George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερίζω την παρέα του insomnia ! Η ανάλυση 2560x1440p είναι προφανώς για games και μερικά βιντεάκια στο youtube αλλα τίποτα παραπάνω... Η μήπως όχι??? Η αρχική μου απορία είναι η εξής ! Youtube video ή Ταινία με ανάλυση 4K ( 3840x2160 ). Ένα τέτοιο υλικό σε οθόνη 1440p θα δείχνει καλύτερα από μια οθόνη 1080p ??? Δεύτερη απορία.... Στο 2560x1080 Ultrawide monitor έχουμε πολύ μεγάλη επιφάνεια εργασίας και βολική. Αυτό οφείλεται στην ανάλυση , σωστά? ( Λίγο ελεεινή η ερώτηση , αλλα είμαι αρχάριος ) Δηλαδή την ίδια χρησιμότητα που θα είχε το 2560x1080 θα έχει και το 2560x1440 ( Εκτος από το 21:9 aspect ratio ) ? Και φυσικά δεν μιλάω μονο για desktop , αλλα ΚΑΙ για games ( mmorpg συγκεκριμένα που λόγο περισσοτερων pixels "βλέπεις" πιο πολλά πράματα ). Τρίτη και πολύ σημαντική απορία.... Ποσο χαλια είναι η εικόνα όταν κανεις upscale? Καλά στην τηλεόραση ούτε λόγος αλλα παρόλο που το monitor είναι μικρό φοβάμαι ότι μπορεί το upscale να φαίνεται άσχημο επειδή θα κάθομαι πολύ κοντά. Όταν λέω upscale αναφέρομαι σε 1080p ταινίες, 720p σειρές, Playstation 720/1080p παιχνίδια....Και βεβαια όσα παιχνίδια θα παίζω στο PC σε 1080p. Για να αποφύγω το κράξιμο να διευκρινίσω ότι ο κυριότερος λόγος που γίνετε αγορά τέτοιας οθόνης είναι λόγο του πλεονεκτήματος στο desktop, browsing και video editing και για МΜΟ games. Άλλη μια διευκρίνιση για να βοηθήσω με την παραπάνω ερώτηση > Μέχρι πρόσφατα έπαιζα σε παλιά CRT τηλεόραση παιχνίδια σε κονσόλα, δεν έχω φαγωμάρα με ultra settings και λοιπά ( ούτε και mid-high ) αλλα όχι και να φαίνεται το upscaled 720/1080 λες και βλέπω 144p video στο youtube. Μια τελευταία ερώτηση αν και λίγο άκυρη με το νήμα. Τι παίζει με τα ανταπτορακια ? Και πιο συγκεκριμένα.... Αν το monitor είναι 4Κ και δεν υπάρχει θύρα HDMI ή displayport στο PC αλλα μονο στην οθόνη και τραβήξω HDMI/DP καλώδιο με DVI αντάπτορα από pc σε οθόνη , τότε θα έχω 4Κ ανάλυση ? ( Το dvi φτάνει maximum μέχρι 1440p, είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζετε αλλα το λέω καλού κακού). --------- Παιδιά, λυπάμαι που το πρώτο μου post είναι ένα text-wall και σας βάζω σε τέτοια ταλαιπωρία αλλα δυστυχώς όπως ανέφερα και παραπάνω είμαι αρχάριος από θέμα monitors... Ευχαριστώ προκαταβολικά οποιον βοηθήσει.
XMorsX Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα. 1) Δε θα δειχνει καλυτερο, εξαρταται απο την οθονη. 2) Ναι οσον αφορα την επιφανεια εργασιας, οχι οσον αφορα τα παιχνιδια. Στα παιχνιδια παιζει ρολο το aspect ratio, οποτε οι 21:9>16:9>16:10 οσον αφορα το field of view, η αναλυση παιζει ρολο μονο στην ευκρινεια της προβαλλομενης εικονας. 3) Ειναι χειροτερη απο την native αλλα το αν μενει αρκετα καλη η αν χαλαει σημαντικα εξαρταται απο την συγκεκριμενη οθονη. Τοσο χαλια οσο το παραδειγμα με το youtube δεν θα ειναι παντως. 4) Απεφυγε τους ανταπτορες, αλλιως θα κανεις πολυ trial and error. Γενικα παντως αν μια θυρα δεν μεταφερει 4Κ σημα δεν εχεεις 4K σημα.
George825 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Καλησπερα. 1) Δε θα δειχνει καλυτερο, εξαρταται απο την οθονη. 2) Ναι οσον αφορα την επιφανεια εργασιας, οχι οσον αφορα τα παιχνιδια. Στα παιχνιδια παιζει ρολο το aspect ratio, οποτε οι 21:9>16:9>16:10 οσον αφορα το field of view, η αναλυση παιζει ρολο μονο στην ευκρινεια της προβαλλομενης εικονας. 3) Ειναι χειροτερη απο την native αλλα το αν μενει αρκετα καλη η αν χαλαει σημαντικα εξαρταται απο την συγκεκριμενη οθονη. Τοσο χαλια οσο το παραδειγμα με το youtube δεν θα ειναι παντως. 4) Απεφυγε τους ανταπτορες, αλλιως θα κανεις πολυ trial and error. Γενικα παντως αν μια θυρα δεν μεταφερει 4Κ σημα δεν εχεεις 4K σημα. Σε ευχαριστώ πολύ mors για τις λεπτομερείς απαντήσεις σου. Και κάτι ακόμα αν έχεις την καλοσύνη... Τι πρέπει να γνωρίζω ακριβώς όταν κάνω dual setup με monitors που έχουν διαφορετική ανάλυση ? Προφανώς και δεν θα παίζω και στα δυο την ίδια στιγμή, αλλα ένα 1440 ultrawide με ένα 1440 Wide θα χρειαστεί καλύτερη κάρτα γραφικών ? Πέρα από βιντεάκια που θα βλέπω στο ένα monitor ενώ θα παίζω στο άλλο ( στο 3440x1440 θα παίζω ), η μεγαλύτερη χρήση που μπορώ να κάνω είναι να ανοίξω δυο παράθυρα του ιδιου παιχνιδιού ( mmorpg ) και να λειτουργεί το ένα σαν κάμερα στο ένα από τα δυο monitors ενώ στο άλλο θα παίζω κανονικά και δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι ιδιαιτερα παλιό, αν κατεβάσω και τα γραφικά στο minimum στο βοηθητικό monitor, πιστεύεις ότι θα είμαι εντάξει με μια gtx 960 ? Ευχαριστώ και πάλι.
XMorsX Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Παρακαλω. Σαφως και η ultrawide 1440p ειναι πιο απαιτητικη απο την 16:9, εφοσον εχει μεγαλυτερη αναλυση. Η 960 ειναι ανεπαρκης σε τετοιες αναλυσεις για τα συγχρονα παιχνιδια, ποσο μαλλον για να τρεχει παιχνιδια και στις δυο οθονες. Αν το mmo σου ειναι παλιο και θεωρεις οτι εχεις ελπιδες να το τρεχεις με καλα fps ψαξε κανενα benchmark του ή καποιου παρομοιου mmo στην αναλυση που σε ενδιαφερει και αποφασισε. Eχε υποψιν οτι με ταυτοχρονη χρηση σε δυο οθονες ο φορτος στην gpu αθροιζεται.
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Σε ευχαριστώ πολύ mors για τις λεπτομερείς απαντήσεις σου. Και κάτι ακόμα αν έχεις την καλοσύνη... Τι πρέπει να γνωρίζω ακριβώς όταν κάνω dual setup με monitors που έχουν διαφορετική ανάλυση ? Προφανώς και δεν θα παίζω και στα δυο την ίδια στιγμή, αλλα ένα 1440 ultrawide με ένα 1440 Wide θα χρειαστεί καλύτερη κάρτα γραφικών ? Πέρα από βιντεάκια που θα βλέπω στο ένα monitor ενώ θα παίζω στο άλλο ( στο 3440x1440 θα παίζω ), η μεγαλύτερη χρήση που μπορώ να κάνω είναι να ανοίξω δυο παράθυρα του ιδιου παιχνιδιού ( mmorpg ) και να λειτουργεί το ένα σαν κάμερα στο ένα από τα δυο monitors ενώ στο άλλο θα παίζω κανονικά και δεδομένου ότι το παιχνίδι είναι ιδιαιτερα παλιό, αν κατεβάσω και τα γραφικά στο minimum στο βοηθητικό monitor, πιστεύεις ότι θα είμαι εντάξει με μια gtx 960 ? Ευχαριστώ και πάλι. Καλυτερα να ανεφερες μονο το παραπανω μια και καλη που ειναι και το ζουμι της υποθεσης.Τωρα να καθομαστε να μιλαμε γενικα και αοριστα για ακριβα Monitor και set up οταν δεν υπαρχει το καταλληλο hardware ειναι ψιλο ανουσιο. Επειδη ακριβως μιλας σε mmorpg και κυριως στο Wow τωρα τελευταια το διαβαζω το παραπανω που γραφεις,δυστηχως αν δεν ασχολεισαι με αυτα δεν αξιζει καν να ασχοληθεις. Αγορασε μια ultrawide οθονη(που ειναι και οικονομικη για τις ιντσες που δινει)ή τελος παντων ενα 27αρι 1080p monitor και εισαι μια χαρα. Οι παραπανω πειραματισμοι σε monitor ειναι οτι το χειροτερο.
George825 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Παρακαλω. Σαφως και η ultrawide 1440p ειναι πιο απαιτητικη απο την 16:9, εφοσον εχει μεγαλυτερη αναλυση. Η 960 ειναι ανεπαρκης σε τετοιες αναλυσεις για τα συγχρονα παιχνιδια, ποσο μαλλον για να τρεχει παιχνιδια και στις δυο οθονες. Αν το mmo σου ειναι παλιο και θεωρεις οτι εχεις ελπιδες να το τρεχεις με καλα fps ψαξε κανενα benchmark του ή καποιου παρομοιου mmo στην αναλυση που σε ενδιαφερει και αποφασισε. Eχε υποψιν οτι με ταυτοχρονη χρηση σε δυο οθονες ο φορτος στην gpu αθροιζεται. Καλυτερα να ανεφερες μονο το παραπανω μια και καλη που ειναι και το ζουμι της υποθεσης.Τωρα να καθομαστε να μιλαμε γενικα και αοριστα για ακριβα Monitor και set up οταν δεν υπαρχει το καταλληλο hardware ειναι ψιλο ανουσιο. Επειδη ακριβως μιλας σε mmorpg και κυριως στο Wow τωρα τελευταια το διαβαζω το παραπανω που γραφεις,δυστηχως αν δεν ασχολεισαι με αυτα δεν αξιζει καν να ασχοληθεις. Αγορασε μια ultrawide οθονη(που ειναι και οικονομικη για τις ιντσες που δινει)ή τελος παντων ενα 27αρι 1080p monitor και εισαι μια χαρα. Οι παραπανω πειραματισμοι σε monitor ειναι οτι το χειροτερο. Μάλιστα... Από ότι καταλαβαίνω παρα-είναι τολμηρό ένα τέτοιο setup και στο τέλος θα μείνω άστεγος με τα monitor στο χέρι Φαντάζομαι τότε ότι θα πρέπει να κάνω μια επιλογή, η θα έχω το wide η το ultrawide στα 1440p και σαν βοήθημα θα έχω μια 22άρα 1080p η ακόμα και HD-Ready στις 19-20 inches, ισα να γίνετε η δουλειά. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και τους δυο σας, ήσασταν ιδιαιτερα κατατοπιστικοί. ΥΓ: Καλυτερα να ανεφερες μονο το παραπανω μια και καλη που ειναι και το ζουμι της υποθεσης.Τωρα να καθομαστε να μιλαμε γενικα και αοριστα για ακριβα Monitor και set up οταν δεν υπαρχει το καταλληλο hardware ειναι ψιλο ανουσιο. Sorry για την ταλαιπωρία.
Fulgore Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2016 Αν σε ενδιαφερει η μεγαλη επιφανεια καλυτερα να πας σε 29αρα ultrawide μια και καλη. Το παραπανω που αναφερεις παλι ειναι λαθος να εχεις δηλαδη monitor να λειτουργουν σε διαφορετικη αναλυση,ρυθμισεις και χρωματα......
George825 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Αν σε ενδιαφερει η μεγαλη επιφανεια καλυτερα να πας σε 29αρα ultrawide μια και καλη. Το παραπανω που αναφερεις παλι ειναι λαθος να εχεις δηλαδη monitor να λειτουργουν σε διαφορετικη αναλυση,ρυθμισεις και χρωματα...... Όπα... Και το είχα κατά νου ότι δεν παίζει να είναι τόσο απλό. Από την άλλη είδα αναρίθμητα posts σε διαφορα μέρει που λένε ότι περνούν τις οθόνες δυο-δυο όταν πρόκειται για dual η triple setup. ( Εννοώ ότι περνοuν το ίδιο ακριβώς μοντέλο x2 η x3 φορες ανάλογα ) Οποτε, τώρα τι κάνω ??? Κανονικά δεν θα έπρεπε να πέφτω από τα σύννεφα, αλλα ένα μικρό εγκεφαλικό πέρασε ξυστα από διπλα μου Εγώ με το ζόρι παράγγειλα μια 1440p 16:9 και ήθελα να την κοτσάρω μαζί με το παλιό μου monitor... Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό.. ? ( Χίλια συγγνώμη από mods για το άκυρο post μου αλλα πιστεύω είναι καλύτερα από το να ανοίγω άλλο θέμα )
Fulgore Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Αγαπητε η 960 που εχεις δεν ειναι για πολλα πολλα στο ειπαμε και παραπανω νομιζω.Ακομα και για 1 μονο 1440p monitor αρχιζει να τα βρισκει σκουρα
George825 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Αγαπητε η 960 που εχεις δεν ειναι για πολλα πολλα στο ειπαμε και παραπανω νομιζω.Ακομα και για 1 μονο 1440p monitor αρχιζει να τα βρισκει σκουρα Eχχμμμ.. Νόμιζα ότι σε ότι αφορά τι δύναμη της gpu , είχαμε μείνει στο παράδειγμα που ανέφερα με ultrawide + wide... Γιατί όπως εξήγησα κιόλας, παίζω σε κονσόλα... Σε PC παίζω μονο warcraft 3 και ΜΜΟ 15ετίας... Αν πέσει κατά τύχη ένα καινούργιο παιχνίδι στα χερια μου για pc, σίγουρα θα γίνει upscale από 1080p, δεν πρόκειται να το τρέχω σε 1440p για αυτό και ρώτησα όπως είδες πιο πάνω ποσο χαλια είναι το upscale. Αν τώρα η 960 τα βρίσκει σκούρα με τόσο παλιό παιχνίδι στο 1440p, τι να πω...
Fulgore Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Eχχμμμ.. Νόμιζα ότι σε ότι αφορά τι δύναμη της gpu , είχαμε μείνει στο παράδειγμα που ανέφερα με ultrawide + wide... Γιατί όπως εξήγησα κιόλας, παίζω σε κονσόλα... Σε PC παίζω μονο warcraft 3 και ΜΜΟ 15ετίας... Αν πέσει κατά τύχη ένα καινούργιο παιχνίδι στα χερια μου για pc, σίγουρα θα γίνει upscale από 1080p, δεν πρόκειται να το τρέχω σε 1440p για αυτό και ρώτησα όπως είδες πιο πάνω ποσο χαλια είναι το upscale. Αν τώρα η 960 τα βρίσκει σκούρα με τόσο παλιό παιχνίδι στο 1440p, τι να πω... Στην κονσολα λοιπον που παιζεις η Ultrawide οθονη ειναι αχρηστη αφου θα εχεις μαυρες μπαρες δεξια και αριστερα επειδη δεν υποστηριζουν την αναλυση αυτη.Το ιδιο και σε 1440p φυσικα,δεν υποστηριζουν αυτη την αναλυση οι τωρινες κονσολες και θα πεφτει σε 1080p. Κοινως πρεπει να ξεκαθαρισεις τι ακριβως θες να κανεις.Αν μιλαμε κυριως για console gaming τοτε 1080p monitor/τηλεορασεις με ηχεια ειναι μονοδρομος,και φυσικα κανουν την δουλεια τους και για το pc.
George825 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Στην κονσολα λοιπον που παιζεις η Ultrawide οθονη ειναι αχρηστη αφου θα εχεις μαυρες μπαρες δεξια και αριστερα επειδη δεν υποστηριζουν την αναλυση αυτη.Το ιδιο και σε 1440p φυσικα,δεν υποστηριζουν αυτη την αναλυση οι τωρινες κονσολες και θα πεφτει σε 1080p. Κοινως πρεπει να ξεκαθαρισεις τι ακριβως θες να κανεις.Αν μιλαμε κυριως για console gaming τοτε 1080p monitor/τηλεορασεις με ηχεια ειναι μονοδρομος,και φυσικα κανουν την δουλεια τους και για το pc. Έχω 50άρα αλλα έκανα wrong estimations (Είναι μικρός ο χόρος μου) και την έχω και κάθεται στο δωμάτιο κάνα χρόνο τώρα Θα γίνετε upscale και για την κονσόλα από το 1440p. Δεν ανέφερα ότι θα παίζω σε ultrawide κονσόλα... Γνωρίζω ότι είναι άσχημη η εμπειρία. Αυτό που με απασχολεί πάνω από όλα, είναι να μπορέσω να παντρέψω δυο διαφορετικά monitors ρίχνοντας την μεγιστη βαρύτητα στο 1440p και έχοντας το άλλο απλά ως βοηθητικό και τίποτα παραπάνω, δεν με ενδιαφέρει αν θα δείχνει χαλια η εικόνα στο δεύτερο με τις ρυθμίσεις που θα έχω κάνει για 1440p. Με λόγια μου είναι δύσκολο να σου δώσω να καταλάβεις για τι πλεονέκτημα μιλάμε σε ΜΜΟ να έχεις δυο οθόνες, οποτε σίγουρα το 1440p και οι δυο οθόνες για παιχνίδι 15ετίας είναι ο πρωταρχικός μου σκοπός.
XMorsX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Παρε μια P2416D και μια hp 24es. H πρωτη θα ειναι η 1440p που θα παιζεις τα mmo και η δευτερη η βοηθητικη που θα συνδεεις και την κονσολα.
George825 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Παρε μια P2416D και μια hp 24es. H πρωτη θα ειναι η 1440p που θα παιζεις τα mmo και η δευτερη η βοηθητικη που θα συνδεεις και την κονσολα. Οποτε, εσύ Mors, με αυτή σου την πρόταση, επιβεβαιώνεις ότι διαφορετικά monitor μπορούν να κουμπώσουν σε μια GPU. Γιατί το ένα από τα δυο είναι 1080p από αυτά που προτείνεις... Τουλάχιστον ξέρω ότι δεν πρόκειται να χρειαστώ 100% το ίδιο μοντέλο για dual-setup η τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Το λέω αυτό γιατί είδη μου έχει φύγει ένα 400ari για την 25άρα...Της Dell. ( Είναι κάθοδον... ) Να έχω 1440 σε 24 inches και με βάση λεγόμενα δικά σας σε αλλα threads, πιστεύω είναι τουλάχιστον κρίμα.
Fulgore Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 με την Dell δεν θα εχεις καποιο θεμα.Οσον αφορα την Hp να θυμασαι μονο οτι αναγκαστικα πρεπει να ειναι αναμενο το pc γιατι δεν εχει ηχεια. Κοινως αν θες να παιξεις στην κονσολα και το pc το εχεις κλειστο,δεν θα εχεις ηχο λογω του οτι δεν εχει ενσωματομενα ηχεια για να βγαλουν τον ηχο του Hdmi. Μικρο το κακο αλλα ας στο αναφερω καλου κακου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα