Aten-Ra Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Την συγκεκριμένη περίοδο σε AMD μόνο σε AM4 θα πήγαινα. 2
Καϊάφας Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Την συγκεκριμένη περίοδο σε AMD μόνο σε AM4 θα πήγαινα. Ακριβώς. Το AM3/FM2+ ειναι ηδη νεκρες πλατφορμες, τα AM4 motherboards σιγα σιγα βγαινουν στο εξωτερικο και ειμαστε μονον μερικους μηνες πριν την επισημη παρουσιαση.
Silenzio Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 featherbrain, όλα να τα δεχτώ όσα λες εκτός της αναβαθμισιμότητας, ποτέ δε κατάλαβα αυτή τη λογική, πάρε αυτό και θα μπορείς και να αναβαθμίσεις, όλο αυτή τη μπούρδα διαβάζω εδώ στο φόρουμ, λες και αγοράζω κάτι ντε και καλά για να το αναβαθμίσω του χρόνου (ή πάρε ιντελ έστω και το φτηνό και του χρόνου παίρνεις και τον ι5). Ή λες και δε μπορώ να πουλήσω σετ cpu-mobo όποτε θέλω και να πάρω άλλο σετ. Είναι εκτός λογικής για μένα αυτό το σκεπτικό. Στα υπόλοιπα συμφωνώ ας πάρει τον Ι3 για τους λόγους που αναφέρεις. Προσωπικά εγώ ι3 δεν έπαιρνα (και ας έχει ddr4 που ακούγεται όμορφο) και χίλιες φορές με fx-6300 ή fx-8320, και εγώ είχα και έχω ακόμη fx-4100-->fx-6100 --> fx6200 --> fx6300 -->fx8320 και ξέρω τι λέω και στο λαν μου έχω και ι5-4570. 3
Καϊάφας Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 featherbrain, όλα να τα δεχτώ όσα λες εκτός της αναβαθμισιμότητας, ποτέ δε κατάλαβα αυτή τη λογική, πάρε αυτό και θα μπορείς και να αναβαθμίσεις, όλο αυτή τη μπούρδα διαβάζω εδώ στο φόρουμ, λες και αγοράζω κάτι ντε και καλά για να το αναβαθμίσω του χρόνου (ή πάρε ιντελ έστω και το φτηνό και του χρόνου παίρνεις και τον ι5). Ή λες και δε μπορώ να πουλήσω σετ cpu-mobo όποτε θέλω και να πάρω άλλο σετ. Είναι εκτός λογικής για μένα αυτό το σκεπτικό. Στα υπόλοιπα συμφωνώ ας πάρει τον Ι3 για τους λόγους που αναφέρεις. Προσωπικά εγώ ι3 δεν έπαιρνα (και ας έχει ddr4 που ακούγεται όμορφο) και χίλιες φορές με fx-6300 ή fx-8320, και εγώ είχα και έχω ακόμη fx-4100-->fx-6100 --> fx6200 --> fx6300 -->fx8320 και ξέρω τι λέω και στο λαν μου έχω και ι5-4570. Συμφωνω απολυτα φιλε, το παραμυθι περι αναβαθμισιμοτητας πρεπει να σταματησει γιατι κανεις δεν αναβαθμιζει επεξεργαστη πλεον, για το 99% των απλων consumers και χρηστων οτι κουμπωνει στην μητρικη εκει παραμενει, πλην καμιας καρτας γραφικων σε διαστημα 2-3 ετών και αντε και μνημης οποτε χρειαστει πραγματικα, αρκετοι πεφτουν σε αυτην την ψυχολογικη παγιδα του εξαναγκασμου περι αναβαθμισης και χανουν την μεγαλη εικονα που ειναι η καλυτερη υπολογιστικη ισχυ και η καλυτερη εμπειρια στα λεφτα, πετανε τα λεφτα τους σε μια υποσχεση αγοραζοντας υποδυεστερο επεξεργαστη διχως να καταλαβουν οτι απο την στιγμη που αγοραζεται ενα συστημα ειναι και πλεον νεκρο απο καθε αποψη αναβαθμισιμοτητας, καθε 1-1.5 χρονο εχουμε και νεες πλατφορμες απο την Intel. Η μονη περιπτωση που ισχυει κατι τετοιο ειναι στην νεα πλατφορμα της AMD μιας και κραταει τα socket της για πολλα χρονια. 4
Sheogorath Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Συμφωνω απολυτα φιλε, το παραμυθι περι αναβαθμισιμοτητας πρεπει να σταματησει γιατι κανεις δεν αναβαθμιζει επεξεργαστη πλεον, για το 99% των απλων consumers και χρηστων οτι κουμπωνει στην μητρικη εκει παραμενει, πλην καμιας καρτας γραφικων σε διαστημα 2-3 ετών και αντε και μνημης οποτε χρειαστει πραγματικα, αρκετοι πεφτουν σε αυτην την ψυχολογικη παγιδα του εξαναγκασμου περι αναβαθμισης και χανουν την μεγαλη εικονα που ειναι η καλυτερη υπολογιστικη ισχυ και η καλυτερη εμπειρια στα λεφτα, πετανε τα λεφτα τους σε μια υποσχεση αγοραζοντας υποδυεστερο επεξεργαστη διχως να καταλαβουν οτι απο την στιγμη που αγοραζεται ενα συστημα ειναι και πλεον νεκρο απο καθε αποψη αναβαθμισιμοτητας, καθε 1-1.5 χρονο εχουμε και νεες πλατφορμες απο την Intel. Η μονη περιπτωση που ισχυει κατι τετοιο ειναι στην νεα πλατφορμα της AMD μιας και κραταει τα socket της για πολλα χρονια. Ναι αλλά στα μεταχειρησμένα βρίσκεις άνετα κομμάτια φθηνά για αναβάθμιση. Και οι επεξεργαστές δεν χαλάνε. 2
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Γιατι πολυ απλα αν δεν εχει ο αλλος χρηματα να αγορασει ενα αξιολογο επεξεργαστη πχ ενα i5 καλη ωρα,δεν θα του ερθουν αργοτερα εξ ουρανουν χρηματα για i5+νεα μητρικη+καλυτερες μνημες ram. Για καποιους θα πουν''110ευρω για i3?Ελα μωρε δωσε αλλα 30-40ευρω και παρε i5 απο αγγελιες''.Μην τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι.Ουτε η αγορα ενος i3 τα τελευταια χρονια θεωρειται future proof αγορα για να μην αναφερεται το σκηνικο αναβαθμισης,ειδικα οταν μιλαμε για παιχνιδια. Προσωπικά εγώ ι3 δεν έπαιρνα (και ας έχει ddr4 που ακούγεται όμορφο) και χίλιες φορές με fx-6300 ή fx-8320, και εγώ είχα και έχω ακόμη fx-4100-->fx-6100 --> fx6200 --> fx6300 -->fx8320 και ξέρω τι λέω και στο λαν μου έχω και ι5-4570. Ουτε το παραπανω που γραφεις ισχυει. 1000φορες fx 6300 για να λεει τι μετα?Οτι εχει 6πυρηνο επεξεργαστη που στην πραγματικοτητα δεν εχει?Για να εχει επεξεργαστη που χανει απο 2πυρηνο intel(που και ο intel αυτος δεν ειναι καλη αγορα)?? Δεν ξερω τι παιχνιδια παιζετε στο λαν και βαζεις μεσα και i5 με τους πιο πισω χαλια επεξεργαστες αλλα σε παιχνιδια που τραβανε περισσοτερο απο τον επεξεργαστη(open world/mmo)πεφτει γερη σφαλιαρα στους επεξεργαστες κατω απο 8320(χωρις oc κιολας).Αρα μην γραφουμε παλι οτι να ναι και πηγαινει αλλου το πραγμα. 1
NoiSy MaN Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Εγώ λέω στη φάση που είμαστε περίμενε να δεις τι θα λένε και οι ζεν. Μάζεψε και κάνα λεφτό παραπάνω μέχρι τότε αν μπορείς.
Scatman Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Αν θες έναν υπολογιστή αποκλειστικά για το "σήμερα", δίχως να έχεις σκοπό να αναβαθμιστείς τα επόμενα χρόνια..πας σε fx8300 ~με την προυπόθεση oc~ που αυτή την περίοδο τον βρίσκεις σε πολύ ελκυστική τιμή (115 περίπου). Φοβάμαι πως ο fx6300, στα 95 ευρώ..δεν αποτελεί κάτι τρομερό σε αυτή την τιμή. Για 8320 δε το συζητάω καν. Μετά τους 8300/8320e..δεν υπάρχει λόγος να εμπορεύεται στην αγορά. Το θέμα είναι ..εφόσον σου δίδεται η δυνατότητα να πας σε νεώτερη πλατφόρμα, με προοπτική αναβάθμισης σε κάτι πιο εξαιρετικό γιατί να επενδύσεις σε fx ~όσο αξιόλογοι κι αν είναι~ ; Σε αυτό το μπάτζετ, εγώ θα πήγαινα σε skylake g4400 για να ανέβει η κάρτα γραφικών, κι αργότερα θα έβαζα i5/i7. 1
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2016 featherbrain, όλα να τα δεχτώ όσα λες εκτός της αναβαθμισιμότητας, ποτέ δε κατάλαβα αυτή τη λογική, πάρε αυτό και θα μπορείς και να αναβαθμίσεις, όλο αυτή τη μπούρδα διαβάζω εδώ στο φόρουμ, λες και αγοράζω κάτι ντε και καλά για να το αναβαθμίσω του χρόνου (ή πάρε ιντελ έστω και το φτηνό και του χρόνου παίρνεις και τον ι5). Ή λες και δε μπορώ να πουλήσω σετ cpu-mobo όποτε θέλω και να πάρω άλλο σετ. Είναι εκτός λογικής για μένα αυτό το σκεπτικό. Συμφωνω απολυτα φιλε, το παραμυθι περι αναβαθμισιμοτητας πρεπει να σταματησει γιατι κανεις δεν αναβαθμιζει επεξεργαστη πλεον, Εγω πρεπει να ειμαι η εξαιρεση τοτε που εχω αναβαθμισει επεξεργαστη σε ολους μου τους υπολογιστες τα τελευταια 10 χρονια. Απο D805 σε Q6600 (δυο PC) και απο i7 930 σε Xeon X5650. Kαι ενας 1150 με G3220 που υπαρχει καποια στιγμη οταν χρειαστει θα αναβαθμιστει με καποιον i3 η i5 αν βρεθει καποια καλη ευκαιρια. Μονο τον τελευταιο δικο μου βασικο δεν θα αναβαθμισω με αλλαγη επεξεργαστη γιατι πηγα κατ ευθειαν σε 4790Κ και δεν εχει πιο πανω. Ομως ηδη προγραμματιζω τον επομενο μου υπολογιστη ο οποιος παλι θα χτιστει με βαση την αναβαθμισημοτητα ειτε σε 2011-3 ειτε σε ΑΜ4. 2
Touch_Gold Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Καλημερα σε ολους . Δεν υπαρχει σωστο και λαθος . Ο καθενας κανει οτι θελει αναλογα με το πως τα αντιλαμβανεται τα πραγματα . Ειτε τον κανει αναβαθμιση ειτε τον πουλησει για να παρει καινουργιο . Εγω προσωπικα δεν θα επερνα απο την αρχη εναν υπολογιστη που δεν θα επερνε αναβαθμιση μελλοντικα (τουλαχιστον 1 φορα) ειτε σε CPU-RAM-OC-GPU-σκληρο δισκο και οτι αλλο υπαρχει . Δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να πουλαω και να αγοραζω συνεχεια υπολογιστες . Αυτο βεβαια εξαρτατε απο κατι πολυ σημαντικο και εννοω οτι εαν απο την αρχη στισεις εναν υπολογιστη φθηνο δλδ M.O ισα ισα να περνει i3-i5 απλος και μονο DDR4 και γενικος διαλεξεις κομματια τα οποια ειναι ισα ισα για να σου κανουν την δουλεια που θελεις τοτε ναι δεν σηκωνει αναβαθμιση αλλα τον αλλαζεις ολο .Οταν ομως διαλεγης ακριβα κομματια και κανεις επιλογες με βαση οχι μονο το τωρα αλλα και το μελλον τοτε εκει αλλαζουν τα πραγματα και βεβαια το σημαντικοτερο εξαρτημα του υπολογιστη μας ειναι η μητρικη που πολυ την εχουν απαξιωση τοσο πολυ , οτι δινεις τετοιο περνεις και αν δεν δωσεις απο την αρχη δεν παρεις τιποτα στο μελλον . Κατα την γνωμη μου η μητρικη θα πρεπει να ειναι το ακριβοτερο κομματι του υπολογιστη μας . Η γνωμη μου εμενα αυτη ειναι . 1
spy94 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Κατα την γνωμη μου η μητρικη θα πρεπει να ειναι το ακριβοτερο κομματι του υπολογιστη μας . Η γνωμη μου εμενα αυτη ειναι . Ναι αρκετών η γνώμη είναι αυτή(ακριβές mobo όμορφες κλπ) και τροφοδοτικό 20 ευρώ για να κάψεις τα πάντα όλα.Όλα τα parts είναι σημαντικά και το καθένα κάνει την δουλειά του.Οι μισοί στο φόρουμ έχουν πάρει z170 ή γενικά ακριβές μητρικές με g4400 και περιμένουν να βγει κανένας να δίνει κανένα ξεκλείδωτο cpu ή ένας i5-i7 αντίστοιχα στις αγγελίες να πέσουν πάνω του και μέχρι να γίνει αυτό θα έχει βγει καινούργιο socket.Καλή η προοπτική αναβάθμισης αλλά με όριο. 5
adtakhs Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Η μόνη αναβαθμίσιμη πλατφόρμα πλέον είναι η AM4 . Είναι πλατφόρμα που θα παίρνει από το πιο απλό APU μέχρι το δυνατοτερο πολυπύρηνο CPU των μελλοντικών γενεών της AMD. Όλες οι υπόλοιπες πλατφόρμες με εξαίρεση ίσως την V3 της ιντελ , είναι ή παρελθόν ή μιας χρήσης. Το κακό πλέον στις αναβαθμίσεις παλαιών αναβαθμίσιμων συστημάτων , το έχουν κάνει οι SSD των οποίων τα πρότυπα διασύνδεσης διαρκώς αναβαθμίζονται. Ολα τα άλλα, ακόμα και το PCI-E, δεν κάνουν διαφορά που να σε κάνει να αλλάξεις πλατφόρμα ... 1
TheELF Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Η μόνη αναβαθμίσιμη πλατφόρμα πλέον είναι η AM4 . Είναι πλατφόρμα που θα παίρνει από το πιο απλό APU μέχρι το δυνατοτερο πολυπύρηνο CPU των μελλοντικών γενεών της AMD. Το AM4 δυστυχώς είναι DOA,θα βγει μαζί με τους kabylake που θα έχουν υποστήριξη για optane SSDs και 3dxpoint,οι optane δίσκοι βασικά θα είναι μέρος της μνήμης εξαφανίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό το bottleneck που προερχεται από τους δίσκους,στην πράξη θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη ώθηση σε όλες της εφαρμογές για της οποίες χρειάζονται πολλοί πύρινες,μετατροπή βίντεο,3d render,εργασίες σε μεγάλες βάσεις δεδομένων,συμπίεση αρχείων,compiling όλα αυτά θα πάρουν πολύ μεγάλη ώθηση στους kaby. (χώρια το φόρτωμα παιχνιδιών αλλά και το texture streaming που σήμερα είναι τεράστιο πρόβλημα στα παιχνίδια) Και το 1151 παίρνει από celeron μέχρι και i7 και με τους coffee lake οι i7 θα είναι και 6c/12t και υπάρχει η περίπτωση να μπαίνουν στης 1151 μητρικές,θα δείξει. Αυτά βέβαια είναι θεωρητικά αφού οι φτηνές μητρικές είναι με περιορισμένο TDP και δεν τρέχουν στο μέγιστο τους μεγάλους επεξεργαστές,αν τους τρέχουν καν. Το να πάρει κάποιος APU(ή και celeron) με δυνατή μητρική είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο.
soter79 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Θα ηθελα να εκφρασω την ταπεινη μου γνωμη στο θεμα αυτο ! Λοιπον πιστευω πραγματικα οτι πληρωνεις παιρνεις. Εγω προσωπικα εχω εναν 8350 FX με μητρικη ASUS Sabertooth και παιζω BF4 και BF hard line σε ultra settings με καρτα γραφικων την amd 7970 3gb και 20gb ram. τα καρε δεν πεφτουν κατω απο 60 με τιποτα. Ομως απο ποιοτητα κατασκευης οι intel επεξεργαστες ειναι κατα πολυ καλυτεροι. Ο amd 8350 κοστιζει 160Ευρω και ο i5 η ο i7 250++++ ευρω. Τωρα αν μπορει να φτιαξει καποιος ενα συστημα χωρις να τον ενδιαφερει το κοστος παει καρφι στην intel. Αν ομως το κοστος ειναι προβλημα η amd ειναι μονοδρομος. Να μην ξεχναμε οτι υπαρχει και η εγγυηση των 3 χρονων για τον επεξεργαστη της amd οποτε οτι και να γινει εισαι καλυμενος. Προσωπικα προτιμω να εχω ενα pc που να τρεχει αυτα που θελω π.χ. First prson shooters σε fps ανεκτα για gameplay τα 60 καρε τα θεωρω υπεραρκετα. Απο κει και περα αυτο που χρειαζομαστε ολοι ειναι μια καλυτερη συνδεση στο ιντερνετ..... Αυτα ελπιζω να βοηθησα καλη συνεχεια σε ολους και χαμηλες θερμοκρασιες στην gpu .
Fulgore Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Θα ηθελα να εκφρασω την ταπεινη μου γνωμη στο θεμα αυτο ! Λοιπον πιστευω πραγματικα οτι πληρωνεις παιρνεις. Εγω προσωπικα εχω εναν 8350 FX με μητρικη ASUS Sabertooth και παιζω BF4 και BF hard line σε ultra settings με καρτα γραφικων την amd 7970 3gb και 20gb ram. τα καρε δεν πεφτουν κατω απο 60 με τιποτα. Ομως απο ποιοτητα κατασκευης οι intel επεξεργαστες ειναι κατα πολυ καλυτεροι. Ο amd 8350 κοστιζει 160Ευρω και ο i5 η ο i7 250++++ ευρω. Τωρα αν μπορει να φτιαξει καποιος ενα συστημα χωρις να τον ενδιαφερει το κοστος παει καρφι στην intel. Αν ομως το κοστος ειναι προβλημα η amd ειναι μονοδρομος. Να μην ξεχναμε οτι υπαρχει και η εγγυηση των 3 χρονων για τον επεξεργαστη της amd οποτε οτι και να γινει εισαι καλυμενος. Προσωπικα προτιμω να εχω ενα pc που να τρεχει αυτα που θελω π.χ. First prson shooters σε fps ανεκτα για gameplay τα 60 καρε τα θεωρω υπεραρκετα. Απο κει και περα αυτο που χρειαζομαστε ολοι ειναι μια καλυτερη συνδεση στο ιντερνετ..... Αυτα ελπιζω να βοηθησα καλη συνεχεια σε ολους και χαμηλες θερμοκρασιες στην gpu . Αυτο το BF4 παιχνιδι του 2013 και ακομα αναφερεται λες και ειναι προσφατο.... Επισης τελευταια φορα που κοιταξα ο φθηνοτερος i5 ξεκιναει απο τα 180ευρω και οχι απο τα 250+ευρω που αναφερεις.Και ο λογος που αναφερω κλειδωμενο επεξεργαστη ειναι γιατι ουτως ή αλλως λιγοι ειναι αυτοι που ασχολουνται με το oc. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις