Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 20 μερες έσωσα κυριολεκτικά ( απο γνωστό μου )απο πέταμα ενα hp dv7 3110ev   , μετά απο προσεκτικό λύσιμο , καθάρισμα , και ενα σωρό μερεμέτια ( ειχε κακοποιηθεί απο 4χρονο) το "επανέφερα στην ζωή" καθώς είδα την προοπτική που ειχε για ποιο ένδοξες μέρες , δουλεύει ξεκούραστα αρκετά αν και τρώει κανένα ψιλό lag οταν αναπαράγω 5gb ++ αρχείο ( ταινια , ειμαι HD FREAK ) το χρησιμοποιώ ως 2ο pc πλέον για browsing αντε και καμιά σειρά !! 

Η ερώτηση μου ειναι η εξής , μπορώ να του βάλω κατι παραπάνω απο τον ταπεινό i3 που εχει? και αν ναι , ποιον? θα δω διάφορα ?  αν οχι δεν με χαλάει παλι.

τα βασικά σπεκς ειναι : 

Cpu : Intel core I3 330m στα 25w (939 rPGA)

Ram : 4GB DDR3 Dual channel

Mobo που μου δινει το cpu z ( 365c) επρεπε να ειχα δει το μοντελο οταν το ειχα λυσει αλλα δεν.

Gpu :  Nvidia Geforce G105m 512mb

HDD 1 : Intel ssd (OS)

HHD 2 : HItachi 750gb (data)

Δημοσ.

i3 1ης γενιάς φοράει, οπότε κοιτάζεις σε i5-540m,  i5-560m κλπ

Δεν στέκει όμως να έχεις λαγκαρίσματα με 5gb αρχείο mkv. Εδώ με τον σάπιο celeron n2840 - παρέα με intel hd- έβλεπα 20gb mkv αρχείο χωρίς κολλήματα.

https://mpc-hc.org/

Δοκίμασε με τον παραπάνω player.

Δημοσ.

i3 1ης γενιάς φοράει, οπότε κοιτάζεις σε i5-540m,  i5-560m κλπ

Δεν στέκει όμως να έχεις λαγκαρίσματα με 5gb αρχείο mkv. Εδώ με τον σάπιο celeron n2840 - παρέα με intel hd- έβλεπα 20gb mkv αρχείο χωρίς κολλήματα.

https://mpc-hc.org/

Δοκίμασε με τον παραπάνω player.

Να διευκρινίσω οτι δεν ηταν κατι σοβαρό το lag , ηταν στιγμιαίο και εντελώς τυχαίο , μια ταινία που ειδα προχθές έπαιξε σαφώς καλύτερα με μια παλαιότερη εκδοσή του Gom player που εγκατέστησα , πάρα την τελευταία που ειχα εγκαταστήσει αρχικά . (μιας και προτιμώ αυτον) . αλλα θα δοκιμάσω και το συγκεκριμένο που μου προτείνεις για να δω.

Υπάρχει κατι σε ι7 η θέλω πολλά? και το κυριότερο , αξιζει την φασαρία ? η να παω μονο για ραμ ας πουμε στα 6gb - 8gb μιας απο το στανταρ 44% ram usage σε idle mode  κανει μικρα spikes και ανεβαίνει ποτε ποτε . 

Εχω clean install Windows 7 64bit pro.

Δημοσ.

Για την χρήση που του κάνεις, προσωπικά προτείνω..τίποτα. Οκ αν το θες για το ψυχολογικό κομμάτι, πάρε 1x4 gb ram 1.5v + την μαμά 2άρα που φοράει. Για να πας στα 6gb

Με τον i5 θα δεις διαφορές αν κάνεις σοβαρή δουλειά. Σε surfing, διαφορές δεν έχει.

Gom player + bsplayer έχουν θέματα λόγω codecs. Βάλε τον mpc-hc και δεν θα έχει το οποιοδήποτε θέμα.

Δημοσ.

Ειναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα  , όποτε αν τσιμπήσω κανένα ι5 απο κανένα ebay θα ειμαι οκ  , αφού ταίριαζει στο σοκετ τον σηκώνει η μητρική η θα πρέπει να το ψαξω καλύτερα για το ακριβές μοντέλο της πλακέτας? 

Θα είναι μια καλη ανάσα τα 6gb ram στο σύνολο , όποτε το σκέφτομαι , οσο άφορα το lag , 10 λεπτά που το άφησα τώρα να παίξει με τον classic δεν παρατήρησα κατι . αλλα θα το στρεσάρω περισσότερο αλλη στιγμή για σιγουρια.  οντως το διάβασα καπου αυτο με τους codecs για τον Gom αλλα δεν πολυ εδωσα σημασια , ενω παλι ο bs player πάσχει τωρα και χρονιά , αυτο ειναι γνωστό.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις θέμα. Αφενός είναι ίδιο σόκετ, είναι και ίδια βατ. 

Το dv7 έβγαινε και με i5-520m κάποτε, ως ''έτοιμο'' μοντέλο.

• Like 1
Δημοσ.

Οποτε θα κανουμε δουλεια με τον i5 , ωραια . Εντωμεταξύ ασχετο με το θεμα του ποστ, αλλα σχετικο με το lag που ανέφερα πριν .. Εκανα clean install windows 10 μηπως και.. πηγα στα 8gb ram κομπλε, αναβαθμησα με τους τελευταιους drivers της nvidia αλλα το ελαφρυ lag επιμενει .. any thoughts ?  σκεφτομαι να αλλαξω και τον ssd βαζοντας ενα αλλο που εχω προχειρο μηπως φταιει? τι να πω.

Δημοσ.

Η ερώτηση μου ειναι η εξής , μπορώ να του βάλω κατι παραπάνω απο τον ταπεινό i3 που εχει?

και αν ναι , ποιον? θα δω διάφορα ?  αν οχι δεν με χαλάει παλι.

Θα τσεκαρα αν δεχεται -επισης 35Watto οπως ο i3, μολονοτι παραπανω θα τραβαει- i5 560m

http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i5-560M-Notebook-Processor.37087.0.html

+33% επανω δεν ειναι τρελα πολλα, αλλα για/στους επεξεργαστες φορητων εχουν διαφορα :-)

• Like 1
Δημοσ.

Όποτε , αν τον τσιμπήσω κανένα 30αρι απο κανένα ebay θα είναι καλά σε σχεση απόδοσης/τιμης , το μονο που σκέφτομαι ειναι το λύσιμο του φορητού (του συγκεκριμένου) ειναι μεγάλη π@π@ρα . ( το εχω λύσει 2 φορές σε 20 μέρες ) 

Δημοσ.

i5-560m / 540m κλπ βρίσκεις σε καλές τιμές και απο Ελλάδα (στις αγγελίες).

Το εβαυ δεν είναι πάντοτε το φθηνότερο σε επεξεργαστές φορητών.

• Like 1
Δημοσ.

i5-560m / 540m κλπ βρίσκεις σε καλές τιμές και απο Ελλάδα (στις αγγελίες).

Το εβαυ δεν είναι πάντοτε το φθηνότερο σε επεξεργαστές φορητών.

εκανα ενα search στο forum , εως ενα σημείο που κοίταξα έβγαζε άσχετα , η αγγελιες με φορητούς υπολογιστές και οχι τον επεξεργαστή σαν part .

Για αναπαραγωγη, δοκιμασε τοσο την Nvidia οσο και τα ενσωματωμενα @ Intel cpu,

λογικα η Nvidia θα εχει καλυτερα αποτελεσματα, οχι πως ειναι και τρελα δυνατη vga:

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-G-105M.13790.0.html

Κατεβασα τους οδηγούς για τα ενσωματωμένα intel απο το site της hp , και πετάει error , οτι δεν υπάρχει υποστιριζομενη συσκευή .  :mad:

Δημοσ.

Ισως θελoυν συγκεκριμενο τροπο/σειρα εγκαταστασης τους,
τσεκαρε ακομη: αν υπαρχουν σχετικες επιλογες/vga @ bios.

~*~
Αν δεν βρεις i5-560m, στειλε μου p.m. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Σχετικη ρύθμιση δεν υπαρχει , παρα μονο το virtualization technology το οποιο πρεπει να ειναι Off , και εχω τωρα την εντύπωση οτι μπορεί να φταιει και αυτο .

Εχεις? , ψησου να τραμπαρουμε πάλι . :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...