξεργαστης(που στην ουσια με αυτα που καει ειναι ο πιο ακριβος) και ειναι κυριως καλος για multitask? Σε παιχνιδια που στηριζονται στο singlecore τι γινεται? εμενα στα moba games με νοιαζει να ειναι σταθερα τα fps μου και οχι να κανει κοιλια.. πολλα drops με αδυναμα singlecores.. https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html Δεν νομιζω οτι στο μελλον οι single core λειτουργιες ειναι αυτες που θα μας κανουν τη διαφορα. Και στην εικονα που ποσταρα αν κοιταξεις λιγο παρακατω απο τον amd 9590 θα δεις ως εκ θαυματος να υπαρχει ενας 8350 και δεν τον εχω βαλει εγω εκει με photoshop !!!!
Kostas.karras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δεν νομιζω οτι στο μελλον οι single core λειτουργιες ειναι αυτες που θα μας κανουν τη διαφορα. Και στην εικονα που ποσταρα αν κοιταξεις λιγο παρακατω απο τον amd 9590 θα δεις ως εκ θαυματος να υπαρχει ενας 8350 και δεν τον εχω βαλει εγω εκει με photoshop !!!! Η διαφορα θα ειναι στο συνδυασμο ολων.. οσα cores εχω να ειναι πραγματικα δυνατα.. ειτε δυο ειτε 102.. Και μιας και μιλησες για φεραρι και συμβατικο, πιστευω την δουλεια σου την εκανες και με εναν διπυρινο intel η εναν fx-4300 η εναν 860κ ας πουμε.. Και στην εικονα που ποσταρες ειναι υπογεγραμμενος ο 9590,ασχετα με τον αν ειναι και ο 8350 πιο κατω..ουτε σωστη εικονα δεν μπορεις να ποσταρεις? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις