Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Laptop με ανάλυση 1366x768. Λόγο του ότι προγραμματίζω κτλ που απαιτούν πολύ χώρο εργασίας, αξίζει ένα laptop με οθόνη 1920x1080;

Θα είναι όπως στις εξωτερικές οθόνες που έχεις μεγάλη επιφάνεια εργασίας;

Δημοσ.

Γιατί δεν συνδεεις το λάπτοπ σου (που λογικά έχει hdmi εξοδο) με μία οθόνη 22"-23"-24" που έχουν μεγαλύτερη ανάλυση να κάνεις άνετα την δουλειά σου και να μην αγοραζεις καινούργιο λάπτοπ;

Θα έχεις άφθονο χώρο εργασίας και θα σου κοστίσει κανένα 130€-140€ αντί για καινούργιο λάπτοπ

Δημοσ.

Γιατί δεν συνδεεις το λάπτοπ σου (που λογικά έχει hdmi εξοδο) με μία οθόνη 22"-23"-24" που έχουν μεγαλύτερη ανάλυση να κάνεις άνετα την δουλειά σου και να μην αγοραζεις καινούργιο λάπτοπ;

Θα έχεις άφθονο χώρο εργασίας και θα σου κοστίσει κανένα 130€-140€ αντί για καινούργιο λάπτοπ

Είναι ορθή η ιδέα σου αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι το παίρνω και στο γραφείο και κάνω δουλειά.

Δημοσ.

Οπότε πας για καινούργιο λάπτοπ

Πήρα προχθες ένα hp στα 399€ στα εγκαίνια του κωτσοβολου στην σταδίου με full hd οθόνη

Τσεκαρε μπας και υπάρχει κανένα ακόμα απόθεμα.

Δημοσ.

Το θέμα μου, είναι αν αξίζει. Δηλαδή θα βλέπω πολύ ποιο πολλά στην οθόνη;

Π.χ. ένα απλό τεστ που φαίνεται παρακάτω. Αν έχεις μια full hd σε λαπτοπ και μπορείς να κάνεις το τεστ που έκανα θα το εκτιμούσα δεόντως.

post-173111-0-65310500-1475491478_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά έχει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σε 23'' οθόνη φαίνονται πολύ ποιο πολλά ενώ σε λαπτοπ FHD φαίνονται ποιο λίγα ενώ μιλάμε για τα ίδια pixel..θα κάτσω να τα μετρήσω καμιά μέρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω δυο φορητα..το σοβαρο ..και το 2ο που εχω για πειραματα...

Αν πας μια φορα σε 1080p σε φορητο δεν γυρνας πισω.. η 1366x768 αναλυση στο 2ο φορητο μου φαινεται ασχημη οταν το κοιταω...χοντραδια τα εικονιδια...

Στην 1080p οθονη του αλλου φορητου..ολα ειναι ομορφα..μικρα και καθαρα :) περισσοτερα εικονιδια , περισσοτερο περιεχομενο και συνηθιζεται , γιατι στην αρχη φαινονται ολα μικρουλια.

Ειναι οπως στις κανονικες οθονες..απαξ και πας σε 4k οθονη..τι να σου πουν μετα και οι 1080p.

Τελος σιγουρα παιζει ρολο και η διασταση της οθονης..αλλο να χωρεσεις 1920x1080 pixels σε 15 ιντσες και αλλο σε 23....

Σκεψου οτι οταν τραβαω ενα παραθυρο απο την εξωτερικη οθονη (23-24 / 1080p) στην οθονη του φορητου (15 /1080p) τα περιεχομενα μικραινουν...παρολο που οι δυο οθονες εχουν την ιδια αναλυση..

Λογικα υποθετω τα pixels ειναι μικροτερα στην οθονη του φορητου..για να χωρεσουν σε λιγοτερες ιντσες...

ΕDIT : μπορει και να λεω μαλακιες στο τελευταιο μιας και η διαφορα στα μεγεθη των παραθυρων κλπ ισως να εχει να κανει και στις διαφορετικες διαστασεις texts/apps/κλπ που στην εξωτ. οθονη ειναι στο 100% και στην εσωτ. οθονη στο 125% (αυτοματη ρυθμιση των windows).

Ισως εβαλε τετοιες ρυθμισεις , γιατι οντως μιλαμε για διαφορετικες ιντσες/διαφορετικο μεγεθος pixels..ισως και οχι ..δεν ειμαι ειδικος :)

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...