antirix024 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα, Σύμφωνα με το router μου, το Line Attenuation είναι γύρω στα 17-20db που σημαίνει ότι είμαι σχετικά κοντά στο dslam. Όμως τον τελευταίο μήνα το SNR πέφτει συνεχώς και από 12-15db που ήταν έχει πέσει στα 5, με αποτέλεσμα η γραμμή μου να έχει συνεχώς πρόβλημα. Δεν χρησιμοποιώ torrents. Και γενικά δεν κάνω μεγάλα downloads. Πριν από 1 μήνα το Downstream ήταν σταθερά 15-17 MB/s τώρα είναι 10 με το ζόρι και δεν είναι σταθερό (έχει φτάσει και 2). Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ήρθε ο ΟΤΕ κάτω από το σπίτι μου και άλλαξε το τηλεφωνικό κουτί. Δεν ξέρω αν σχετίζεται, πάντως μπορεί να έχει τη σημασία του. Τι μπορεί να συμβαίνει; Αντιμετωπίζεται; Router: TP-Link TD-W8980 DSL Provider: Forthnet Περιοχή: Πετρούπολη
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα, Μπορει με την αντικατασταση να περασανε και σε παραμετροποιηση στο κεντρο στις αντιστοιχες γραμμες (προφιλ) για ειναι σιγουροι οτι ειναι σταθερες στους τελικ.χρηστες. καλεσε και ρωτησε αν υπαρχει δυνατοτητα να σου αλλαξουν το προφιλ σου στο παλιοτερο ή κατι καλυτερο που σε ικανοποιει.. δεν χανεις τιποτα free.
antirix024 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλημέρα, Μπορει με την αντικατασταση να περασανε και σε παραμετροποιηση στο κεντρο στις αντιστοιχες γραμμες (προφιλ) για ειναι σιγουροι οτι ειναι σταθερες στους τελικ.χρηστες. καλεσε και ρωτησε αν υπαρχει δυνατοτητα να σου αλλαξουν το προφιλ σου στο παλιοτερο ή κατι καλυτερο που σε ικανοποιει.. δεν χανεις τιποτα free. Ευχαριστώ. Ποιο να πάρω; Τη Forthnet; Έχω μιλήσει με Forthnet και μου είπαν πως θα το κοιτάξουν και αν δε βρουν κάτι θα το προωθήσουν στον ΟΤΕ (κλασικά). Εγώ πέρα από αυτό μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Π.χ. κάποια καταγγελία στην ΕΕΤΤ; Γιατί για ένα χρόνο που είμαι στην Forthnet η γραμμή ήταν σταθερά και ακατέβατα 15-17, τώρα έχει γίνει υποβάθμιση της υπηρεσίας που είχα. Δεν είναι (όπως λένε σε μερικούς) "προβληματική" ή γραμμή. Είχα καλή γραμμή και τώρα δεν έχω. Οι γραμμές θα πρέπει να γίνονται καλύτερες όσο περνάνε τα χρόνια και όχι χειρότερες. Αυτό μπορεί να είναι και μηνύσιμο (λέμε τώρα).
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Η Forthnet το snr το έχει στο 6. Αν βλέπεις διαφορετική τιμή μιλάς με την εξυπηρέτηση να στο κατεβάσουν. Με 20db+ attenuation είσαι χοντρικά 1500μέτρα απ το αστικό κέντρο και θα έπρεπε να κλειδώνεις κοντά 18Mbit+ σε ιδανικές καταστάσεις. Οπότε τα 15-17 που έβλεπες ηταν πάρα πολύ καλά. Οι γραμμές θα πρέπει να γίνονται καλύτερες όσο περνάνε τα χρόνια και όχι χειρότερες. Αυτό μπορεί να είναι και μηνύσιμο (λέμε τώρα). Οι γραμμές θα γίνουν καλύτερες αν ο οτε τις φτιάξει. Οσο σε αυτό το σαπιο δίκτυο υπάρχει ζήτηση για ίντερνετ και απ το ιδιο καλώδιο περνάνε 20+ συνδέσεις για το οικοδομικό σου τετράγωνο τόσο χειρότερη εμπειρία θα έχετε όλοι λόγω crosstalking. Το πρόβλημα εμφανώς δημιουργήθηκε απ τον οτετζή που έκανε τις αλλαγές.
antirix024 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Η Forthnet το snr το έχει στο 6. Αν βλέπεις διαφορετική τιμή μιλάς με την εξυπηρέτηση να στο κατεβάσουν. ...Το πρόβλημα εμφανώς δημιουργήθηκε απ τον οτετζή που έκανε τις αλλαγές. Ευχαριστώ. (1) Γιατί να ρίξω το SNR στο 6; Αφού και πριν η γραμμή ήταν σταθερότατη; (2) Αυτό είναι υποψία. Μπορώ με κάποιον τρόπο να το επικαλεστώ στο service της Forthnet ή να πάρω τον ΟΤΕ και να τσακωθώ;
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μη τσακωθεις με κανεναν απλα ευγενικος αλλα !ΚαΘετος! οτι μετα απο επισκευη σε φτασανε σε αυτους και οι δυο εχουν τροπο εαν τους κερδισεις {δυστυχως} να παραμετροποιησουν αλλα ισχυει του Xristaras12 το σχολιο ολο.. και ποσοι ειναι πλεον μαζι στο καναλι που εισαι και εσυ..
Xristaras12 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ. (1) Γιατί να ρίξω το SNR στο 6; Αφού και πριν η γραμμή ήταν σταθερότατη; (2) Αυτό είναι υποψία. Μπορώ με κάποιον τρόπο να το επικαλεστώ στο service της Forthnet ή να πάρω τον ΟΤΕ και να τσακωθώ; εγω άλλο έγραψα. Εξαρχής το SNR της forthnet είναι στο 6. Αν εσυ βλέπεις αλλη τιμή αυτό συμβαίνει 1)Είχες δηλώσει βλάβη κάποτε και στο έχουν ανεβάσει για σταθερότητα 2)Το έχουν ανεβάσει απο μόνοι τους(το έχω δει να συμβαίνει σε γραμμές φίλων) Ο μόνος τρόπος για να ανέβει η ταχύτητα ειναι να πέσει το SNR. O Γενικός κανόνας που ισχύει είναι: Υψηλό SNR,σταθερότερη γραμμή,μικρότερος συγχρονισμός (Φυσικά μικρότερο SNR ειναι τα ανάποδα)
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Καλημερα, Ισχυει οτι σου γραφει απο πανω μπηκα και εγω σε παραμετροποιηση αλλα με εξυπηρετησαν ευκολα.. και να αλλαξει στον ελεγχο και στο SNR να χαμηλωσει επειδη θεωρητικα/πρακτικα ειναι καλυτερο default εχουν αυτοι 11 και ρυθμισε στο 6 δοκιμαστικα ειναι ενταξει προς το παρον τουλαχιστον.. αλλα ειμαι χαμηλα λογο αποστασης οπως και να εχει σε αυτη τη "τεχνολογια".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα