Ηλίας Καλαποθαράκος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Σκεφτομαι να φτιαξω εναν υπολογιστη για gaming. Επειδη το θεμα κοστους εχω θεσει οριο συνολικο στο 550-600 ευρω κολλαω λιγο στο θεμα του επεξεργαστη. Ειμαι αναμεσα στον Amd Fx-6300 ή 4300 αλλα και στον Intel Core i3 (οχι καποιον συγκεκριμενο). Το οριο για τον επεξεργαστη ειναι στα 120 ευρω το ανωτατο οριο. Και ρωταω συμφερει να βαλω τωρα το 2016 Amd ή καλυτερα να παω σε Intel? Θα περιμενα να βγει ο Amd Zen γιατι αξιζει αλλα ειναι ακριβος και θα αργησει να βγει.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Πολύ καλύτερα είναι να πας σε intel και ειδικότερα στον i3 6100, συγκρίνεται μόνο με fx 6300 σε συνολική ισχύ (ο i3 6100 είναι ελάχιστα πιο κάτω σε multithreaded ισχύ), έχει πολύ καλύτερο per core performance και πολύ καλύτερη κατανάλωση από τον fx 6300. 3
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 ΦΥΓΕ απο amd,τσάμπα ρεύμα πλέον ούτε ο 6300 τραβάει της προκοπής πλέον 1
Sheogorath Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Αν και φοβάμαι ότι ειναι απλά τρολλοVSθέμα, θα απαντήσω. Σε FX4300 μην πας με τίποτα, για να λέει ο Χρηστάρας για τον 6300 μην πας ούτε εκεί, συνεπώς δες κάποιον i3 6300. Είναι πολύ δυνατός για τα χρήματα που ζητάει. Περίπου μισός i7 6700. 1
featherbrain Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Ξεκάθαρα πας σε Intel και i3. Πρώτον σου δίνει την δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον. Είναι νέα πλατφόρμα με ddr4 μνήμες και όλα έτοιμα plug to play. Αν διαλέξεις τον fx 6300 λόγω του χαμηλότερου single core performance θα πρέπει να ασχοληθείς με oc. Μόνον έτσι θα αποδώσει πραγματικά! 4
Ηλίας Καλαποθαράκος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ για την βοηθεια. Μάλλον θα βάλω τον i3 6100. Πάντως είμαι οπαδος της AMD και γι αυτό ζήτησα την βοηθεια σας. Ευχαριστώ πολύ !!!
Silenzio Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 εγώ δε συμφωνώ ότι δε τραβάει ο fx-6300, βέβαια δεν αναφέρθηκε ποια παιχνίδια τον ενδιαφέρουν. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 εγώ δε συμφωνώ ότι δε τραβάει ο fx-6300, βέβαια δεν αναφέρθηκε ποια παιχνίδια τον ενδιαφέρουν. Δεν είπαμε ότι δεν τραβάει ο 6300, μια χαρά κρατάνε οι fx και σήμερα και ειδικά οι 6300 / 83xx, ωστόσο αυτό το κάτι ο i3 θα το δώσει στα παιχνίδια λόγω νεότερης αρχιτεκτονικής. Ευχαριστώ για την βοηθεια. Μάλλον θα βάλω τον i3 6100. Πάντως είμαι οπαδος της AMD και γι αυτό ζήτησα την βοηθεια σας. Ευχαριστώ πολύ !!! Το θέμα είναι πάντως να πάρεις την καλύτερη δυνατή επιλογή στα λεφτά που δίνεις, όποιας εταιρείας και να είναι. Και εγώ τείνω να προτιμώ amd αλλά αν στα λεφτά που δίνω η intel έχει καλύτερη λύση εννοείται πως θα προτιμήσω intel και το αντίστροφο. 3
Sheogorath Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλό είναι να είμαστε οπαδοί της τσέπης μας πάντα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για τα παρωπιδοφόρα πρόβατα. Edit~ Ωπή, σωστά. Thanks pano! Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2016 από Sheogorath 12
pano Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλό είναι να είμαστε οπαδοί της τσέπης μας πάντα. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να παρωπιδοφόρα πρόβατα. 1
adtakhs Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Σκεφτομαι να φτιαξω εναν υπολογιστη για gaming. Επειδη το θεμα κοστους εχω θεσει οριο συνολικο στο 550-600 ευρω κολλαω λιγο στο θεμα του επεξεργαστη. Ειμαι αναμεσα στον Amd Fx-6300 ή 4300 αλλα και στον Intel Core i3 (οχι καποιον συγκεκριμενο). Το οριο για τον επεξεργαστη ειναι στα 120 ευρω το ανωτατο οριο. Και ρωταω συμφερει να βαλω τωρα το 2016 Amd ή καλυτερα να παω σε Intel? Θα περιμενα να βγει ο Amd Zen γιατι αξιζει αλλα ειναι ακριβος και θα αργησει να βγει. Και αξίζει και είναι και ακριβός ???? και σε μια πιο 3d βερσιόν .... Ετσι μπας και συνενοηθούμε .... 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Κι εγω εχω το ιδιο διλημμα, για τον Α10 7860Κ τι γνωμες εχετε; Αξιζει αυτος ή ο i3 6100 που ειναι πανω κατω στα ιδια λεφτα (±10€). Ή μηπως αξιζει ο 7870 που φευγει λιγο παραπανω; Εχω ρωτησει γνωμες απο καποιους και οι μισοι λενε καλυτερα intel οι αλλοι μισοι λενε σε budget επιλογες αξιζει ο AMD Edit: Δεν τρελαινομαι για παιχνιδια, μαλλον μεχρι μανατζερ με κοβω...
featherbrain Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 εγώ δε συμφωνώ ότι δε τραβάει ο fx-6300, βέβαια δεν αναφέρθηκε ποια παιχνίδια τον ενδιαφέρουν. Κανείς δεν είπε ότι δεν τραβάει ο 6300. Επέτρεψε μου έχοντας τον σχεδόν 2 χρόνια (τον Δεκεμβρίο τα κλείνουμε μου τον έκανα χριστουγεννιάτικο δώρο ) να γνωρίζω την δύναμη του. Ο επεξεργαστής ήταν, και ίσως και ακόμη να είναι ένα πολύ καλό vfm, που όμως υστερεί σημαντικά σε single core performance και για αυτό το λόγο το oc είναι απαραίτητο! Επιπλέον λόγω του ότι είναι παλιάς τεχνολογίας δεν ενδείκνυται να επενδύσει κάποιος πάνω του αφού σύντομα θα βγουν οι zen και δεν θα μπορεί να αναβαθμίσει κάτι. Ο πραγματικός λόγος που προτείνουμε στον ts λοιπόν να πάει σε intel δεν είναι ότι ο amd είναι αδύναμος, αλλά το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή ο i3 σε gaming καταστάσεις είναι καλύερο vfm αφού δεν χρειάζεται ούτε ακριβή μητρική ούτε ψύξη για oc αλλά είναι plug and play. Συν τη δυνατότητα που προσφέρει για αναβάθμιση στο μέλλον + τις ταχύτερες μνήμες στο ίδιο κόστος! ΥΓ: Όπως ολόσωστα είπα και ο Sheogorath είμαστε οπαδοί της τσέπης μας. Και εγώ αγαπάω την amd και ο ανταγωνισμός μόνον ωφέλιμος είναι για όλους μας αλλά αυτήν την στιγμή το καλύτερο vfm στην budget κατηγορία είναι ο i3 6100 ενώ στην μεσαία ο i5 6500. 4
TheELF Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Κι εγω εχω το ιδιο διλημμα, για τον Α10 7860Κ τι γνωμες εχετε; Αξιζει αυτος ή ο i3 6100 που ειναι πανω κατω στα ιδια λεφτα (±10€). Ή μηπως αξιζει ο 7870 που φευγει λιγο παραπανω; Εχω ρωτησει γνωμες απο καποιους και οι μισοι λενε καλυτερα intel οι αλλοι μισοι λενε σε budget επιλογες αξιζει ο AMD Edit: Δεν τρελαινομαι για παιχνιδια, μαλλον μεχρι μανατζερ με κοβω... Μόνο αν χρειαζόσουν τα γραφικά του amd θα άξιζε,σαν πακέτο,αφού έχει πολύ ποιο δυνατά γραφικά από τον i3,από την στιγμή που θα κάθονται ο i3 είναι πολύ ποιο δυνατός σαν επεξεργαστής και σε πολύ καλύτερη πλατφόρμα.
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Υπο αλλες συνθηκες ειναι εγκλημα εν ετη 2016-2017 να προτεινει ο κοσμος 2πυρηνους intel αλλα οταν το budget ειναι γενικα χαμηλο και η Amd καθεται και ασχολειται με κονσολες,κανε και αλλιως.Τουλαχιστον αν ποτε αργοτερα γινει τιποτα μπορεις να αναβαθμισεις σε i5(εστω και σε μτχ),αρα κατι ειναι και αυτο απο το τιποτα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις